NAMINE DUONA

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Sau 2008, 19:00

buvau ikelusi nuotrauka,gal prie ka virtuveje turiu...tik mano didele,o dabartines tokios nedidukes :wink:

Vartotojo avataras
lanna
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
Pliusai: 18
Miestas: Airija
Susisiekti:

Standartinė lanna » 23 Sau 2008, 23:42

As tai nusiperku jau paruosta misini ,labai greita ir paprasta,beto labai skanu,o ypac silta su sviestuku....mmm....mmm :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Sau 2008, 23:54

o koki misini turi galvoje :roll:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 26 Sau 2008, 01:55

oi kaip noreciau namines duonos :?

Vartotojo avataras
lanna
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
Pliusai: 18
Miestas: Airija
Susisiekti:

lanna

Standartinė lanna » 26 Sau 2008, 20:38

Arijoje ju yra dauk pasirinkimo ,ten tereikia vandens ipilti.manau ir lietuvoje yra pirkti tokiu misiniu ar bent panasiu.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Sau 2008, 21:17

misiniu duonai dar neteko matyti :?

Vartotojo avataras
lanna
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
Pliusai: 18
Miestas: Airija
Susisiekti:

lanna

Standartinė lanna » 26 Sau 2008, 21:28

gaila geras dalykas,kazkaip maniau kad yra,juk cepelinams ,tortams yra,tai galvojau jau duonai tikrai bus.matai lietuvoj retas svecias parduotuvej dar retesnis :D .

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Sau 2008, 21:29

taip,visokiu yra,bet va duonai neteko matyti....manau nera :?

Vartotojo avataras
lanna
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
Pliusai: 18
Miestas: Airija
Susisiekti:

lanna

Standartinė lanna » 26 Sau 2008, 21:34

o gal i akis nekrito,manau ten i tokius misinius net demesio nekreipi nes moki taip viska pati pagaminti :P ...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 29 Sau 2008, 16:20

gal,kai labai ieskociau,tai gal ir rasciau :wink:

Vartotojo avataras
Kristinuska
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1525
Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
Pliusai: 7
Miestas: Kaunas

Standartinė Kristinuska » 29 Sau 2008, 16:23

bulkai berods maciau gatava misini, bet duonai :shock: nea :roll:

Vartotojo avataras
lanna
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
Pliusai: 18
Miestas: Airija
Susisiekti:

lanna

Standartinė lanna » 30 Sau 2008, 18:05

Gal atsiras ir duonai misinio,kas nors sugalvos pardavineti,tikuosi kol grysiu i lietuva jau bus :D ,nereikes sukti galvos kaip ja cia iskepti,turbut paprastai net nemokeciau :oops: .

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Sau 2008, 19:22

Va, šiandien mačiau žemaičių blynams mišinuką. Bet duonai neteko, nors aš mėgėja naujas pakuotes pastudijuot :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 30 Sau 2008, 19:27

Duonai mačiau nelietuviškas ir tai ten kažkoks specialus mišinys buvo duonai be gliuteno

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 26 Bal 2008, 13:48

Špinatų duona su kumpiu

1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 sukapotas svogūnas
115g rūkyto sukapoto kumpio
6 puodeliai miltų
druskos
1/2 šaukšto sutarkuotų muskatų
1 pakelis sausų mielių
2 puodeliai šilto vandens
225g sukapotų špinatų
25g sutarkuoto čederio

Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir pakepkite kumpį su svogūnais, kol gražiai apskrus.
Į dubenį persijokite miltus, druską bei muskatus, supilkite mieles ir per vidurį įspauskite duobutę. Supilkite vandenį, keptus svogūnus su kumpiu ir aliejumi, sudėkite gerai nuvarvintus špinatus. Užminkykite minkštą tešlą.
Suformuokite norimo dydžio kepaliuką ir apibarstykite sūriu. Pridenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kad padvigubėtų.
Kepkite 200C orkaitėje 25-30min.

(Kiekis skirtas dviems kepaliukams)

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 26 Bal 2008, 13:58

Sūrio duonelė su svogūnais

1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
1 sukapotas raudonasis svogūnas
4 puodeliai aukščiausios rūšies miltų
druskos
1 šaukštelis garstyčių miltelių
2 šaukšteliai sausų mielių
3 šaukštai šviežių sukapotų prieskoninių žolelių (čiobrelių, petražolių, mairūnų ar šalavijų)
75g sukapoto neriebaus čederio
300ml šilto vandens

Pakepinkite svogūnus kol gražiai pagels
Persijokite į dubenį miltus, druską, garstyčių miltelius. Įmaišykite mieles ir prieskonines žoleles. Pasilikite 2 šaukštus sūrio, kitą supilkite į mišinį ir per vidurį įspauskite duobutę. Supilkite vandenį, keptus svogūnus ir aliejų. Išmaišykite.
Minkykite tešlą 5min. Padalykite į 2 dalis ir iškočiokite du 30cm ilgio kepaliukus.
Padėkite kiekvieną ant skardos, įstrižai įpjaukite ir apibarstykite likusiu sūriu. Uždenkite ir palikite, kad padvigubėtų.
Kepkite 220C apie 20min.

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 26 Bal 2008, 14:06

Kriaušių ir razinų duonelė

25g avižinių dribsnių
50g šviesaus rudojo cukraus
2 šaukštai kriaušių arba obuolių sulčių
2 šaukštai saulėgražų aliejaus
1 didelė kriaušė
1 puodelis miltų su kepimo milteliais
1 nepilnas puodelis razinų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių (manau reikėtų daugiau)
2 šaukšteliai prieskonių mišinio
1 kiaušinis

Supilkite į dubenį avižinius dribsnius, cukrų, sultis bei aliejų, gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 15min.
Sutarkuokite kriaušę. Sudėkite į dubenį kartu su miltais, razinomis, kepimo milteliais, prieskoniais ir kiaušiniu. Mediniu šaukštu gerai išmaišykite.

Kepti 50-60min 180C temp.

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 30 Lie 2008, 10:49

Sveika duonelė

2-3 stiklinės rupaus malimo miežinių miltų
2-3 stiklinės rupiai sutarkuotos cukinijos arba moliūgo
2-3 šaukštai aliejaus
kmynų, kalendros, medaus

Produktus sumaišyti (jei tešla per kieta įpilti mineralinio vandens) išmaišyti ir palikti 2-3 valandom. Po to formuoti delno dydžio gabaliukus ir kepti ne mažiaus kaip 40minučių iki 200 laispnių įkaitintoje orkaitėje.

Vartotojo avataras
LABUSKA
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 62
Užsiregistravo: 13 Bir 2007, 19:19

Standartinė LABUSKA » 30 Lie 2008, 12:34

Tikrai Lietuvoje yra mišiniai duonai. Ne karta teko matyti.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: NAMINE DUONA

Standartinė Forelle » 10 Bal 2010, 14:34

Ožkos pieno sūrio, svogūnų ir bulvių duona pagal Delia Smith

Paveikslėlis

100 g ožkos pieno sūrio, supjaustyto nedideliais kubeliais;
4-5 smulkiai supjaustyti svogūnų laiškai;
1 vidutinio dydžo (175 g) raudona bulvė;
175 g savikėlių miltų (arba paprasti su 1 a.š. kepimo miltelių);
1 a.š. druskos;
1/8 a.š. kajeno pipiro;
1 a.š. šviežio čiobrelio lapelių;
1 didelis kiaušinis;
2 v.š. pieno;
1 kaupinas a.š. grūdėtų garstyčių;
miltų pabarstymui.

Bulvę nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Sumaišyti su miltais, druska, kajeno pipirais. Sudėti smulkintus svogūnų laiškus, čiobrelius bei 2/3 sūrio. Atsargiai išmaišyti. Kiaušinį išplakti su pienu ir garstyčiomis, tada viską supilti į indą ir mentele išmaišyti. Perkelti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, suformuoti apvalią apie 15 cm skersmens bandelę. Lengvai įspausti likusį sūrį ir pabarstyti miltais.
Kepti 1900 įkaitintos orkaitės vidurinėje dalyje 45-50 minučių. Patiekti truputį pravėsusią.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: NAMINE DUONA

Standartinė Lilina » 10 Bal 2010, 16:59

Ogo...išsaugoju į sarašą.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: NAMINE DUONA

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2010, 10:44

pagaliau gavau raugo duonai..........

"Diles" duonyte

400 g. rupiu kvietiniu miltu;
400 g. auksciausios rusies kvietiniu miltu;
200 g. rupiu ruginiu miltu;
100 g. aviziniu dribsniu (nuplauti saltu vandeniu);
100 g. kvieciu selenu;
170 g. cukraus;
2 sauksteliai druskos;
100 g. saulegrazu (nuplikyti verdanciu vandeniu);
50 g. sezamo seklu (pakepinti keptuveje);
sauja kmynu;
0,5 l. raugo;
1 l. silto vandens (nevyrinto).

Viska maisyti 15-20 min. ir atsideti 0.25 l. raugo- (ji laikyti ant stalo 6-8 v., tada saldytuve galima laikyti iki 2 savaiciu. Forma istepti kietu sviestu (negausiai), pabarstyti sezamo seklu. Sudeti mase, apibarstyti sezamu ir uzdengus ranksluosciu kildinti 6-8 v. Deti i salta orkaite, nustatyti 200 laipsniu temperatura ir kepti 1 val. 15 min.

Skonis fantastiskas 038
Prikabinti failai
100_0569.jpg
100_0569.jpg (150.73 KiB) Peržiūrėta 4915 karus(ų)

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: NAMINE DUONA

Standartinė JolantaDaruliene » 23 Rgp 2010, 19:57

Oho kaip graziai atrodo 038 038 038

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: NAMINE DUONA

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2010, 21:51

ir laaabai skani 038

Vartotojo avataras
Arūna
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2563
Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pliusai: 47
Miestas: Vilnius

Re: NAMINE DUONA

Standartinė Arūna » 20 Geg 2011, 08:23

Atnešu saviškės keptos - kepta tik iš kvietinių miltų


Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
gutiss
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1080
Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 14:28
Pliusai: 76

Re: NAMINE DUONA

Standartinė gutiss » 20 Geg 2011, 09:24

Niam,kaip skanu..............O kur receptas? :shock: :P
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: NAMINE DUONA

Standartinė Tutsi » 20 Geg 2011, 10:24

aga... receptas kur :shock:

Vartotojo avataras
Arūna
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2563
Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pliusai: 47
Miestas: Vilnius

Re: NAMINE DUONA

Standartinė Arūna » 20 Geg 2011, 13:45

O koks receptas? Čia gi su raugu duonytė- raugas, miltai, cukrus, druska ir visokie priedai- šį kartą saulėgrąžos, linų sėmenys ir kmynai

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: NAMINE DUONA

Standartinė Tutsi » 20 Geg 2011, 14:09

aiskumelis tada :D

Vartotojo avataras
Arūna
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2563
Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pliusai: 47
Miestas: Vilnius

Re: NAMINE DUONA

Standartinė Arūna » 21 Geg 2011, 18:47

Kepiau vieną kartą su svogūnais - blenderiu išmakalavu juos- bet nelabai patiko, duona kažkokia keista viduj gaunasi, tai daugiau tokios nebenorim

Skelbti atsakymą