Patiekalai ir subproduktų
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
PYRAGĖLIAI SU ŠIRDELIŲ ĮDARU
400-500g virtų su prieskoniais vištų širdelių
2 svogūnai
1 morka
3-4 šaukštai sultinio
1 pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos
mėgstamų prieskonių pabarstyti
Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite norimo dydžio kvadratais. Širdeles sumalkite. Svogūną susmulkinkite, morką sutarkuokite, apkepkite, sudėkite maltas širdeles, supilkite sultinį, paskaninkite prieskoniais ir dar kelias minutes patroškinkite. įdarą atvėsinkite. Po šaukštą įdaro dėkite ant tešlos kvadratų, kampus sujunkite, galite aptepti plaktu kiaušiniu (aš netepiau) ir įdėkite į sviestiniu popieriumi išteptą skardą. Kepkite apie 20-30 min. iki 200C įkaitintoje orkaitėje. Tiekite su sultiniu. Mes valgėme vienus
400-500g virtų su prieskoniais vištų širdelių
2 svogūnai
1 morka
3-4 šaukštai sultinio
1 pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos
mėgstamų prieskonių pabarstyti
Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite norimo dydžio kvadratais. Širdeles sumalkite. Svogūną susmulkinkite, morką sutarkuokite, apkepkite, sudėkite maltas širdeles, supilkite sultinį, paskaninkite prieskoniais ir dar kelias minutes patroškinkite. įdarą atvėsinkite. Po šaukštą įdaro dėkite ant tešlos kvadratų, kampus sujunkite, galite aptepti plaktu kiaušiniu (aš netepiau) ir įdėkite į sviestiniu popieriumi išteptą skardą. Kepkite apie 20-30 min. iki 200C įkaitintoje orkaitėje. Tiekite su sultiniu. Mes valgėme vienus
- Prikabinti failai
-
- fot 001.jpg (43.08 KiB) Peržiūrėta 9278 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Liežuvis maderoje
2 veršio liežuviai, 1 lauro lapelis,
1 svogūnas, 2 gvazdikėliai,
4 juodųjų pipirų žirneliai,
2 morkos, druskos,
1 stiklinė mėsos sultinio, 30 g miltų,
1 stiklinė maderos vyno, maltų pipirų
2 šaukštai kondensuoto pieno, petražolių.
Liežuvius nuplauti, dėti į karštą vandenį, kad apsemtų, sudėti lauro lapelį, nuluptą svogūną, pipirų žirnelius, gvazdikėlius, pasūdyti, uždengus virti apie 1,5 val. Sudėti morkas, pavirtas valandą. Tada liežuvį išimti, panerti į šaltą vandenį, nulupti ir dar truputį palaikyti sultinyje. Sultinį nupilti, jį sutirštinti šaltame vandenyje atskiestais miltais, supilti vyną, padažą paskaninti pipirais, kondensuotu pienu. Liežuvį ir morkas supjaustyti griežinėliais, užpilti padažu ir jame palaikius 5–10 min. patiekti ant stalo, papuošti petražolėmis.
2 veršio liežuviai, 1 lauro lapelis,
1 svogūnas, 2 gvazdikėliai,
4 juodųjų pipirų žirneliai,
2 morkos, druskos,
1 stiklinė mėsos sultinio, 30 g miltų,
1 stiklinė maderos vyno, maltų pipirų
2 šaukštai kondensuoto pieno, petražolių.
Liežuvius nuplauti, dėti į karštą vandenį, kad apsemtų, sudėti lauro lapelį, nuluptą svogūną, pipirų žirnelius, gvazdikėlius, pasūdyti, uždengus virti apie 1,5 val. Sudėti morkas, pavirtas valandą. Tada liežuvį išimti, panerti į šaltą vandenį, nulupti ir dar truputį palaikyti sultinyje. Sultinį nupilti, jį sutirštinti šaltame vandenyje atskiestais miltais, supilti vyną, padažą paskaninti pipirais, kondensuotu pienu. Liežuvį ir morkas supjaustyti griežinėliais, užpilti padažu ir jame palaikius 5–10 min. patiekti ant stalo, papuošti petražolėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Troškintas liežuvis
1 jaučio arba 2 veršių liežuviai,
druskos, margarino, prieskoninių šaknų,
1 svogūnas, 4 žirneliai juodųjų pipirų,
mažas lauro lapelis, 2 šaukštai pomidorų pastos,
2 šaukštai miltų,
0,5 l sultinio, 0,5 stiklinės grietinės.
Liežuvį išvirti pasūdytame vandenyje, panardinti į šaltą vandenį, nulupti. Įkaitintuose riebaluose pakepinti susmulkintas prieskonines šaknis, svogūną, į jas sudėti griežinėliais pjaustytą liežuvį, truputį pakepinti, įmaišyti pomidorų pastą, pabarstyti maltais pipirais, druska, miltais, užpilti karštu sultiniu, kuriame virė liežuvis, viską dar patroškinti. Pabaigoje įmaišyti grietinę. Paragauti, pagal skonį pasūdyti, pridėti norimų prieskonių.
1 jaučio arba 2 veršių liežuviai,
druskos, margarino, prieskoninių šaknų,
1 svogūnas, 4 žirneliai juodųjų pipirų,
mažas lauro lapelis, 2 šaukštai pomidorų pastos,
2 šaukštai miltų,
0,5 l sultinio, 0,5 stiklinės grietinės.
Liežuvį išvirti pasūdytame vandenyje, panardinti į šaltą vandenį, nulupti. Įkaitintuose riebaluose pakepinti susmulkintas prieskonines šaknis, svogūną, į jas sudėti griežinėliais pjaustytą liežuvį, truputį pakepinti, įmaišyti pomidorų pastą, pabarstyti maltais pipirais, druska, miltais, užpilti karštu sultiniu, kuriame virė liežuvis, viską dar patroškinti. Pabaigoje įmaišyti grietinę. Paragauti, pagal skonį pasūdyti, pridėti norimų prieskonių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Liežuvis su razinomis
1 jaučio arba 2 kiaulių liežuviai,
1 petražolių šaknis, 40 g sviesto,
50 g miltų, 1 stiklinė lengvo baltojo vyno,
druskos, 70–100 g razinų be sėklų,
30 g migdolų, 1,5 šaukštelio cukraus.
Liežuvį nuplovus virti pasūdytame vandenyje apie 1 val., tada įdėti petražolės šaknį, dar virti, kol liežuvis suminkštės. Išimti, nulupti, įžambiai supjaustyti griežinėliais, užpilti razinų padažu.
Padažui įkaitintame svieste pakepinti miltus, intensyviai maišant supilti 1 stiklinę sultinio, kuriame virė liežuvis, užvirinti, supilti vyną, truputį pasūdyti. Sudėti pamirkytas razinas, kapotus migdolus, cukrų, dar truputį pakaitinti.
1 jaučio arba 2 kiaulių liežuviai,
1 petražolių šaknis, 40 g sviesto,
50 g miltų, 1 stiklinė lengvo baltojo vyno,
druskos, 70–100 g razinų be sėklų,
30 g migdolų, 1,5 šaukštelio cukraus.
Liežuvį nuplovus virti pasūdytame vandenyje apie 1 val., tada įdėti petražolės šaknį, dar virti, kol liežuvis suminkštės. Išimti, nulupti, įžambiai supjaustyti griežinėliais, užpilti razinų padažu.
Padažui įkaitintame svieste pakepinti miltus, intensyviai maišant supilti 1 stiklinę sultinio, kuriame virė liežuvis, užvirinti, supilti vyną, truputį pasūdyti. Sudėti pamirkytas razinas, kapotus migdolus, cukrų, dar truputį pakaitinti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Širdžių ragu[/b]
500 g širdies,
4 žirneliai juodųjų pipirų,
3 žirneliai kvepiančių pipirų,
1 lauro lapelis, druskos,
petražolės ar saliero šaknies,
40 g margarino, 50 g miltų,
4 šaukštai raudonojo vyno, maltų pipirų.
Nuvalytą širdį virti su prieskoniais 1 litre pasūdyto vandens (dėti į karštą vandenį). Po 1 val. dėti prieskonines šaknis ir dar pavirti, kol širdis suminkštės. Margariną pakaitinti, jame pakepinti miltus, intensyviai maišant įpilti 1 stiklinę sultinio, kuriame virė širdis, užvirinti, supilti vyną, paskaninti druska. Širdį, prieskonines šaknis smulkiai supjaustyti, užpilti padažu, palaikyti 5–10 min., kad įgytų padažo skonį.
500 g širdies,
4 žirneliai juodųjų pipirų,
3 žirneliai kvepiančių pipirų,
1 lauro lapelis, druskos,
petražolės ar saliero šaknies,
40 g margarino, 50 g miltų,
4 šaukštai raudonojo vyno, maltų pipirų.
Nuvalytą širdį virti su prieskoniais 1 litre pasūdyto vandens (dėti į karštą vandenį). Po 1 val. dėti prieskonines šaknis ir dar pavirti, kol širdis suminkštės. Margariną pakaitinti, jame pakepinti miltus, intensyviai maišant įpilti 1 stiklinę sultinio, kuriame virė širdis, užvirinti, supilti vyną, paskaninti druska. Širdį, prieskonines šaknis smulkiai supjaustyti, užpilti padažu, palaikyti 5–10 min., kad įgytų padažo skonį.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Troškinta širdis
500 g širdies,
margarino, druskos,
2 svogūnai,
1 šaukštas išmirkytų džiovintų grybų,
1 paprika, 1 stiklinė grietinės,
1 stiklinė sultinio arba vandens,
1 šaukštas miltų, citrinos sulčių.
Širdį supjaustyti kubeliais, pakepinti karštuose riebaluose, sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus, grybus, šiaudeliais pjaustytą papriką, viską pakepinti. Supilti grietinę, karštą sultinį ir uždengus troškinti, kol širdies gabaliukai suminkštės. Pabaigoje padažą sutirštinti šaltame vandenyje atskiestais miltais, paskaninti citrinos sultimis, druska (pagal skonį galima įpilti porą šaukštų raudonojo vyno ar įmaišyti pomidorų pastos).
500 g širdies,
margarino, druskos,
2 svogūnai,
1 šaukštas išmirkytų džiovintų grybų,
1 paprika, 1 stiklinė grietinės,
1 stiklinė sultinio arba vandens,
1 šaukštas miltų, citrinos sulčių.
Širdį supjaustyti kubeliais, pakepinti karštuose riebaluose, sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus, grybus, šiaudeliais pjaustytą papriką, viską pakepinti. Supilti grietinę, karštą sultinį ir uždengus troškinti, kol širdies gabaliukai suminkštės. Pabaigoje padažą sutirštinti šaltame vandenyje atskiestais miltais, paskaninti citrinos sultimis, druska (pagal skonį galima įpilti porą šaukštų raudonojo vyno ar įmaišyti pomidorų pastos).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Inkstai su kariu
500 g kiaulės inkstų,
100 g šoninės,
2 šaukštai aliejaus,
4 svogūnai, 1 obuolys,
druskos, paprikos miltelių, kario,
100 g kondensuoto pieno, citrinos sulčių.
Inkstus gerai nuvalyti, išmirkyti, supjaIustyti griežinėliais, paskaninti kariu. Šoninę supjaustyti juostelėmis, paspirginti, sudėti inkstų gabalėlius, svogūnus, pjaustytus žiedeliais, pakepinti, pasūdyti. Obuolį supjaustyti kubeliais, pabarstyti paprikos milteliais, sudėti į inkstus, supilti kondensuotą pieną. Viską pavirti 5-10 min. Paskaninti citrinos sultimis.
500 g kiaulės inkstų,
100 g šoninės,
2 šaukštai aliejaus,
4 svogūnai, 1 obuolys,
druskos, paprikos miltelių, kario,
100 g kondensuoto pieno, citrinos sulčių.
Inkstus gerai nuvalyti, išmirkyti, supjaIustyti griežinėliais, paskaninti kariu. Šoninę supjaustyti juostelėmis, paspirginti, sudėti inkstų gabalėlius, svogūnus, pjaustytus žiedeliais, pakepinti, pasūdyti. Obuolį supjaustyti kubeliais, pabarstyti paprikos milteliais, sudėti į inkstus, supilti kondensuotą pieną. Viską pavirti 5-10 min. Paskaninti citrinos sultimis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Inkstų ragu
500 g kiaulės inkstų,
125 g šoninės, 2 porai,
druskos, pipirų, saldžiosios paprikos miltelių,
1 stiklinės mėsos sultinio,
2 pomidorai, 1 šaukštas krakmolo.
Inkstus gerai nuvalyti, perpjauti išilgai, išpjauti gyslas, pamirkyti, supjaustyti gabalėliais. Šoninę paspirginti, į ją sudėti pjaustytus inkstus, griežinėliais pjaustytus porus, paskaninti druska, pipirais, 5 min. patroškinti. Supilti karštą mėsos sultinį ir dar 15 min. ant silpnos ugnies patroškinti. Pomidorus blanširuoti, nulupti, supjaustyti į 8 dalis, dėti į ragu, pakaitinti. Padažą sutirštinti vandenyje atskiestu krakmolu. Paragavus dar paskaninti norimais prieskoniais, druska.
500 g kiaulės inkstų,
125 g šoninės, 2 porai,
druskos, pipirų, saldžiosios paprikos miltelių,
1 stiklinės mėsos sultinio,
2 pomidorai, 1 šaukštas krakmolo.
Inkstus gerai nuvalyti, perpjauti išilgai, išpjauti gyslas, pamirkyti, supjaustyti gabalėliais. Šoninę paspirginti, į ją sudėti pjaustytus inkstus, griežinėliais pjaustytus porus, paskaninti druska, pipirais, 5 min. patroškinti. Supilti karštą mėsos sultinį ir dar 15 min. ant silpnos ugnies patroškinti. Pomidorus blanširuoti, nulupti, supjaustyti į 8 dalis, dėti į ragu, pakaitinti. Padažą sutirštinti vandenyje atskiestu krakmolu. Paragavus dar paskaninti norimais prieskoniais, druska.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Inkstai raudonojo vyno padaže
250 g kiaulės inkstų,
250 g pievagrybių,
20 g margarino, 1 svogūnas,
1 stiklinė raudonojo vyno,
pipirų, druskos, baziliko,
1 šaukštelis miltų, petražolių.
Inkstus gerai nuvalyti, perpjauti išilgai, išmirkyti, supjaustyti griežinėliais, pakepinti įkaitintame margarine. Sudėti griežinėliais pjaustytus grybus, svogūnus, truputį pakepinti. Supilti vyną, 15 min. patroškinti, paskaninti pipirais, druska, baziliku. Padažą sutirštinti trupučiu miltų. Prieš patiekiant pabarstyti pjaustytais petražolių lapeliais.