Patiekalai ir subproduktų

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Geg 2007, 16:07

Odinukas

Kiaulės odelių,
prieskonių, žalumynų.

Odeles išvirti, kelis kartus permalti, įberti druskos, pipuirų ir kitų mėgstamų prieskonių, krapų, petražolių, baziliko... Viską išmaišyti. Dėti indą ar maišelį ir paslėgti.
Tinka su amjonezu, sumaišytu su krienais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Geg 2007, 16:12

Odinukas

Kiaulės odelių,
prieskonių, žalumynų.

Odeles išvirti, kelis kartus permalti, įberti druskos, pipuirų ir kitų mėgstamų prieskonių, krapų, petražolių, baziliko... Viską išmaišyti. Dėti indą ar maišelį ir paslėgti.
Tinka su amjonezu, sumaišytu su krienais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Geg 2007, 20:54

kodel tu dvejiniesi,gal ikalei :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Geg 2007, 21:33

tutsi rašė:kodel tu dvejiniesi,gal ikalei :roll:
Taigi paskutinis sekmadienis šioj savaitėj, kaip be įkalimoPaveikslėlis

O gal ir tu įkalei, jei tau dvejinasiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Geg 2007, 10:02

nea,nekalu,ir taip ne kaip jauciuosi Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 28 Geg 2007, 10:26

Ir ką? skanus toks odinukas???

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Geg 2007, 10:39

Lilina rašė:Ir ką? skanus toks odinukas???
skonio reikalas :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Geg 2007, 13:07

Man pationka, vyras mandagiai dėkoja ir dešrą valgoPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Geg 2007, 13:18

reikia viska valgyti,kas po nosim padeta :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Geg 2007, 13:23

tutsi rašė:reikia viska valgyti,kas po nosim padeta :roll:
Tai kad išmoko savarankiškai pasidėtPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Geg 2007, 13:28

nuuuuu,per tiek metu ir meska sokti ismoksta Paveikslėlis kur pasides nemokeje :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Lie 2007, 09:38

Pasidalinkit savo samprotavimais apie patiekalus iš inkstų :P Aš kažkaip truputį atsargiai į juos žiūriu, nors esu kažkada gaminusi...

Troškinti kiaulės inkstai su citrina

800 g inkstų,
3 svogūnai, 1 citrina,
2,5 šaukšto tirpintų riebalų,
1 šaukštas miltų, 1 stiklinė sultinio,
pipirų, druskos.

Vandenyje išmirkytus inkstus nuplauti, sudėti į šaltą pasūdytą vandenį, pakaitinti, išėmus nuplauti, vėl užpilti vandeniu ir pavirinti.Supjaustyti griežinėliais, nuplauti, nusausinti, pavolioti miltuose, pakepinti, sudėti į troškintuvę.Svogūnus supjaustyti, pakepinti, suberti likusius miltus, pakaitinti, praskiesti sultiniu, sudėti tarkuotą citrinos žievelę, išspausti sultis, sudėti likusius prieskonius, viską supilti ant inkstų ir trumpai patroškinti.
Patiekti su keptomis bulvėmis, raugintais agurkais ar kitomis daržovėmis.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Lie 2007, 09:59

as inkstus dedu tik i kepenine,daugiau niekur ju nenaudoju :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Lie 2007, 10:03

kai mkas juos net labai giria, bet, kai prisimenu, kam jie buvo naudojami gyvame organizme :evil:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Lie 2007, 10:16

tai apie bet kuri organa pradek galvoti ir valgyti nebesinores :roll: Pvz.vėdarai :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Lie 2007, 11:12

Nu jo, būna ir baisiau :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Lie 2007, 12:14

geriau,jei skanu,tai ir valgyti,labai nesigilinant i jo prigimti :wink: :P

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 14 Lie 2007, 13:25

Nu nežinau, bulio pautukai, kai uošvis buvo padarės-nesužavėjo Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Lie 2007, 13:28

O man eržilo - patiko :lol:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 14 Lie 2007, 13:29

Dar kažkada buvau nupirkus sūdytas žarnas, tai tik pradariau maišelį, toks dvokas išlindo 078 , mane kažkaip vedarai netraukia, būtent dėl to kad kartais tos žarnos būna nelabai gerai išplautos ir kvapas lieka 078

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Lie 2007, 13:34

Aš irgi pirktinėm nesižaviu, niekad nepirkau. Bet kai kas nors iš pažįstamų pjauna kiaulę, tai duoda.Naminės - Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Lie 2007, 13:46

as irgi gaminu tik is savu parsiuku :roll:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 16 Lie 2007, 09:09

PIETIETIŠKAI KEPTOS KEPENYS

1 stiklinė ryžių
2 stiklinės vandens
1/2 stiklinės žaliųjų žirnelių
300g kepenų
aliejaus, truputis miltų, druskos, pipirų
sojos padažo
1-2 mandarinai

Ryžius išvirti, sumaišyti su patroškintais žirneliais ir laikyti šiltoje vietoje. Kepenų gabalėlius pabarstyti pipirais, pavolioti miltuose ir iškepti su aliejumi, pabaigoje apšlakstyti sojų padažu, pabarstyti druska. Mandarinus truputi pakepinti ir sudėti į lėkštę ant ryžių ir kepenų.

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 16 Lie 2007, 09:19

INKSTAI SU OBUOLIAIS

600g veršienos ar kiaulienos inkstų
1 rūgštokas obuolys
1 svogūnas
aliejaus
1 šaukštas sviesto
50ml konjako
5 šaukštai grietinės
1 šaukštelis cukraus
druskos, pipirų

Inkstus nuplauti, nuimti riebalus, supjaustyti, įtrinti druska ir 30min laikyti uždengtus. Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti. Sudėti nuplautus ir nusausintus inkstus, sviestą, užpilti konjaku, padegti. Konjakui išdegus, išmaišyti su grietine ir prieskoniais ir troškinti, pabaigoje sudėti nulupto obuolio gabalėlius.

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 16 Lie 2007, 09:29

KARŠTAS VIŠTŲ KEPENĖLIŲ UŽKANDIS

300-400g vištų kepenėlių
50g grietinėlės
druskos, pipirų
1 svogūnas
2 šaukštai kečupo
forminės sumuštinių duonos
sezamo sėklų
aliejaus

Kepenėles išverdame pasūdytame vandenyje. Atvėsinus sumalame kartu su pakepintu svogūnu, kečupu, įpilame grietinėlės, prieskonių, gerai išmaišome. Sumuštinių duonos riekeles supjaustome trikampėliais, užtepame gauto pašteto, pabarstome sezamo sėklomis ir jas įspaudžiame. Iš abiejų pusių apkepame keptuvėje su aliejumi. Patiekiame šiltus.

Gaminsiu kurią dieną !! :cook3:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Lie 2007, 10:49

pasirodo,kiek daug yra patiekaliuku is subproduktu :shock:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 16 Lie 2007, 12:07

tutsi rašė:pasirodo,kiek daug yra patiekaliuku is subproduktu :shock:
Labiausiai tai aš mėgstu netikrą zuikį :valg:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 16 Lie 2007, 12:22

LIEŽUVIS, TROŠKINTAS POMIDORŲ PADAŽE

1kg galvijų liežuvio
1/2 stiklinės pomidorų padažo
1/2 stiklinės grietinės
sultinio kubelis
svogūnas
prieskonių, pipirų, druskos

Liežuvį virti su prieskoniais maždaug 2 valandas. Išvirusį nulupti ir supjaustyti gabalėliais. Iš pomidorų padažo ir stiklinės likusio nuoviro pagaminti padažą, sudėti liežuvio gabalėlius ir troškinti ant nedidelės ugnies pusę valandos. Pabaigoje sudėti grietinę.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Lie 2007, 12:25

toki guliasiuka ir as gaminu :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Lie 2007, 12:26

merope87 rašė:
tutsi rašė:pasirodo,kiek daug yra patiekaliuku is subproduktu :shock:
Labiausiai tai aš mėgstu netikrą zuikį :valg:
o kodel tu apie zuiki uzsiminei prie subproduktu :roll:

Skelbti atsakymą