Patiekalai iš grybų

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 25 Rgs 2007, 14:55

O tu parasyk Andron. Mes susitarem, kad as pati priminsiu, nes jis nelabai speja suziuret tokias pavienes foto :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Rgs 2007, 14:55

CITUOJU-
Parašytas: Pir. 02 12, 2007 19:17:42 Rašyti temą:

--------------------------------------------------------------------------------

Pagerinome pliusų sąlygas už iliustruotus receptus.

Receptas su pagaminimo aprašymų ir proceso iliustravimu (skyriuje "Kaip kas gaminama") - 5 pliusai.
Receptas su patiekalo vaizdeliu - 1 pliusas.
Siekiant nuotraukų originalumo bei kopijavimo išvengimo, patiekalo vaizdelyje turi būti pavaizduota kortelė su užrašu "prieStalo.lt"

Galioja naujai patalpintiems receptams nuo 2007-02-12

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 25 Rgs 2007, 14:56

Guci rašė:O tu parasyk Andron. Mes susitarem, kad as pati priminsiu, nes jis nelabai speja suziuret tokias pavienes foto :wink:
Aišku, paskaičiuosiu už ką negavau ir priminsiu ;)

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 25 Rgs 2007, 14:56

Pamatysi, gausi ;)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Rgs 2007, 14:58

aisku,kad gausi :!:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 25 Rgs 2007, 16:39

Tutsi rašė:jei padetum uzrasa su savo nicu,gautum 1 pliusa :wink:
tai, kad man nesvarbu tie pliusai, nebent tai yra privaloma :)

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 25 Rgs 2007, 16:41

pyp rašė:
Tutsi rašė:jei padetum uzrasa su savo nicu,gautum 1 pliusa :wink:
tai, kad man nesvarbu tie pliusai, nebent tai yra privaloma :)
Aisku, kad neprivaloma, tiesiog veliau gali ka nors gaut uz juos ;)

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 25 Rgs 2007, 19:22

Pavyzdžiui knygą... ;)
Aišku laaabai pasistengti reikėtų.

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 26 Rgs 2007, 08:18

Bet viskas imanoma ;)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 26 Rgs 2007, 12:08

Aciu, kad apsvietet, paziuresim dar del tu pliusu :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Rgs 2007, 12:36

tai ilgai neziurek,nes laikas eina...o pliusai gali augti :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 26 Rgs 2007, 13:39

Kadangi dėl grybų kankina paranoja ir valgau tik pievagrybius, šiandien ieškodama apie juos informacijos (kiek laiko maždaug reikia apkepti, kad būtų tinkami naudoti, nors žinau, kad ir žalius valgo :) ), aptikau vieną reeptėlį, kurį gal kada ir bandysiu.

Pievagrybiais įdaryti makaronų vamzdeliai "CANNELLONI"

5 makaronų vamzdeliai
15-20 pievagrybių
1 svogūnas
50 g fermentinio sūrio
25 g sviesto
druska
pipirai
krapai
2 šaukštai citrinų sulčių

Makaronus verdame pasūdytame vandenyje 10 min.
5 pievagrybius paliekame, o kitus susmulkiname ir pakepame keptuvėje su sviestu bei susmulkintu svogūnu. Kepame tol, kol svogūnas suminkštėja, įberiame prieskonių.
Šios masės prikemšame į makaronus. Juos sudedame į skardą, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame orkaitėje, kol sūris apkeps.
Žalius pievagrybius perpjauname, pabarstome druska ir apšlakstome citrinų sultimis.
Į lėkštę sudedame keptus makaronus, papuošiame susmulkintais krapais ir pievagrybiais.

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 26 Rgs 2007, 13:43

Man tai kas keisciausia, kad makaronus reikia apvirt, o paskui prikimst...ar nesigaus didele kose?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 26 Rgs 2007, 13:55

Man irgi iš pradžių keista pasirodė, bet kadangi jų padaže neverda, o įdarą paruošia atskirai, tai tikrai nesigaus košė, nes tik apkepsi apibarsčius sūriu.

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 26 Rgs 2007, 13:58

bet ar apskritai iseis tuos makaronus prikimst? juk jie siek tiek praranda forma kol apverda. o cia virti ne taip jau ir trumpai - 10 min :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Rgs 2007, 14:11

man atrodo,kad pavirus juos 10 minuciu,tikrai ju jau neprikimsi,nes jie bus minksti :evil:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 26 Rgs 2007, 14:18

Nežinau ką patart dėl pievagrybiais įdarytų makaronų, bet aš darau su malta mėsa, tai makaronų CANELONI tikrai neapverdu. O kaip į išvirtus makaronus (virti 10 min. - bus visiškai minkšti) prikišti tų paruoštų pievagrybių, tikrai nesuprantu... Nu, reiks turbūt pabandyt, tada žinosiu... :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Rgs 2007, 14:21

Tauiop nebandžiau, aš darau tik su padažu, taigi neapverdu. o su pievagrybiais makaronai tikrai skanu. :lol:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 26 Rgs 2007, 14:33

Pirmą kartą kai dariau su įdaru, bijojau, jog bus kieti, tai juos išviriau, bet jie nepatežo, šiaip ne taip prikišau. Paskui per televizorių mačiau, kad panašiai darė, tai įdarą sukišo kaip į švirkštus, tik su platesne anga, ir gražiai įdarą sustūmė į makarono vidų. Bet juk galima ir padaže daryti su nevirtais, gal net dar skaniau būtų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Rgs 2007, 14:38

Aš niekad neviriau, labai gerai išsitroškina su padažu :luks: O dėl skonio - nežinau, turbūt, ir taip, ir taip - skanu. tik nevirtus prikimšti, ko gero, lengviau ir greičiau pasigamina valgis :lol:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 26 Rgs 2007, 14:40

Ai6ku, kad greičiau. O išvirti ir apkepti su sūriu, tik traškesni gaunasi, vis tiek prie jų reikėtų padažiuką daryti

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 26 Rgs 2007, 15:01

silsta rašė:Nežinau ką patart dėl pievagrybiais įdarytų makaronų, bet aš darau su malta mėsa, tai makaronų CANELONI tikrai neapverdu. O kaip į išvirtus makaronus (virti 10 min. - bus visiškai minkšti) prikišti tų paruoštų pievagrybių, tikrai nesuprantu... Nu, reiks turbūt pabandyt, tada žinosiu... :oops:
galima itarkuot surio ir kiausini koki imust, kad mase sulipdytu :)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Rgs 2007, 15:07

Ne galima, o reikia

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Rgs 2007, 17:04

butent-reikia :wink:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 26 Rgs 2007, 17:10

Nada , Fedia , nada :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Rgs 2007, 17:14

Va, ir nutarėm :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Rgs 2007, 17:32

kaip visada,kolektyvas :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Rgs 2007, 17:34

TiksliaiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Rgs 2007, 20:38

Sūrio ir grybų salotos

0,5 kg virtų grybų,
raudonos saldžiosios paprikos,
2 apyrūgščių obuolių,
200 g fermentinio sūrio.

Užpilui:
3 šaukštų aliejaus,
šaukšto baltojo vyno acto,
šaukštelio cukraus,
šviežių bazilikų,peletrūnų,
žiupsnelio druskos.

Supjaustykite grybus, papriką, obuolius ir sūrį. Paruoškite užpilą – sumaišykite aliejų, vyno actą, cukrų, susmulkintus prieskoninius augalus ir druską. Užpilkite ant supjaustytų produktų ir išmaišykite. Palikite truputį pastovėti ir patiekite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Rgs 2007, 20:41

Šiltos grybų salotos

100 g rūkytos mėsos,
svogūno,1 l virtų grybų,
4 riekių skrudinamosios baltos duonos,
5 šaukštų migdolų drožlių,
raudonų garbanotųjų salotų lapų ,
½ ilgavaisio agurko ,4 pomidorų.

Salotų lapus išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus sudėkite agurko griežinėlius ir pomidorų skilteles. Mėsą supjaustykite pailgais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje. Suberkite pjaustytą svogūną, grybus ir kepkite dar keletą minučių. Paskui keptuvėje truputį apkepinkite duonos kubelius ir migdolų drožles. Viską sudėkite ant salotų. Patiekite iškart.

Skelbti atsakymą