NAMINE DUONA
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: NAMINE DUONA
Kokių skanumynų yr................. Ramunyt, reikia kept, reikia
Re: NAMINE DUONA
nu negalima cia nosies alkanam kisti- NEGALIMA
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: NAMINE DUONA
faina duonyte, ir as keu is rauigo reikia kas 10 dienu, siaip tai super tu labiau kad ne lt gyvenam o cia duoos kepalas 15lt, tai savo ir geriau ir skaniau ir pigiau, tik aisku laiko reikalauja tas rauginimas
Re: NAMINE DUONA
Tai kad mano atveju jokio aliko rauginimui- raugas stovi šaldytuve iki reikiamo kepimo karto. Sumakalavaiviską, atidėjai raugo ir vsio
Re: NAMINE DUONA
Va va, kaip tik prieš minutėlę tokią užmaišiau , miežių dribsnių stiklinę dėjau, truputį kmynų, sėlenų ir vsio , ryt iškepsiu ir atnešiu su sviestuArūna rašė:Tai kad mano atveju jokio aliko rauginimui- raugas stovi šaldytuve iki reikiamo kepimo karto. Sumakalavaiviską, atidėjai raugo ir vsio
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: NAMINE DUONA
matai kaip o as istraukiu rauga uzmaisau su vandeniu kmynais druska cukrum ir rauginu dvi paras, tada idedu likusius miltus ir dar rugsta 6 valandas o tada tik kepu, o visi priedai selenos saulegrazos ir t.t. tai cia nuo nuotaikos viska bandau
Re: NAMINE DUONA
Na taip, dabar visokiausiais būdais gamina duonytę..... kokia tai duonos kepimo manija užėjus.... , praeis ta banga, ir vėl pirksim parduotuvėjJolantaDaruliene rašė:matai kaip o as istraukiu rauga uzmaisau su vandeniu kmynais druska cukrum ir rauginu dvi paras, tada idedu likusius miltus ir dar rugsta 6 valandas o tada tik kepu, o visi priedai selenos saulegrazos ir t.t. tai cia nuo nuotaikos viska bandau
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: NAMINE DUONA
Kad manija - jaučiasi, bet kad duona skanesnė pačios kepta - niekas neprieštaraus
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: NAMINE DUONA
Man irgi Nepamenu, kada duonkepę jungiau, bet pasiilgau naminukės. Reiks kada kept.
Re: NAMINE DUONA
O mes pora metu jau kepam be pertraukos.Neatsibodo ir labai vertinu naminuke
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: NAMINE DUONA
Šaunuoliai O man kažkas po metų pradėjo retėt kepimai
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: NAMINE DUONA
duonkepeje jau keli metai nebekepu O su raugu duona tai patiko, bet per visas bedas ir problemas mano raugas numire Dabar vel ieskau , kad kas duotu Tos tai issikepciau dar
Re: NAMINE DUONA
Sveikos, mergytės
Vaišinkitės mano duonyte su sviestuku
Vaišinkitės mano duonyte su sviestuku
- Prikabinti failai
-
- IMG_0002.JPG (85.55 KiB) Peržiūrėta 9588 karus(ų)
Re: NAMINE DUONA
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: NAMINE DUONA
Neturiu jokios duonkepės, duonytę kepu orkaitėj.
O dėl mados, nežinau, nežinau, ar čia mada. Parduotuvėj duona nebeskani ir visokių brudų prikrauta, čia aš bent jau žinau ką dedu ir kaip, o be to ir pigiau gaunasi.
Anksčiau dažnai naminės duonos turguj pirkdavom, o dabar pati pasidarau, ir tuo džiaugiuos . Juk duoną vis tiek beveik kasdien valgom
O dėl mados, nežinau, nežinau, ar čia mada. Parduotuvėj duona nebeskani ir visokių brudų prikrauta, čia aš bent jau žinau ką dedu ir kaip, o be to ir pigiau gaunasi.
Anksčiau dažnai naminės duonos turguj pirkdavom, o dabar pati pasidarau, ir tuo džiaugiuos . Juk duoną vis tiek beveik kasdien valgom
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: NAMINE DUONA
o mama priverskit moteros mane nusipirkt duonkepe, nes raugo neturiu is ko pasiprasyti, Kaune neturiu labai daug draugiu kurios butu dideles seimininkes!!!!
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: NAMINE DUONA
As isvis cia neturiu pazystamu megstanciu pabut virtuvej, ir aplomai cia mazai lietuviu. O norvegai viska is maiseliu darosi taip kad bendra tema apie virtuve man tik su jumis brangiosios o del duonkepes, tai galima ir be jos issiverst as kepu orkaitej ir gaunasi puikiai beto trys blekutes vienu metu o su duonkepe reiktu tris kartus zaisti
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: NAMINE DUONA
Ir aš turiu raugo Ryt pabaigsiu "medžiot" produktus ir kepsiu. O paskui ragausim
Re: NAMINE DUONA
Va mano kepta duonytė pagal švogerio receptą.
- Prikabinti failai
-
- Kepiau iš ruginių ir kvietinių miltų.
- mano duona.JPG (43.4 KiB) Peržiūrėta 9516 karus(ų)
Imant - prisipildo rieškučios, duodant - širdis. (Margaret Semann)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: NAMINE DUONA
Skaniai atrodo, kaip ir visa namuose kepta duona. Parašyk recepčiuką, būk gerutė Man dabar atostogos iki pat rugpjūčio galo taigi neturiu kur laiko dėt, bandysiu viską, kas nauja, iš eilės. O duonos aš kaip tik ir nesu kepusi orkaitėje, tik duonkepėje.
Re: NAMINE DUONA
Duona pagal švogerį
1 sauja kmynų
1 saujelė druskos
2 šaukštai cukraus
5 saujos miltų
Viską sudėjus išmaišyti ir užpilti 1,5 l virinto vandens. Dar kartą išmaišyti. Kai atvės sudėti raugą. Laikyti 1 parą kambario temperatūroje.
Tada išmaišyti ir atimti 250g. raugo. Dėti miltus (apie 1,5 kg.). Maišyti mediniu šaukštu. Laikyti apie 10 val. Pradėti kepti šaltoje, po to 200 laipsn. C temperatūroje. Kepti apie 2 val. Man užteko 1val.20min. Sėkmės bandymuose
1 sauja kmynų
1 saujelė druskos
2 šaukštai cukraus
5 saujos miltų
Viską sudėjus išmaišyti ir užpilti 1,5 l virinto vandens. Dar kartą išmaišyti. Kai atvės sudėti raugą. Laikyti 1 parą kambario temperatūroje.
Tada išmaišyti ir atimti 250g. raugo. Dėti miltus (apie 1,5 kg.). Maišyti mediniu šaukštu. Laikyti apie 10 val. Pradėti kepti šaltoje, po to 200 laipsn. C temperatūroje. Kepti apie 2 val. Man užteko 1val.20min. Sėkmės bandymuose
Imant - prisipildo rieškučios, duodant - širdis. (Margaret Semann)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: NAMINE DUONA
Dėkui
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: NAMINE DUONA
Merginos, Jeigu maišysiu tešlą iš pusės normos, tai ir raugo pusę normos dėt? Ar čia aš klystu?
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: NAMINE DUONA
o bral... net nezinau Seip logiskai mastant taip reiketu daryti, bet tada ir pasilikti reikia tik puse normos... o to pasilikto gi nemaisysi su svieziu.... Net nezinau ka patarti
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: NAMINE DUONA
Tai vat Aš čia tariausi su savimi, svarsčiau... irginežinau, ką daryt Kaimynė, kur raugą davė, sako, kad pusę dėt, kitą pusę pasilikt kitam kepimui, o naujo nepasilikt visai Kaip ir logiška, bet ar tas senas raugas nepaSENS VISIŠKAI
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: NAMINE DUONA
Tada Tiek ilgai jam nereikės šalti
Re: NAMINE DUONA
Šiaip logiškai mąstant raugą reikia padvigubinti, kad galėtumei nuimti, nes jeigu dėsi tą patį po kelių savaičių liks tik šaukštelis
Paskutinį kartą redagavo Krantė 02 Lie 2011, 15:00, redaguota 1 kartą(us).
Imant - prisipildo rieškučios, duodant - širdis. (Margaret Semann)