OBUOLIŲ PYRAGAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Va toks pyragiukas be miltų......
STUDENTIŠKAS PYRAGAS
2 batonai
1 kg obuolių
1 šaukštelis cinamono
litras pieno
4 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus
1 šaukštas aliejaus
Batoną supjaustyti nedidelėmis riekelėmis. Obuolius nulupti, išimti sėklas,
supjaustyti skiltelėmis.Pieną suplakti su kiaušiniais ir cukrumi. Batono gabalėlius mirkyti piene ir jais iškloti skardos dugną, pateptą aliejumi, taip, kad neliktų tarpelių. Ant
riekelių viršaus išdėlioti obuolių skilteles, pabarstyti cukrumi ir cinamonu.
Obuolių viršų užkloti mirkytomis batono riekelėmis. Jei liko pieno,
apšlakstykite batono paviršių. Ant viršaus užbarstykite cukrų ir cinamoną. Kepti
orkaitėje, kol gražiai pagels. Valgyti su šaltu pienu.
STUDENTIŠKAS PYRAGAS
2 batonai
1 kg obuolių
1 šaukštelis cinamono
litras pieno
4 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus
1 šaukštas aliejaus
Batoną supjaustyti nedidelėmis riekelėmis. Obuolius nulupti, išimti sėklas,
supjaustyti skiltelėmis.Pieną suplakti su kiaušiniais ir cukrumi. Batono gabalėlius mirkyti piene ir jais iškloti skardos dugną, pateptą aliejumi, taip, kad neliktų tarpelių. Ant
riekelių viršaus išdėlioti obuolių skilteles, pabarstyti cukrumi ir cinamonu.
Obuolių viršų užkloti mirkytomis batono riekelėmis. Jei liko pieno,
apšlakstykite batono paviršių. Ant viršaus užbarstykite cukrų ir cinamoną. Kepti
orkaitėje, kol gražiai pagels. Valgyti su šaltu pienu.
Pyragas be miltų
indelis kondensuoto pieno,
2 kiaušiniai,
0,5 šaukštelio geriamosios sodos,
sviesto formai tepti,
pagal skonį razinų,
riešutų, aguonų,
saulėgrąžų ar vaisių.
GAMINIMAS:
Viską gerai išmaišyti ir kepti 10 - 15 min.
indelis kondensuoto pieno,
2 kiaušiniai,
0,5 šaukštelio geriamosios sodos,
sviesto formai tepti,
pagal skonį razinų,
riešutų, aguonų,
saulėgrąžų ar vaisių.
GAMINIMAS:
Viską gerai išmaišyti ir kepti 10 - 15 min.
Paskutinį kartą redagavo Talija 08 Sau 2008, 15:40, redaguota 1 kartą(us).
Tortas su chalva
250 g chalvos,
2 tryniai,
250 g sviesto,
100 g cukraus pudros,
apvalūs vafliai.
Su cukraus pudra ištrintus trynius sumaišyti su iki minkštumo šaukštu išsukta chalva, į ją įdėti išsuktą sviestą ir viską gerai išmaišyti. Gauta mase aptepti vaflius, sudėti juos vieną ant kito, perkelti ant švaraus pergamentinio popieriaus, pridengti lentele ir išnešti į šaltą vietą. Patiekiant galima supjaustyti.
250 g chalvos,
2 tryniai,
250 g sviesto,
100 g cukraus pudros,
apvalūs vafliai.
Su cukraus pudra ištrintus trynius sumaišyti su iki minkštumo šaukštu išsukta chalva, į ją įdėti išsuktą sviestą ir viską gerai išmaišyti. Gauta mase aptepti vaflius, sudėti juos vieną ant kito, perkelti ant švaraus pergamentinio popieriaus, pridengti lentele ir išnešti į šaltą vietą. Patiekiant galima supjaustyti.
duziki rašė:NETURIU CHALVOS
Manų tortas su ananasais
3 kiaušiniai,
indelis konservuotų ananasų (400g),
75g manų kruopų,
300 plaktos grietinėlės,
graikinių riešutų.
Trynius išplakite su cukrumi. Du valgomuosius šaukštus ananasų sulčių sumaišykite su manų kruopomis ir tryniais. Supilkite išplaktus baltymus. Viską gerai išmaišykite. Gautą masę supilkite į šveistu išteptą formą. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Iškepus biskvitą perpjaukite per pusę. Apatinę dalį ištepkite plakta grietinėle ir išdėliokite ananasais, uždenkite kitą dalį, viršų ir šonus ištepkite grietinėle. Papuoškite ananasais ir graikiniais riešutais. Prieš patiekdami palaikykite kokią valandą ar dvi šaldytuve.
Pyragas, kurio nereikia kepti
0,5 kg. sausainių,
0,5 kg. varškės,
150 g. sviesto,
1 stiklinė cukraus, razinos, kakava, pienas.
Pertrinti varškę, sviestą bei cukrų. Padalinti masę į dvi dalis. Į vieną dalį įberti kakavos, į kitą razinas. Ant folijos išdėliojam piene mirkytus sausainius, ant jų varškę su razinomis, tuomet vėl sausainius, varškę su kakava ir vėl sausainius. Išvirti masę iš vieno šaukšto cukraus, 1 šaukšto vandens, 1 šaukšto sviesto ir užpilti pyragą. Pyragą šaldyti šaldytuve porą valandų. Vietoje kakavos bei razinų galima dėti bet ką, pagal skonį.
0,5 kg. sausainių,
0,5 kg. varškės,
150 g. sviesto,
1 stiklinė cukraus, razinos, kakava, pienas.
Pertrinti varškę, sviestą bei cukrų. Padalinti masę į dvi dalis. Į vieną dalį įberti kakavos, į kitą razinas. Ant folijos išdėliojam piene mirkytus sausainius, ant jų varškę su razinomis, tuomet vėl sausainius, varškę su kakava ir vėl sausainius. Išvirti masę iš vieno šaukšto cukraus, 1 šaukšto vandens, 1 šaukšto sviesto ir užpilti pyragą. Pyragą šaldyti šaldytuve porą valandų. Vietoje kakavos bei razinų galima dėti bet ką, pagal skonį.