Patiekalai iš grybų
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
PIEVAGRYBIŲ PADAŽAS MAKARONAMS
200g pievagrybių
100g rūkyto kumpio
1,5 stiklinės grietinės
4 šaukštai aliejaus
svogūnas
skiltelė česnako
2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio
bazilikų, petražolių, pipirų, druskos
Susmulkinkite svogūną, česnaką, pievagrybius ir kumpį. Keptuvėje 5min. kepkite grybus, sudėkite svogūną, česnaką, kumpį, dar po kelių minučių grietinę, sūrį, prieskonius. Išmaišykite.
200g pievagrybių
100g rūkyto kumpio
1,5 stiklinės grietinės
4 šaukštai aliejaus
svogūnas
skiltelė česnako
2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio
bazilikų, petražolių, pipirų, druskos
Susmulkinkite svogūną, česnaką, pievagrybius ir kumpį. Keptuvėje 5min. kepkite grybus, sudėkite svogūną, česnaką, kumpį, dar po kelių minučių grietinę, sūrį, prieskonius. Išmaišykite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aš nesu mėsėdė, o vyras negyvena be mėsos. Turiu derint, kad ir jam būtų gerai, ir man labai skanu Tai ir bandau viską iš eilės. Kartais ir baisūs būna tie eksperimentai ( pvz. padažą dariau su žaliom alyuogėm ).
Aš grybus tik sūdau. Kažkodėl man tai patikimiausias būdas paruošti juos žiemai Tai, kai atsidarau stiklainiuką, visada darau su grietinė ir dar padažui lieka. Puikiai tinka vietoj pievagrybių.
Aš grybus tik sūdau. Kažkodėl man tai patikimiausias būdas paruošti juos žiemai Tai, kai atsidarau stiklainiuką, visada darau su grietinė ir dar padažui lieka. Puikiai tinka vietoj pievagrybių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Keptos rudmėsės ar pievagrybiai
1/2 kg rudmėsių ar pievagrybių,
100 g riebalų,
1 kiaušinis, 2 šaukštai miltų,
druskos, 2 šaukštai pyrago džiūvėsėlių.
Grybai nuplaunami (pievagrybių kepurėlės nulupamos), nusausinami, supjaustomi, pasūdomi, pavoliojami miltuose, išplaktame kiaušinyje ir pyrago džiūvėsėliuose. Tada dedami į įkaitintus riebalus ir apkepamos abi pusės. Paskui sudedami į dubenį ir 10-15 min palaikomi karštoje orkaitėje, kad baigtų kepti.
Valgoma su duona ar karštomis bulvėmis .
1/2 kg rudmėsių ar pievagrybių,
100 g riebalų,
1 kiaušinis, 2 šaukštai miltų,
druskos, 2 šaukštai pyrago džiūvėsėlių.
Grybai nuplaunami (pievagrybių kepurėlės nulupamos), nusausinami, supjaustomi, pasūdomi, pavoliojami miltuose, išplaktame kiaušinyje ir pyrago džiūvėsėliuose. Tada dedami į įkaitintus riebalus ir apkepamos abi pusės. Paskui sudedami į dubenį ir 10-15 min palaikomi karštoje orkaitėje, kad baigtų kepti.
Valgoma su duona ar karštomis bulvėmis .
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Čia mano kolegės receptai. Aš rudmėsių nesu gaminusi. Bet ji labai jas gyrė, rudenį išbandysiu ir aš.
Keptos rudmėsės su svogūnais
1/2kg rudmėsių,
2 šaukštai miltų,
100 g riebalų,
3 svogūnai,
pipirų, druskos.
Rudmėsės nuvalomos, dedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 10 min. verdamos. Paskui jos nusausinamos, pavoliojamos miltuose ir kepamos keptuvėje su riebalais (svieste, taukuose arba spirgintuose ląšiniukuose). Iškepusios rudmėsės sudedamos į pusdubenį, o keptuvėje pakepinami susmulkinti svogūnai ir užpilami ant grybų.
Keptos rudmėsės su svogūnais
1/2kg rudmėsių,
2 šaukštai miltų,
100 g riebalų,
3 svogūnai,
pipirų, druskos.
Rudmėsės nuvalomos, dedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 10 min. verdamos. Paskui jos nusausinamos, pavoliojamos miltuose ir kepamos keptuvėje su riebalais (svieste, taukuose arba spirgintuose ląšiniukuose). Iškepusios rudmėsės sudedamos į pusdubenį, o keptuvėje pakepinami susmulkinti svogūnai ir užpilami ant grybų.
Česnakais gardintas grybų keptinis
*250 g voveraičių
*100 g pievagrybių
*kelios česnakų skiltelės
*3 šaukštai smulkintų petražolių
*aliejaus
*maltų juodųjų pipirų
*druskos
GARNYRUI:
*skrebučių
Voveraites nuvalykite,nuplaukite,10 min pavirkite pasūdytame vandenyje ir nukoškite.Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite ketvirčiais.Česnako skilteles nulupkite,nuplaukite ir sukapokite.Į karštą aliejų suberkite česnakų gabalėlius ir trumpai paskrudinkite.Tada sukrėkite pievagrybių ketvirčius,apvirtas vovieraites ir maišydami kepkite ant stipriosios ugnies 5-6 minutes.Grybų keptinį pagardinkite juodaisiais pipirais,pasūdykite ir pabarstykite petražolėmis.Patiekite su skrebučiais.
*250 g voveraičių
*100 g pievagrybių
*kelios česnakų skiltelės
*3 šaukštai smulkintų petražolių
*aliejaus
*maltų juodųjų pipirų
*druskos
GARNYRUI:
*skrebučių
Voveraites nuvalykite,nuplaukite,10 min pavirkite pasūdytame vandenyje ir nukoškite.Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite ketvirčiais.Česnako skilteles nulupkite,nuplaukite ir sukapokite.Į karštą aliejų suberkite česnakų gabalėlius ir trumpai paskrudinkite.Tada sukrėkite pievagrybių ketvirčius,apvirtas vovieraites ir maišydami kepkite ant stipriosios ugnies 5-6 minutes.Grybų keptinį pagardinkite juodaisiais pipirais,pasūdykite ir pabarstykite petražolėmis.Patiekite su skrebučiais.
Grybų mišrainė
*stiklinė virtų grybų
*3-4 riekutės juodos duonos
*1-2 svogūnai
*2-3 česnako skiltelės
*aliejaus
*maltų juodųjų pipirų
*druskos
Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite,nuplaukite ir kuo smulkiau supjaustykite.Gabalėlius suberkite į karštą aliejų ir paskrudinkite.Tada sudėkite virtus grybus,pagardinkite juodaisiais pipirais ir pasūdykite.Nupjaukite duonos riekelių plutas,minkštimą suraikykite kubeliais ir atskirai pačirškinkite karštame aliejuje.Grybų kepinį sumaišykite sukrebučiais,papuoškite žalumynais.Mišrainę galite pagardinti majonezu.
Skanaukite šaltą.
*stiklinė virtų grybų
*3-4 riekutės juodos duonos
*1-2 svogūnai
*2-3 česnako skiltelės
*aliejaus
*maltų juodųjų pipirų
*druskos
Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite,nuplaukite ir kuo smulkiau supjaustykite.Gabalėlius suberkite į karštą aliejų ir paskrudinkite.Tada sudėkite virtus grybus,pagardinkite juodaisiais pipirais ir pasūdykite.Nupjaukite duonos riekelių plutas,minkštimą suraikykite kubeliais ir atskirai pačirškinkite karštame aliejuje.Grybų kepinį sumaišykite sukrebučiais,papuoškite žalumynais.Mišrainę galite pagardinti majonezu.
Skanaukite šaltą.
Grybų ir silkės prakandas
*400 g virtų grybų
*2 silkės
*raugintas agurkas
*1-2 svogūnai ar 50-100 g svogūnų laiškų
*400 g mažų pomidorų
*2 kiaušiniai
*stiklinė grietinės ar majonezo
*žalumynų
*druskos
Kiaušinius kietai išvirkite pasūdytame vandenyje,atvėsinkite ir nulupkite.Silkes išdarinėkite ir nuplaukite.Svogūnus nulupkite,pomidorus ir svogūnus nuplaukite.Grybus,silkes ir agurką supjaustykite siauromis juostelėmis,o svogūnus,pomidorus ir kiaušinius-pusžiedžiais.Jei gaminsite su svogūnų laiškais,tuomet juos smulkiai susmulkinkt,išsukite grietinę ar majonezą su skysčiu,kuris liko pjaustant pomidorus bei agurką.Viską sukrėskite į dubenį,užpilkite padažu,išmaišykite,papuoškite žalumynais,kiaušinių ir pomidorų greižunėliais.
*400 g virtų grybų
*2 silkės
*raugintas agurkas
*1-2 svogūnai ar 50-100 g svogūnų laiškų
*400 g mažų pomidorų
*2 kiaušiniai
*stiklinė grietinės ar majonezo
*žalumynų
*druskos
Kiaušinius kietai išvirkite pasūdytame vandenyje,atvėsinkite ir nulupkite.Silkes išdarinėkite ir nuplaukite.Svogūnus nulupkite,pomidorus ir svogūnus nuplaukite.Grybus,silkes ir agurką supjaustykite siauromis juostelėmis,o svogūnus,pomidorus ir kiaušinius-pusžiedžiais.Jei gaminsite su svogūnų laiškais,tuomet juos smulkiai susmulkinkt,išsukite grietinę ar majonezą su skysčiu,kuris liko pjaustant pomidorus bei agurką.Viską sukrėskite į dubenį,užpilkite padažu,išmaišykite,papuoškite žalumynais,kiaušinių ir pomidorų greižunėliais.
Grybienė
*0,5 kg voveraičių
*100 g. lašinukų
*4 bulvės
*2 svogūnai
*1 skiltelė česnako
*2 morkos
*3 šaukštai grietinės
*maltų pipirų
*druskos
Voveraitės gerai nuplaunamos ir smulkiai supjaustomos. Lašinukai supjaustomi kubeliais, paspirginami su susmulkintais svogūnais. Lašinukai su svogūnais supilami į indą, sudedamos voveraitės, kubeliais supjaustytos bulvės, stambiai sutarkuotos morkos, susmulkintas česnakas, druska, pipirai. Viskas troškinama kol suminkštės bulvės. Baigint troškinti, supilama grietinė ir užvirinama.
Valgoma su duona ir šviežiais ar raugintais agurkais.
*0,5 kg voveraičių
*100 g. lašinukų
*4 bulvės
*2 svogūnai
*1 skiltelė česnako
*2 morkos
*3 šaukštai grietinės
*maltų pipirų
*druskos
Voveraitės gerai nuplaunamos ir smulkiai supjaustomos. Lašinukai supjaustomi kubeliais, paspirginami su susmulkintais svogūnais. Lašinukai su svogūnais supilami į indą, sudedamos voveraitės, kubeliais supjaustytos bulvės, stambiai sutarkuotos morkos, susmulkintas česnakas, druska, pipirai. Viskas troškinama kol suminkštės bulvės. Baigint troškinti, supilama grietinė ir užvirinama.
Valgoma su duona ir šviežiais ar raugintais agurkais.
Grybai, troškinti baltajame vyne
*400 g grybų,
*3 – 4 šaukštai sviesto,
*2 šaukštai miltų,
* 3 šaukštai baltojo vyno,
* česnako,
*petražolių lapelių,
*maltų pipirų,
*druskos
Nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti švieži grybai apkepinami svieste, prie jų pridedama sutrinti česnako, smulkiai supajustytų pertažolių lapelių, maltų pipirų, miltų, druskos, užpilama vynu ir trupučiu vandens. Troškinama ant mažos ugnies, kol grybai suminkštes.
P.S. Vaikams galima duoti ne daugiau kaip 1 porcija.
*400 g grybų,
*3 – 4 šaukštai sviesto,
*2 šaukštai miltų,
* 3 šaukštai baltojo vyno,
* česnako,
*petražolių lapelių,
*maltų pipirų,
*druskos
Nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti švieži grybai apkepinami svieste, prie jų pridedama sutrinti česnako, smulkiai supajustytų pertažolių lapelių, maltų pipirų, miltų, druskos, užpilama vynu ir trupučiu vandens. Troškinama ant mažos ugnies, kol grybai suminkštes.
P.S. Vaikams galima duoti ne daugiau kaip 1 porcija.
Užkandis ''Musmirės''
*100g sūdytų grybų,
*2 marinuoti agurkai,
*2 vidutinio dydžio prinokę kieti pamidorai,
* 2 svogūnai,
*2 šaukštai tirštos grietinės,
* šaukštas aliejaus,
* 3 kiaušiniai,
*petražolių lapeliai,
* druska,
* šaukštelis garstyčių,
* pipirų.
Šiam užkandžiui tinka ruduokes, paliepes, kelmuciai ir kt. Sūdyti grybai perrenkami, jei labai sūrus – išmirkomi. Grybai, agurkai supjaustomi nedideliais gabalėliais, pridedama iš pomidorų išskobto minkštimo. Svogūnai smulkiai sukapojami. Kietai išvirtu kiaušiniu platesni gabalai nupjaunami ir pro juos išimami tryniai. Pastarieji ištrinami su grietine, aliejumi, garstyčiomis. Pridedama pipirų, druskos (jei patinka galima įlašinti truputį acto). Nupjauti kiaušinių baltymų galai sukapojami, sudedami i paruoštas daržoves bei grybus ir viskas išmaišoma. Tušti kiaušinių baltymai prikemšami paruoštos mases, o likusi, gražiai sudedama į lekštę ir pabarstoma supjaustytais petražolių lapeliais. Į vidurį sutatomi idaryti kiaušiniu baltymai nupjautu galu į apačią. Pomidoruose išpjaunamos kotelių vietos, pro jas išimamos sėklos, paliekant prie odelės nestorą minkštimo sluoksnį. Pomidorų vidus pabarstomas druska bei pipirais. Taip paruoštos kepurėlės užmaunamos ant sustatytu kiaušinių. Ju viršus pabarstomas smulkiai kapotu kiaušinio baltymu arba aptaškomas grietine. Vietoje pomidorų galima uždeti natūralias grybų kepureles. Tinka pievagrybių, ūmedžių ar kitų grybų dubenelio pavidalo kepurėlės. Jos išverdamos pasudytame vandenyje
*100g sūdytų grybų,
*2 marinuoti agurkai,
*2 vidutinio dydžio prinokę kieti pamidorai,
* 2 svogūnai,
*2 šaukštai tirštos grietinės,
* šaukštas aliejaus,
* 3 kiaušiniai,
*petražolių lapeliai,
* druska,
* šaukštelis garstyčių,
* pipirų.
Šiam užkandžiui tinka ruduokes, paliepes, kelmuciai ir kt. Sūdyti grybai perrenkami, jei labai sūrus – išmirkomi. Grybai, agurkai supjaustomi nedideliais gabalėliais, pridedama iš pomidorų išskobto minkštimo. Svogūnai smulkiai sukapojami. Kietai išvirtu kiaušiniu platesni gabalai nupjaunami ir pro juos išimami tryniai. Pastarieji ištrinami su grietine, aliejumi, garstyčiomis. Pridedama pipirų, druskos (jei patinka galima įlašinti truputį acto). Nupjauti kiaušinių baltymų galai sukapojami, sudedami i paruoštas daržoves bei grybus ir viskas išmaišoma. Tušti kiaušinių baltymai prikemšami paruoštos mases, o likusi, gražiai sudedama į lekštę ir pabarstoma supjaustytais petražolių lapeliais. Į vidurį sutatomi idaryti kiaušiniu baltymai nupjautu galu į apačią. Pomidoruose išpjaunamos kotelių vietos, pro jas išimamos sėklos, paliekant prie odelės nestorą minkštimo sluoksnį. Pomidorų vidus pabarstomas druska bei pipirais. Taip paruoštos kepurėlės užmaunamos ant sustatytu kiaušinių. Ju viršus pabarstomas smulkiai kapotu kiaušinio baltymu arba aptaškomas grietine. Vietoje pomidorų galima uždeti natūralias grybų kepureles. Tinka pievagrybių, ūmedžių ar kitų grybų dubenelio pavidalo kepurėlės. Jos išverdamos pasudytame vandenyje
Bulvių troškinys su voveraitėmis ir cukinija
Reikia: 500 g šviežių nedidelių bulvyčių, 300 g voveraičių, pusės cukinijos, 2 pomidorų, 5 šaukštų aliejaus, žiupsnelio druskos, pipirų, maltos aitriosios paprikos, poros šaukštų grietinės ir šaukšto miltų.
Į puode įkaitintą aliejų suberkite ir pakepinkite per pusę ar į keturias dalis perpjautas bulves. Kai jos apskrus, į puodą berkite supjaustytus svogūnus, grybus ir maišydamos dar pakepinkite 5 minutes. Tada sudėkite supjaustytus pomidorus, cukiniją ir troškinį dar patroškinkite kelias minutes, kol bulvės ir cukinijos visai suminkštės. Baigdamos troškinti, patiekalą paskaninkite prieskoniais, sutirštinkite miltais. Į stalą patiekite užpylusios grietine.
Reikia: 500 g šviežių nedidelių bulvyčių, 300 g voveraičių, pusės cukinijos, 2 pomidorų, 5 šaukštų aliejaus, žiupsnelio druskos, pipirų, maltos aitriosios paprikos, poros šaukštų grietinės ir šaukšto miltų.
Į puode įkaitintą aliejų suberkite ir pakepinkite per pusę ar į keturias dalis perpjautas bulves. Kai jos apskrus, į puodą berkite supjaustytus svogūnus, grybus ir maišydamos dar pakepinkite 5 minutes. Tada sudėkite supjaustytus pomidorus, cukiniją ir troškinį dar patroškinkite kelias minutes, kol bulvės ir cukinijos visai suminkštės. Baigdamos troškinti, patiekalą paskaninkite prieskoniais, sutirštinkite miltais. Į stalą patiekite užpylusios grietine.
Skrudinti pievagrybiai
*100g pievagrybių (parinkite mažesnius, vienodo dydžio )
*50 g Parmezano sūrio
*100 g džiūvėsėlių
*1 kiaušinis
*1 šaukštas sviesto
Pievagrybius ne plaukite, o nuvalykite šlapiu popieriniu rankšluosčiu. Tada jie išlieka aromatingesni, nepavandenija. Išplakite kiaušinį. Džiūvėsėlius sumaišykite su tarkuotu parmezanu. Įkaitinkite likusį sviestą ir apvolioję pievagrybius kiaušinyje bei džiūvėsėlių mišinyje greitai juos apkepkite ant didesnės ugnies. Iškart patiekite į stalą.
Labai tinka kaip garnyras prie vištienos patiekalų.
*100g pievagrybių (parinkite mažesnius, vienodo dydžio )
*50 g Parmezano sūrio
*100 g džiūvėsėlių
*1 kiaušinis
*1 šaukštas sviesto
Pievagrybius ne plaukite, o nuvalykite šlapiu popieriniu rankšluosčiu. Tada jie išlieka aromatingesni, nepavandenija. Išplakite kiaušinį. Džiūvėsėlius sumaišykite su tarkuotu parmezanu. Įkaitinkite likusį sviestą ir apvolioję pievagrybius kiaušinyje bei džiūvėsėlių mišinyje greitai juos apkepkite ant didesnės ugnies. Iškart patiekite į stalą.
Labai tinka kaip garnyras prie vištienos patiekalų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aš sūdau taip :
išverdu, nukošiu ir karštus sluoksniuoju į stiklainius : druskos sluoksnis- grybai-druska-grybai. Užbaigiu druska. Aišku, grybų sluoksniai žymiai didesni, nei druskos. Nemaišau, neiko nedarau, tik užsuku ir išnešu rūsin. Druska pati ištirpsta.
Šitaip darau jau daug metų, dar nepavedė. Kol kas sveika ir net laaabai gyva esu Galima ir 2 metus išlaikyti.
išverdu, nukošiu ir karštus sluoksniuoju į stiklainius : druskos sluoksnis- grybai-druska-grybai. Užbaigiu druska. Aišku, grybų sluoksniai žymiai didesni, nei druskos. Nemaišau, neiko nedarau, tik užsuku ir išnešu rūsin. Druska pati ištirpsta.
Šitaip darau jau daug metų, dar nepavedė. Kol kas sveika ir net laaabai gyva esu Galima ir 2 metus išlaikyti.
SKREBUČIAI SU GRYBAIS
300g grybų
20g sviesto
100ml pieno
1 kiaušinis
skiltelė česnako
petražolių
pomidorų
pipirų, druskos
Grybus susmulkinti ir patroškinti su sviestu, supilti pieną, išplaktą su kiaušiniu, suberti susmulkintą česnaką ir pipirus. Batono riekeles apkepti orkaitėje, po to užtepti grybų troškiniu ir dar trumpai pakepti orkaitėje. Papuošti pomidorų skiltelėmis ir petražolėmis.
300g grybų
20g sviesto
100ml pieno
1 kiaušinis
skiltelė česnako
petražolių
pomidorų
pipirų, druskos
Grybus susmulkinti ir patroškinti su sviestu, supilti pieną, išplaktą su kiaušiniu, suberti susmulkintą česnaką ir pipirus. Batono riekeles apkepti orkaitėje, po to užtepti grybų troškiniu ir dar trumpai pakepti orkaitėje. Papuošti pomidorų skiltelėmis ir petražolėmis.
VOVERAITĖS KINIETIŠKŲ SALOTŲ LAPUOSE
500g salotų lapų
1 stiklinė ryžių
2 šaukštai sviesto
1/2 stiklinė grietinės
1 šaukštas miltų
1 svogūnas
200g voveraičių
druskos
Salotų lapus nuplikyti. Išvirti birių ryžių košę. Voveraites apvirti. Smulkiai supjaustyti svogūną ir apkepti su šaukštu sviesto. Sudėti grybus ir ryžius, dar pakepti. Ant lentelės pakloti salotų lapą, uždėti po šaukštelį įdaro ir suvynioti. Puode ištirpinti sviesto, sudėti vyniotinukus, užpilti trupučiu vandens ar sultiniu ir patroškinti apie 15-20min, pabarsčius druska, pipirais, prieskoniais. Ant viršaus sudėti likusias voveraites ir supylus grietinę dar pakaitinti 10min.
500g salotų lapų
1 stiklinė ryžių
2 šaukštai sviesto
1/2 stiklinė grietinės
1 šaukštas miltų
1 svogūnas
200g voveraičių
druskos
Salotų lapus nuplikyti. Išvirti birių ryžių košę. Voveraites apvirti. Smulkiai supjaustyti svogūną ir apkepti su šaukštu sviesto. Sudėti grybus ir ryžius, dar pakepti. Ant lentelės pakloti salotų lapą, uždėti po šaukštelį įdaro ir suvynioti. Puode ištirpinti sviesto, sudėti vyniotinukus, užpilti trupučiu vandens ar sultiniu ir patroškinti apie 15-20min, pabarsčius druska, pipirais, prieskoniais. Ant viršaus sudėti likusias voveraites ir supylus grietinę dar pakaitinti 10min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pievagrybių pyragėliai
200 g pievagrybių ,
2 svogūnai,
2 šaukštai aliejaus ,
1 trynys,
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
druskos, pipirų , sviesto, žalių petražolių.
Tešlai:
2 stiklinės miltų,
1 kiaušinis, druskos.
Nuplautus pievagrybius smulkiai supjaustyti, svogūnus sukapoti ir kartu iškepti aliejuje. Kai vanduo išgaruos, įmesti trynį, maltus džiūvėsėlius, prieskonius ir rūpestingai išmaišyti.
Iš pateiktų komponentų ir 2/3 stiklinės vandens užmaišyti tešlą - gana kietą, bet elastingą.Plonai iškočioti ir supjaustyti nedideliais vienodais kvadratais. Ant pusės kvadratėlių dėti po truputį įdaro, sulenkti ir sulipdyti pyragėlius, prispaudžiant sklindžių kraštus šakute.
Išvirti pasūdytame vandenyje.Apipilti sviestu su maltais džiūvėsėliais, pabarstyti sukapotomis petražolėmis.Valgyti su žalių daržovių salotomis.
Pievagrybių pyragėliai tinka taip pat su barščiais.
200 g pievagrybių ,
2 svogūnai,
2 šaukštai aliejaus ,
1 trynys,
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
druskos, pipirų , sviesto, žalių petražolių.
Tešlai:
2 stiklinės miltų,
1 kiaušinis, druskos.
Nuplautus pievagrybius smulkiai supjaustyti, svogūnus sukapoti ir kartu iškepti aliejuje. Kai vanduo išgaruos, įmesti trynį, maltus džiūvėsėlius, prieskonius ir rūpestingai išmaišyti.
Iš pateiktų komponentų ir 2/3 stiklinės vandens užmaišyti tešlą - gana kietą, bet elastingą.Plonai iškočioti ir supjaustyti nedideliais vienodais kvadratais. Ant pusės kvadratėlių dėti po truputį įdaro, sulenkti ir sulipdyti pyragėlius, prispaudžiant sklindžių kraštus šakute.
Išvirti pasūdytame vandenyje.Apipilti sviestu su maltais džiūvėsėliais, pabarstyti sukapotomis petražolėmis.Valgyti su žalių daržovių salotomis.
Pievagrybių pyragėliai tinka taip pat su barščiais.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (9.87 KiB) Peržiūrėta 5297 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pievagrybiai su įdaru
600 g pievagrybių,
200 g sutarkuoto fermentinio sūrio,
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
1 kiaušinis,
2 šaukštai žalių petražolių,
1 šaukštas sviesto,
2 šaukštai grietinės,
druskos, pipirų.
Pievagrybius nuvalyti, kotelius, nupjautus prie pat kepurėlių, smulkiai sukapoti, įdėjus sviesto patroškinti.
Šaukštą maltų džiūvėsėlių išmaišyti su grietine, grybų koteliais, fermentiniu sūriu, kiaušiniu ir petražolėmis, pagal skonį įberti druskos ir pipirų.
Į pievagrybių kepurėles suformuoti kauburėlius iš paruošto įdaro.
Pievagrybius sudėti į sviestu išteptą atsparų karščiui indą, apipilti grietine, įdėti į įkaitintą orkaitę ir kepti, kol įgaus aukso spalvą.
600 g pievagrybių,
200 g sutarkuoto fermentinio sūrio,
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
1 kiaušinis,
2 šaukštai žalių petražolių,
1 šaukštas sviesto,
2 šaukštai grietinės,
druskos, pipirų.
Pievagrybius nuvalyti, kotelius, nupjautus prie pat kepurėlių, smulkiai sukapoti, įdėjus sviesto patroškinti.
Šaukštą maltų džiūvėsėlių išmaišyti su grietine, grybų koteliais, fermentiniu sūriu, kiaušiniu ir petražolėmis, pagal skonį įberti druskos ir pipirų.
Į pievagrybių kepurėles suformuoti kauburėlius iš paruošto įdaro.
Pievagrybius sudėti į sviestu išteptą atsparų karščiui indą, apipilti grietine, įdėti į įkaitintą orkaitę ir kepti, kol įgaus aukso spalvą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Krepšeliai su pievagrybiais
125 g sviesto,
250 g miltų,
1 kiaušinis,
druska .
Įdarui:
30 pievagrybių,
3-4 svogūnai,
100 g fermentinio sūrio.
Minkštą sviestą išsukite su druska ir kiaušiniu. Supilkite persijotus miltus, užminkykite kietą tešlą ir laikykite ją 1 val. šaldytuve.
Išėmę tešlą, plonai ją iškočiokite, išspauskite skrituliukus ir dėkite į miltais pabarstytas formeles. tešlą gerai pirštais prispauskite. Ant viršaus galite užpilti žirnių arba pupelių, kad tešla kepant nepakiltų.Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol gražiai pagels.
Pievagrybius smulkiai supjaustykite ir pakepinkite kartu su smulkintais svogūnais.Į krepšelius pridėkite pievagrybių ir pabarstykite fermentiniu sūriu.
Sudėkite ant skardos ir kepkite orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje, kol ištirps sūris.
125 g sviesto,
250 g miltų,
1 kiaušinis,
druska .
Įdarui:
30 pievagrybių,
3-4 svogūnai,
100 g fermentinio sūrio.
Minkštą sviestą išsukite su druska ir kiaušiniu. Supilkite persijotus miltus, užminkykite kietą tešlą ir laikykite ją 1 val. šaldytuve.
Išėmę tešlą, plonai ją iškočiokite, išspauskite skrituliukus ir dėkite į miltais pabarstytas formeles. tešlą gerai pirštais prispauskite. Ant viršaus galite užpilti žirnių arba pupelių, kad tešla kepant nepakiltų.Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol gražiai pagels.
Pievagrybius smulkiai supjaustykite ir pakepinkite kartu su smulkintais svogūnais.Į krepšelius pridėkite pievagrybių ir pabarstykite fermentiniu sūriu.
Sudėkite ant skardos ir kepkite orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje, kol ištirps sūris.