Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 30 Kov 2007, 09:03
nesakyk....yra ir pas mus geros produkcijos
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai: 3484
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai: 51
- Miestas: Vilnius
Standartinė
daida » 05 Bal 2007, 00:04
Norint pasigaminti rūgštesnį naminį aliejų, reikia pilti daugiau acto
Pirktiniame jo yra tikrai nemažai
Naminis majonezas iš kalakuto trynio ir alyvuogių aliejaus, bei citrinų sulčių yra nepakartojamas dalykas
-
zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
-
Susisiekti:
Standartinė
zuikaite » 05 Bal 2007, 00:36
daida rašė:
Naminis majonezas iš kalakuto trynio ir alyvuogių aliejaus, bei citrinų sulčių yra nepakartojamas dalykas
O kokiom proporcijom darai?
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 05 Bal 2007, 08:41
Nedirbu Kėdainių konservų fabrike, niekas iš pažįstamų irgi ne. Esu patriotė savo rajono.
Vakar pirkau naują produkciją . Morkų sultys su miško uogom, svarainiais ir apelsinais. Čia su uogom. Tirštos, skanios. Čia buvo-čia
nėr. O ir majonezas naujas, ne saldus.
-
Prikabinti failai
-
- HPIM0148.jpg (42.33 KiB) Peržiūrėta 3431 karus(ų)
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 05 Bal 2007, 09:35
daida rašė:Norint pasigaminti rūgštesnį naminį aliejų, reikia pilti daugiau acto
Pirktiniame jo yra tikrai nemažai
Naminis majonezas iš kalakuto trynio ir alyvuogių aliejaus, bei citrinų sulčių yra nepakartojamas dalykas
kaip suprasti is kalakuto trynio
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 05 Bal 2007, 09:36
Ramunė rašė:Nedirbu Kėdainių konservų fabrike, niekas iš pažįstamų irgi ne. Esu patriotė savo rajono.
Vakar pirkau naują produkciją . Morkų sultys su miško uogom, svarainiais ir apelsinais. Čia su uogom. Tirštos, skanios. Čia buvo-čia
nėr. O ir majonezas naujas, ne saldus.
na jei ne saldus,pameginsiu...prikalbejei
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 05 Bal 2007, 11:16
O kalakutai salmonelioze serga????
Paukštiena, turėtų sirgt...
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 05 Bal 2007, 11:19
o kodel klausi,turetu sirgti
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 05 Bal 2007, 12:49
Lilina rašė:O kalakutai salmonelioze serga????
Paukštiena, turėtų sirgt...
Salmonelioze gali sirgt ne tik paukščiai, bet ir galvijai, kiaulės. Vyro knygose išknisau.
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 05 Bal 2007, 12:50
tutsi rašė:daida rašė:Norint pasigaminti rūgštesnį naminį aliejų, reikia pilti daugiau acto
Pirktiniame jo yra tikrai nemažai
Naminis majonezas iš kalakuto trynio ir alyvuogių aliejaus, bei citrinų sulčių yra nepakartojamas dalykas
kaip suprasti is kalakuto trynio
Kiaušinio trynio. Kiaušiniai dideli, skanūs
Trynys irgi didžiuuuulis
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 05 Bal 2007, 15:30
tutsi rašė:o kodel klausi,turetu sirgti
Nu visur gi literaūroje gąsdina su salmoneliozė, kad baisi liga, reikia viską virti...nu pas mane biški fobiją jai išsivystė, nes vaikystėje nuo kreminiu pyragaičių(kremas iš žaliu kiaušinių) buvau ne salmoneliozė apsikrėtus, o kažko paprastesniu, bet buvo ne kas....Na ir dabar nenorėčiau kad taip atsitiktų. Štai ir bandau surasti "auksinį veršį" kuris salmoneliozė neserga , o trynius žalius valgyt galima....svajojau, gal kalakutas yra atsparus paukščių ligoms
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 05 Bal 2007, 15:53
Jei nori, Lilina, aš tau galiu nurašyt iš veterinarinių knygų apie salmoneliozę, ižkratus, inkubacinį periodą, nešiotojus.
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai: 3484
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai: 51
- Miestas: Vilnius
Standartinė
daida » 05 Bal 2007, 16:11
zuikaite rašė:daida rašė:
Naminis majonezas iš kalakuto trynio ir alyvuogių aliejaus, bei citrinų sulčių yra nepakartojamas dalykas
O kokiom proporcijom darai?
Nežinau kaip čia pasakius, viską darau iš akies
Dedu du kalakuto kiaušinio trynius, vieną šaukštą citrinos sulčių (galima ir žievelės truputi įtarkuoti), tada sudedu prieskonius ir pilu alieju, kol gausis reikiama konsistencija.
Negaliu pasakyti nuo ko tai priklauso, bet svyruoja nuo vienos iki dviejų stiklinių kiekio.
Be to salotoms darau skystesni, o jei taip valgyti su kuom nrs tai tirštesnį
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 05 Bal 2007, 17:13
Ramunė rašė:Jei nori, Lilina, aš tau galiu nurašyt iš veterinarinių knygų apie salmoneliozę, ižkratus, inkubacinį periodą, nešiotojus.
geriau maziau zynoti,ramiau miegasi
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 05 Bal 2007, 17:15
Ramunė rašė:tutsi rašė:daida rašė:Norint pasigaminti rūgštesnį naminį aliejų, reikia pilti daugiau acto
Pirktiniame jo yra tikrai nemažai
Naminis majonezas iš kalakuto trynio ir alyvuogių aliejaus, bei citrinų sulčių yra nepakartojamas dalykas
kaip suprasti is kalakuto trynio
Kiaušinio trynio. Kiaušiniai dideli, skanūs
Trynys irgi didžiuuuulis
Nu as tundra
,pirma karta girdziu
O jie turguje parsiduoda,nes parduotuveje tai neteko matyti
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 05 Bal 2007, 17:18
tutsi rašė:Nu as tundra
,pirma karta girdziu
O jie turguje parsiduoda,nes parduotuveje tai neteko matyti
Gal greičiau sniegžmogis būtu
Parduotuvėj neteko matyt. Turguj retsykiais pasirodo. O man tai bobulytės atneša
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 05 Bal 2007, 18:47
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai: 2086
- Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai: 0
Standartinė
Hazel » 30 Bal 2007, 10:29
Aš pati nesu dariusi, bet galbūt, kai norėsis pramogos, – išbandysiu
Majonezas
Kiaušinio trynys, daugiau kaip pusė stiklinės aliejaus, pusė šaukštelio garstyčių miltelių, 2 šaukštai citrinos sulčių ar 3% acto, pusė šaukštelio cukraus, pagal skonį druskos.
Visi produktai turi būti vienodos temperatūros ir labai švieži. Emaliuotame dubenėlyje kiaušinio trynys išplakamas su garstyčiomis, cukrumi, druska, aliejumi ir į greitai sukamą masę pamažu lašinama rūgštis.
-
zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
-
Susisiekti:
Standartinė
zuikaite » 30 Bal 2007, 15:33
sis majonezas turetu buti laaaaaabai skanus!!!!!! reikes isbandyti, gal net nereikes paskui pirkti, jei gausis gerai
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai: 2086
- Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai: 0
Standartinė
Hazel » 30 Bal 2007, 15:36
zuikaite rašė:sis majonezas turetu buti laaaaaabai skanus!!!!!! reikes isbandyti, gal net nereikes paskui pirkti, jei gausis gerai
nesitingi tau bandyti?
-
zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
-
Susisiekti:
Standartinė
zuikaite » 30 Bal 2007, 15:38
Baigtu, kai yra geras plakiklis namie, tai viens du ir gatava
Ir savas, naminis, zinai ka idejai. jei jau tektu kokia sakute ar sluotele plakti, tai gal ir net negalvociau pabandyti tokio recepto...
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai: 2086
- Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai: 0
Standartinė
Hazel » 30 Bal 2007, 15:45
zuikaite rašė: Ir savas, naminis, zinai ka idejai.
Cia tai teisybe
as esu dariusi namini pomidoru padaza - grynas produktas gavosi
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 30 Bal 2007, 15:57
O kaip daromas naminis pomidorų padažas???
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai: 2086
- Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai: 0
Standartinė
Hazel » 30 Bal 2007, 17:36
Lilina rašė:O kaip daromas naminis pomidorų padažas???
negaliu dabar tikslaus reccepto nurodyti
bandysiu ieškoti tarp užrašų
bet principas tas, kad labai smulkiai supjaustytos morkos ir petražolės truputį pakepinamos, sutrinami pomidorai, viskas sumaišoma, įdedama druskos, citrinos rūgšties ir verdama.
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 02 Geg 2007, 12:31
dar kai kas pomidoru padaza is sulciu gamina
-
silsta
- Gurmanas
- Pranešimai: 1706
- Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
- Pliusai: 5
- Miestas: Kaunas
Standartinė
silsta » 09 Rgp 2007, 15:20
TARP KITKO APIE MAJONEZĄ. "Moters savaitgalio" žurnale radau tokią informaciją: majonezo rūšių testas. Tarp 5 geriausių - neturinčių konservantų- lyderiauja "Kėdainių majonezas be konservantų" 450 g 3,29 Lt.; 2 vietoje "Hellman,s Olive" 225 g 3,46 Lt; 3-ioje Heinrich Hamker" Remoulade"; 4-oje "Helmann,s Original"; 5-oje "Sostinės".
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 09 Rgp 2007, 16:38
Kedainiu majonezas tikrai geras tas be konservantu,nors man tai pats skaniausias Vilniaus
,nes patinka rugstus
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 18 Rgp 2007, 20:52
Man Vilniaus visai neskanus, kažkoks per skystas...nežinau ko ten į jį dadeda. Ta Kedainiu be konservantu nebandžiau...bet smarkiai abėjoju kad gamintojas jį plaką iš kiaušinio trynio, garstyčiu ir aliejaus....
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 20 Rgp 2007, 09:21
o tai is ko tavo manimu ji gamina
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 20 Rgp 2007, 09:25
Chemin jos mokytojams buvo organizuota ekskursija į Krekenavos AF ir konservus. Įsivaizduok, Lilina, tikrai plaka, tik ne rankomis. Bet ir ne iš miltelių.