Nekeptas vaisių ir tešlainių pyragas
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
VAISIŲ SLĖGTAINIS
250G cukraus, 75g vandens,
250g džiovintų kriaušių,
250g džiovintų slyvų (be kauliukų),
250g riešutų,
2 šaukšati milt. cukraus,
2 vafliai.
Į išvirtą tirštą cukraus sirupą suberiami ruoželiais supjaustyti vaisiai ir dar pavirinama 15min. Paskui sudedami paskrudinti riešutai, miltinis cukrus, viskas išmaišoma ir sukrečiama ant vaflio, uždengiama kitu vafliu ir palegiama. Kai sustingsta, slėgtainis pjaustomas gabaliukais.
250G cukraus, 75g vandens,
250g džiovintų kriaušių,
250g džiovintų slyvų (be kauliukų),
250g riešutų,
2 šaukšati milt. cukraus,
2 vafliai.
Į išvirtą tirštą cukraus sirupą suberiami ruoželiais supjaustyti vaisiai ir dar pavirinama 15min. Paskui sudedami paskrudinti riešutai, miltinis cukrus, viskas išmaišoma ir sukrečiama ant vaflio, uždengiama kitu vafliu ir palegiama. Kai sustingsta, slėgtainis pjaustomas gabaliukais.
Greitas tortukas
500 gr. varškės, 250 gr. grietinės, 20 gr. želatinos, 100 ml. vandens, 200 gr. sausainių, 150 gr. cukraus, 0,5 citrinos sultys. Pirmiausia mikseriu išplakti varškę, grietinę ir cukrų, išspausti citrinos sultis. Paruošti (ištirpinti želatiną), ją supilti į išplaktą masę, sudėti sutrupintus sausainius, viską atsargiai sumaišyti. Sudėti į formą, padėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Išėmus iš formos papuošti konditeriniais trupinukais.
500 gr. varškės, 250 gr. grietinės, 20 gr. želatinos, 100 ml. vandens, 200 gr. sausainių, 150 gr. cukraus, 0,5 citrinos sultys. Pirmiausia mikseriu išplakti varškę, grietinę ir cukrų, išspausti citrinos sultis. Paruošti (ištirpinti želatiną), ją supilti į išplaktą masę, sudėti sutrupintus sausainius, viską atsargiai sumaišyti. Sudėti į formą, padėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Išėmus iš formos papuošti konditeriniais trupinukais.
DANGIŠKI MIGDOLAI
300g forminių sausainių
100g sviesto
1 indelis kondensuoto pieno
1 šaukštas kakavos miltelių
1 citrina
100g migdolų
50g degtinės
100g kokoso drožlių
50g degtinės sumaišome su 50g kondensuoto pieno. šiame mišinyje 1 parą brinkiname migdolus. Sausainius sumalame mėsmale. į juos sudedame sviestą, kondensuotą pieną, kakavą ir gerai išmaišome. Tada sudedame sutarkuotą citrinos žievelę, supilame išspaustas citrinos sultis ir masę dar kartą sumalame mėsmale. Formuojame rutulėlius, į kiekvieno vidų įdėdami migdolą. Rutulėlius apvoliojame kokoso drožlėse ir palaikome šaltai, kad sustingtų.
300g forminių sausainių
100g sviesto
1 indelis kondensuoto pieno
1 šaukštas kakavos miltelių
1 citrina
100g migdolų
50g degtinės
100g kokoso drožlių
50g degtinės sumaišome su 50g kondensuoto pieno. šiame mišinyje 1 parą brinkiname migdolus. Sausainius sumalame mėsmale. į juos sudedame sviestą, kondensuotą pieną, kakavą ir gerai išmaišome. Tada sudedame sutarkuotą citrinos žievelę, supilame išspaustas citrinos sultis ir masę dar kartą sumalame mėsmale. Formuojame rutulėlius, į kiekvieno vidų įdėdami migdolą. Rutulėlius apvoliojame kokoso drožlėse ir palaikome šaltai, kad sustingtų.
Receptukas: 400 g sviesto išsukti su indeliu kondensuoto pieno, 3-4 šaukštais kakavos, dėti gabaliukais sulaužytus (labai stipriai nesmulkinu, todėl gal ir atrodo, kad dideli) 5 pakelius sausainių, džiovintus vaisius( dažniausiai dedu razinas). Gerai išmaišyti, sudėti į maišą ir palaikyti per naktį. SkanausTutsi rašė:tina,o kur receptukas
O kodel sausainiai tokie dideli