PADAŽAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 22 Bir 2007, 09:39

Ramunė rašė:O kaip vadinasi ožkos jogurtas?
Man tai neteko ragauti ožkos jogurto :roll: Tik sūrį ragavau.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 10:00

ragauti ir as ragavau,bet...... 078

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Bir 2007, 10:58

Padažas "Barbecue"

1 svogūnas,
3-4 šaukštai aliejaus ,
4-5 šaukštai ketčupo,
1 citrinos sultys,
1 šaukštas cukraus ,
2 šaukštai Vorčesterio padažo ,
1 šaukštas garstyčių, druskos, pipirų .

1 smulkiai supjaustytas svogūnas užpilamas 3-4 šaukštais aliejaus, 4-5 šaukštais pomidorų ketčupo, vienos citrinos sultimis.Įberiamas 1 nenubrauktas šaukštas cukraus, įpilama 2 šaukštai Vorčesterio padažo, 1 kupinas šaukštas garstyčių, įberiama druskos, pipirų.
Padažas gerai išmaišomas, ir, jei reikia, truputį atskiedžiamas citrinos sultimis arba baltu vynu.
Šis padažas tinka su šašlykais, dešrelėmis, kumpiu ir kepsniais, taip pat jį galima vartoti kaip marinatą žaliai mėsai.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Lie 2007, 13:41

Picajola. Raudonėlio padažas picai.


2 smulkiai supjaustytos svogūnų galvos,
2 sukapotos skiltelės česnako,
3 šaukštai alyvų aliejaus, indelis (apie 430 g) nuluptų konservuotų pomidorų,
šaukštelis raudonėlio, lauro lapelis, druskos, pipirų.

Svogūnus ir česnaką apkepinkite aliejuje. Sudėkite pomidorus ir prieskonius. Virinkite ant vidutinės ugnies (neuždengus), kol susiformuos tirštas padažas.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Lie 2007, 09:46

gal kam teko ragauti sito padazo :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Lie 2007, 10:49

Aš jį gaminu, tik dažniausiai naudoju natūralų pomidorų padažą ( kur su pomidorų gabaliukais). Jis man tinka ne tik picai, bet ir bile kur ( na, blynams, tai jau ne....... :wink: )

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Lie 2007, 11:03

supratau :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Lie 2007, 17:53

Ugninis marinatas žuvims ir mėsai

Šiuo marinatu galima atšildyti šaldytą žuvį: atskieskite jį dviem dalimis vandens ir pamerkite žuvį. Taip atšildyta žuvis įgaus puikų skonį ir nesiskirs nuo šviežios.

120 ml aliejaus,
5 šaukšteliai balzamo,
120 ml sauso raudonojo vyno,
4 žalios aitriosios paprikos ankštys,
6 skiltelės česnako, druskos.

Paprikas susmulkinkite, česnaką sutrinkite, visus produktus sumaišykite ir pakaitinkite, bet neužvirinkite.Marinatą tinka vartoti atšalusį.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Lie 2007, 11:06

cia turetu buti astru :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Lie 2007, 20:10

Taigi pagal pavadinimą :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Lie 2007, 21:12

gaila zuvies gadinti :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Lie 2007, 21:24

O man labai skanu buvo :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Lie 2007, 21:25

nesiginciju Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Lie 2007, 21:27

Taip, kaip ir įprasta, dėl skonio - tik nuomonė :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Lie 2007, 22:01

nu joooooo :wink: :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Rgs 2007, 16:42

Aštrus indiškas nektarinų arba persikų padažas

1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus
1/2 plonais pusžiedžiais supjaustyto svogūno
1 skiltelė česnako
1 valg. šaukštas tarkuotos imbiero šaknies
2 mažos aitriosios paprikos
1/2 stiklinės rudojo cukraus
1/4 stiklinės baltojo vyno arba ryžių acto
1/2 arb. šaukštelio cinamono
1/2 stiklinės baltojo vyno
4 prinokę nektarinai arba persikai, nuvalyti ir smulkiai supjaustyti

Puode storu dugnu įkaitinti aliejų, suberti svogūno pusžiedžius, smulkintą česnaką, imbierą ir smulkiai supjaustytas aitriąsias paprikas ir maždaug 5 minutes kepinti ant vidutinės ugnies. Įberti cukraus, cinamono, įpilti acto ir vyno. Virti dar 10–15 minučių, kol sutirštės. Tada suberti supjaustytus persikus arba nektarinus ir virti pamaišant 15–20 minučių, kol viskas sutirštės. Patiekti šiltą prie kiaulienos arba vištienos patiekalų.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Rgs 2007, 16:44

:hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Rgs 2007, 16:45

Man irgi taip rodo :hubba: :hubba: :hubba: :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Rgs 2007, 16:47

tikrai reikes kada ismeginti :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Rgs 2007, 16:52

Man kirba klausimuks : ar aitriosios paprikos ne per daug? :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Rgs 2007, 16:58

gal ir turi tiek buti...nes padazas tai ASTRUS :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Rgs 2007, 17:00

Aųtrus, tai aėtrus, bet paprika - aitri. O jei pakeitus viena aitriąją čili pipiriuku :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Rgs 2007, 17:02

vistiek manau ganetinai ugninis bus Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Rgs 2007, 17:04

Bandysiu kitą savaitę, nes reikia miestan pakliūti : pas mus pipiriukų neatveža :cry:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Rgs 2007, 17:07

na tada pasakysi,kaip sekesi,nes man tai greitu laiku nesisviecia isbandyti :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Rgs 2007, 17:08

Būtinai pasakysiu, kaip gi kitaip :P :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgs 2007, 08:22

Amerikietiškas užpilas

1 puodukas majonezo,
1/4 puoduko pomidorų tyrės,
2 šaukštai smulkiai supjaustytos žalios saldžiosios paprikos,
1 šaukštas smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų.

Dubenėlyje majonezą sumaišyti su kitais priedais.
Viską gerai išmaišyti ir laikyti šaldytuve.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgs 2007, 08:23

Alfonso XIII padažas

1 puodelis alyvų aliejaus,
0,3 šaukšto vynuogių acto ,
1 šaukštas labai smulkiai supjaustytų salierų,
1 šaukštas susmulkintų marinuotų alyvuogių,
druskos,pipirų,cukraus.

Gerai išmaišoma 1 puodelis alyvų aliejaus, 1/3 šaukšto vynuogių acto, 1 šaukštas labai smulkiai supjaustytų salierų, 1 kupinas šaukštas susmulkintų marinuotų alyvuogių, druskos, pipirų ir truputis cukraus.
Kas mėgsta, gali padažą pagardinti 1-2 šaukštais šery.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgs 2007, 08:25

Olandiškas užpilas
Tinka prie žuvies bei daržovių

2 kiaušinių tryniai,
1 citrinos sultys,
60 g sviesto,
raudonosios aštriosios paprikos (kajeno) ,
druskos,

Į elektrinį plaktuvą sudėti kiaušinių trynius, citrinos sultis, pipirus, druską ir nedideliu greičiu išplakti.Sviestą pakaitinti (kad neparuduotų) ir plona srovele plakant pilti į plaktuvą (apie 10 sekundžių).Supilti į stiklainį ir tuojau naudoti.Jei užpilas tiekiamas ne iškart, tai stiklainį įstatyti į karštą vandenį.
Užpilas gali būti 2-3 dienas laikomas šaldytuve.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 23 Rgs 2007, 16:02

Ramunė, turi toookia krūvą receptų užsisaugojus....o pati daug iš jų esi bandžiusi???

Skelbti atsakymą