neragavau
PADAŽAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Paprasčiausiai gaminasi. Kai grybus džiovintus išvirsi, pasilik truputį nuoviro.
Pakepinu svogūniuką (kas kaip mėgsta: ant aliejaus, ant sviesto), tada dedu labai smulkiai supjaustytus (arba sumaltus) išvirtus džiovintus grybus, pakepinu, kartais dėl gražumo dar įmetu labai smulkiai pjaustytos virtos morkos, bet cipelinams tikrai morka nė prie ko, kai pakepa, pilu grybų nuovirą, jei per aštru - vandenuko įpilu, ir jei reikia dar patirštinu miltais. Prieskonius dedu įvairiausius, kokie tinka ir su kokiu patiekalu padažą valgysi. Pasūdau. Kai kada net grietinės šaukštą įdedu...
Pakepinu svogūniuką (kas kaip mėgsta: ant aliejaus, ant sviesto), tada dedu labai smulkiai supjaustytus (arba sumaltus) išvirtus džiovintus grybus, pakepinu, kartais dėl gražumo dar įmetu labai smulkiai pjaustytos virtos morkos, bet cipelinams tikrai morka nė prie ko, kai pakepa, pilu grybų nuovirą, jei per aštru - vandenuko įpilu, ir jei reikia dar patirštinu miltais. Prieskonius dedu įvairiausius, kokie tinka ir su kokiu patiekalu padažą valgysi. Pasūdau. Kai kada net grietinės šaukštą įdedu...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
panašiai, tik aš dar paspirgau rūkytų lašinukų pradžuioj ir nededu morkossilsta rašė:Paprasčiausiai gaminasi. Kai grybus džiovintus išvirsi, pasilik truputį nuoviro.
Pakepinu svogūniuką (kas kaip mėgsta: ant aliejaus, ant sviesto), tada dedu labai smulkiai supjaustytus (arba sumaltus) išvirtus džiovintus grybus, pakepinu, kartais dėl gražumo dar įmetu labai smulkiai pjaustytos virtos morkos, bet cipelinams tikrai morka nė prie ko, kai pakepa, pilu grybų nuovirą, jei per aštru - vandenuko įpilu, ir jei reikia dar patirštinu miltais. Prieskonius dedu įvairiausius, kokie tinka ir su kokiu patiekalu padažą valgysi. Pasūdau. Kai kada net grietinės šaukštą įdedu...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Gerai, o aš savo mėsėdį pamaitinsiu po to Nes lyg ir pravėso oras, salotinė akcija laikinai pristabdyta. Kepiai kotlečiukus šiandientutsi rašė:ai, mergaites kaip aciu tikrai pasigaminsiu sendien prie cepelinu O beje,pas mane dar vienas patiekaliukas- naujokas ruosiamas ,jei pavyks,parodysiu.Bet si karta mėsaėdziams
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Gal šitas tiksjanrri rašė:Šį padažą aš visada padarau prie picos, nes be jo jau liūdna.
Reikia indelio neriebios grietinės (12 procentų), 2 šaukštų pomidorų padažo,(vasarą galima naudoti trintus pomidorus), 2 skiltelių česnako ir prieskonių skirtų picai, arba mairūno, baziliko,raudonėlio.Česnaką sutrinti ir viską sumaišyti. Galima vietoj grietinės naudoti ir šaltibarščių kefyrą.
GRAIKIŠKAS PADAŽAS
(tinka su keptomis ar virtomis bulvėmis, bulviniais blynais)
2 stiklinės rūgusio ožkos pieno (tinka ožkos pieno jogurtas)
šviežias agurkas (250g)
3 didelės česnako skiltelės
pusės citrinos sulčių
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0,5 šaukštelio druskos
Česnakus nulupkite ir sutrinkite su druska bei maltais pipirais. Supilkite ožkos rūgpienį, citrinos sultis ir išmaišykite. Tada sudėkite stambiai sutarkuotą agurką. Dar kartą gerai išmaišykite.
(tinka su keptomis ar virtomis bulvėmis, bulviniais blynais)
2 stiklinės rūgusio ožkos pieno (tinka ožkos pieno jogurtas)
šviežias agurkas (250g)
3 didelės česnako skiltelės
pusės citrinos sulčių
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0,5 šaukštelio druskos
Česnakus nulupkite ir sutrinkite su druska bei maltais pipirais. Supilkite ožkos rūgpienį, citrinos sultis ir išmaišykite. Tada sudėkite stambiai sutarkuotą agurką. Dar kartą gerai išmaišykite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Neblogų padažiukų yra. Gal tiks.
http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... id=7539930
http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... id=7539930