patiekalai iš faršo
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Smetoniškas receptas: mėsos ir silkių foršmakas
• 1 svaro keptos mėsos,
• 2 silkių,
• prancūziškos bulkos,
• 1 svogūno,
• po 3 grūdelius pranc.ir angl. pipirų,
• 2 kiaušinių,
• 1/2 stiklinės grietinės,
• 2 sausainių (džiūvėsių),
• 2 šaukštų sviesto.
Paimti vieną svarą veršienos ar paukštienos, keptos ar virtos jautienos ir sumalti.Dvi išmirkytas, nuvalytas silkes, pusę išmirkytos piene prancūziškos bulkos išspausti ir su silke sukapoti.Pridėti po 3 grūdelius sumaltų angliškų ir prancūziškų pipirų, muskato riešuto, svieste keptą svogūną, pusę stiklinės grietinėlės, kiaušinius ir šaukštą sviesto. Viską išmaišyti, sudėti į krosnelę pusei valandos. Paduodant padėti į pusdubenį.
• 1 svaro keptos mėsos,
• 2 silkių,
• prancūziškos bulkos,
• 1 svogūno,
• po 3 grūdelius pranc.ir angl. pipirų,
• 2 kiaušinių,
• 1/2 stiklinės grietinės,
• 2 sausainių (džiūvėsių),
• 2 šaukštų sviesto.
Paimti vieną svarą veršienos ar paukštienos, keptos ar virtos jautienos ir sumalti.Dvi išmirkytas, nuvalytas silkes, pusę išmirkytos piene prancūziškos bulkos išspausti ir su silke sukapoti.Pridėti po 3 grūdelius sumaltų angliškų ir prancūziškų pipirų, muskato riešuto, svieste keptą svogūną, pusę stiklinės grietinėlės, kiaušinius ir šaukštą sviesto. Viską išmaišyti, sudėti į krosnelę pusei valandos. Paduodant padėti į pusdubenį.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Turkiškas kebabas ((4 porcijos)
500 g avienos arba jautienos faršo
1 raudonos paprikos
1 žalios paprikos
pusė cukinijos
1 svogūno (arb 8-12 mažų svogūnėlių)
1 šaukšto aliejaus
2 lauro lapelių,
druskos, pipirų, baziliko
Iš faršo, paskaninto druska, pipirais padaryti šiek tiek pailgus kukulius.
Paprikas, cukiniją, svogūną supjaustyti stambiais gabalėliais.
Kukulius pakaitomis su paruoštomis daržovėmis sumauti ant iešmo. Patepti aliejumi bei pabarstyti sutrupintais lauro lapeliais bei baziliku.
Kepti orkaitės grilyje apie 10 min. Po iešmais padėti skardą riebalams nutekėti.Tinka patiekti su ryžiais bei graikiškomis salotomis.
500 g avienos arba jautienos faršo
1 raudonos paprikos
1 žalios paprikos
pusė cukinijos
1 svogūno (arb 8-12 mažų svogūnėlių)
1 šaukšto aliejaus
2 lauro lapelių,
druskos, pipirų, baziliko
Iš faršo, paskaninto druska, pipirais padaryti šiek tiek pailgus kukulius.
Paprikas, cukiniją, svogūną supjaustyti stambiais gabalėliais.
Kukulius pakaitomis su paruoštomis daržovėmis sumauti ant iešmo. Patepti aliejumi bei pabarstyti sutrupintais lauro lapeliais bei baziliku.
Kepti orkaitės grilyje apie 10 min. Po iešmais padėti skardą riebalams nutekėti.Tinka patiekti su ryžiais bei graikiškomis salotomis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Maži vyniotiniai
500 g varškės, 2 kiaušiniai,
sodos, 2 stiklinės miltų,
mėsos faršo įdarui,
maltų juodųjų pipirų, druskos.
Iš varškės, kiaušinių, sodos, miltų išminkykite ir iškočiokite tešlą. Ant iškočioto lakšto tepkite paruoštž su prieskoniais mėsos faršą, išlyginkite, suvyniokite ir supjaustykite nedideliais, 2-3 centimetrų pločio gabalėliais. Kepkite įkaitintame aliejuje.
500 g varškės, 2 kiaušiniai,
sodos, 2 stiklinės miltų,
mėsos faršo įdarui,
maltų juodųjų pipirų, druskos.
Iš varškės, kiaušinių, sodos, miltų išminkykite ir iškočiokite tešlą. Ant iškočioto lakšto tepkite paruoštž su prieskoniais mėsos faršą, išlyginkite, suvyniokite ir supjaustykite nedideliais, 2-3 centimetrų pločio gabalėliais. Kepkite įkaitintame aliejuje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Greitas ir nesudėtingas pyragas su mėsa I
3 kiaušiniai
0,5 stiklinės majonezo
0,5 stiklinės grietinės
miltai, kad tešla būtų kaip blynams
Įdarui:
500 g maltos mėsos
1 svogūnas
1 morka
česnakas
Sumaišyti tešlą iš kiaušinių, majonezo, grietinės ir miltų. Nesūdyti!
Maltą mėsą apkepti su susmulkintais svogūnu, morka ir (pagal pageidavimą) pievagrybiais.Įdedam smulkinto česnako, pasūdom, įberiam pipirų bei mėgiamų prieskonių.Pusę tešlos (galima net mažiau nei pusę) supilame į formą, dedam ant jos įdarą, užpilame likusia tešla.Kepame 200С orkaitėje 45-50 minučių.
3 kiaušiniai
0,5 stiklinės majonezo
0,5 stiklinės grietinės
miltai, kad tešla būtų kaip blynams
Įdarui:
500 g maltos mėsos
1 svogūnas
1 morka
česnakas
Sumaišyti tešlą iš kiaušinių, majonezo, grietinės ir miltų. Nesūdyti!
Maltą mėsą apkepti su susmulkintais svogūnu, morka ir (pagal pageidavimą) pievagrybiais.Įdedam smulkinto česnako, pasūdom, įberiam pipirų bei mėgiamų prieskonių.Pusę tešlos (galima net mažiau nei pusę) supilame į formą, dedam ant jos įdarą, užpilame likusia tešla.Kepame 200С orkaitėje 45-50 minučių.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 21 Bal 2008, 21:49, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Greitas ir nesudėtingas pyragas su mėsa II
Тešla:
2 variantas
250 g majonezo (neriebaus)
250 g grietinės
2 kiaušiniai
1 šaukštelis nugesintos sodos
8 šaukštai miltų
Įdarai:
1. Apkeptą maltą mėsą sumaišyti su ryžiais ir įdėti truputį česnako;
2. Kopūstai su grybais;
3. Grybai su vištiena;
4. Truputį patroškinti kopūstai, vogūnai ir morkos, daug žalumynų, lašelis acto, česnakas ir krakmolas + kiaušinis.
5. Virta vištiena, supjaustyta smulkiai si šviežiais krapais;
6. Žuvus+svogūnai+ryžiai;
7. Kopūstai +mėsa+svogūnai;
8. Apkeptos daržovės.
Тešla:
2 variantas
250 g majonezo (neriebaus)
250 g grietinės
2 kiaušiniai
1 šaukštelis nugesintos sodos
8 šaukštai miltų
Įdarai:
1. Apkeptą maltą mėsą sumaišyti su ryžiais ir įdėti truputį česnako;
2. Kopūstai su grybais;
3. Grybai su vištiena;
4. Truputį patroškinti kopūstai, vogūnai ir morkos, daug žalumynų, lašelis acto, česnakas ir krakmolas + kiaušinis.
5. Virta vištiena, supjaustyta smulkiai si šviežiais krapais;
6. Žuvus+svogūnai+ryžiai;
7. Kopūstai +mėsa+svogūnai;
8. Apkeptos daržovės.
Iš faršo labai paprastai pagaminamas ir labai skanus kepiniukas. Taip pat kaip ir kotletams paruošiamas faršas.... Padarau rutuliukus, juos truputuką suploju, padarau duobutę. Ten pripjaustau pomidorų kubeliais. Ir į orkaitę 15-20 min. Tada ištraukiu, uždedu ant viršaus pomidoro maždaug 1 cm storio skiltelę, pabarstau tarkuotu sūriu ir kol apkeps viršus, sūris išsilydys. Skanaus
- Prikabinti failai
-
- 2cade6259710.jpg (26.11 KiB) Peržiūrėta 5183 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo silsta 22 Bal 2008, 11:46, redaguota 1 kartą(us).
Labai panašus receptas į Vigpetr duotą, bet truputuką kitaip, mat kiaušiniai dedasi, jau gaminau, labai patiko:
Faršo - 1 kg.
6 virti kiaušiniai, 1 nevirtas, majonezas
svogūnas, žalumynai, druska, prieskoniai, česnakas.
Faršą paruošiame kaip kotletams, labai gerai sumaišyti. Formą ištepu aliejumi. Pusę faršo dedame į apvalią formą (žiedą), gerai suspaudžiu, tada sudedu virtus nuluptus kiaušinius aplink, ant jų likusį faršą uždedu, suspaudžiu. Uždengiu folija ir kepu 190-200 temp. apie 40 min. Tada nuimti foliją ir dar pakepti apie 15 min. Išimti iš orkaitės kepinį, labai atsargiai išversti iš formos ir padėti ant kepimo skardos apverstą kad apkeptų antra pusė. Kepimo metu ten būna sulčių išsiskyrusių, tai jas išpilti į indą ir jomis bus galima palaistyti "žiedą" apkepant antrąją pusę.
Iškepusį "žiedą" padedame ant salotų lapais išklotos lėkštės, papuošti žalumynais, atrodo labai gražiai, na ir skanu
Faršo - 1 kg.
6 virti kiaušiniai, 1 nevirtas, majonezas
svogūnas, žalumynai, druska, prieskoniai, česnakas.
Faršą paruošiame kaip kotletams, labai gerai sumaišyti. Formą ištepu aliejumi. Pusę faršo dedame į apvalią formą (žiedą), gerai suspaudžiu, tada sudedu virtus nuluptus kiaušinius aplink, ant jų likusį faršą uždedu, suspaudžiu. Uždengiu folija ir kepu 190-200 temp. apie 40 min. Tada nuimti foliją ir dar pakepti apie 15 min. Išimti iš orkaitės kepinį, labai atsargiai išversti iš formos ir padėti ant kepimo skardos apverstą kad apkeptų antra pusė. Kepimo metu ten būna sulčių išsiskyrusių, tai jas išpilti į indą ir jomis bus galima palaistyti "žiedą" apkepant antrąją pusę.
Iškepusį "žiedą" padedame ant salotų lapais išklotos lėkštės, papuošti žalumynais, atrodo labai gražiai, na ir skanu
- Prikabinti failai
-
- img0634_1.jpg (38.99 KiB) Peržiūrėta 5134 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kepti obuoliai su mėsa ir sūriu
8 obuoliai
1 citrinos sulčių
druskos
pipirų
2 svogūnai
šviežių mairūnų
šviežių petražolių
400 g mišraus faršo
1 kiaušinis
2 šaukštai grietinės
150 g "Gaudos" sūrio
1. Nuplaukite obuolius, nupjaukite viršutinę dalį kaip dangtelį, išgremžkite dalį minkštimo su sėklidėmis. Vaisių minkštimą susmulkinkite. Su teptuku ištepkite vidinę obuolių pusę citrinų sultimis, pasūdykite, pabarstykite pipirais.
2. Smulkiai supjaustykite svogūnus, susmulkinkite žalumynus. Keletą mairūno lapelių palikite papuošimui. Įdarui sumaišykite mėsos faršą, vaisių minkštimą, kiaušinį, grietinę ir žalumynus. Smulkiai supjaustykite sūrį, suberkite į įdarą.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Pridėkite įdaro į obuolius ir sudėkite juos į keptuvą.
4. Kepkite orkaitėje apie 30 min. Patiekite į stalą papuošę mairūno lapeliais.
8 obuoliai
1 citrinos sulčių
druskos
pipirų
2 svogūnai
šviežių mairūnų
šviežių petražolių
400 g mišraus faršo
1 kiaušinis
2 šaukštai grietinės
150 g "Gaudos" sūrio
1. Nuplaukite obuolius, nupjaukite viršutinę dalį kaip dangtelį, išgremžkite dalį minkštimo su sėklidėmis. Vaisių minkštimą susmulkinkite. Su teptuku ištepkite vidinę obuolių pusę citrinų sultimis, pasūdykite, pabarstykite pipirais.
2. Smulkiai supjaustykite svogūnus, susmulkinkite žalumynus. Keletą mairūno lapelių palikite papuošimui. Įdarui sumaišykite mėsos faršą, vaisių minkštimą, kiaušinį, grietinę ir žalumynus. Smulkiai supjaustykite sūrį, suberkite į įdarą.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Pridėkite įdaro į obuolius ir sudėkite juos į keptuvą.
4. Kepkite orkaitėje apie 30 min. Patiekite į stalą papuošę mairūno lapeliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Netikras zuikis su grybų įdaru
1 kg kiaulienos faršo
2 riekelės batono, išmirkyto piene
2 kiaušiniai
3 šaukštai krakmolo
1 svogūnas
25 g sviesto
druska
pipirai
prieskoniai kiaulienai
Įdarui:
300 g džiovintų grybų
2 svogūnai
50 g sviesto
1 šaukštas miltų
druska, juodi maltieji pipirai, muskatas
Į kiaulienos faršą sudedame piene išmirkytas batono riekeles, trynius, krakmolą, prieskonius, supjaustytą bei su sviestu pakeptą svogūną ir viską gerai išmaišome. Baltymus išplakame iki standžių putų ir įmaišome į kiaulienos faršą.Įdarui džiovintus grybus išmirkome vandenyje, išverdame, supjaustome kubeliais ir pakepame su sviestu kartu su svogūnų kubeliais. Kepdami įmaišome šaukštą miltų, truputį druskos ir prieskonių.Į skardą dedame pusę kiaulienos faršo. Formuojame pailgą pagrindą su kiek aukštesniais kraštais. Į įdubimą sudedame grybų įdarą. Ant viršaus dedame likusį faršą."Zuikį" patepame aliejumi ir kepame orkaitėje 250C temperatūroje apie 1 val.
Patiekiame karštą. Puošiame šviežiomis ir virtomis daržovėmis bei konservuotais pievagrybiais.
1 kg kiaulienos faršo
2 riekelės batono, išmirkyto piene
2 kiaušiniai
3 šaukštai krakmolo
1 svogūnas
25 g sviesto
druska
pipirai
prieskoniai kiaulienai
Įdarui:
300 g džiovintų grybų
2 svogūnai
50 g sviesto
1 šaukštas miltų
druska, juodi maltieji pipirai, muskatas
Į kiaulienos faršą sudedame piene išmirkytas batono riekeles, trynius, krakmolą, prieskonius, supjaustytą bei su sviestu pakeptą svogūną ir viską gerai išmaišome. Baltymus išplakame iki standžių putų ir įmaišome į kiaulienos faršą.Įdarui džiovintus grybus išmirkome vandenyje, išverdame, supjaustome kubeliais ir pakepame su sviestu kartu su svogūnų kubeliais. Kepdami įmaišome šaukštą miltų, truputį druskos ir prieskonių.Į skardą dedame pusę kiaulienos faršo. Formuojame pailgą pagrindą su kiek aukštesniais kraštais. Į įdubimą sudedame grybų įdarą. Ant viršaus dedame likusį faršą."Zuikį" patepame aliejumi ir kepame orkaitėje 250C temperatūroje apie 1 val.
Patiekiame karštą. Puošiame šviežiomis ir virtomis daržovėmis bei konservuotais pievagrybiais.
KREGŽDŽIŲ LIZDAI:
300 gr. faršo (paruošiam taip, kaip kotletams), 2 virti kiaušiniai.
Padažui: aliejus - 1 valg.šaukštas, būtų gerai alyvų, miltai - 1 valg.šaukštas, pomidorų sultys - 1 stiklinė, petražolės, druska, juodi malti pipirai.
Iš faršo paruošto formuojam 4 rutuliukus, juose padarom įdubimus, ten įdedam pusę virto kiaušinio baltymu į viršų.
Padažui aliejuje pakepiname miltus, supiltipomidorų sultis, sudėti susmulkintas petražoles, druską, pipirus.
Užpilti lizdus tuo padažu ir į orkaitę 25-30 min. Skanu
300 gr. faršo (paruošiam taip, kaip kotletams), 2 virti kiaušiniai.
Padažui: aliejus - 1 valg.šaukštas, būtų gerai alyvų, miltai - 1 valg.šaukštas, pomidorų sultys - 1 stiklinė, petražolės, druska, juodi malti pipirai.
Iš faršo paruošto formuojam 4 rutuliukus, juose padarom įdubimus, ten įdedam pusę virto kiaušinio baltymu į viršų.
Padažui aliejuje pakepiname miltus, supiltipomidorų sultis, sudėti susmulkintas petražoles, druską, pipirus.
Užpilti lizdus tuo padažu ir į orkaitę 25-30 min. Skanu
- Prikabinti failai
-
- lastochk_gnezda.jpg (21.81 KiB) Peržiūrėta 5042 karus(ų)