patiekalai iš faršo

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Geg 2008, 19:45

o kai vaikai tingi jas spresti,tai arkliuku pripiesi :roll: :twisted:

scarlettyy
Naujokas
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: 09 Geg 2008, 20:19

Standartinė scarlettyy » 22 Geg 2008, 21:38

mmmm tikrai :roll:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 22 Geg 2008, 22:05

Nu,kam tos pratybos geguzes pabaigoj?juk mastymas jau nebe tas.Nauda nuline.teisingai Ramune daro!!!As tai visad norejau ivesti tokia tvarka per mokytoju diena-pacius arsiausiai nusiteikusius tevelius pastatyt padirbt uz mokytoja.ir darbus pataisyt,kad suprastu,kaip reikia jaust tuos zmogiukus.Pakritikuot visad lengva,o mokytojo darbas-neikainojamas! :!:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Geg 2008, 22:19

as tik norejau pasakyti,kad vaikai irgi turi teise kartais patinginiauti :merg2:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 22 Geg 2008, 22:31

Nezinau,gal as ziauri,bet tinginiaut vaikai turi tiek laiko-kad niekada gyvenime jie tiek nebetures,nors ir mokytusi labiausiai.As nesutinku ,kad vaikai turi teise tinginiaut savo noru.Tai juk mokytojas ir pats suteikia tiek progu!!!bet vaikams vis maza.bet blogiausia ,kad butent tie mokytojai,kurie leidzia be saiko tinginiaut,nepalieka jokio gero atsiminimo,greiciau pajuoka.O geri mokytojai velesniam amziuje uz suteiktas zinias paprastai sulaukia savo laimes atpildo.Ir tevai daro didele klaida pateisindami vaiku tinginyste.
Cia tokia mano patirtis.manau turiu teise ja pasakyt,nes 18 metu mokykloj-ne savaite. :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Geg 2008, 22:36

oi nesakyk,turejau mokykloje vokieciu mokytoja,nieko neismokino,o ziauraste juoda...kazkodel visada ja prisimenu,kaip blogiete...kad ji spranda nusisuktu :evil: Aisku turejau jau toliau mokindamasi daug grieztu mokytoju,bet dabar prisimenu kaip nuostabius zmonius :wink:
O apie tingejima as pajuokavau,visai nieko jie ir taip neveikia,o dar istatymai,kad neuzduoti namu darbu.....NESAMONE :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2008, 07:31

Sutinku ir su Airene,ir su Tutsi. Vaikai per daug tinginiauja, bet aš savo dalyke to nelabai jaučiu, nes reikalingas bus labai gyvenime, taigi mokosi.
O griežtas mokytojas ne visada geras mokytojas. Bet tvarka turi būti tiek pamokoje, tiek ir per pertraukas. :lol:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 23 Geg 2008, 09:10

Skaitau dabar knygą apie auklėjimą "Tėvai nustato ribas". tai pasirodo vaikai reikalauja būti auklėjami. Jiems griežtos ribos duoda moralinę apsaugą ir pasitikėjimą savimi. Jeigu vaikui per daug leidi, tą prasmė laba jau plačias ribas nustatai, tai tada jis vistiek išreikalauja, kad tos ribos būtų susiaurintos, nes tada ant sprando lenda ir ramybės neduoda. :)
O namų darbų vistiek turėtų būtį, bent kažkiek. Kai per daug ir tenka sėdėti naktimis-irgi nesveika. Pamenu kai buvau 11 klasei, vienu momentu tiek užduodavo, kad pasirinkdavau, kam pasiruošiu, o kam ne. Tiesa dar dailės mokykla lankiau, vairavimo teisės, dar siuvimo kursai buvo..., ir užduodavo daug, nes jau tada egzams ruošt pradėjo mumi :roll: A lia sunkūs laikas buvo kaip prisimenu dabar...
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Geg 2008, 10:04

labai gera minti sendien spaudoje paskaiciau....reikia nieko neveikti,o paskui dar pailseti..... :lol:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 23 Geg 2008, 10:07

:lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 23 Geg 2008, 21:15

As irgi su Tutsi sutinku.Yra mokytoju pabaisu.ir ne viena toki maciau.bet cia as apie tuos geruosius masciau.O del namu darbu,tai vidury mokslo metu ,aisku ,reikia,bet mokslo metu pabaigoj-ko neismokai,kaip sakant -nebeprilaizysi.Siaip as uz vaikus visad buvau.Tik man atrodo,kad is gero gyvenimo ar vaikui ar suaugusiam prasideda ,,ispindejimas" :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Geg 2008, 10:15

Kiek tenka seminaruose pasibendrauti su kolegom iš įvairių mokyklų, visi yra tos nuomonės, kad vaikai labai nori gerų rezultatų, betvisiškai tingi dirbti. Yra tokia tendencija : tinginiauju iki semestro paskutinio mėnesio ar net 2 savaičių. Tada padirbu - ir vėl tinginiauju pailsėdamas. va širtas tai mane tikrai biesina, o dar kai išgirsti, kad blogi pažymiai todėl, kad mokytojai per griežtai vertina - tai iš viso nei verkt, nei juoktis :roll:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 24 Geg 2008, 10:25

Matai,Ramune,kai mums tos problemos aiskios ir praktika daug kartu patvirtino,mes savo nuomone turim.o tevai visad vaikus pateisina.Vienas kitas supranta,kad mokytis ir paciam reikia,nieks nesukis i galva.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Geg 2008, 10:31

Būtent taip ir yra. Nepabuvęs mokytojo kailyje apie 10 metelių - nieko nesuprasi. O mūsų stažai - tikrai nemaži, taigi iš savo varpinukių gerai matom ir suprantam .

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 24 Geg 2008, 10:35

Aš kai buvau mokinė, vis galvojau kad mokytojai nesamonės aiškina, kai juokėsi, kad mol mes vargši vaikai grišim namo ir mamos mus išglosto išbučiuoja, o mokytojai jiems pabaisos atrodo. A lia žiūriu teisūs buvo. Lygiai taip pat dabar saviškė glostau ir bučiuoju :roll:
P.S. Dar mokykloj nesimokina, tai mokytojai kolkas ne pabaisos :P
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Geg 2008, 10:37

Žinot, kada man labiausiai pikta būna? Kai siusitinki mokinį, senokai baigusš vidurinę, o tas pradeda aiškinti, koks jis buvo kvailys, kad nesimokė. Nors... jei tėvai būtų leidę, ir aš nelabai būčiau prie tų knygų sėdėjusi :roll: :twisted:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 24 Geg 2008, 10:42

Aš turbūt irgi :roll:
Paveikslėlis

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 30 Geg 2008, 21:03

Bulvių ir mėsos faršo apkepas

5-6 bulvės
0,5 kg mėsos faršo
2 riekutės pyrago
kiaušinis, svogūnas
šaukštelis riebalų
maltų pipirų
4 džiovinti grybai
0,5 stiklinės grietinės
šaukštas tarkuoto „Šėtos” sūrio, šaukštas pyrago džiūvėsėlių
Druska


Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 5 min. verdamos. Mėsos faršas paruošiamas kaip maltiniams (sudedamas išmirkytas pyragas, pakepintas svogūnas, pipirai, druska, kiaušinis). Grybai išmirkomi ir išverdami nedideliame vandens kiekyje. Išimti supjaustomi juostelėmis. Sumaišoma grietinė, paruošti grybai, ataušintas grybų nuoviras ir tarkuotas sūris. Į paruoštą indą dedama pusė apvirtų bulvių, ant jų - paruoštas faršas, ant viršaus uždedamos likusios bulvės, užpilama paruoštu padažu ir kepama orkaitėje 40-45 min
Valgoma su raugintais kopūstais arba agurkais.

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 30 Geg 2008, 21:13

O manes tevai visai nekontroliavo,ar prie knygu,ar ne.bet buciau blogesni pazymi parnesus-tada tragedija.Kaip dabar pagalvoju-vidurines mokyklos kursas yra nesunkus.net lengvas.aisku,daug priklauso nuo mokytojo.Pvz.chemike pati nesugebejo savo dalyko isaiskint.Todel galvoju,kad ne visi ,kas moka savo sriti-gali mokyti kitus. :roll:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 21 Bir 2008, 17:14

Mesos virtas farsas,gali buti saltiena,gali buti smulkiai pjaustyta silke,padeta ant agurko,papuosta kiausinio tryniu ir smulkintu raudonu svogunu,virtu kiausinio baltymu.Apjuosta svoguno ripkele.
Prikabinti failai
kkkk.JPG
kkkk.JPG (26.35 KiB) Peržiūrėta 8544 karus(ų)

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 25 Bir 2008, 09:02

SENELIO ŪSAI
Faršas (gali būti paukštiena, kiauliena, jautiena arba maišytas),
svogūnas,
1 pakuotė spagečių arba kitokių ilgų makaronų,
gabaliukas sviesto,
pomidorai, paprika, prieskoniai, druska, žalumynai.

Iš paruošto faršo gaminam rutuliukus-galkas, spagečius labai atsargiai perkišam per faršo rutuliukus kad galai spagečių būtų abiejuose pusėse. Imam platesnį puodą, ant dugno pripjaustom pomidorų, paprikos, svogūno. Ant jų viena eile sudedam persmeigtus rutuliukus. Apibarstom petražolėm. Smulkiais gabaliukais užpjaustom sviesto. Apibarstom prieskoniais, pasūdom.Užpilam vandenuko tiek, kad apsemtų rutuliukus. Uždengiam dangčiu ir troškinam apie 20 min., tiksliau kol spagečiai bus minkšti ir faršo tutuliukai išsitroškinę.
Labai skanu. Recepte tai silūlė rutuliukus užpilti lečo ir troškinti. Aš neturėjau tuo metu, tai tiko ir pomidorai.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bir 2008, 09:33

labai grazu ir skanu,kaip tik pusryciams :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 25 Bir 2008, 10:22

Vaikams labai gerai idėja. Išsisaugosim ateičiai :)

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 25 Bir 2008, 11:18

Kažkur mačiau tokią idėją vaikams su dešrelėmis - jas perverti spagečiais :luks: O čia vos ne aštuonkojai gaunasi :D

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 06 Lie 2008, 00:05

Vištienos keksiukai

2 v. š. aliejaus
1 morka, smulkiai sukapota
1 saliero stiebas, smulkiai sukapotas
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
1 svogūno galva, smulkiai sukapota
500 g maltos vištienos
2 kiaušinio baltymai
½ puodelio džiūvėsėlių
½ puodelio grietinės
1 v. š. sukapotų petražolių
druskos ir pipirų

Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti morkas, salierus, česnakus ir svogūnus. Pagardinti druska ir pipirais ir kepti ant vidutinės ugnies vis pamaišant, kol suminkštės (apie 10 min.). Ataušinti.
Dideliame dubenyje sumaišyti vištieną ir daržoves su likusiais ingredientais. Pagardinti druska bei pipirais ir masę gerai išminkyti. Išdėlioti paruoštą masę į keksiukų formeles ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 30 min.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 16 Lie 2008, 13:10

Ramunė rašė:Mėsos apkepas

1 kg maltos mėsos,
3-4 svogūnai, 3 morkos,2 obuoliai,
100 g fermentinio sūrio,
3 šaukštai grietinės,
3 šaukštai majonezo .

Mėsą sudėti į nedidelę skardelę, ant jos sluoksniuoti supjaustytus svogūnus, stambiai sutarkuotas morkas ir obuolius.
Grietinę sumaišyti su majonezu ir užpilti ant apkepo.
Kepti orkaitėje, baigiant pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu.
kol suradau sita pranesima :lol: cia vakaryksciai mano kepti pietus. labai labai skanu (buvo) :D
Prikabinti failai
untitled4.JPG
untitled4.JPG (13.79 KiB) Peržiūrėta 8462 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Lie 2008, 13:13

skaniai cia pietavai :D

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 16 Lie 2008, 13:15

Ui. Pamirsau pasakyti, kad vietoj obuolio dejau geltonaja paprika, o vietoj 4 svogunu dejau 1 pora, ir 1 svoguna. Pas mus kai kas nebutu suprates mesos ir obuolio :twisted: :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 10 Rgp 2008, 18:16

Maltiniai su grybais

Apie 400-500 g kiaulienos faršo, 1 kiaušinis, svogūnas, ęesnako skiltelė, 200 g pievagrybių, druskos, juodųjų pipirų.

Svogūnus, česnaką susmulkinti ir pakepti pora minučių aliejuje, sudėti smulkintus pievagrybius, viską pakepti kol suminkštės. Į faršą įmušti kiaušinį, įberti pagal skonį pipirų, druskos, sudėti avėsusius svogūnus su grybais. Formuoti maltinius ir kepti įkaitintame laiejuje.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 10 Rgp 2008, 18:17

taip bent gražumėlis... :hubba:

Skelbti atsakymą