Patiekalų receptai ne Lietuvių kalba

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 13 Bal 2008, 16:36

AIRENE rašė:Vat IKI kazkodel man parduotuve,kur retai uzsuku.Na,nepakeliui.Zinosiu,paieskosiu.Rimi tai zinau,kad ryziu makaronu yra,va tai jie man patinka,bet tik nedaznai gamint.Bet skoni paivairina.Nors mano seimyna dabar ,kaip,, papajai" ant spinatu pakvako.Be vistienos suktinuku su spinatais-ner savaitgalio.Uzsiciklino.O ten terliones.....Na,bet ko nepadarai del tu pagyrimu paskui :oops: :roll:
turetu ir rimej ar maximoj ju buti, o as tokiu makaronu nesu ragavusi, nes maniskis ryziu ne i burna :shock: pas mus tai dabar kmynu arbatos manija, iskepu sausaineliu su kmynukais ir arbata kmynine :lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 13 Bal 2008, 16:48

Lavašų yra pirkti visuose didesniuose prekybos centruose, o va ryžių makaronus aš tik iki randu, arba kitose neatidžiai ieškau. Juos irgi viena valgau :)

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 13 Bal 2008, 17:01

tai,kad tie ryziu makaronai mazai ryzius primena.bent man.Tik brangus.Mano tai valgo,jei tik su mesa padarai.Jau tokie plesrunai-baisu.Sako,kad vegetarai ramesni zmones,o mesedziai-arsesni ir fiziskai stipresni.Mes kazkada bandem su vyru nevalgyt mesos.Du menesius istempem,koju nebepavilkom,tai tos minties atsisakem.ir dabar liko nuomone tokia-vegetarais gali buti tik visikai sveiki zmones ,kurie nedirba fizinio darbo. :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 13 Bal 2008, 17:12

Aš tai labai mėgstu daržoves, vegetariškus patiekalus, bet be mėsos sugebu ištempt tik 3 dienas, labai jau silpna būna, o dar daržovės greičiau susivirškina, tai turėčiau iš vis iš virtuvės neišeit :)

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 13 Bal 2008, 19:51

Tai mes irgi del to bandem,nes isivaizdavom,kad apseisim be mesos.bet vien del stiprumo pojucio,jegos-neimanoma buvo.SILPNA be mesos. :roll:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 13 Bal 2008, 23:09

O as tam nepritariu! :roll: As kartais mesos ir po dvi savaites nevalgau, tiesiog taip iseina, kad vis kazka kitka, ne mesos patiekalus ir nieko... :roll:
Yra - gerai, nera - ir nereikia! :roll:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 14 Bal 2008, 00:06

Na,zuvi siaip irgi laikau mesa. :roll: :roll: na,o fizini darba tuo metu dirbai?Keleta dienu -tai nieko,nesakau,bet as cia apskritai kalbejau.Pabandyk taip tycia menesiuka ar du.As nesakau,kad noris.tikrai ne.Tik fizines jegos nera.Aisku,kas protini darba dirba,sutinku,netgi lengviau jauciasi.Lengvi tikrai jautemes,bet as ne apie savijauta.As apie fizini darba.Nemaciau nei vieno vegetaro,kuris sunkiai dirbtu fiziskai.Visi jie ar kokie filosofai,psichologai,na,protini darba dirbantys,ar manekenes,na nedibancios sunkiu darbu.o turint savo nama-tai neisvengiama.Aisku,cia mano nuomone.
as esu metus gyvenusi bute.Klaipedoj.Man ten nebuvo ka veikti.Viskas paprasta-nei malku pakapot,nei peciu ziuret,nei zemes ,nei sodo,nei darzo.Nesakau,turi privalumu-nepavargsti.bet mano laime -ne bute. :roll:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 14 Bal 2008, 00:45

As ne bute ir gyvenu, o dideliame name! :wink: Buvo ir malkos, ir pecius (kol dujomis sildymo neisirengem), ir darzas didziausias yra. O ypac dabar, kai is trieju vyru nei vieno namuose nera (dedas ligoninej, uosvis su manuoju juroj), tai viska tenka man su uosviene daryt, tai nesakyciau, kad nera fizinio darbo... :roll: yra ir nemazai! :?

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 14 Bal 2008, 01:05

Vadinasi tavo organizmas stipresnis,o mes zveriukai plesrunai,ne veltui tigro metais gime :D reik mesytes.As nenusistacius pries.Jei jau bandziau,tai isivaizduok,kad buvau labai uz.bet nesekmingas bandymas ,ir tiek.O dabar zinai ,irgi,man geriau vien mesa suvalgyt,negu koki garnyra.Na,vaisiu ir darzoviu neatsisakau.O tyre cholesteroli cia ligoninej-kaip sveikiausiai besimaitinancios.ir suprask,kad nori.turbut organizmas pats reikalauja ,ko reikia .o kiekvienam kitaip.O gal tu kitaip galvoji? Gal manai valios trukumas ,ar dar kas?

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 14 Bal 2008, 01:59

Nemanau, kad valios trukumas, tiesiog manau kiekvienam zmogui savaip, man tiesiog tos mesos gali ir nebuti, nesakau, kad visiskai, tiesiog nera potraukio jai :roll: pvz, zuvies visiskai nevalgau, man ji nepatinka! :? labai megstu tik vistiena, o kitu kazkaip... kaip ir rasiau, yra - gerai, nera - irgi gerai! :P :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 14 Bal 2008, 16:18

Čia ne valios, čia gal organizmo poreikia, ypročiai ir medžiaugų apykaita. Aš kartais darau po porą dienų be mėsos, tipo apsivalymas :P Bet kad bė mėsos, kai jau ypratęs esi, nelabai fantazija dirba, ką gamint :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 14 Bal 2008, 23:46

Man mėsa gyvent netrukdo , valgau , bet jei nebūtų labai daug neišgyvenčiau , o vat maniškis nežinau , kaip ištvertų , nes tas grobuonis kol per dieną nesuraito gero puskylio mėsos tol nelaimingas , galėtų užmigtų dantyse su dešra ar karbonado gabalu :D

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 15 Bal 2008, 07:54

tai kad visu vyrai panasus, be mesos neisgyvena :lol: as kartais padarau zuvies diena, bet maniskis tada vistiek nors lasiniu atsipjauna :) o pati irgi ilgai negaleciau istempt. anksciau kaip dirbau ne fizini darba tai savaite be mesos galedavau, o dabar tai tik kokia dienele :)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 20 Bal 2008, 19:11

gal ideja kokia patiks :?:
Prikabinti failai
uzk.JPG
uzk.JPG (48.36 KiB) Peržiūrėta 5094 karus(ų)
desertas.JPG
desertas.JPG (18.95 KiB) Peržiūrėta 5094 karus(ų)
boruzes.JPG
boruzes.JPG (42.66 KiB) Peržiūrėta 5094 karus(ų)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 20 Bal 2008, 19:25

kaip graziai boruzeles padarytos :D
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 20 Bal 2008, 20:23

O mane sudomino tas rutulys. Taip gražiai atrodo. Iš ko jis pagamintas?

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 21 Bal 2008, 18:55

Tas boruželės pabandysiu dukrai vakarienei sumesti ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 21 Bal 2008, 19:15

siap ,tai parasyta ,kad viduj yra lasisa su svogunu laiskais ,prieskoniais ,kiausiniu,ir majonezu.Padeta ant salotu lapu.ir cia naudojami mazieji pomidoriukai.bet mane tai tik pats vaizdas sudomino.ka megstam,prie pomidoro,ta ir galim juk sudet.Bent taip as galvoju. :roll:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 21 Bal 2008, 19:20

o cia rutulio sudetis
Prikabinti failai
sudetis.JPG
sudetis.JPG (44.49 KiB) Peržiūrėta 5056 karus(ų)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 21 Bal 2008, 19:34

Ačiū, Airene, sudėtis nevilioja dėl žalių kiaušinių :) bet pati pateikimo idėja patiko, gal kur pritaikysiu.

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 21 Bal 2008, 19:51

tiesa pasakius,sudetis ir manes nevilioja.makaluzas.bet forma-idomi,del to tik ir idejau. :roll:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 22 Bal 2008, 19:25

http://www.esnips.com/web/knygos?docsPage=1#files
Idejau keleta receptu knygu anglu kalba.gal kam reikia?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bal 2008, 19:38

Paveikslėlis


Paveikslėlis

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 22 Bal 2008, 19:41

juokingiausiai ,kad as anglu ne bul bul,bet radau,sakauai,parsisiusiu,gal kam pravers :oops: :oops: :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bal 2008, 19:42

Pravers, Aireniuk, tikrai pravers :lol:

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 23 Bal 2008, 19:00

ALMOND BISCOTTI

1 cup (145 grams) blanched whole almonds, toasted and chopped coarsely
1 teaspoon (5 grams) baking powder
1/8 teaspoon salt
2 cups (280 grams) all-purpose flour
3/4 cup (150 grams) granulated white sugar
3 large eggs
1 teaspoon pure vanilla extract
1/2 teaspoon pure almond extract

Preheat oven to 350 degrees F (180 degrees C). Toast almonds for 8-10 minutes or until lightly browned and fragrant. Let cool and then chop coarsely. Set aside.

Reduce oven temperature to 300 degrees F (150 degrees C) and line a baking sheet with parchment paper.

In a small bowl lightly beat the eggs and extracts together. Set aside.

In the bowl of your electric mixer (or with a hand mixer) combine the flour, sugar, baking powder and salt. Beat until blended (about 30 seconds). Gradually add the egg mixture and beat until a dough forms, adding almonds about halfway through. With floured hands divide dough in half. On a lightly floured surface roll each half of dough into a log about 10 inches (25 cm) long and 2 inches (5 cm) wide. Transfer logs to the prepared baking sheet, spacing the logs about 3 inches (7.5 cm) apart, and bake for 35-40 minutes, or until firm to the touch (logs will spread during baking). Remove from oven and let cool on a wire rack for about 10 minutes.

Transfer logs to a cutting board and, using a serrated knife, cut log into slices 1/2 inch (1.25 cm) thick on the diagonal. Arrange evenly on baking sheet. Bake 10 minutes, turn slices over, and bake another 10 minutes or until firm to the touch. Remove from oven and let cool. Store in an airtight container.





Paveikslėlis

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 23 Bal 2008, 19:02

Chocolate Hazelnut Biscotti

4 ounces (125 grams) semisweet or bittersweet chocolate, coarsely chopped
1 cup (215 grams) firmly packed light brown sugar
1 3/4 (250 grams) cups all-purpose flour
1/3 cup (30 grams) unsweetened cocoa, preferably Dutch-processed
1 tablespoon (4 grams) instant espresso powder
1 teaspoon (5 grams) baking soda
1/4 teaspoon salt
3 large eggs
1 1/2 teaspoons (6 grams) pure vanilla extract
1 cup (150 grams) hazelnuts (toasted and coarsely chopped)

Preheat oven to 350 degrees F (180 degrees C). To toast hazelnuts: spread on a baking sheet and bake for 15 minutes or until lightly browned and the skins begin to flake. Remove from the oven and place nuts in a dish towel. Roll up the towel and let the nuts 'steam' for 5 minutes and then briskly rub the towel (with nuts inside) to remove the skins from the nuts. Cool and then chop coarsely. Set aside while you prepare the dough.
Reduce temperature of oven to 300 degree F (150 degrees C). Line a large baking sheet with parchment paper.
In a food processor fitted with a metal blade, combine the coarsely chopped chocolate and brown sugar and process until the chocolate is very fine; set aside.
Sift or whisk together the flour, cocoa, espresso powder, baking soda and salt into a bowl; set aside. In the bowl of your electric mixer combine the eggs and vanilla extract and beat to blend, about 30 seconds. On low speed mix in the chocolate/sugar and flour mixtures until a stiff dough forms, adding the hazelnuts about half way through mixing.
On a floured surface divide the dough in half. Form each half into a log 12 inches (30 cm) long. Do this by rolling the dough back and forth into a cylinder shape with floured hands. Transfer the logs to the baking sheet, spacing them well apart (width-wise on the pan), and pat to even the shapes. Bake until almost firm to the touch, about 35 - 40 minutes (logs will spread during baking). Remove from the oven, place on wire rack, and let cool for 10 minutes.
Using a long spatula transfer the logs to a cutting board. Using a serrated knife cut the dough into slices 3/4 inch (2 cm) thick on the diagonal. Arrange the slices cut-side down on the baking sheet. Bake 15 minutes. Turn the slices over and bake until crisp and dry, about 15 minutes longer. Remove from oven and let cool on wire rack.
These are wonderful with a white chocolate glaze: Melt 3 ounces (90 grams) of chopped white chocolate in a small metal bowl placed over a saucepan of simmering water. Watch carefully as white chocolate can burn easily. Stir to melt. Dip one end of the biscotti into the chocolate and let it dry, on a parchment-lined baking sheet.
Store in an airtight container for several weeks.
Makes about 30 biscotti

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 25 Bal 2008, 21:09

:arrow:
Prikabinti failai
sumust.JPG
sumust.JPG (48.59 KiB) Peržiūrėta 4990 karus(ų)
ddd.JPG
ddd.JPG (19.37 KiB) Peržiūrėta 4990 karus(ų)
sss.JPG
sss.JPG (37.52 KiB) Peržiūrėta 4993 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo AIRENE 25 Bal 2008, 21:33, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bal 2008, 21:21

vieverseliai gi yra pas mus :D

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 25 Bal 2008, 22:40

Tutsi rašė:vieverseliai gi yra pas mus :D
Kokie vieversėliai? :)

Skelbti atsakymą