Patiekalai iš grybų

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė erikiux » 15 Rgs 2009, 20:35

Tutsi rašė:
erikiux rašė:Labai net skaniai atrodo, o jei dar sūrio ant viršaus :hubba:
galima butu atidziau skaityti.... parasyta gi, kad .... tarkuoto surio 075
100g kietojo sūrio (neturėjau, tai sūrio trūko)

Tai gi, reikia pačiai atidžiau skaityti 064 064 064
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė Tutsi » 15 Rgs 2009, 20:55

neturiu upo irodineti..... se tau 075

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė Živilė » 15 Rgs 2009, 21:06

Va iš ko kyla ginčai... Atrodo, kažką ne taip parašiau. Žodžiu, receptui reikia 100g sūrio, geriausia kietojo (parmezano, Džiugo, Gojaus, Žementalio ir t.t.) Jeigu neturit, galit dėt minkštesnį arba fermentinį. Aš nieko neturėjau, tai nedėjau ir sakau, kad su sūriu būtų buvę laaaabai skanu, dabar buvo tik labai skanu :)

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė erikiux » 15 Rgs 2009, 21:10

Aha, ginčas vardan ginčo! Su sūriu ar be jo, vistiek turėtų būti skanu 038
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė Tutsi » 15 Rgs 2009, 21:12

geriau jau suris be grybu 117

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė sinsan » 15 Rgs 2009, 22:12

mekstu grybus, bet niekad nebandziau su makaronais
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė Živilė » 16 Rgs 2009, 14:49

Tutsi rašė:geriau jau suris be grybu 117
Gali ir toks variantas būti, bet makaronai be sūrio juk neįsivaizduojami

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė sinsan » 26 Gru 2010, 00:33

Kepti kalpokai
1 kg. kalpokų;
70 g. sviesto;
druskos;
5 pipirų žirnelių;
1 lauro lapelio;
džiovintų daržovių arba vegetos.
Kalpokus nuvalome ir išplaunam po tekančiu vandeniu. Jei reikia susmulkinam ir dar kartą perplaunam. Dedam į puodą, užpilam vandeniu, beriam druską, pipirus ir lauro lapelį. Verdam 45 min. Nupilam vandenį, grybus perplaunam švariu vandeniu, nusausinam ir dedam į keptuvę. Dedam sviestą ir kepam apie 15 min. Iškeptus dedame į dubenėlius, barstom džiovintom daržovėm ir uždedam po šaukštelį grietinės.
Prikabinti failai
DSC00081.JPG
DSC00081.JPG (172.46 KiB) Peržiūrėta 10854 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė Tutsi » 26 Gru 2010, 12:41

o kas yra kalpokai?

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė sinsan » 26 Gru 2010, 14:30

grybai 8)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė Tutsi » 27 Gru 2010, 00:36

as supratau, kad grybai, bet kokie :shock: kelmuciai :?: :roll:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė sinsan » 27 Gru 2010, 09:40

ne, pas mus kalpokais vadina, ir buna velai rudeni, cia siti tai lapkricio menesi rinkti, kaimynai kai buvau lietuvij tave, jie tokios gelsvai zalsvos spalvos
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
akolade
Naujokas
Pranešimai: 20
Užsiregistravo: 05 Lie 2008, 10:04
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė akolade » 27 Gru 2010, 16:24

sinsan rašė:ne, pas mus kalpokais vadina, ir buna velai rudeni, cia siti tai lapkricio menesi rinkti, kaimynai kai buvau lietuvij tave, jie tokios gelsvai zalsvos spalvos
Tai gal žaliuokės, nes kalpokai tikrai nežalsvos spalvos, o pikšvai gelsvos spalvos.

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė sinsan » 27 Gru 2010, 16:49

na jie labiau pilksvai gelsvi, nera kad jei kaip zelionkes zali butu. juos labai sunku isplaut buvo. tik zinau, kad juos dar kazkaip kiti kitaip vadina
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
akolade
Naujokas
Pranešimai: 20
Užsiregistravo: 05 Lie 2008, 10:04
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė akolade » 27 Gru 2010, 17:02

sinsan rašė:na jie labiau pilksvai gelsvi, nera kad jei kaip zelionkes zali butu. juos labai sunku isplaut buvo. tik zinau, kad juos dar kazkaip kiti kitaip vadina
Mes tada jas vadiname podzflionkes.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė Tutsi » 27 Gru 2010, 17:22

kaip ir maniau, kalpokai yra gudukai 8) Pasitikslinau nete... bet kodel jie san pas tave tokie juodi :shock:
Prikabinti failai
PA019951_konservuoti_kalpokai_sumazinta.jpg
PA019951_konservuoti_kalpokai_sumazinta.jpg (44.6 KiB) Peržiūrėta 10834 karus(ų)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė sinsan » 27 Gru 2010, 17:49

ka zinau, gal todel kad jie baisiai slapi buvo kai atnese kaimyne, dar po to apkepti jie .o ten ta fotke kur tu idejei is neto tai marinuotu jaunu grybuku, rinktu tikrai ne lapkricio menesi.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė sinsan » 27 Gru 2010, 17:53

va, kaip matai ne pas mane vien ajie juodi gaunasi
Prikabinti failai
rec_2262_1233780161_qstfas.jpg
rec_2262_1233780161_qstfas.jpg (25.1 KiB) Peržiūrėta 10831 karus(ų)
rec_3413_1254644299_03ps8m.jpg
rec_3413_1254644299_03ps8m.jpg (34.63 KiB) Peržiūrėta 10831 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė Tutsi » 27 Gru 2010, 18:15

jooo,turbut jau cia jie pajuoduoja, kai seni buna 8)

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė Nicole » 10 Spa 2012, 02:38

Sampinjonu uzkepele pagal Bila

Reikės:

12 didelių pievagrybių

2 šaukštų smulkintų svogūno laiškų

2 šaukštų smulkiai pjaustytos žalios paprikos

1 šaukšto sviesto arba aliejaus

1 česnako skiltelės (trintos)

1 riekelės skrudinto ir smulkiais kubeliais supjaustyto batono

¼ šaukštelio druskos

žiupsnelio paprikos

žiupsnelio smulkintų džiovintų čiobrelių

maltų pipirų pagal skonį

3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio

Kaip ruošti:

1. Grybų kepurėles atskirkite nuo kotelių. Kol kas jas atidėkite į šalį, o kotelius smulkiai supjaustykite (reikės tik pusės stiklinės). Mažoje keptuvėje įkaitinę sviestą, pakepinkite smulkintus grybus, svogūną, česnaką ir žalią papriką, kol daržovės suminkštės, o grybai išdžius.

2. Inde sumaišykite skrudinto batono gabalėlius ir pakepintas daržoves. Ten pat suberkite pusę paruošto tarkuoto sūrio, paprikų miltelius, čiobrelius, pipirus ir druską. Viską gerai išmaišykite ir įdarą sudėkite į apverstas grybų kepurėles. Įdarytas kepurėles išdėliokite ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir neuždengę 10 min. kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukę pabarstykite likusiu sūriu.

Patarimas. Įdarui taip pat galite naudoti kitas daržoves, pjaustyto kumpio gabalėlius, smulkintas krabų lazdeles, krevetes.
I idara dar dejau sauksta grietines ir kubeliais pjaustytos parukytos desros(italisku cabanosi)Patiko!

Paveikslėlis

http://www.lrytas.lt/gyvenimo-budas/sko ... eptais.htm
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Laurela
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1464
Užsiregistravo: 17 Lap 2011, 14:34
Pliusai: 44
Miestas: Ireland

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė Laurela » 10 Spa 2012, 10:18

kaip skanu!!! 038 038 038
Su Meile - www.laurela.eu

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė Ramunė » 10 Spa 2012, 11:08

:hubba: :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė Tutsi » 10 Spa 2012, 21:01

noriu agurkeliuuuuuuuuuuuuuuuuuu 075 075 075 075 075 075 075

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė Nicole » 10 Spa 2012, 22:38

Agurkeliu dar vienas kitas liko,bet kepurytes visos prasmego,nors MB ir dievagojos,kad grybu nemegsta :mrgreen:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tylus
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 195
Užsiregistravo: 26 Rgp 2009, 10:43
Pliusai: 1
Miestas: Vilnius

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė Tylus » 16 Spa 2012, 18:44

Nicole rašė:Sampinjonu uzkepele pagal Bila

Reikės:

12 didelių pievagrybių

2 šaukštų smulkintų svogūno laiškų

2 šaukštų smulkiai pjaustytos žalios paprikos

1 šaukšto sviesto arba aliejaus

1 česnako skiltelės (trintos)

1 riekelės skrudinto ir smulkiais kubeliais supjaustyto batono

¼ šaukštelio druskos

žiupsnelio paprikos

žiupsnelio smulkintų džiovintų čiobrelių

maltų pipirų pagal skonį

3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio

Kaip ruošti:

1. Grybų kepurėles atskirkite nuo kotelių. Kol kas jas atidėkite į šalį, o kotelius smulkiai supjaustykite (reikės tik pusės stiklinės). Mažoje keptuvėje įkaitinę sviestą, pakepinkite smulkintus grybus, svogūną, česnaką ir žalią papriką, kol daržovės suminkštės, o grybai išdžius.

2. Inde sumaišykite skrudinto batono gabalėlius ir pakepintas daržoves. Ten pat suberkite pusę paruošto tarkuoto sūrio, paprikų miltelius, čiobrelius, pipirus ir druską. Viską gerai išmaišykite ir įdarą sudėkite į apverstas grybų kepurėles. Įdarytas kepurėles išdėliokite ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir neuždengę 10 min. kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukę pabarstykite likusiu sūriu.

Patarimas. Įdarui taip pat galite naudoti kitas daržoves, pjaustyto kumpio gabalėlius, smulkintas krabų lazdeles, krevetes.
I idara dar dejau sauksta grietines ir kubeliais pjaustytos parukytos desros(italisku cabanosi)Patiko!

Paveikslėlis

http://www.lrytas.lt/gyvenimo-budas/sko ... eptais.htm
Labai Jums dekingas. Man ir mano draugei buvo labai skanu.

R.R
###The show must go on !!!###

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Patiekalai iš grybų

Standartinė Nicole » 16 Spa 2012, 19:33

Tylus,nera uz ka,as pati is Bilo ideja nudziobinau :lol:
Paveikslėlis

Skelbti atsakymą