NAMINE DUONA
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: NAMINE DUONA
Receptas yra šioje temoje 3psl. "Duona pagal švogerį". Tik aš jį vis pakeičiu, kartais daugiau ruginių miltų dedu, kartais kvietinių daugiau, dar pridedu saulėgrąžų, sezamo sėklų, avižinių dribsnių. Žodžiu ką turiu tuo metu tą ir dedu. Dar kepimo indą patepu aliejumi ir pabarstau sezamo sėklomis, tada duonelė neprilimpa ir dugnas gražus gaunasi aplipęs sėklytėmis.
Imant - prisipildo rieškučios, duodant - širdis. (Margaret Semann)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: NAMINE DUONA
Šiandien ir pas mane šis skanėstas bus.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: NAMINE DUONA
Atneš, kai tik praauš
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: NAMINE DUONA
Einam skanaut kaimiškai, ūkiškai, paprastai
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: NAMINE DUONA
Čia irgi natur product
Re: NAMINE DUONA
Atnesu duonikes pagal receptuka ir to puslapio post166307.html?hilit=Ožkos pieno sūrio#p166307
pamaciau ta nuotrauka ir labai uzsinorejau.... nu bet aisku, kaip buna... ir to neturiu ir ano....
Svogunu laisku neturejau,
kajeno pipiro...
sviezio ciobrelio...
grudetu garstyciu….
Nu bet labai tos duonos norejau.... tai dejau 100 g. ozkos pieno surio,
Svogunu laiskus pakeiciau 2 dideliais svogunais: juos supjausciau smulkiai kubeliais ir labai mazam kieki aliejaus paskrudinau keptuvej ir sudejau i duonos tesla….
1 didele bulve (raudonos neturejau… )
175 g miltu ir saukstelis kupinas kepimo milteliu,
iberiau truputi italisku zoleliu misinio…
1 sauksteli druskos
2 kiausinius, nes pasirode kazkaip per sausa tesla – nelipo visai… turbut del svogunu kiekio…
4 saukstus pieno
2 sauksteliai paprastu garstyciu…
Eiga visa kaip ir anam receptuke.
Nu jau skanumas buvo!!! Lauzem ir silta valgem!
Paskui gabaliuka paslepiau, kad paragaut ar salta irgi skani
Skani! Tik nebe tokia puri, kaip silta (cia kaip su kugeliu – saltas jis toks kietesnis pasidaro…)
Zodziu dar kepsiu ir kepsiu!
pamaciau ta nuotrauka ir labai uzsinorejau.... nu bet aisku, kaip buna... ir to neturiu ir ano....
Svogunu laisku neturejau,
kajeno pipiro...
sviezio ciobrelio...
grudetu garstyciu….
Nu bet labai tos duonos norejau.... tai dejau 100 g. ozkos pieno surio,
Svogunu laiskus pakeiciau 2 dideliais svogunais: juos supjausciau smulkiai kubeliais ir labai mazam kieki aliejaus paskrudinau keptuvej ir sudejau i duonos tesla….
1 didele bulve (raudonos neturejau… )
175 g miltu ir saukstelis kupinas kepimo milteliu,
iberiau truputi italisku zoleliu misinio…
1 sauksteli druskos
2 kiausinius, nes pasirode kazkaip per sausa tesla – nelipo visai… turbut del svogunu kiekio…
4 saukstus pieno
2 sauksteliai paprastu garstyciu…
Eiga visa kaip ir anam receptuke.
Nu jau skanumas buvo!!! Lauzem ir silta valgem!
Paskui gabaliuka paslepiau, kad paragaut ar salta irgi skani
Skani! Tik nebe tokia puri, kaip silta (cia kaip su kugeliu – saltas jis toks kietesnis pasidaro…)
Zodziu dar kepsiu ir kepsiu!
- Prikabinti failai
-
- IMG_7636.JPG (86.49 KiB) Peržiūrėta 9617 karus(ų)
-
- IMG_7638.JPG (83.9 KiB) Peržiūrėta 9617 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: NAMINE DUONA
Nu vaizdelis - nors monitoriu grauzk
- jurate-13
- Fanatas
- Pranešimai: 864
- Užsiregistravo: 23 Vas 2009, 22:33
- Pliusai: 2
- Miestas: Siaures Lietuva
Re: NAMINE DUONA
nagi manija duonos is tiesu uzejo !!! - ir gerai ,valgai savo daryta duonele nei tau pilvo pucia nei dar kas nors daros
kepu ir as ir vis dar negaliu atsivalgyti mano receptas , perksiacius Jusu visu - toks pats kaip Aruna kad yra uzrasius - na superine duona ! O del duonos misinio jei neklystu tai Norfoje esu macius - patikslinsiu artimiausiu metu kai tik uzsuksiu i ja . Tada tai is vis kelios minutes darymo nors ir cia nera sudetingumo ypac darant su raugu. Snd pas man taip pat duonos darymo diena - rytoj kepsiu,nes susisivalgo zaibiskai
kepu ir as ir vis dar negaliu atsivalgyti mano receptas , perksiacius Jusu visu - toks pats kaip Aruna kad yra uzrasius - na superine duona ! O del duonos misinio jei neklystu tai Norfoje esu macius - patikslinsiu artimiausiu metu kai tik uzsuksiu i ja . Tada tai is vis kelios minutes darymo nors ir cia nera sudetingumo ypac darant su raugu. Snd pas man taip pat duonos darymo diena - rytoj kepsiu,nes susisivalgo zaibiskai
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: NAMINE DUONA
Valgyt nedaryk šiandien, ryt - trečiadienį jau galėsi kept
Re: NAMINE DUONA
Šakės koks vaizdzialis
Re: NAMINE DUONA
Nu kepiau ir as Tik man tokia grazi nesigavo Turbut perkepiau...........Bert skanu laaaaabai
- Prikabinti failai
-
- 60617f130729c8099211d0fd0f492cfc731.JPG (72.99 KiB) Peržiūrėta 9571 karus(ų)
-
- 12a792af945636c6d390927281e61411800.JPG (63.66 KiB) Peržiūrėta 9571 karus(ų)
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: NAMINE DUONA
Labai gražios jūsų duonutės O man vis kiek aš bekepu tai duonos pluta atšoka nuo viršaus ir nesuprantu, ką darau ne taip Ir Raugo kitokio iš arklio muziejaus parsivežiau nu ir vistiek kažką darau ne taip, gal kuri žinot kas čia yra?
Re: NAMINE DUONA
Daida,pasiskaityk http://www.sintagma.lt/u/renata/recepta ... 0800620400 dar atsoksta,jei perkepa,kiek zinau
Gutciuk,vel gundai,teks ozkos suri traukt i pirkiniu sarasa
Gutciuk,vel gundai,teks ozkos suri traukt i pirkiniu sarasa
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: NAMINE DUONA
Noriu ir aš Bent pliooooonos reikelės Žiauriai trūksta laiko Visokie planai, protokolai... O kada savo malonumui ką daryt
Re: NAMINE DUONA
Kepėm kartą ir mes duonelę
- Prikabinti failai
-
- duona027.jpg (123.79 KiB) Peržiūrėta 9482 karus(ų)
-
- duona030.jpg (98.95 KiB) Peržiūrėta 9482 karus(ų)
- Rugiaveidė
- Fanatas
- Pranešimai: 797
- Užsiregistravo: 16 Geg 2010, 18:17
- Pliusai: 3
- Miestas: Alytus
Re: NAMINE DUONA
O čia mano duonytė, kurios labai buvau išsiilgus, nes nekepiau jau pusmetį...
Raugą padėti šiltai, kad pradėtų kilti, aš padedu ryte ir kyla iki vakaro.
1 stiklinė kviečių sėlenų,
1 stiklinė trijų grūdų dribsnių,
1 stiklinė linų sėmenų,
1 stiklinė saulėgrąžų,
0,5 stiklinės cukraus,
2 arbatiniai šaukšteliai druskos – ištirpinti vandenyje.
1 kg Ekstra miltų,
1 litro vandens,
Sezamo sėklų.
Viską suberti į indą, išmaišyti. Supilti ištirpintą druską, raugą – vėl gerai išmaišyti.
Tada supilti 1 kg miltų ir 1 litrą šilto vandens. Vandenį pilti dalimis, lėtai maišant. Tešla turi būti tirštų blynų tirštumo. Pasilikti 2-3 šaukštus kitam kartui, ir raugą įdėti į šaldytuvą.
Kepimo skardą patepti aliejumi ( man šis būdas netinka, nes reikia duoną dalimis iškrapštyt iš skardos, aš ištepu riebalais ir pabarstau miltais arba džiuvesėliais), pabarstyti sezamo sėklomis, supilti tešlą į skardą, viršų pabarstyti sezamo sėklomis ir padėti kilti 12 val. Kepti 200 laipsnių temperatūroje 1 val.
Kai užsimanau, kepu su saulėje džiovintais pomidorais, super skanu. Išimu iš stiklainio pomidorus, nuvarvinu aliejų ir sublenderiuoju. Arba kitais kartais kepu su džiovintais vaisiais, riešutais...
Raugą padėti šiltai, kad pradėtų kilti, aš padedu ryte ir kyla iki vakaro.
1 stiklinė kviečių sėlenų,
1 stiklinė trijų grūdų dribsnių,
1 stiklinė linų sėmenų,
1 stiklinė saulėgrąžų,
0,5 stiklinės cukraus,
2 arbatiniai šaukšteliai druskos – ištirpinti vandenyje.
1 kg Ekstra miltų,
1 litro vandens,
Sezamo sėklų.
Viską suberti į indą, išmaišyti. Supilti ištirpintą druską, raugą – vėl gerai išmaišyti.
Tada supilti 1 kg miltų ir 1 litrą šilto vandens. Vandenį pilti dalimis, lėtai maišant. Tešla turi būti tirštų blynų tirštumo. Pasilikti 2-3 šaukštus kitam kartui, ir raugą įdėti į šaldytuvą.
Kepimo skardą patepti aliejumi ( man šis būdas netinka, nes reikia duoną dalimis iškrapštyt iš skardos, aš ištepu riebalais ir pabarstau miltais arba džiuvesėliais), pabarstyti sezamo sėklomis, supilti tešlą į skardą, viršų pabarstyti sezamo sėklomis ir padėti kilti 12 val. Kepti 200 laipsnių temperatūroje 1 val.
Kai užsimanau, kepu su saulėje džiovintais pomidorais, super skanu. Išimu iš stiklainio pomidorus, nuvarvinu aliejų ir sublenderiuoju. Arba kitais kartais kepu su džiovintais vaisiais, riešutais...
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: NAMINE DUONA
gundo, seilės kaupias, jaučiu,kad be galo skanu
Re: NAMINE DUONA
Noriu riekeles