Patiekalai ir subproduktų

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 11 Spa 2007, 12:56

butu gerai :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Spa 2007, 13:04

nu va :wink:
Prikabinti failai
HPIM2229.jpg
HPIM2229.jpg (45.74 KiB) Peržiūrėta 5274 karus(ų)

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 11 Spa 2007, 13:22

Na tai dabar dar apsviesk kuo ji visi skiriasi :wink: ir kuri patartum isigyt?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Spa 2007, 13:24

kiekvienas turi savo skoni,todel as ju visada turiu ne viena :roll: Su grybais dazniausiai naudoju mesai ir sriubai pagardinti,na zodziu nusipirk paprasta vorcesterio,pabandyk,o po to jau kitoki nusipirksi :wink:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 11 Spa 2007, 13:26

Aciu, kad apsvietei ;) Reikes nusipirkt :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Spa 2007, 13:29

meginau paieskoti daugiau info,bet radau tik tiek http://www.kornita.lt/maisto-produktai.html

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 11 Spa 2007, 13:34

Toj nuorodelej apziurejau, galvojau rasiu soju varske.. ale ziuriu kad nera. As dar su tuo "tofu" nerimstu :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 11 Spa 2007, 13:45

Jeigu neklystu, tai tofu mačiau IKi parduotuvėse prie sūrių, kur būna įvairių rūšių, iš skirtingų šalių sudėta. Supakuota keturkampėse popierinėse dėžutėse.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 11 Spa 2007, 13:51

Sojų varškė
Sojų varškė, dar vadinama tofu pagal japonišką pavadinimą – vienas sojos produktų, plačiai vartojamas Tolimųjų Rytų virtuvėse, tačiau perduotas ir į kitas Pietryčių Azijos virtuves.

Legenda teigia, kad sojų varškės gamybos technologiją atrado princas Liu An, II a pr. m. e. gyvenęs Šiaurės Kinijoje.

Sojų varškės gamyba ir variantai
Šis produktas gaminamas fermentuojant sojų pieną, kuris po to sukietėja ir įgauna želinį pavidalą. Kinijoje fermentavimui naudojamas kalcio sulfatas (gipsas) ir kalcio chloridas, o Japonijoje – magnio chloridas (jap. nigari), kartais – gliukono delta-laktonas. Kaitinamas sojų pienas fermentuojasi, o vėliau yra atšaldomas ir pjaustomas.

Pagal faktūrą yra išskiriamos šios sojų varškės rūšys:

Šilkinė – labai minkšta ir švelni, turinti labai daug drėgmės. Iš šilkinių sojų varškių dar išskiriama ypač minkšta rūšis – sojų gėlės, kuri gaminama tiesiai inde, ir valgoma šaukšteliu.
Tvirtoji – šiek tiek paspausta, ir turinti audinio tekstūrą paviršiuje. Ji tvirtesnė, ir ją galima suimti lazdelėmis.
Vakarietiška tvirtoji
Gaminant sojų varškę galima įdėti kai kurių priemaišų. Įmaišius priedus į sojų pieną, gaunami šie produktai:
Riešutinė sojų varškė,
Migdolinė sojų varškė, dažnai praradusi savo ištakas ir gaminama tiesiog iš agaro.
Manginė sojų varškė
Kokosinė sojų varškė
Kiaušininė sojų varškė
Sojų varškė, būdama minkštos struktūros, neišsilaiko labai ilgai, todėl ji dažnai apdorojama. Tokiu būdu gaunama:

Šaldyta sojų varškė – pasižyminti korėtumu ir gelsva spalva.
Šaldyta-džiovinta sojų varškė – išrasta Japonijoje ir vadinama koya-dofu
Riebaluose virta sojų varškė – įgavusi geltoną spalvą ir korėtą konsistenciją. Savo ruožtu ji gali būti naudojama įvairiems patiekalams.
Kepta iki kietumo sojų varškė
Dvokiančioji sojų varškė – fermentuota specialiame žuvies ir daržovių skystyje ir pasižyminti ypač specifiniu skoniu, primenančiu kiaulės vidurius. Plačiai naudojama Kantono virtuvėje.
Iš sojų varškės yra gaminami ir tolimesnės fermentacijos produktai, tokie kaip sojų sūris.

Sluoksniuota sojų varškė
Reiktų paminėti, kad egzistuoja dar ir sluoksniuota sojų varškė, kuri gaminama lėtai fermentuojant sojų pieną, ko pasekoje nuolat atsiranda plėvelės.

Sluoksniuota sojų varškė gali būti valgoma šviežia (populiari Japonijoje), arba džiovinta. Džiovinta ji dažnai vartojama vegetariškuose patiekaluose vietoj mėsos, ir gali įgyti įvairias formas: sojos ryšulėlis, sojos bambukas, sojos viščiukas ir pan. Gali būti vartojama ir susisukti valgomą patiekalą.

Sojų varškės naudojimas
Šilkinės faktūros sojų varškė dažniausiai valgoma neapdorota, kaip užkandis ar desertas, priklausomai nuo padažo. Ypač prie jos tinka sojų padažas, imbieras, svogūnų laiškai. Deserto atveju – žemės riešutai, raudonosios pupelės, žaliosios pupelės, tapioka.

Kietesnės sojų varškės rūšys pjaustytos kubeliais dažnai gali būti kepamos drauge su daržovėmis ir padažu, kaip kad Sičuano virtuvės mápó dòufu, taip pat dedamos į sriubas, kaip kad Japonų virtuvės miso-shiru.

Riebaluose virta sojų varškė gali būti įdaroma. Pvz., Japonijoje ją įdarius ryžiais su actu, gaunama suši rūšis inarizushi.

Šaltinis: http://lt.wikipedia.org/wiki/

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Spa 2007, 13:56

na va,info kiek tik nori,tik virškink :laugh:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 11 Spa 2007, 14:04

Nepersivalgyk, iš išvaizdos tas tofu šiaip sau....Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Spa 2007, 14:07

na i tavo paveiksleli paziurejus,as net nemeginciau :laugh:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 11 Spa 2007, 14:55

Greit ir as turbut nebenoresiu :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Spa 2007, 15:11

atrodo,kad samcio komisija tuoj nuspres nebandyti :P

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 11 Spa 2007, 15:13

Samcio komisija kaip visada vieninga :laugh:

Vartotojo avataras
saule
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 137
Užsiregistravo: 03 Spa 2007, 09:17
Pliusai: 0
Miestas: vilnius

Standartinė saule » 11 Spa 2007, 15:13

oi,ne cia uzklydau.... :roll: nemegstu kepeneliu,inksteliu,sirdeliu,sojos ir t.t. sorry,begu i desertu ir pyragu skilti :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Spa 2007, 15:19

bendram issilavinimui gali pasiziureti Paveikslėlis

Vartotojo avataras
saule
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 137
Užsiregistravo: 03 Spa 2007, 09:17
Pliusai: 0
Miestas: vilnius

Standartinė saule » 11 Spa 2007, 15:22

tu teisi :oops: bet zinai kaip buna-ko nemegsti,tai ir nesidomi tuo :roll:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 11 Spa 2007, 15:25

Bet daznai buna taip, kad ko nemegsti su laiku pamegsti ;)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Spa 2007, 15:25

as tai domiuosi viskuo,jei man nereikes,gal kam prireiks :roll:

Vartotojo avataras
saule
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 137
Užsiregistravo: 03 Spa 2007, 09:17
Pliusai: 0
Miestas: vilnius

Standartinė saule » 11 Spa 2007, 15:28

Guci rašė:Bet daznai buna taip, kad ko nemegsti su laiku pamegsti ;)
aha,as taip pat vaikysteje nemegau balandeliu,o dabar-didziausias skanumynas.

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 11 Spa 2007, 15:29

Man su daugeliu produktu taip :) Anksciau purtydavausi, dabar skanumynas :lol:
Cia kaip sako: nespjauk i vandeni, is kurio gali tekt gert ;)

Vartotojo avataras
saule
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 137
Užsiregistravo: 03 Spa 2007, 09:17
Pliusai: 0
Miestas: vilnius

Standartinė saule » 11 Spa 2007, 15:31

Tutsi rašė:as tai domiuosi viskuo,jei man nereikes,gal kam prireiks :roll:
as domiuosi tuo ka pati valgau :roll: pas mus ko as nevalgau,tai ir kiti stengiasi taikytis ir nevalgyt,nes paprasciausiai to negaminu :laugh: :laugh: nera jiem is ko rinktis :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Spa 2007, 15:34

tai aisku,šuo ir kariamas pripranta :!:

Vartotojo avataras
saule
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 137
Užsiregistravo: 03 Spa 2007, 09:17
Pliusai: 0
Miestas: vilnius

Standartinė saule » 11 Spa 2007, 15:38

na negalvok kad as namie nieko valgyt nedarau :lol: vyras ne plonas :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Spa 2007, 15:40

didelis vyras,dar nereiskia,kad jis daug valgo :merg2:

Vartotojo avataras
saule
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 137
Užsiregistravo: 03 Spa 2007, 09:17
Pliusai: 0
Miestas: vilnius

Standartinė saule » 11 Spa 2007, 15:42

bet pries susituokiant svere 15 kg maziau. :D lepinau tortais

Vartotojo avataras
saule
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 137
Užsiregistravo: 03 Spa 2007, 09:17
Pliusai: 0
Miestas: vilnius

Standartinė saule » 11 Spa 2007, 15:43

valgo nemazai.bet ka cia apie mano vyra......neidomu :roll: geriau aapie maista paplepet

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Spa 2007, 16:23

mes paplepam apie viska ir apie visus :P

Vartotojo avataras
saule
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 137
Užsiregistravo: 03 Spa 2007, 09:17
Pliusai: 0
Miestas: vilnius

Standartinė saule » 11 Spa 2007, 16:28

puiku,kad pokalbiams nera ribu :luks:

Skelbti atsakymą