Moksleiviškas tortas
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Moksleiviškas tortas
gal kas zinote kaip gaminamas "moksleiviskas" tortas?
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
Tada turėjo būti pavadintas "ale tutsi"tutsi rašė:tortas "ale lina" Kai turesiu receptuka,pagaminsiu ir idesiu nuotraukyte...jei is paziuros patiks,galesiu pasidalinti smulkmenomis Draugai suzaveti mano torciuku,tai cia jie ji pavadino "ale lina" mano garbei.
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
Kolkas NEMOKAMAI !
Tai va aš jau pas mamą ir radau reikalingą receptą. Tiksliai nežinau ar čia tas pats, nes yra tortų ar pyragų, kurie vadinasi taip pat, bet truputi skiriasi
Moksleivių tortas
1 stiklinė grietinės,
1 stiklinė cukraus,
2-3 šaukštai kakavos,
300-400 g miltų,
1 šaukštelis sodos.
Kremui:
1 stiklinė cukraus,
1 litras grietinės,
1 citrinos sultys,
1 šaukštelis vanilinio cukraus.
Kakava užplikoma verdančiu vandeniu, suberiamas cukrus, miltai, sumaišyti su soda, sudedama grietinė ir užminkoma tešla. Ji iškočiojama ir iškepami 4 torto formos didumo papločiai. Kepama, kol tešla apdžius, bet ne visai sukietės. Ataušę lakštai apšlakstomi pasaldintu, citrinų sultimis parūgštintų vandeniu.
Kremui į gerai išplaktą grietinę suberiamas smulkus ir vanilinis cukrus, bei įtarkuojama puse citrinos su žievele.
Ant torto padėklo dedamas iškeptas tešlos lakštas, aptepamas kremu, ant jo - vėl tešlos lakštas ir t.t. Viršuje turi būti kremas. Tortas puošiamas vaisiais.
Moksleivių tortas
1 stiklinė grietinės,
1 stiklinė cukraus,
2-3 šaukštai kakavos,
300-400 g miltų,
1 šaukštelis sodos.
Kremui:
1 stiklinė cukraus,
1 litras grietinės,
1 citrinos sultys,
1 šaukštelis vanilinio cukraus.
Kakava užplikoma verdančiu vandeniu, suberiamas cukrus, miltai, sumaišyti su soda, sudedama grietinė ir užminkoma tešla. Ji iškočiojama ir iškepami 4 torto formos didumo papločiai. Kepama, kol tešla apdžius, bet ne visai sukietės. Ataušę lakštai apšlakstomi pasaldintu, citrinų sultimis parūgštintų vandeniu.
Kremui į gerai išplaktą grietinę suberiamas smulkus ir vanilinis cukrus, bei įtarkuojama puse citrinos su žievele.
Ant torto padėklo dedamas iškeptas tešlos lakštas, aptepamas kremu, ant jo - vėl tešlos lakštas ir t.t. Viršuje turi būti kremas. Tortas puošiamas vaisiais.
Kai kepdavau, tai visada plikydavau, tada skonis tikrai šokoladinis, bet ne kakavinistutsi rašė:jis ne tik neblogas,jis nuostabus Tik kakavos as neplikau,o paprasciausiai sudedu ir viskas Mano manimu plikyti nebutina.Nors reiketu kada pameginti uzplikyti gal dar skaniau butu.
Nors jei sakot, kad ier neplykius šokoladinis skonis, tai gal visai jos ir nereikia plikyti? Nors plikyta kakava turi mažiau kartumo