Naminis majonezas

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Rgp 2007, 09:51

tai va,as irgi taip maniau :roll: :wink: :!:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 20 Rgp 2007, 11:35

Ramunė rašė:Chemin jos mokytojams buvo organizuota ekskursija į Krekenavos AF ir konservus. Įsivaizduok, Lilina, tikrai plaka, tik ne rankomis. Bet ir ne iš miltelių. :lol:
Geras :shock: tada nesiginčysiu, bo nežinau kas ir kaip :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Rgp 2007, 11:42

dabar zinosi :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2008, 16:08

Naminis majonezas

2 tryniai
pusė šaukštelio garstyčių
1 valgomasis šaukštas cukraus
~ 150 ml aliejaus
1 citrinos sultys
druskos, pipirų
Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Sudėti trynius, garstyčias ir cukrų į plakimo stiklinę, aliejų įpilti į ąsotėlį, kad būtų patogiau pilti. Trynius suplakti, tada po lašą pradėti pilti aliejų. Supylus maždaug pusę aliejaus kiekio, majonezas gerokai sutirštės, tada supilti citrinos sultis, vėl paplakti ir plona srovele supilti likusį aliejų. Pasūdyti, pagardinti pipirais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2008, 16:09


Rusiškas majonezas


½ stiklinės majonezo
¼ stiklinės raudonųjų ikrų
½ stiklinės grietinės
1 valgomasis šaukštas smulkintų krapų
Sumaišyti visus produktus.
Majonezas „Chantilly“
¾ stiklinės plakamosios grietinėlės
1 stiklinė majonezo be priedų
Grietinėlę išplakti ir sumaišyti su majonezu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2008, 16:09


Majonezas „Chantilly“


¾ stiklinės plakamosios grietinėlės
1 stiklinė majonezo be priedų
Grietinėlę išplakti ir sumaišyti su majonezu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2008, 16:10

Vaisinis majonezas

1 stiklinė majonezo be priedų
3 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
2 valgomieji šaukštai cukraus
žiupsnelis trinto muskato riešuto
1 valgomasis šaukštas apelsinų likerio
1 valgomasis šaukštas nutarkuoto apelsinų žievelės geltonojo sluoksnio
Cukrų ištirpinti apelsinų sultyse. Majonezą sumaišyti su apelsinų sultimis, įberti trinto muskato riešuto ir apelsinų žievelės, įpilti likerio ir viską sumaišyti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2008, 16:10


Lengvas majonezas


1 stiklinė neutralaus skonio majonezo
1 stiklinė jogurto
1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
Visus produktus sumaišyti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2008, 16:11

Rožinis majonezas

1 stiklinė majonezo
1 valgomasis šaukštas smulkintų petražolių lapelių
1 valgomasis šaukštas smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų
1 vidutinio dydžio virtas burokėlis
1 arbatinis šaukštelis raudonojo vyno acto
Burokėlį sutarkuoti smulkia tarka. Visus produktus sumaišyti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2008, 16:11


Švediškas majonezas


1 stiklinė majonezo
½ stiklinės obuolių tyrės
1 valgomasis šaukštas tarkuotų krienų
Visus produktus sumaišyti.

Skelbti atsakymą