patiekalai iš faršo

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tylus
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 195
Užsiregistravo: 26 Rgp 2009, 10:43
Pliusai: 1
Miestas: Vilnius

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Tylus » 19 Lap 2009, 18:36

Laukiu sestadienio. Turesiu daugiau laiko. Butinai pasidarysiu si makala :).
Aciu uz recepta
###The show must go on !!!###

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė sinsan » 19 Lap 2009, 19:04

prasom praso, kad tik macyt :wink:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Dora
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1266
Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
Pliusai: 10
Miestas: Kupiskis - Kaunas

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Dora » 19 Lap 2009, 19:09

sinsan priimk pas save mane,ka? :wink:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė sinsan » 19 Lap 2009, 20:05

Dora rašė:sinsan priimk pas save mane,ka? :wink:
laisvai, jei tik nebijai priaukt svorio :twisted:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Nicole » 20 Lap 2009, 03:54

ŠaunuSinsan!Kaip tik masčiau apie sotesnį padažą ant dzūkiškų bandų! :luks: :geles: Ryt mamukas ir daugiau gimtiečių atvažiuoja,tai ruošiu porcijas jau ne dviems! 117
Bet jau pas tave,mieloji,kol nepradėsi laikytis dietos,net nesiruošiu apsilankyt! :evil: Kaip,beje,ir pas Tutsi! :( 018
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Dora
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1266
Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
Pliusai: 10
Miestas: Kupiskis - Kaunas

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Dora » 20 Lap 2009, 09:17

sinsan rašė: laisvai, jei tik nebijai priaukt svorio :twisted:
as pasistengsiu saikingai :oops: :wink: nors kartais valios pastangu neuztenka.. :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Tutsi » 20 Lap 2009, 09:53

Nicole rašė:ŠaunuSinsan!Kaip tik masčiau apie sotesnį padažą ant dzūkiškų bandų! :luks: :geles: Ryt mamukas ir daugiau gimtiečių atvažiuoja,tai ruošiu porcijas jau ne dviems! 117
Bet jau pas tave,mieloji,kol nepradėsi laikytis dietos,net nesiruošiu apsilankyt! :evil: Kaip,beje,ir pas Tutsi! :( 018
tai pas mane reiskias neatvaziuosi :? nes as nesiruosiu laikytis dietos, nes ir taip mazai valgau.... lai laikosi tos, kurios neturi saiko valgydamos 8)

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Nicole » 20 Lap 2009, 17:46

Jei užrakinsi keliom spynom šaldytuvą,nors ne-virtuvę,tada TAIP! 064
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Tutsi » 20 Lap 2009, 18:06

pas mane nera i virtuve duru, nebus kur spynos kabinti :laugh:

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Nicole » 20 Lap 2009, 19:48

:shock: :shock: :shock: :hypno:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė sinsan » 20 Lap 2009, 20:30

ir pas mane virtuvej nera duriu, nei cia nei lietuvoj :twisted:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė la major » 24 Lap 2009, 22:05

Aintopfas "Provençal"

Aintopfas - labai greitai pagaminamas ir gardus valgis, panašus į ispanišką čili con carne ar tiesiog faršo troškinį :)

Reikia:

2 svogūnų
2 česnako skiltelių
2 cukinijų
2 žalių paprikų (pakeičiau jas morka)
1 baklažano,
1 indelio baltų pupelių,
3 š. alyvuogių aliejaus,
500 g veršienos arba jautienos faršo (naudojau veršienos),
druskos, pipirų, sauso raudono vyno (naudojau baltą),
1 indelis pomidorų savo sultyse,
1 stiklinė sultinio,
1 š. žolelių rinkinio "Provence" (galima keisti kitais žolelių prieskoniais),
čili miltelių (naudojau šlakelį čili padažo)

Daržoves nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti, pupeles nuvarvinti. Pakepinti faršą, pasūdyti-papipirinti. Pridėti daržoves ir vyną, 10 min, patroškinti. Po to sudėti-supilti likusius produktus ir trokinti dar 30 min. (Kaip rodo praktika, užtenka ir trumpiau). Skanumėlis. Faršas gaunasi labai švelnus, pikantiškas... Kadangi patiekalas aštrokas, ir labai mėsiškas, rekomenduoju valgyti su kokiu nors garnyru. Puikiai tinka ir makaronai, ir bulvės, ir grikiai, ir ryžiai, ir paprasta duona - aš sulapnočiau bet kaip :)
Prikabinti failai
dscf1575.jpg
dscf1575.jpg (61.94 KiB) Peržiūrėta 10085 karus(ų)

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė la major » 24 Lap 2009, 22:08

ir dar: šitas aintopfas puikiai tiktų kaip meksikietiškų tortilijų įdaras :wink:

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė erikiux » 24 Lap 2009, 23:00

Kiek čia daug visko :D Bet įtariu turėtų būti skanu, aš irgi keisčiau papriką į morką. :lol: Sugrįš mano brangenybė, turėsiu kuo pavaišinti. Tokio dar nesam gaminę
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Forelle » 24 Lap 2009, 23:10

Aš prie paprikos visada morkos pridedu, nekeičiu viena į kitą :) šiandien panašiai dariau su veršienos faršu, tik ne aštriai ir be baklažano. Valgiau su mažąja, vyras tai čili vėliau įsidėjo. Niekad nebūčiau pagalvojus, kad dar toks troškinys turi tokį mandrą pavadinimą

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė la major » 24 Lap 2009, 23:13

čia matyt iš kokios užsienio kalbos darinys, gal vokiečių? Receptą radau viename rusų forume, o jį įdėjusioji nužiūrėjo iš vokiško žurnalo. :)
Aš paprikų tiesiog nemėgstu, tai ir nededu, dažniausia keičiu morkomis, o jegu jų ir taip yra - kita daržove arba niekuo.

Norėjau aš, Forelle, vetoje šito daryti tavo jautieną su svogūnais, bet neturėjau laiko marinavimui... Taigi, teko greituoju būdu suktis. :) Ir sukimasis skanus gavosi :)

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė la major » 24 Lap 2009, 23:16

erikiux rašė:Kiek čia daug visko :D Bet įtariu turėtų būti skanu, aš irgi keisčiau papriką į morką. :lol: Sugrįš mano brangenybė, turėsiu kuo pavaišinti. Tokio dar nesam gaminę
skanaus :) Nieko mandra, bet gardus ir gan universalaus skonio dalykas :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Forelle » 24 Lap 2009, 23:28

la major rašė: Norėjau aš, Forelle, vetoje šito daryti tavo jautieną su svogūnais, bet neturėjau laiko marinavimui... Taigi, teko greituoju būdu suktis. :) Ir sukimasis skanus gavosi :)
Tai čia mano irgi greitasis patiekalas. Jeigu jau matau kad nieko nespėsiu, o turiu maltos mėsos, tai kažką panašaus ir surezgu. Tinka bet kokios daržovės, kokios tik yra namie. Ir malta mėsa tinka bet kokia, gal tik su kiauliena man nelabai patinka

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Tina » 25 Lap 2009, 14:42

Eintopf, išvertus iš vokiečių kalbos, yra troškinys :)

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė la major » 25 Lap 2009, 16:12

Nu va, supaprastėjo mano patiekaliukas: Troškinys su provanso žolelėmis :D
Bet tegu pabūna aintopfu ;) Nu ale mandrai taip skamba :)

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Nicole » 01 Gru 2009, 08:51

Tina rašė:Eintopf, išvertus iš vokiečių kalbos, yra troškinys :)
Teisingai,Tina,pažodžiui"viskas viename puode".Kaip la major rašo,taip ir tariasi. :lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė la major » 05 Gru 2009, 18:58

Kiaulienos vėrinukai su citrinžolėmis

Turiu tokią knygelę "Paragauk ir vesk mane". Pirkau dėl pavadinimo, bet dėl keistų reikiamų produktų gausos neprisiruošdvau nieko pagaminti. Vieną pabandžiau... Tikrai gurmaniškas, nuostabus, efektingas, skanus patiekalas, kurį galima praryti kartu su liežuviu. Žinoma, tinkamas ne tik sužadėtiniams!

Dariau trigubą porciją, bet čia rašau originalaus recepto kiekius:

250 g malto kiaulienos kumpio (žalio. faršo pavidalu)
30 g žemės riešutų - susmulkinti (bet ne sumalti), į faršą
1 riešuto dydžio imbiero šaknies gabalėlis - susmulkinti (kuo smulkiau) - į faršą
1 česnako skiltelė - išspausti - į faršą
pusės citrinos sultys - į faršą
1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų - į faršą
2 šaukštai sojų padažo - į faršą

Sumaišom - galva svaigsta nuo kvapų :)

Faršu aplipdyti citrinžoles arba pagaliukus - aš nepajutau, kad citrinžolės teiktų papildomą skonį - ir sudėti į šaldytuvą valandai arba kelioms iki kepimo momento :)

Kepame aliejuje, keptuvėje, vartome, dangstome dangčiu, vėl vartome.
Į kitą keptuvę (arba duodą) supilame 250 ml. kokoso pieno, į jį įdedame vieną supjaustytą citrižolę, užviriname. Įdedame druskos-pipirų pagal skonį - tai nuostabus padažas prie šios mėsos.

Svečiai antrą porciją pasitiko žodžiais "ai, nenoriu nenoriu, reikia tortui vietos pilve palikti", bet po 10 min. teliko du nesuvalgyti gabalėliai. Mėsa gaunasi nuostabaus, labai turtingo skonio. tikrai būtinai kada nors kartosiu šitą skanumyną. Gurmaniška, originalu, skanu, neįprasta, ir labai patogiai bei greitai suvalgoma :)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Lilina » 07 Gru 2009, 12:19

Turiu ir aš šią knygą. reikės išbandyti ir be citrinžoliu. :)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė la major » 07 Gru 2009, 15:24

Patikėk, ant pagaliukų irgi kuo puikiausio skonio gaunasi, kadangi jau nuo citrinos ir kitų prieskonių mėsa užtektinai kvapni ir gardi :) Sultinga tokia gaunasi, mmm :)

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė la major » 05 Sau 2010, 22:49


Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė sinsan » 27 Gru 2010, 16:26

Veršienos maltinukai
350 g. veršienos faršo;
1 kiaušinis;
1 šaukštas miltų;
3 šaukštai maltų džiuvėsėlių;
prieskonių maltai mėsai;
druskos ir pipirų maltų.
Faršą sumaišom su kiaušiniu, miltais ir prieskoniais. Padarom mažus kukuliukus, truputį paspaudžiam, apvoliojam džiuvėsėliuose ir apkepam aliejuje iš abiejų pusių. tiekiam su salotom ir bulvių koše.
Prikabinti failai
DSC00156.JPG
DSC00156.JPG (233.27 KiB) Peržiūrėta 9539 karus(ų)
DSC00157.JPG
DSC00157.JPG (200.95 KiB) Peržiūrėta 9539 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Laurela
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1464
Užsiregistravo: 17 Lap 2011, 14:34
Pliusai: 44
Miestas: Ireland

Re:

Standartinė Laurela » 26 Sau 2012, 15:03

Ramunė rašė:Faršas ant iešmo

500 g maltos mėsos,
1 skiltelė česnako,
0,5 šaukštelio prieskonių.

Viską gerai išminkykite, iš šios masės ant iešmų lipdykite ilgas dešreles.
Kepkite kepsninėje ar orkaitėje apie 10 minučių.
ramune,o paskui dar apvolioji dziuveseliuose ?
kvailas klausimas,bet niekad nesu kepusi su tais iesmeliais :oops: , juos reikia deti ant kazkokio indo? tai cia gaunasi,kad kepa visai be jokio riebalo kaip suprantu, taip?
Su Meile - www.laurela.eu

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Tutsi » 26 Sau 2012, 15:42

as tai kartais volioju, kartais nevolioju, bet cia skonio reikalas... jei patinka- pavoliok... tikrai blogiau nebus :wink: kiaulienos/farsas-ant-iesmo-t6510.html

Vartotojo avataras
Laurela
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1464
Užsiregistravo: 17 Lap 2011, 14:34
Pliusai: 44
Miestas: Ireland

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Laurela » 26 Sau 2012, 17:31

Tutsi, aciu ir uz ats ir uz nuoroda i patobulinta recepteli 038
Su Meile - www.laurela.eu

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Tutsi » 26 Sau 2012, 18:30

nera uz ka..... pati prisiminiau, reikes iskepti kada :D

Skelbti atsakymą