Patiekalai ir subproduktų

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Spa 2007, 16:46

mes jau tokios,su mumis nenuobodziausi Paveikslėlis

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 31 Spa 2007, 09:02

PYRAGĖLIAI SU ŠIRDELIŲ ĮDARU

400-500g virtų su prieskoniais vištų širdelių
2 svogūnai
1 morka
3-4 šaukštai sultinio
1 pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos
mėgstamų prieskonių pabarstyti

Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite norimo dydžio kvadratais. Širdeles sumalkite. Svogūną susmulkinkite, morką sutarkuokite, apkepkite, sudėkite maltas širdeles, supilkite sultinį, paskaninkite prieskoniais ir dar kelias minutes patroškinkite. įdarą atvėsinkite. Po šaukštą įdaro dėkite ant tešlos kvadratų, kampus sujunkite, galite aptepti plaktu kiaušiniu (aš netepiau) ir įdėkite į sviestiniu popieriumi išteptą skardą. Kepkite apie 20-30 min. iki 200C įkaitintoje orkaitėje. Tiekite su sultiniu. Mes valgėme vienus :P
Prikabinti failai
fot 001.jpg
fot 001.jpg (43.08 KiB) Peržiūrėta 5710 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 31 Spa 2007, 11:03

skanumėlis :valg:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Spa 2007, 11:48

isivaizduoju :roll:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 31 Spa 2007, 12:02

skanu turetu buti :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Lap 2007, 20:31

Liežuvis maderoje

2 veršio liežuviai, 1 lauro lapelis,
1 svogūnas, 2 gvazdikėliai,
4 juodųjų pipirų žirneliai,
2 morkos, druskos,
1 stiklinė mėsos sultinio, 30 g miltų,
1 stiklinė maderos vyno, maltų pipirų
2 šaukštai kondensuoto pieno, petražolių.

Liežuvius nuplauti, dėti į karštą vandenį, kad apsemtų, sudėti lauro lapelį, nuluptą svogūną, pipirų žirnelius, gvazdikėlius, pasūdyti, uždengus virti apie 1,5 val. Sudėti morkas, pavirtas valandą. Tada liežuvį išimti, panerti į šaltą vandenį, nulupti ir dar truputį palaikyti sultinyje. Sultinį nupilti, jį sutirštinti šaltame vandenyje atskiestais miltais, supilti vyną, padažą paskaninti pipirais, kondensuotu pienu. Liežuvį ir morkas supjaustyti griežinėliais, užpilti padažu ir jame palaikius 5–10 min. patiekti ant stalo, papuošti petražolėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Lap 2007, 20:32

Troškintas liežuvis

1 jaučio arba 2 veršių liežuviai,
druskos, margarino, prieskoninių šaknų,
1 svogūnas, 4 žirneliai juodųjų pipirų,
mažas lauro lapelis, 2 šaukštai pomidorų pastos,
2 šaukštai miltų,
0,5 l sultinio, 0,5 stiklinės grietinės.

Liežuvį išvirti pasūdytame vandenyje, panardinti į šaltą vandenį, nulupti. Įkaitintuose riebaluose pakepinti susmulkintas prieskonines šaknis, svogūną, į jas sudėti griežinėliais pjaustytą liežuvį, truputį pakepinti, įmaišyti pomidorų pastą, pabarstyti maltais pipirais, druska, miltais, užpilti karštu sultiniu, kuriame virė liežuvis, viską dar patroškinti. Pabaigoje įmaišyti grietinę. Paragauti, pagal skonį pasūdyti, pridėti norimų prieskonių.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Lap 2007, 20:33

Liežuvis su razinomis

1 jaučio arba 2 kiaulių liežuviai,
1 petražolių šaknis, 40 g sviesto,
50 g miltų, 1 stiklinė lengvo baltojo vyno,
druskos, 70–100 g razinų be sėklų,
30 g migdolų, 1,5 šaukštelio cukraus.

Liežuvį nuplovus virti pasūdytame vandenyje apie 1 val., tada įdėti petražolės šaknį, dar virti, kol liežuvis suminkštės. Išimti, nulupti, įžambiai supjaustyti griežinėliais, užpilti razinų padažu.
Padažui įkaitintame svieste pakepinti miltus, intensyviai maišant supilti 1 stiklinę sultinio, kuriame virė liežuvis, užvirinti, supilti vyną, truputį pasūdyti. Sudėti pamirkytas razinas, kapotus migdolus, cukrų, dar truputį pakaitinti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Lap 2007, 20:33

Širdžių ragu[/b]

500 g širdies,
4 žirneliai juodųjų pipirų,
3 žirneliai kvepiančių pipirų,
1 lauro lapelis, druskos,
petražolės ar saliero šaknies,
40 g margarino, 50 g miltų,
4 šaukštai raudonojo vyno, maltų pipirų.

Nuvalytą širdį virti su prieskoniais 1 litre pasūdyto vandens (dėti į karštą vandenį). Po 1 val. dėti prieskonines šaknis ir dar pavirti, kol širdis suminkštės. Margariną pakaitinti, jame pakepinti miltus, intensyviai maišant įpilti 1 stiklinę sultinio, kuriame virė širdis, užvirinti, supilti vyną, paskaninti druska. Širdį, prieskonines šaknis smulkiai supjaustyti, užpilti padažu, palaikyti 5–10 min., kad įgytų padažo skonį.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Lap 2007, 20:34

Troškinta širdis

500 g širdies,
margarino, druskos,
2 svogūnai,
1 šaukštas išmirkytų džiovintų grybų,
1 paprika, 1 stiklinė grietinės,
1 stiklinė sultinio arba vandens,
1 šaukštas miltų, citrinos sulčių.

Širdį supjaustyti kubeliais, pakepinti karštuose riebaluose, sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus, grybus, šiaudeliais pjaustytą papriką, viską pakepinti. Supilti grietinę, karštą sultinį ir uždengus troškinti, kol širdies gabaliukai suminkštės. Pabaigoje padažą sutirštinti šaltame vandenyje atskiestais miltais, paskaninti citrinos sultimis, druska (pagal skonį galima įpilti porą šaukštų raudonojo vyno ar įmaišyti pomidorų pastos).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Lap 2007, 23:12

va,cia tai man patinka :P :aciu1:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 29 Lap 2007, 00:59

gausi gaminti :lol:

Vartotojo avataras
svenis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 166
Užsiregistravo: 30 Lap 2007, 18:37
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

sriuba

Standartinė svenis » 01 Gru 2007, 12:22

Kas zino recepta sriubos is karves tesmens.?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Gru 2007, 12:31

fuuuuuuuuuuuuu,tikrai nezinau :roll:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 03 Gru 2007, 12:10

Net sutase Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Gru 2007, 14:51

kazkur esu girdejusi,kad tokia verda,bet ji ne man :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Gru 2007, 20:52

Inkstai su kariu

500 g kiaulės inkstų,
100 g šoninės,
2 šaukštai aliejaus,
4 svogūnai, 1 obuolys,
druskos, paprikos miltelių, kario,
100 g kondensuoto pieno, citrinos sulčių.

Inkstus gerai nuvalyti, išmirkyti, supjaIustyti griežinėliais, paskaninti kariu. Šoninę supjaustyti juostelėmis, paspirginti, sudėti inkstų gabalėlius, svogūnus, pjaustytus žiedeliais, pakepinti, pasūdyti. Obuolį supjaustyti kubeliais, pabarstyti paprikos milteliais, sudėti į inkstus, supilti kondensuotą pieną. Viską pavirti 5-10 min. Paskaninti citrinos sultimis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Gru 2007, 20:53

Inkstų ragu

500 g kiaulės inkstų,
125 g šoninės, 2 porai,
druskos, pipirų, saldžiosios paprikos miltelių,
1 stiklinės mėsos sultinio,
2 pomidorai, 1 šaukštas krakmolo.

Inkstus gerai nuvalyti, perpjauti išilgai, išpjauti gyslas, pamirkyti, supjaustyti gabalėliais. Šoninę paspirginti, į ją sudėti pjaustytus inkstus, griežinėliais pjaustytus porus, paskaninti druska, pipirais, 5 min. patroškinti. Supilti karštą mėsos sultinį ir dar 15 min. ant silpnos ugnies patroškinti. Pomidorus blanširuoti, nulupti, supjaustyti į 8 dalis, dėti į ragu, pakaitinti. Padažą sutirštinti vandenyje atskiestu krakmolu. Paragavus dar paskaninti norimais prieskoniais, druska.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Gru 2007, 20:54


Inkstai raudonojo vyno padaže


250 g kiaulės inkstų,
250 g pievagrybių,
20 g margarino, 1 svogūnas,
1 stiklinė raudonojo vyno,
pipirų, druskos, baziliko,
1 šaukštelis miltų, petražolių.

Inkstus gerai nuvalyti, perpjauti išilgai, išmirkyti, supjaustyti griežinėliais, pakepinti įkaitintame margarine. Sudėti griežinėliais pjaustytus grybus, svogūnus, truputį pakepinti. Supilti vyną, 15 min. patroškinti, paskaninti pipirais, druska, baziliku. Padažą sutirštinti trupučiu miltų. Prieš patiekiant pabarstyti pjaustytais petražolių lapeliais.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 03 Gru 2007, 21:36

:hypno:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Gru 2007, 12:07

si karta po parsiuko pjovimo neparsiveziau jokiu subproduktu,teks laukti kito :roll:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 05 Gru 2007, 21:50

o kodel neparsivezei? :shock:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Gru 2007, 22:08

tai,kad parsas per puse tvarto,lasininis...tai as prie tokio nelabai,palauksiu sausio...pjaus normalu :roll:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 05 Gru 2007, 22:12

tai daznai kiaules pjaunat? :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Gru 2007, 22:13

naaaa,pjaunam :P

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 05 Gru 2007, 22:17

tai ant mano gryzimo irgi galit pasipjauti :lol:
(juokauju)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Gru 2007, 22:20

kai tik pabaigiam mesyte,taip ir pjaunam :wink:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 05 Gru 2007, 22:22

tai turbut gera tvarta turit joms uzauginti, ta prasme daug auginat ir tvartas didelis :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Gru 2007, 22:24

na mano uosviai ukiskai gyvena :wink:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 05 Gru 2007, 22:27

todel ir mesos tau netruksta :lol:

Skelbti atsakymą