patiekalai iš faršo
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Maltinukai su keptais pomidorais
1 kg kietų pomidorų,
žalia saldžioji paprika, 2 svogūnai, skiltelė česnako,
3 šaukštai aliejaus, druskos, maltų pipirų, smulkintų čiobrelių,
3 šaukštai kečupo, 380 g maltos jautienos arba kiaulienos,
bandelė, pieno bandelei mirkyti,
kiaušinis, 2 šaukšteliai garstyčių, š
aukštelis konjako, šaukštas margarino.
Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, perpjaukite į 4 dalis ir išskobkite sėklas. Svogūnus ir česnaką smulkiai sukapokite ir pakepinkite aliejuje. Tada suberkite šiaudeliais supjaustytą papriką ir viską patroškinkite 5 minutes. Paskui pridėkite pomidorus, skaninkite druska, pipirais, čiobreliais ir viską dar pakaitinkite ant silpnos ugnies 5 minutes. Krėskite kečupą.
Mėsą sumaišykite su išmirkyta bandele, muškite kiaušinį, dėkite garstyčias, pilkite konjaką, gardinkite druska ir pipirais. Formuokite maltinukus ir iškepkite keptuvėje su margarinu.
Maltinukus ir paruoštus pomidorus dėkite į vieną dubenį ir tiekite.
1 kg kietų pomidorų,
žalia saldžioji paprika, 2 svogūnai, skiltelė česnako,
3 šaukštai aliejaus, druskos, maltų pipirų, smulkintų čiobrelių,
3 šaukštai kečupo, 380 g maltos jautienos arba kiaulienos,
bandelė, pieno bandelei mirkyti,
kiaušinis, 2 šaukšteliai garstyčių, š
aukštelis konjako, šaukštas margarino.
Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, perpjaukite į 4 dalis ir išskobkite sėklas. Svogūnus ir česnaką smulkiai sukapokite ir pakepinkite aliejuje. Tada suberkite šiaudeliais supjaustytą papriką ir viską patroškinkite 5 minutes. Paskui pridėkite pomidorus, skaninkite druska, pipirais, čiobreliais ir viską dar pakaitinkite ant silpnos ugnies 5 minutes. Krėskite kečupą.
Mėsą sumaišykite su išmirkyta bandele, muškite kiaušinį, dėkite garstyčias, pilkite konjaką, gardinkite druska ir pipirais. Formuokite maltinukus ir iškepkite keptuvėje su margarinu.
Maltinukus ir paruoštus pomidorus dėkite į vieną dubenį ir tiekite.
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: patiekalai iš faršo
maltos mėsos kepsnys
1 kg mėsos faršo (naudojau kiauliena), 2 svogūnai,kiaušinis 3 pyrago riekutės (tiko ir paprastas batonas), pieno pyragui mirkyti, 2 šaukštai giretinės, arba sultinio, riebalų (taikai, sviestas), pipirų, druskos.
Įdarui: 2 kiaušiniai, 1-2 virtos morkos (naudojau saldytas smulkias morkeles ), sviesto, 2 šaukštai pieno ar grietinės, druskos.
Pyraga išmirkyti piene. Svogūnus nulupti, susmulkinti ir pakepinti riebaluose. Mėsa gerai sumaišyti su mirkytu pyragu, svogūnais. Įmušti kiuašini, berti pipirų, druskos, pilti grietinę ar sultinį ir išminkyti (pridėjau faršai skirtu prieskonių).
Įdarui morkas smulkiai supjaustyti, kiaušinius išplakti su pienu ar grietine, beri morkas , sūdyti ir išmaišyti.( dėjau žaliu žirnelių, jie labai tiko).
Svieste iškepti kiaušinienę.
Ant lentos kloti storą sluoksnį malinio. Ant jo dėti kiaušinienę, suvynioti į pailgą ritinį. perkelti į riebalais išteptą formą. Išplakti kiaušinį, juo ištrinti ritinio paviršių. Galima apibarstyti džiuvesėliais. Orkaitėje kepti apie pusantros valandos.
Kepiau susukus i folija, po to atidengiau ir dar paskrudinau viršų.
gavos didelis zuikis tik faršą buvo šiek tiek per skista..
bet skanu
1 kg mėsos faršo (naudojau kiauliena), 2 svogūnai,kiaušinis 3 pyrago riekutės (tiko ir paprastas batonas), pieno pyragui mirkyti, 2 šaukštai giretinės, arba sultinio, riebalų (taikai, sviestas), pipirų, druskos.
Įdarui: 2 kiaušiniai, 1-2 virtos morkos (naudojau saldytas smulkias morkeles ), sviesto, 2 šaukštai pieno ar grietinės, druskos.
Pyraga išmirkyti piene. Svogūnus nulupti, susmulkinti ir pakepinti riebaluose. Mėsa gerai sumaišyti su mirkytu pyragu, svogūnais. Įmušti kiuašini, berti pipirų, druskos, pilti grietinę ar sultinį ir išminkyti (pridėjau faršai skirtu prieskonių).
Įdarui morkas smulkiai supjaustyti, kiaušinius išplakti su pienu ar grietine, beri morkas , sūdyti ir išmaišyti.( dėjau žaliu žirnelių, jie labai tiko).
Svieste iškepti kiaušinienę.
Ant lentos kloti storą sluoksnį malinio. Ant jo dėti kiaušinienę, suvynioti į pailgą ritinį. perkelti į riebalais išteptą formą. Išplakti kiaušinį, juo ištrinti ritinio paviršių. Galima apibarstyti džiuvesėliais. Orkaitėje kepti apie pusantros valandos.
Kepiau susukus i folija, po to atidengiau ir dar paskrudinau viršų.
gavos didelis zuikis tik faršą buvo šiek tiek per skista..
bet skanu
- Prikabinti failai
-
- niam niam.jpg (57.59 KiB) Peržiūrėta 9354 karus(ų)
-
- kepsnys.jpg (67.05 KiB) Peržiūrėta 9355 karus(ų)
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: patiekalai iš faršo
sotus zuikis
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: patiekalai iš faršo
Vaizdas pasakiškas, kad man kas dabar gabalėlį
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: patiekalai iš faršo
oi,kad ir visoms po gabaliuka man negaila, tik kad visos taip toli
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: patiekalai iš faršo
noriu kaip tik man tiks prie vakarienei troskinamu kopustu
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: patiekalai iš faršo
o as pavakariams irgi gaminau iš kopūstu, raugintu, sriubytesDora rašė:noriu kaip tik man tiks prie vakarienei troskinamu kopustu
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: patiekalai iš faršo
Vo, gražus dalykas, reikia gal pasigaminti rytoj, pavyzdžiui... Ilgokai kepa, tiesa... bet paruošt ilgai neužtruks. Nu, žiūrėsiu. Jeigu sugalvsoiu ko greitesnio, šitą ketvirtadienį kepsiu...
Re: patiekalai iš faršo
labai skaniai kepsnys atrodo
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: patiekalai iš faršo
gaaaalingas kepsnys
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: patiekalai iš faršo
Čia ale "piemenėlių pyragas", tiktai dar su pomidorais bei šparaginėmis pupelėmis
- Prikabinti failai
-
- apkepux.jpg (46.9 KiB) Peržiūrėta 9258 karus(ų)
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: patiekalai iš faršo
ugu, faršas apačioj, ant viršaus - bulvių košė ir sūrio užtarkuota. Visada gaunasi labai skaniai
Re: patiekalai iš faršo
saunuole la major!!!!!
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re:
Išbandžiau ir aš Tiktai džiūvesėlių pamiršau įberti, ir salierų neturėjau. Receptą džiaugsmingai užskaitau. Tiekiau su jogurto-agurkų-česnako padažu, kurio recepts čia pas mum yra įdėtas, bet be foto. Kadangi padažą kartosiu, parodysiu kada nors, kaip atrodo. aišku, su gražesnėm nuotraukom.justuke rašė:Vištienos keksiukai
2 v. š. aliejaus
1 morka, smulkiai sukapota
1 saliero stiebas, smulkiai sukapotas
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
1 svogūno galva, smulkiai sukapota
500 g maltos vištienos
2 kiaušinio baltymai
½ puodelio džiūvėsėlių
½ puodelio grietinės
1 v. š. sukapotų petražolių
druskos ir pipirų
Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti morkas, salierus, česnakus ir svogūnus. Pagardinti druska ir pipirais ir kepti ant vidutinės ugnies vis pamaišant, kol suminkštės (apie 10 min.). Ataušinti.
Dideliame dubenyje sumaišyti vištieną ir daržoves su likusiais ingredientais. Pagardinti druska bei pipirais ir masę gerai išminkyti. Išdėlioti paruoštą masę į keksiukų formeles ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 30 min.
Čia tokia iliuzija, lyg keksiukai būtų prisvilę, bet čia viso labo iš kraštų skystis kažkodėl apjuodavo, o patys keksiukai buvo kaip tik, pilnai paruošti, sultingi ir gardūs
- Prikabinti failai
-
- keksiukaimesos.JPG (45.65 KiB) Peržiūrėta 9198 karus(ų)
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: patiekalai iš faršo
Tikrai labai skanūs Skaniau negu kotletai, sultingesni ir ne tokie apskrudę, ir forma graži Na, manųjų tai beveik nesimato formos, bet tikrai gražiai atrodė ir laikėsi
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re:
O čia manieji "ūsai"silsta rašė:SENELIO ŪSAI
Faršas (gali būti paukštiena, kiauliena, jautiena arba maišytas),
svogūnas,
1 pakuotė spagečių arba kitokių ilgų makaronų,
gabaliukas sviesto,
pomidorai, paprika, prieskoniai, druska, žalumynai.
Iš paruošto faršo gaminam rutuliukus-galkas, spagečius labai atsargiai perkišam per faršo rutuliukus kad galai spagečių būtų abiejuose pusėse. Imam platesnį puodą, ant dugno pripjaustom pomidorų, paprikos, svogūno. Ant jų viena eile sudedam persmeigtus rutuliukus. Apibarstom petražolėm. Smulkiais gabaliukais užpjaustom sviesto. Apibarstom prieskoniais, pasūdom.Užpilam vandenuko tiek, kad apsemtų rutuliukus. Uždengiam dangčiu ir troškinam apie 20 min., tiksliau kol spagečiai bus minkšti ir faršo tutuliukai išsitroškinę.
Labai skanu. Recepte tai silūlė rutuliukus užpilti lečo ir troškinti. Aš neturėjau tuo metu, tai tiko ir pomidorai.
Faršas buvo kalakutienos (250 g), dėjau prieskonių, porą šaukštų džiūvesėlių, kiaušinį...
Viriau smarkiai paprieskoniuotame spagečių prieskoniais vandenyje.
Tiekiau su sūrio padažu: šaukštą miltų pakepinau šaukšte sveisto, užpyliau 200 g grietinėlės, įbėriau apie 50 g parmezano. Gavosi kaip tik dviems porcijoms - dosni porcija gardaus padažo.
- Prikabinti failai
-
- dscf1567.jpg (48.29 KiB) Peržiūrėta 9160 karus(ų)
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: patiekalai iš faršo
Čia plaukuotų dešrelių variaciją
Re: patiekalai iš faršo
Tikri ūsuoti dėdulės
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: patiekalai iš faršo
tikrai taipLilina rašė:Čia plaukuotų dešrelių variaciją
Pirma reakcija ištraukus: o kaip čia valgyt? nuo kurio galo?
Re: patiekalai iš faršo
pasidalinu dar viena daniska ideja.
Sotus, mėsiškas padažas (pagardas)
Reikia:
250 g. maltos kiaulienos;
2 dešrelės;
150 g. koncervuotų šampinjonų;
1 raudona paprika;
250 ml. daržovių sultinio;
1 stiklinė pieno;
2 šaukštai pomidorų padažo, aštresnio;
1 šaukštas miltų;
druskos, baltų maltų pipirų, paprikos miltelių pagal skonį.
Į gilią keptuvę sudedame faršą ir prieskonius ir pakepinam. Pilame sultinį, dedame pjaustytas dešreles, šampinjonus, pomidorų padažą, pjaustytą papriką, išmaišome ir kepinam dar apie 15 min. Pabaigoje supilame į keptuvę pieną išplaktą su miltais, užviriname nuolat maišydami. Prieš patiekdami paliekame keleta minučių pastovėt. Tiekiamia su bulvėmis.
Sotus, mėsiškas padažas (pagardas)
Reikia:
250 g. maltos kiaulienos;
2 dešrelės;
150 g. koncervuotų šampinjonų;
1 raudona paprika;
250 ml. daržovių sultinio;
1 stiklinė pieno;
2 šaukštai pomidorų padažo, aštresnio;
1 šaukštas miltų;
druskos, baltų maltų pipirų, paprikos miltelių pagal skonį.
Į gilią keptuvę sudedame faršą ir prieskonius ir pakepinam. Pilame sultinį, dedame pjaustytas dešreles, šampinjonus, pomidorų padažą, pjaustytą papriką, išmaišome ir kepinam dar apie 15 min. Pabaigoje supilame į keptuvę pieną išplaktą su miltais, užviriname nuolat maišydami. Prieš patiekdami paliekame keleta minučių pastovėt. Tiekiamia su bulvėmis.
- Prikabinti failai
-
- tik as nenaudojau paprikos
- HPIM2879.JPG (76.19 KiB) Peržiūrėta 9094 karus(ų)
-
- HPIM2880.JPG (78.82 KiB) Peržiūrėta 9094 karus(ų)