Naminis majonezas

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 30 Kov 2007, 09:03

nesakyk....yra ir pas mus geros produkcijos :wink:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 05 Bal 2007, 00:04

Norint pasigaminti rūgštesnį naminį aliejų, reikia pilti daugiau acto :roll:
Pirktiniame jo yra tikrai nemažai :?
Naminis majonezas iš kalakuto trynio ir alyvuogių aliejaus, bei citrinų sulčių yra nepakartojamas dalykas :hubba:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 05 Bal 2007, 00:36

daida rašė: Naminis majonezas iš kalakuto trynio ir alyvuogių aliejaus, bei citrinų sulčių yra nepakartojamas dalykas :hubba:
O kokiom proporcijom darai?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Bal 2007, 08:41

Nedirbu Kėdainių konservų fabrike, niekas iš pažįstamų irgi ne. Esu patriotė savo rajono. :P :lol: :twisted: Vakar pirkau naują produkciją . Morkų sultys su miško uogom, svarainiais ir apelsinais. Čia su uogom. Tirštos, skanios. Čia buvo-čia :roll: nėr. O ir majonezas naujas, ne saldus.
Prikabinti failai
HPIM0148.jpg
HPIM0148.jpg (42.33 KiB) Peržiūrėta 3431 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bal 2007, 09:35

daida rašė:Norint pasigaminti rūgštesnį naminį aliejų, reikia pilti daugiau acto :roll:
Pirktiniame jo yra tikrai nemažai :?
Naminis majonezas iš kalakuto trynio ir alyvuogių aliejaus, bei citrinų sulčių yra nepakartojamas dalykas :hubba:
kaip suprasti is kalakuto trynio :shock:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bal 2007, 09:36

Ramunė rašė:Nedirbu Kėdainių konservų fabrike, niekas iš pažįstamų irgi ne. Esu patriotė savo rajono. :P :lol: :twisted: Vakar pirkau naują produkciją . Morkų sultys su miško uogom, svarainiais ir apelsinais. Čia su uogom. Tirštos, skanios. Čia buvo-čia :roll: nėr. O ir majonezas naujas, ne saldus.
na jei ne saldus,pameginsiu...prikalbejei :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 05 Bal 2007, 11:16

O kalakutai salmonelioze serga???? :roll: Paukštiena, turėtų sirgt...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bal 2007, 11:19

o kodel klausi,turetu sirgti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Bal 2007, 12:49

Lilina rašė:O kalakutai salmonelioze serga???? :roll: Paukštiena, turėtų sirgt...
Salmonelioze gali sirgt ne tik paukščiai, bet ir galvijai, kiaulės. Vyro knygose išknisau. :?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Bal 2007, 12:50

tutsi rašė:
daida rašė:Norint pasigaminti rūgštesnį naminį aliejų, reikia pilti daugiau acto :roll:
Pirktiniame jo yra tikrai nemažai :?
Naminis majonezas iš kalakuto trynio ir alyvuogių aliejaus, bei citrinų sulčių yra nepakartojamas dalykas :hubba:
kaip suprasti is kalakuto trynio :shock:
Kiaušinio trynio. Kiaušiniai dideli, skanūs :luks: Trynys irgi didžiuuuulis 043

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 05 Bal 2007, 15:30

tutsi rašė:o kodel klausi,turetu sirgti :roll:
Nu visur gi literaūroje gąsdina su salmoneliozė, kad baisi liga, reikia viską virti...nu pas mane biški fobiją jai išsivystė, nes vaikystėje nuo kreminiu pyragaičių(kremas iš žaliu kiaušinių) buvau ne salmoneliozė apsikrėtus, o kažko paprastesniu, bet buvo ne kas....Na ir dabar nenorėčiau kad taip atsitiktų. Štai ir bandau surasti "auksinį veršį" kuris salmoneliozė neserga , o trynius žalius valgyt galima....svajojau, gal kalakutas yra atsparus paukščių ligoms :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Bal 2007, 15:53

Jei nori, Lilina, aš tau galiu nurašyt iš veterinarinių knygų apie salmoneliozę, ižkratus, inkubacinį periodą, nešiotojus. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 05 Bal 2007, 16:11

zuikaite rašė:
daida rašė: Naminis majonezas iš kalakuto trynio ir alyvuogių aliejaus, bei citrinų sulčių yra nepakartojamas dalykas :hubba:
O kokiom proporcijom darai?
Nežinau kaip čia pasakius, viską darau iš akies :roll:
Dedu du kalakuto kiaušinio trynius, vieną šaukštą citrinos sulčių (galima ir žievelės truputi įtarkuoti), tada sudedu prieskonius ir pilu alieju, kol gausis reikiama konsistencija.
Negaliu pasakyti nuo ko tai priklauso, bet svyruoja nuo vienos iki dviejų stiklinių kiekio.
Be to salotoms darau skystesni, o jei taip valgyti su kuom nrs tai tirštesnį :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bal 2007, 17:13

Ramunė rašė:Jei nori, Lilina, aš tau galiu nurašyt iš veterinarinių knygų apie salmoneliozę, ižkratus, inkubacinį periodą, nešiotojus. Paveikslėlis
geriau maziau zynoti,ramiau miegasi :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bal 2007, 17:15

Ramunė rašė:
tutsi rašė:
daida rašė:Norint pasigaminti rūgštesnį naminį aliejų, reikia pilti daugiau acto :roll:
Pirktiniame jo yra tikrai nemažai :?
Naminis majonezas iš kalakuto trynio ir alyvuogių aliejaus, bei citrinų sulčių yra nepakartojamas dalykas :hubba:
kaip suprasti is kalakuto trynio :shock:
Kiaušinio trynio. Kiaušiniai dideli, skanūs :luks: Trynys irgi didžiuuuulis 043
Nu as tundra Paveikslėlis,pirma karta girdziu :shock: O jie turguje parsiduoda,nes parduotuveje tai neteko matyti :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Bal 2007, 17:18

tutsi rašė:Nu as tundra Paveikslėlis,pirma karta girdziu :shock: O jie turguje parsiduoda,nes parduotuveje tai neteko matyti :shock:
Gal greičiau sniegžmogis būtu Paveikslėlis
Parduotuvėj neteko matyt. Turguj retsykiais pasirodo. O man tai bobulytės atneša Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bal 2007, 18:47

:laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 30 Bal 2007, 10:29

Aš pati nesu dariusi, bet galbūt, kai norėsis pramogos, – išbandysiu
Majonezas
Kiaušinio trynys, daugiau kaip pusė stiklinės aliejaus, pusė šaukštelio garstyčių miltelių, 2 šaukštai citrinos sulčių ar 3% acto, pusė šaukštelio cukraus, pagal skonį druskos.

Visi produktai turi būti vienodos temperatūros ir labai švieži. Emaliuotame dubenėlyje kiaušinio trynys išplakamas su garstyčiomis, cukrumi, druska, aliejumi ir į greitai sukamą masę pamažu lašinama rūgštis.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 30 Bal 2007, 15:33

sis majonezas turetu buti laaaaaabai skanus!!!!!! reikes isbandyti, gal net nereikes paskui pirkti, jei gausis gerai :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 30 Bal 2007, 15:36

zuikaite rašė:sis majonezas turetu buti laaaaaabai skanus!!!!!! reikes isbandyti, gal net nereikes paskui pirkti, jei gausis gerai :roll:
nesitingi tau bandyti? Paveikslėlis

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 30 Bal 2007, 15:38

Baigtu, kai yra geras plakiklis namie, tai viens du ir gatava :roll: Ir savas, naminis, zinai ka idejai. jei jau tektu kokia sakute ar sluotele plakti, tai gal ir net negalvociau pabandyti tokio recepto... :lol:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 30 Bal 2007, 15:45

zuikaite rašė: Ir savas, naminis, zinai ka idejai.
Cia tai teisybe Paveikslėlis as esu dariusi namini pomidoru padaza - grynas produktas gavosi Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 30 Bal 2007, 15:57

O kaip daromas naminis pomidorų padažas??? Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 30 Bal 2007, 17:36

Lilina rašė:O kaip daromas naminis pomidorų padažas??? Paveikslėlis
negaliu dabar tikslaus reccepto nurodyti :roll: bandysiu ieškoti tarp užrašų Paveikslėlis bet principas tas, kad labai smulkiai supjaustytos morkos ir petražolės truputį pakepinamos, sutrinami pomidorai, viskas sumaišoma, įdedama druskos, citrinos rūgšties ir verdama.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Geg 2007, 12:31

dar kai kas pomidoru padaza is sulciu gamina :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 09 Rgp 2007, 15:20

TARP KITKO APIE MAJONEZĄ. "Moters savaitgalio" žurnale radau tokią informaciją: majonezo rūšių testas. Tarp 5 geriausių - neturinčių konservantų- lyderiauja "Kėdainių majonezas be konservantų" 450 g 3,29 Lt.; 2 vietoje "Hellman,s Olive" 225 g 3,46 Lt; 3-ioje Heinrich Hamker" Remoulade"; 4-oje "Helmann,s Original"; 5-oje "Sostinės".

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Rgp 2007, 16:38

Kedainiu majonezas tikrai geras tas be konservantu,nors man tai pats skaniausias Vilniaus :roll: ,nes patinka rugstus :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 18 Rgp 2007, 20:52

Man Vilniaus visai neskanus, kažkoks per skystas...nežinau ko ten į jį dadeda. Ta Kedainiu be konservantu nebandžiau...bet smarkiai abėjoju kad gamintojas jį plaką iš kiaušinio trynio, garstyčiu ir aliejaus.... :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Rgp 2007, 09:21

o tai is ko tavo manimu ji gamina :shock: :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Rgp 2007, 09:25

Chemin jos mokytojams buvo organizuota ekskursija į Krekenavos AF ir konservus. Įsivaizduok, Lilina, tikrai plaka, tik ne rankomis. Bet ir ne iš miltelių. :lol:

Skelbti atsakymą