PADAŽAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 22 Bal 2007, 12:38

Ramunė atakuoja forumą receptais Paveikslėlis Reikia ir man neatsilikti Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 22 Bal 2007, 12:40

SPANGUOLIŲ PADAŽAS
200g spanguolių uogienės,
50g šviežių spanguolių
Uogienę ir šviežias spanguoles sudėti į keptuvę ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol uogos subliūkš. Jeigu reikia, truputį pasaldinti. Labai tinka prie keptos mėsos, paukštienos.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bal 2007, 12:56

Hazel rašė:SPANGUOLIŲ PADAŽAS
200g spanguolių uogienės,
50g šviežių spanguolių
Uogienę ir šviežias spanguoles sudėti į keptuvę ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol uogos subliūkš. Jeigu reikia, truputį pasaldinti. Labai tinka prie keptos mėsos, paukštienos.
Prie laukinienos Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bal 2007, 11:44

is kur dabar tos laukinienos paimti :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Bal 2007, 12:38

Arba medžiotojų ieškoti, arba prekybos centruose nusipirkti. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bal 2007, 13:22

kad kiek zinau,dabar ne medziokles laikas :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Bal 2007, 13:27

Nežinau, mano ne medžiotojas. Bet atneša tirt ir mėsytės paliekaPaveikslėlis Bet Maximoj - sezonas nesvarbu: šaldyta mėsytėPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bal 2007, 13:43

tai gerai kai tau atnesa :merg2: o saldyta ne tas :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Bal 2007, 13:47

Žinok, vistiek šaldau : visos nesunaudoji iš kartoPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bal 2007, 13:53

nu va,sakau,kad daraisi sknarė......sakytum atvaziuok,pavaisinsiu,tai ne-nusipirk :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Bal 2007, 13:55

Pievagrybiai

Pievagrybius supjaustau griežinėliais ( galima ir kubeliais ar per pusę). Įkaitinu aliejų, suberiu svogūnų kubelius, tada pakepinu ir sudedu pievagrybius. Pakepinu, įberiu druskos, baziliko, pipirų ( dabar naudoju miško prieskonius ių malūnėlio :P ), užberiu labai mažai miltų ( galima ir nepilt), įdedu porą gerų šaukštų grietinės ir pavirinu 5 minutes.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bal 2007, 13:57

NA TIKRAI PAMEGINSIU PADARYTI :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Bal 2007, 14:02

Tik griežinėlių ar kubelių nedaryk labai plonų, nes sudžius. Prie jų dar tinka čiobrelis. Bet pomidorų padažas - ne. :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bal 2007, 14:03

pasistengsiu,ir paskui pasakysiu kaip :wink:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 01 Geg 2007, 19:16

Padažas su džiuvėsėliais
800 g svieto;
200 g maltų džiuvėsėlių;
2 g citrinos rūgšties, druskos.

Pirmiausiai kaitinamas sviestas tol, kol išgaruoja drėgmė ir nusėda rusvos nuosėdos. Tada jis perkošiamas, pridedama džiuvėsėlių, druskos, citrinos rūgšties ir viskas gerai išmaišoma. Šis pikantiško skonio padažas puikiai tiks prie virtų žiedinių kopūstų, šparaginių pupelių.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Geg 2007, 12:21

idomus receptukas :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Geg 2007, 18:09

Bananų padažas

Bananus ( 3 ) nulupti, sutrinti, įspausti apelsino ir citrinos sulčių. Įdėti po 1 šaukštą garstyčių ir grietinės, trupučiuką petražolių, kario. Galima kokoso drožlių.
Man labai skanu su kepsniais, ypač keptais ant grotelių.Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Geg 2007, 09:42

geras :shock:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 22 Geg 2007, 10:30

rimtai geras :shock:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Geg 2007, 10:52

Ramunė rašė:Bananų padažas

Bananus ( 3 ) nulupti, sutrinti, įspausti apelsino ir citrinos sulčių. Įdėti po 1 šaukštą garstyčių ir grietinės, trupučiuką petražolių, kario. Galima kokoso drožlių.
Man labai skanu su kepsniais, ypač keptais ant grotelių.Paveikslėlis
o jis padarytas gali buti saldytuve,ar ji reikia iskarto padarius valgyti :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Geg 2007, 11:49

tutsi rašė:
Ramunė rašė:Bananų padažas

Bananus ( 3 ) nulupti, sutrinti, įspausti apelsino ir citrinos sulčių. Įdėti po 1 šaukštą garstyčių ir grietinės, trupučiuką petražolių, kario. Galima kokoso drožlių.
Man labai skanu su kepsniais, ypač keptais ant grotelių.Paveikslėlis
o jis padarytas gali buti saldytuve,ar ji reikia iskarto padarius valgyti :merg2:
Geriau is vakaro, o likucius as esu islaikiusi iki savaites saldytuve :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Geg 2007, 12:08

tada gerai :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bir 2007, 17:20

Padažas su pistacijomis

Užsiliko gera sauja pistacijų, atsibodo į jas žiūrėti, padariau padažą. Labai tiko prie kiaulienos suktinuko ( karbonadas, faršas ir pelėsinis sūris).

Svogūnas - smulkiai ir kepinau aliejuje, sudėjau smulkiai pjaustyto imbiero gabaliuką ir pistacijas, pakepinau apie 5 min, tada subėriau smulkintą česnaką, grietinės šaukštą, druskos, pipirų ir baziliko. Pavirinau apie 2-3 min.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Bir 2007, 17:45

gerai sugalvojei :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bir 2007, 17:47

Tikrai, net pati nustebau, kad taip skanu buvoPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Bir 2007, 18:22

Delfyje radau keletą skanių padažų.

Moliūgų sėklų padažas

Keturioms porcijoms jums reikės:

2 česnako skiltelių,
60 g moliūgų sėklų,
2 kuokštelių petražolių,
100 ml alyvuogių aliejaus,
30 g tarkuoto sūrio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Įkaitinkite keptuvę ir joje be riebalų apkepinkite kapotą česnaką kartu su moliūgų sėklomis. Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir stambiai supjaustykite.

Pusę kiekio žalumynų sumaišykite su moliūgų sėklomis ir česnakais, įpilkite 50 ml alyvuogių aliejaus ir elektriniu mikseriu sutrinkite tyrelę. Į tyrelę suberkite likusius žalumynus, tarkuotą sūrį ir supilkite aliejų. Dar kartą suplakite viską elektriniu mikseriu. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Bir 2007, 18:23

Saldžiųjų paprikų padažas
Keturioms porcijoms jums reikės:

2 raudonosios saldžiosios paprikos ankščių,
2 česnako skiltelių,
1 kuokštelio prieskoninių žolelių,
100 g grietinėlės,
100 g grietinės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Saldžiųjų paprikų ankštis nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite šerdis su sėklomis. Saldžiųjų paprikų puseles išdėliokite ant kepimo skardos nupjauta puse žemyn ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite tol, kol ant odelės pasirodys juodos pūslelės. Paprikų puseles iš orkaitės išimkite ir uždenkite drėgnu rankšluosčiu.

Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite. Nuo paprikų ankščių nulupkite odelę, o minkštimą smulkiai supjaustykite.

Grietinę sumaišykite su grietinėle, į šį mišinį suberkite tris ketvirtadalius paprikų minkštimo, kapotus žalumynus ir česnaką. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite. Apibarstykite likusiais paprikų minkštimo kubeliais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Bir 2007, 18:24

Žirnelių padažas

Keturioms porcijoms jums reikės:

30 g ropinių svogūnų,
30 g rūkytos šoninės,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
100 ml baltojo vyno,
150 ml grietinėlės,
200 g konservuotų žaliųjų žirnelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
cukraus.

Ropinius svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Rūkytą šoninę supjaustykite kubeliais. Puode įkaitinkite augalinį aliejų ir jame apkepinkite smulkintus svogūnus ir šoninės kubelius.

Supilkite baltąjį vyną ir grietinėlę. Užvirinkite ir virkite tris minutes. Suberkite žaliuosius žirnelius ir elektriniu mikseriu sutrinkite tyrelę. Pertrinkite padažą per sietelį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais bei cukrumi.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Bir 2007, 18:25

Pomidorų padažas

Keturioms porcijoms jums reikės:

60 g raudonųjų ropinių svogūnų,
150 g pomidorų,
50 ml balzaminio acto,
100 ml alyvuogių aliejaus,
1 arbat. šaukštelio cukraus,
50 ml daržovių sultinio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 arbat. šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
2 kuokštelių svogūnų laiškų.

Ropinius svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnų laiškus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Pomidorus nuplaukite, kiekvieną perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklas. Minkštimą smulkiai supjaustykite.

Balzaminį actą sumaišykite su alyvuogių aliejumi, cukrumi, daržovių sultiniu, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Įmaišykite smulkintus ropinius svogūnus bei svogūnų laiškų žiedelius, tarkuotą citrinos žievelę ir smulkintus pomidorus. Viską kruopščiai išmaišykite.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 11 Bir 2007, 16:14

KAIP JUMS "HEINZ" PADAŽAI? MAN JIE LABAI PATINKĄ Paveikslėlis DABAR IKI AKCIJA, TAI NET 2 BUTELIUKUS NUSIPIRKAU.

Skelbti atsakymą