Patiekalai ir subproduktų

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 16 Lie 2007, 12:35

tutsi rašė:
merope87 rašė:
tutsi rašė:pasirodo,kiek daug yra patiekaliuku is subproduktu :shock:
Labiausiai tai aš mėgstu netikrą zuikį :valg:
o kodel tu apie zuiki uzsiminei prie subproduktu :roll:
O tai jis ne iš kepenėlių daromas :oops: :oops:
teta anksčiau darydavo tokį nerealų su lašinukais..

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 16 Lie 2007, 12:39

Kepeninė ten, o ne paštetas :oops: :oops: Nors pradedančioji esu, bet neatleistina man 075

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Lie 2007, 13:32

gal kepenine ten o ne zuikis :P Vel susipainiojei :merg2:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 16 Lie 2007, 13:38

tutsi rašė:gal kepenine ten o ne zuikis :P Vel susipainiojei :merg2:
Ir šiandien man visą dieną taip :evil: tiksliau šitą pusdienį..

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Lie 2007, 15:34

gal isimylejei per savaitgali ka nors :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Lie 2007, 20:19

Šventinis vyniotinis

6 kiaulių ausys, apie 0,5 kg kiaulienos ,
3 virtos morkos, 4 marinuoti agurkai,
4 puselės marinuotų raudonų paprikų,
2 stiklinės marinato nuo daržovių,
malti juodieji pipirai, kiaulienos prieskoniai.

Kiaulieną supjaustome juostelėmis ir per naktį laikome marinate.
Kiaulių ausis verdame 20 min.Ant maistinės, atsparios karščiui plėvelės sudedame kiaulių ausis, o ant jų - kiaulienos juosteles. Pabarstome prieskoniais.Eilėmis sudedame šiaudeliais supjaustytas marinuotas daržoves.
Suvyniojame ausis, susukame į plėvelę, surišame ir apie 1 val. verdame pasūdytame vandenyje.Išvirusį vyniotinį paslegiame ir laikome, kol atvėsta.
Patiekiame su šviežiomis daržovėmis.
Prikabinti failai
0 (2).gif
0 (2).gif (32.72 KiB) Peržiūrėta 5347 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Lie 2007, 09:35

man tokia mesyte labai patinka,kai tik parsiuka nugnybs ir bus ausu,butinai ismeginsiu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Rgp 2007, 21:10

Liežuvautojos užkandis

1 kiaulės liežuvis,
2 kiaulės ausys,
1 morka, 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
prieskonių, druskos.

Liežuvį išverdame su prieskoniais.
Ausis paverdame 20 min.
Į jas įvyniojame pipirais įtrintą liežuvį ir šiaudeliais supjaustytą morką.
Šį vyniotinį susukame į maistinę plėvelę, perrišame virvele ir verdame su prieskoniais.Karštą vyniotinį paslegiame ir atšaldome.Užkandį patiekiame su majonezu ar krienais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Rgp 2007, 21:12

Apkeptas liežuvis

2 kiaulių arba veršelių liežuviai,
2 kiaušiniai,
1 šaukštelis prieskonių mišinio ,
džiūvėsėlių ,
aliejaus kepimui .

Nuvalytus liežuvius išverdame su druska bei įvairiais prieskoniais: pipirais, laurų lapais, džiovintomis arba šviežiomis salierų ir petražolių šaknimis.
Atvėsusius liežuvius supjaustome griežinėliais.Kiaušinius išplakame su prieskoniais. Liežuvio griežinėlius apvoliojame kiaušinių plakinyje, po to džiūvėsėliuose ir kepame su aliejumi.Patiekiame karštą su keptomis bulvėmis, raudonu padažu ir žirneliais.
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (17.63 KiB) Peržiūrėta 5333 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Rgp 2007, 21:14

Čachochbili iš vištienos subproduktų

300 g vištienos širdelių,
300 g vištienos kepenėlių,
300 g vištienos skrandukų,
750 g konservuotų pomodorų be odelės,
2 svogūnai, 2 skiltelės česnako,
žalumynų, 2-3 morkos,prieskonių,
aliejus.

Svogūnus ir morkas susmulkinti, apkepti aliejuju.
Po to į tą pačią keptuvę sudėti subproduktus. Įdėti pagal skonį druskos, pipirų, priekonių.Troškinti 10 minučių.Sudėti pusę žalumynų ir česnaką, smulkiai supjaustytus pomidorus.Toliau troškinti 15 minučių.Sudėti likusius žalumynus.

Nepabijokite paeksperimentuoti su šiuo patiekalu. Troškinant galima įdėti 2-3 šaukštus miltų.
Patiekite su bet kokiu Jums patinkančiu garnyru.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Rgp 2007, 09:06

ohoho,koks pavadinimas :hypno: O liezuvi tai tikrai pameginsiu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Rgp 2007, 14:47

Paprasčiausias paštetas

1 kg žalios liesos šoninės,
500 g kiaulienos arba veršienos kepenų,
2 mažos bandelės, arba džiūvėsėlių stiklinė,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
2 kiaušiniai, mairūno,
druskos, pipirų.

Šoninę išvirti.Į karštą nuovirą trumpam įmesti nuplautas kepenis ir bandeles, po to kepenis nusunkti per sietelį, o bandeles gerai išspausti.
Mėsmale sumalti šoninę, kepenis, bandeles ir supjaustytus svogūnus.
Įmušti kiaušinį, suberti prieskonius.Gerai išmaišyti.
Masę sudėti į pailgą formelę (iki pusės aukščio) ir kepti 1 val. karštoje orkaitėje.Kepant formelėje gali virti taukai, kad neišsitaškytų ant orkaitės sienelių, formelę su pašteto mase reikėtų įdėti į kitą, didesnį indą.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Rgp 2007, 15:21

cia gaunasi toks pastetas tepamas :shock: Senai ieskau recepto :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Rgp 2007, 15:35

Taip, tepamas. Man jis patinka, knisau, knisau, kol radau. Buvau primiršusi :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Rgp 2007, 15:36

kaip faina 041 Kai tik nugnybs parsiuka,darysiu toki 041

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 21 Rgp 2007, 20:59

Va va paštetuką ir aš darysiu :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Rgp 2007, 08:31

turbut visi ji megsta,ypac kai reikia greitai kazka uzkasti :P :wink: :!:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 22 Rgp 2007, 09:05

Tai turbūt , tik dabar reikia paršiuko galo sulaukt , ir gaminsiu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Rgp 2007, 10:43

na teks rudenelio salciu turbut palaukti :roll: :wink:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 22 Rgp 2007, 11:20

Gal mūsų padangėj , kas nors anksčiau nudobs :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Rgp 2007, 12:37

o mes kaime be šalciu nepjaunam :merg2: ,kad mesa nesugestu,nes ir desras ruko ir visa ka daro :wink:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 22 Rgp 2007, 15:40

O pas mus kai sušoka didelis alkaniukų būrys , ant vieno paršelio , nelabai kam sugest lieka :D :D :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Rgp 2007, 16:55

:laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 11 Spa 2007, 11:00

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Spa 2007, 12:35

o kaip atrodo vusterio padazas,kas zino :shock:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 11 Spa 2007, 12:42

Vorčesterio padažas kitaip. Parduotuvėse tikrai yra

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Spa 2007, 12:50

ai,to tai sociai turiu,sakau,gal cia koks ipatingas :wink:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 11 Spa 2007, 12:52

As tai jo kazkaip nenaudoju :roll: Ir net nezinau kaip atrodo :oops:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 11 Spa 2007, 12:53

Tutsi rašė:ai,to tai sociai turiu,sakau,gal cia koks ipatingas :wink:
Aš irgi iš pradžių taip galvojau, bet pasirodo kalbininkai mandriai išvertę, nes tariasi tai Vusterio.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Spa 2007, 12:55

Guci rašė:As tai jo kazkaip nenaudoju :roll: Ir net nezinau kaip atrodo :oops:
palauk,nufotkinsiu ir parodysiu :wink:

Skelbti atsakymą