PADAŽAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pievagrybiai
Pievagrybius supjaustau griežinėliais ( galima ir kubeliais ar per pusę). Įkaitinu aliejų, suberiu svogūnų kubelius, tada pakepinu ir sudedu pievagrybius. Pakepinu, įberiu druskos, baziliko, pipirų ( dabar naudoju miško prieskonius ių malūnėlio ), užberiu labai mažai miltų ( galima ir nepilt), įdedu porą gerų šaukštų grietinės ir pavirinu 5 minutes.
Pievagrybius supjaustau griežinėliais ( galima ir kubeliais ar per pusę). Įkaitinu aliejų, suberiu svogūnų kubelius, tada pakepinu ir sudedu pievagrybius. Pakepinu, įberiu druskos, baziliko, pipirų ( dabar naudoju miško prieskonius ių malūnėlio ), užberiu labai mažai miltų ( galima ir nepilt), įdedu porą gerų šaukštų grietinės ir pavirinu 5 minutes.
Padažas su džiuvėsėliais
800 g svieto;
200 g maltų džiuvėsėlių;
2 g citrinos rūgšties, druskos.
Pirmiausiai kaitinamas sviestas tol, kol išgaruoja drėgmė ir nusėda rusvos nuosėdos. Tada jis perkošiamas, pridedama džiuvėsėlių, druskos, citrinos rūgšties ir viskas gerai išmaišoma. Šis pikantiško skonio padažas puikiai tiks prie virtų žiedinių kopūstų, šparaginių pupelių.
800 g svieto;
200 g maltų džiuvėsėlių;
2 g citrinos rūgšties, druskos.
Pirmiausiai kaitinamas sviestas tol, kol išgaruoja drėgmė ir nusėda rusvos nuosėdos. Tada jis perkošiamas, pridedama džiuvėsėlių, druskos, citrinos rūgšties ir viskas gerai išmaišoma. Šis pikantiško skonio padažas puikiai tiks prie virtų žiedinių kopūstų, šparaginių pupelių.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
o jis padarytas gali buti saldytuve,ar ji reikia iskarto padarius valgytiRamunė rašė:Bananų padažas
Bananus ( 3 ) nulupti, sutrinti, įspausti apelsino ir citrinos sulčių. Įdėti po 1 šaukštą garstyčių ir grietinės, trupučiuką petražolių, kario. Galima kokoso drožlių.
Man labai skanu su kepsniais, ypač keptais ant grotelių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Geriau is vakaro, o likucius as esu islaikiusi iki savaites saldytuvetutsi rašė:o jis padarytas gali buti saldytuve,ar ji reikia iskarto padarius valgytiRamunė rašė:Bananų padažas
Bananus ( 3 ) nulupti, sutrinti, įspausti apelsino ir citrinos sulčių. Įdėti po 1 šaukštą garstyčių ir grietinės, trupučiuką petražolių, kario. Galima kokoso drožlių.
Man labai skanu su kepsniais, ypač keptais ant grotelių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Padažas su pistacijomis
Užsiliko gera sauja pistacijų, atsibodo į jas žiūrėti, padariau padažą. Labai tiko prie kiaulienos suktinuko ( karbonadas, faršas ir pelėsinis sūris).
Svogūnas - smulkiai ir kepinau aliejuje, sudėjau smulkiai pjaustyto imbiero gabaliuką ir pistacijas, pakepinau apie 5 min, tada subėriau smulkintą česnaką, grietinės šaukštą, druskos, pipirų ir baziliko. Pavirinau apie 2-3 min.
Užsiliko gera sauja pistacijų, atsibodo į jas žiūrėti, padariau padažą. Labai tiko prie kiaulienos suktinuko ( karbonadas, faršas ir pelėsinis sūris).
Svogūnas - smulkiai ir kepinau aliejuje, sudėjau smulkiai pjaustyto imbiero gabaliuką ir pistacijas, pakepinau apie 5 min, tada subėriau smulkintą česnaką, grietinės šaukštą, druskos, pipirų ir baziliko. Pavirinau apie 2-3 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Delfyje radau keletą skanių padažų.
Moliūgų sėklų padažas
Keturioms porcijoms jums reikės:
2 česnako skiltelių,
60 g moliūgų sėklų,
2 kuokštelių petražolių,
100 ml alyvuogių aliejaus,
30 g tarkuoto sūrio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Įkaitinkite keptuvę ir joje be riebalų apkepinkite kapotą česnaką kartu su moliūgų sėklomis. Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir stambiai supjaustykite.
Pusę kiekio žalumynų sumaišykite su moliūgų sėklomis ir česnakais, įpilkite 50 ml alyvuogių aliejaus ir elektriniu mikseriu sutrinkite tyrelę. Į tyrelę suberkite likusius žalumynus, tarkuotą sūrį ir supilkite aliejų. Dar kartą suplakite viską elektriniu mikseriu. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Moliūgų sėklų padažas
Keturioms porcijoms jums reikės:
2 česnako skiltelių,
60 g moliūgų sėklų,
2 kuokštelių petražolių,
100 ml alyvuogių aliejaus,
30 g tarkuoto sūrio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Įkaitinkite keptuvę ir joje be riebalų apkepinkite kapotą česnaką kartu su moliūgų sėklomis. Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir stambiai supjaustykite.
Pusę kiekio žalumynų sumaišykite su moliūgų sėklomis ir česnakais, įpilkite 50 ml alyvuogių aliejaus ir elektriniu mikseriu sutrinkite tyrelę. Į tyrelę suberkite likusius žalumynus, tarkuotą sūrį ir supilkite aliejų. Dar kartą suplakite viską elektriniu mikseriu. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Saldžiųjų paprikų padažas
Keturioms porcijoms jums reikės:
2 raudonosios saldžiosios paprikos ankščių,
2 česnako skiltelių,
1 kuokštelio prieskoninių žolelių,
100 g grietinėlės,
100 g grietinės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Saldžiųjų paprikų ankštis nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite šerdis su sėklomis. Saldžiųjų paprikų puseles išdėliokite ant kepimo skardos nupjauta puse žemyn ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite tol, kol ant odelės pasirodys juodos pūslelės. Paprikų puseles iš orkaitės išimkite ir uždenkite drėgnu rankšluosčiu.
Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite. Nuo paprikų ankščių nulupkite odelę, o minkštimą smulkiai supjaustykite.
Grietinę sumaišykite su grietinėle, į šį mišinį suberkite tris ketvirtadalius paprikų minkštimo, kapotus žalumynus ir česnaką. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite. Apibarstykite likusiais paprikų minkštimo kubeliais.
Keturioms porcijoms jums reikės:
2 raudonosios saldžiosios paprikos ankščių,
2 česnako skiltelių,
1 kuokštelio prieskoninių žolelių,
100 g grietinėlės,
100 g grietinės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Saldžiųjų paprikų ankštis nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite šerdis su sėklomis. Saldžiųjų paprikų puseles išdėliokite ant kepimo skardos nupjauta puse žemyn ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite tol, kol ant odelės pasirodys juodos pūslelės. Paprikų puseles iš orkaitės išimkite ir uždenkite drėgnu rankšluosčiu.
Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite. Nuo paprikų ankščių nulupkite odelę, o minkštimą smulkiai supjaustykite.
Grietinę sumaišykite su grietinėle, į šį mišinį suberkite tris ketvirtadalius paprikų minkštimo, kapotus žalumynus ir česnaką. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite. Apibarstykite likusiais paprikų minkštimo kubeliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žirnelių padažas
Keturioms porcijoms jums reikės:
30 g ropinių svogūnų,
30 g rūkytos šoninės,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
100 ml baltojo vyno,
150 ml grietinėlės,
200 g konservuotų žaliųjų žirnelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
cukraus.
Ropinius svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Rūkytą šoninę supjaustykite kubeliais. Puode įkaitinkite augalinį aliejų ir jame apkepinkite smulkintus svogūnus ir šoninės kubelius.
Supilkite baltąjį vyną ir grietinėlę. Užvirinkite ir virkite tris minutes. Suberkite žaliuosius žirnelius ir elektriniu mikseriu sutrinkite tyrelę. Pertrinkite padažą per sietelį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais bei cukrumi.
Keturioms porcijoms jums reikės:
30 g ropinių svogūnų,
30 g rūkytos šoninės,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
100 ml baltojo vyno,
150 ml grietinėlės,
200 g konservuotų žaliųjų žirnelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
cukraus.
Ropinius svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Rūkytą šoninę supjaustykite kubeliais. Puode įkaitinkite augalinį aliejų ir jame apkepinkite smulkintus svogūnus ir šoninės kubelius.
Supilkite baltąjį vyną ir grietinėlę. Užvirinkite ir virkite tris minutes. Suberkite žaliuosius žirnelius ir elektriniu mikseriu sutrinkite tyrelę. Pertrinkite padažą per sietelį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais bei cukrumi.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pomidorų padažas
Keturioms porcijoms jums reikės:
60 g raudonųjų ropinių svogūnų,
150 g pomidorų,
50 ml balzaminio acto,
100 ml alyvuogių aliejaus,
1 arbat. šaukštelio cukraus,
50 ml daržovių sultinio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 arbat. šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
2 kuokštelių svogūnų laiškų.
Ropinius svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnų laiškus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Pomidorus nuplaukite, kiekvieną perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklas. Minkštimą smulkiai supjaustykite.
Balzaminį actą sumaišykite su alyvuogių aliejumi, cukrumi, daržovių sultiniu, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Įmaišykite smulkintus ropinius svogūnus bei svogūnų laiškų žiedelius, tarkuotą citrinos žievelę ir smulkintus pomidorus. Viską kruopščiai išmaišykite.
Keturioms porcijoms jums reikės:
60 g raudonųjų ropinių svogūnų,
150 g pomidorų,
50 ml balzaminio acto,
100 ml alyvuogių aliejaus,
1 arbat. šaukštelio cukraus,
50 ml daržovių sultinio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 arbat. šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
2 kuokštelių svogūnų laiškų.
Ropinius svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnų laiškus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Pomidorus nuplaukite, kiekvieną perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklas. Minkštimą smulkiai supjaustykite.
Balzaminį actą sumaišykite su alyvuogių aliejumi, cukrumi, daržovių sultiniu, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Įmaišykite smulkintus ropinius svogūnus bei svogūnų laiškų žiedelius, tarkuotą citrinos žievelę ir smulkintus pomidorus. Viską kruopščiai išmaišykite.