Patiekalai ir subproduktų
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pasidalinkit savo samprotavimais apie patiekalus iš inkstų Aš kažkaip truputį atsargiai į juos žiūriu, nors esu kažkada gaminusi...
Troškinti kiaulės inkstai su citrina
800 g inkstų,
3 svogūnai, 1 citrina,
2,5 šaukšto tirpintų riebalų,
1 šaukštas miltų, 1 stiklinė sultinio,
pipirų, druskos.
Vandenyje išmirkytus inkstus nuplauti, sudėti į šaltą pasūdytą vandenį, pakaitinti, išėmus nuplauti, vėl užpilti vandeniu ir pavirinti.Supjaustyti griežinėliais, nuplauti, nusausinti, pavolioti miltuose, pakepinti, sudėti į troškintuvę.Svogūnus supjaustyti, pakepinti, suberti likusius miltus, pakaitinti, praskiesti sultiniu, sudėti tarkuotą citrinos žievelę, išspausti sultis, sudėti likusius prieskonius, viską supilti ant inkstų ir trumpai patroškinti.
Patiekti su keptomis bulvėmis, raugintais agurkais ar kitomis daržovėmis.
Troškinti kiaulės inkstai su citrina
800 g inkstų,
3 svogūnai, 1 citrina,
2,5 šaukšto tirpintų riebalų,
1 šaukštas miltų, 1 stiklinė sultinio,
pipirų, druskos.
Vandenyje išmirkytus inkstus nuplauti, sudėti į šaltą pasūdytą vandenį, pakaitinti, išėmus nuplauti, vėl užpilti vandeniu ir pavirinti.Supjaustyti griežinėliais, nuplauti, nusausinti, pavolioti miltuose, pakepinti, sudėti į troškintuvę.Svogūnus supjaustyti, pakepinti, suberti likusius miltus, pakaitinti, praskiesti sultiniu, sudėti tarkuotą citrinos žievelę, išspausti sultis, sudėti likusius prieskonius, viską supilti ant inkstų ir trumpai patroškinti.
Patiekti su keptomis bulvėmis, raugintais agurkais ar kitomis daržovėmis.
PIETIETIŠKAI KEPTOS KEPENYS
1 stiklinė ryžių
2 stiklinės vandens
1/2 stiklinės žaliųjų žirnelių
300g kepenų
aliejaus, truputis miltų, druskos, pipirų
sojos padažo
1-2 mandarinai
Ryžius išvirti, sumaišyti su patroškintais žirneliais ir laikyti šiltoje vietoje. Kepenų gabalėlius pabarstyti pipirais, pavolioti miltuose ir iškepti su aliejumi, pabaigoje apšlakstyti sojų padažu, pabarstyti druska. Mandarinus truputi pakepinti ir sudėti į lėkštę ant ryžių ir kepenų.
1 stiklinė ryžių
2 stiklinės vandens
1/2 stiklinės žaliųjų žirnelių
300g kepenų
aliejaus, truputis miltų, druskos, pipirų
sojos padažo
1-2 mandarinai
Ryžius išvirti, sumaišyti su patroškintais žirneliais ir laikyti šiltoje vietoje. Kepenų gabalėlius pabarstyti pipirais, pavolioti miltuose ir iškepti su aliejumi, pabaigoje apšlakstyti sojų padažu, pabarstyti druska. Mandarinus truputi pakepinti ir sudėti į lėkštę ant ryžių ir kepenų.
INKSTAI SU OBUOLIAIS
600g veršienos ar kiaulienos inkstų
1 rūgštokas obuolys
1 svogūnas
aliejaus
1 šaukštas sviesto
50ml konjako
5 šaukštai grietinės
1 šaukštelis cukraus
druskos, pipirų
Inkstus nuplauti, nuimti riebalus, supjaustyti, įtrinti druska ir 30min laikyti uždengtus. Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti. Sudėti nuplautus ir nusausintus inkstus, sviestą, užpilti konjaku, padegti. Konjakui išdegus, išmaišyti su grietine ir prieskoniais ir troškinti, pabaigoje sudėti nulupto obuolio gabalėlius.
600g veršienos ar kiaulienos inkstų
1 rūgštokas obuolys
1 svogūnas
aliejaus
1 šaukštas sviesto
50ml konjako
5 šaukštai grietinės
1 šaukštelis cukraus
druskos, pipirų
Inkstus nuplauti, nuimti riebalus, supjaustyti, įtrinti druska ir 30min laikyti uždengtus. Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti. Sudėti nuplautus ir nusausintus inkstus, sviestą, užpilti konjaku, padegti. Konjakui išdegus, išmaišyti su grietine ir prieskoniais ir troškinti, pabaigoje sudėti nulupto obuolio gabalėlius.
KARŠTAS VIŠTŲ KEPENĖLIŲ UŽKANDIS
300-400g vištų kepenėlių
50g grietinėlės
druskos, pipirų
1 svogūnas
2 šaukštai kečupo
forminės sumuštinių duonos
sezamo sėklų
aliejaus
Kepenėles išverdame pasūdytame vandenyje. Atvėsinus sumalame kartu su pakepintu svogūnu, kečupu, įpilame grietinėlės, prieskonių, gerai išmaišome. Sumuštinių duonos riekeles supjaustome trikampėliais, užtepame gauto pašteto, pabarstome sezamo sėklomis ir jas įspaudžiame. Iš abiejų pusių apkepame keptuvėje su aliejumi. Patiekiame šiltus.
Gaminsiu kurią dieną !!
300-400g vištų kepenėlių
50g grietinėlės
druskos, pipirų
1 svogūnas
2 šaukštai kečupo
forminės sumuštinių duonos
sezamo sėklų
aliejaus
Kepenėles išverdame pasūdytame vandenyje. Atvėsinus sumalame kartu su pakepintu svogūnu, kečupu, įpilame grietinėlės, prieskonių, gerai išmaišome. Sumuštinių duonos riekeles supjaustome trikampėliais, užtepame gauto pašteto, pabarstome sezamo sėklomis ir jas įspaudžiame. Iš abiejų pusių apkepame keptuvėje su aliejumi. Patiekiame šiltus.
Gaminsiu kurią dieną !!
LIEŽUVIS, TROŠKINTAS POMIDORŲ PADAŽE
1kg galvijų liežuvio
1/2 stiklinės pomidorų padažo
1/2 stiklinės grietinės
sultinio kubelis
svogūnas
prieskonių, pipirų, druskos
Liežuvį virti su prieskoniais maždaug 2 valandas. Išvirusį nulupti ir supjaustyti gabalėliais. Iš pomidorų padažo ir stiklinės likusio nuoviro pagaminti padažą, sudėti liežuvio gabalėlius ir troškinti ant nedidelės ugnies pusę valandos. Pabaigoje sudėti grietinę.
1kg galvijų liežuvio
1/2 stiklinės pomidorų padažo
1/2 stiklinės grietinės
sultinio kubelis
svogūnas
prieskonių, pipirų, druskos
Liežuvį virti su prieskoniais maždaug 2 valandas. Išvirusį nulupti ir supjaustyti gabalėliais. Iš pomidorų padažo ir stiklinės likusio nuoviro pagaminti padažą, sudėti liežuvio gabalėlius ir troškinti ant nedidelės ugnies pusę valandos. Pabaigoje sudėti grietinę.