MAKARONAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Makaronai su mėsos padažu
400 g spagečių,
400 g maltos mėsos,
3 riekelės rūkytos šoninės,
1 didelis svogūnas,
1 indelis pomidorų koncentrato,
200 g sutarkuoto fermentinio sūrio,
sojų padažas,
1 šaukštas kapoto baziliko ar kitų žalumynų,
makaronų prieskoniai,
druska, pipirai,
alyvų aliejus.
Į pasūdytą verdantį vandenį įpilame truputį aliejaus, sudedame spagečius, kuriuos nuolat pamaišome. Išvirusius spagečius nusunkiame.
Nuluptą svogūną supjaustome kubeliais, rūkytą šoninę juostelėmis. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir sudedame svogūnus, mėsą, šoninę ir kepame kol mėsa parus. Sudedame pomidorus, įpilame sojų padažo, įberiame druskos, pipirų, prieskonių makaronams. Įpilame šiek tiek vandens ir troškiname keletą minučių. Suberiame susmulkintus žalumynus, išmaišome ir truputį pakaitiname. Spagečius patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu ir sutarkuotu sūriu.
400 g spagečių,
400 g maltos mėsos,
3 riekelės rūkytos šoninės,
1 didelis svogūnas,
1 indelis pomidorų koncentrato,
200 g sutarkuoto fermentinio sūrio,
sojų padažas,
1 šaukštas kapoto baziliko ar kitų žalumynų,
makaronų prieskoniai,
druska, pipirai,
alyvų aliejus.
Į pasūdytą verdantį vandenį įpilame truputį aliejaus, sudedame spagečius, kuriuos nuolat pamaišome. Išvirusius spagečius nusunkiame.
Nuluptą svogūną supjaustome kubeliais, rūkytą šoninę juostelėmis. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir sudedame svogūnus, mėsą, šoninę ir kepame kol mėsa parus. Sudedame pomidorus, įpilame sojų padažo, įberiame druskos, pipirų, prieskonių makaronams. Įpilame šiek tiek vandens ir troškiname keletą minučių. Suberiame susmulkintus žalumynus, išmaišome ir truputį pakaitiname. Spagečius patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu ir sutarkuotu sūriu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronai su pupelėmis ir žuvimi
50 g makaronų
100 g šparaginių pupelių
60 ml sultinio
150 g jūros ešerio
1 a.š. citrinos sulčių
1 a.š. rapsų aliejaus
1 š. parmezano
petražolių, pipirų, druskos, citrinos žievelės,
Makaronus ir šparagines pupeles 15 min. pavirinti prieskoniais bei citrinos žievele pagardintame sultinyje, nukošti. Susmulkinti ešerį vieno kąsnio gabalėliais, apšlakstyti citrinos sultimis, apibarstyti druska, pipirais ir apkepti aliejuje. Lėkštėje patiekti makaronus, žuvies gabalėlius, apibarstyti parmezanu.
50 g makaronų
100 g šparaginių pupelių
60 ml sultinio
150 g jūros ešerio
1 a.š. citrinos sulčių
1 a.š. rapsų aliejaus
1 š. parmezano
petražolių, pipirų, druskos, citrinos žievelės,
Makaronus ir šparagines pupeles 15 min. pavirinti prieskoniais bei citrinos žievele pagardintame sultinyje, nukošti. Susmulkinti ešerį vieno kąsnio gabalėliais, apšlakstyti citrinos sultimis, apibarstyti druska, pipirais ir apkepti aliejuje. Lėkštėje patiekti makaronus, žuvies gabalėlius, apibarstyti parmezanu.
Lakštinių apkepas su lašišomis /Lasagne
Sudėtis:
500 g lašišų filė
4 šaukštai citrinos sulčių
1 mažas garbanotasis kopūstas
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai miltų
1 stiklinė sultinio
1 stiklinė pieno
1 citrinos žievelė
1 pakelis lakštinių
250 g mocarelos sūrio
Gamyba:
Lašišų filė supjaustykite stambiais gabalėliais, pašlakstykite citrinos sultimis (2 šaukštais) ir pasūdykite. Kopūsto lapus įdėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 2 min. Didelėje keptuvėje arba puode įkaitinkite sviestą ir pakepinkite ten miltus. Maišydami supilkite pieną ir sultinį, įdėkite citrinos žievelę ir pavirkite 5 min. Pagardinkite druska ir pipirais bei likusiomis citrinos sultimis. Truputį padažo įpilkite į formą ir dėkite lakštinius, ant jų - 1/2 kiekio kopūstų ir lašišos. Apipilkite padažu ir dėkite kitą lakštinių sluoksnį. Viską pakartokite dar sykį. Ant viršaus pilkite padažo ir dėkite mocarelos sūrio griežinėlius. Kepkite 45 min. 175°C orkaitėje.
Papuoškite žalumynais. Skanaus!
Sudėtis:
500 g lašišų filė
4 šaukštai citrinos sulčių
1 mažas garbanotasis kopūstas
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai miltų
1 stiklinė sultinio
1 stiklinė pieno
1 citrinos žievelė
1 pakelis lakštinių
250 g mocarelos sūrio
Gamyba:
Lašišų filė supjaustykite stambiais gabalėliais, pašlakstykite citrinos sultimis (2 šaukštais) ir pasūdykite. Kopūsto lapus įdėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 2 min. Didelėje keptuvėje arba puode įkaitinkite sviestą ir pakepinkite ten miltus. Maišydami supilkite pieną ir sultinį, įdėkite citrinos žievelę ir pavirkite 5 min. Pagardinkite druska ir pipirais bei likusiomis citrinos sultimis. Truputį padažo įpilkite į formą ir dėkite lakštinius, ant jų - 1/2 kiekio kopūstų ir lašišos. Apipilkite padažu ir dėkite kitą lakštinių sluoksnį. Viską pakartokite dar sykį. Ant viršaus pilkite padažo ir dėkite mocarelos sūrio griežinėlius. Kepkite 45 min. 175°C orkaitėje.
Papuoškite žalumynais. Skanaus!
Tada gerai.Nes man ji irgi labai jau gardziai atrodo.Manau nenusivilsi.Galu gale,juk ivairiai galima sutaupyt tos panasiai 10 litu-nesest i mikriuka,o paejet,nepilt degalu-irgi paejet.Ir sveika,ir pataupai.Nagi visko primastyt gali.kokio zurnalo nenusipirk.Juk ne visos prekes butinos.o ir ateiciai galima pirkni atideti.Bet lazanija-labai viliojanti.