MAKARONAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Canellonni arba Įdaryti lazanijos lakštai
16 makaronų arba 8 lakštai lazanijos,
druskos, maltų baltųjų pipirų,
2 porai, 300 g varškės,
100 g fermentinio sūrio,
4 šaukštai grietinės,
2 šaukštai citrinų sulčių,
16 gabalėlių rūkytos lašišos. ( nebūtina, aš nededu, bet originale buvo).
Išvirkite lazanijos lakštus pasūdytame vandenyje. Canellonni virti nereikia.
Nuvalykite porus. Atskirkite lapus, nuplaukite juos. 8 lapus atidėkite.
Tarkuotą fermentinį sūrį sumaišykite su varške ir grietine. Supilkite citrinų sultis, pasūdykite, įberkite pipirų.
Jei tai canelloni, prikimšti ir pilti pieno padažą ir troškinti.Jei lazanijos lapai.
Atsargiai išverskite lazanijos gabalus į kiaurasamtį, po to sudėliokite juos ant medinės lentos. Ant kiekvieno lazanijos gabalo padėkite po poro lapą, ant viršaus - sūrio masės. Perpjaukite stačiakampius perpus ir ant kiekvieno keturkampio padėkite po gabalėlį lašišos. Susukite kvadratus vyniotiniais, suriškite juos poro juostelėmis, ant viršaus pabarstykite žalumynų, pavyzdžiui, petražolių arba čiobrelių. Trumpai apkepkite orkaitėje.
16 makaronų arba 8 lakštai lazanijos,
druskos, maltų baltųjų pipirų,
2 porai, 300 g varškės,
100 g fermentinio sūrio,
4 šaukštai grietinės,
2 šaukštai citrinų sulčių,
16 gabalėlių rūkytos lašišos. ( nebūtina, aš nededu, bet originale buvo).
Išvirkite lazanijos lakštus pasūdytame vandenyje. Canellonni virti nereikia.
Nuvalykite porus. Atskirkite lapus, nuplaukite juos. 8 lapus atidėkite.
Tarkuotą fermentinį sūrį sumaišykite su varške ir grietine. Supilkite citrinų sultis, pasūdykite, įberkite pipirų.
Jei tai canelloni, prikimšti ir pilti pieno padažą ir troškinti.Jei lazanijos lapai.
Atsargiai išverskite lazanijos gabalus į kiaurasamtį, po to sudėliokite juos ant medinės lentos. Ant kiekvieno lazanijos gabalo padėkite po poro lapą, ant viršaus - sūrio masės. Perpjaukite stačiakampius perpus ir ant kiekvieno keturkampio padėkite po gabalėlį lašišos. Susukite kvadratus vyniotiniais, suriškite juos poro juostelėmis, ant viršaus pabarstykite žalumynų, pavyzdžiui, petražolių arba čiobrelių. Trumpai apkepkite orkaitėje.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 23 Lie 2007, 09:37, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Dar čia paskaitinėk, gal rasi minčių
http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... &s=2&no=20
Anam recepte neparašiau, kad darant cannelloni, jei nenori grietinės dėti, mųšk kiaušinį. irgi gerai.
http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... &s=2&no=20
Anam recepte neparašiau, kad darant cannelloni, jei nenori grietinės dėti, mųšk kiaušinį. irgi gerai.
BROKOLIAIS KIMŠTI MAKARONAI
300g brokolių
300g mocarelos
100g varškės
1 indelis konservuotų luptų pomidorų
pluoštelis bazilikų
16 stambių makaronų vamzdelių
50g tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, pipirų
riebalų formai ištepti
Išskirsčius nedidelėmis kekelėmis brokolius, maždaug 5min įmeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir nusunkite. Mocarelą, apvirtus brokolius susmulkinkite ir sumaišykite su varške. Paskaninkite druska ir pipirais. Kepimo indo dugną ištepkite riebalais, išklokite pomidorų skiltelėmis, sunaudodami ketvirtadalį jų kiekio. Makaronų vamzdelius įdarykite mišiniu, sudėkite į indą, viršų apdėkite likusiomis pomidorų skiltelėmis, apiberkite tarkuotu sūriu. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
300g brokolių
300g mocarelos
100g varškės
1 indelis konservuotų luptų pomidorų
pluoštelis bazilikų
16 stambių makaronų vamzdelių
50g tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, pipirų
riebalų formai ištepti
Išskirsčius nedidelėmis kekelėmis brokolius, maždaug 5min įmeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir nusunkite. Mocarelą, apvirtus brokolius susmulkinkite ir sumaišykite su varške. Paskaninkite druska ir pipirais. Kepimo indo dugną ištepkite riebalais, išklokite pomidorų skiltelėmis, sunaudodami ketvirtadalį jų kiekio. Makaronų vamzdelius įdarykite mišiniu, sudėkite į indą, viršų apdėkite likusiomis pomidorų skiltelėmis, apiberkite tarkuotu sūriu. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
as apie nuorodos info http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... &s=2&no=20Ramunė rašė:Nu jo O gal aš po vakar turistavimo ir estrellos apsirijimo dar neprabundu Klausyk, apie kurią tu čia nuorodą? Gal ir man ji tiks, tik nerandu...., nes nežinau, kuri
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronų-kalakutienos apkepas
500 g makaronų (spiralių),
400 g pievagrybių,
2 pomidorai,
300 g šaldytų žirnelių,
500 g kalakuto krūtinėlės file,
3 šaukštai aliejaus,
druskos, pipirų,
žalių petražolių,
250 g riebios grietinės.
Pasūdytame vandenyje apvirkite makaronus 5 minutes. Perdėkite į sietelį, leiskite vandeniui nuvarvėti. Pievagrybius plonai supjaustykite. Pomidorus supjaustykite stambiais kubeliais. Pievagrybius, pomidorus sumaišykite su makaronais ir žirneliais. Perplaukite kalakuto krūtinėlės file šaltu vandeniu, nušluostykite ir supjaustykite kubeliais. Iš visų pusių apkepkite karštame aliejuje (apie 7 minutes). Pasūdykite, įberkite pipirų ir sumaišykite su makaronų mišiniu. Petražoles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su grietine, tarkuotu sūriu ir makaronų mase. Įberkite norimų prieskonių. Sudėkite į kepimo formą, išteptą aliejumi. Kepkite orkaitėje apie 30 min.
500 g makaronų (spiralių),
400 g pievagrybių,
2 pomidorai,
300 g šaldytų žirnelių,
500 g kalakuto krūtinėlės file,
3 šaukštai aliejaus,
druskos, pipirų,
žalių petražolių,
250 g riebios grietinės.
Pasūdytame vandenyje apvirkite makaronus 5 minutes. Perdėkite į sietelį, leiskite vandeniui nuvarvėti. Pievagrybius plonai supjaustykite. Pomidorus supjaustykite stambiais kubeliais. Pievagrybius, pomidorus sumaišykite su makaronais ir žirneliais. Perplaukite kalakuto krūtinėlės file šaltu vandeniu, nušluostykite ir supjaustykite kubeliais. Iš visų pusių apkepkite karštame aliejuje (apie 7 minutes). Pasūdykite, įberkite pipirų ir sumaišykite su makaronų mišiniu. Petražoles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su grietine, tarkuotu sūriu ir makaronų mase. Įberkite norimų prieskonių. Sudėkite į kepimo formą, išteptą aliejumi. Kepkite orkaitėje apie 30 min.