MAKARONAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: MAKARONAI

Standartinė Forelle » 28 Kov 2009, 16:38

Obuolių lazanija su migdolų gaidele

Paveikslėlis

Pudingui:
1 puodelis pieno;
3 kiaušinių tryniai;
50 g cukraus;
30 g miltų;
1 a.š. vanilės ekstrakto.

Obuolių įdaras:
4 vidutiniai ar dideli obuoliai;
1/3 puodelio cukraus;
¼ puodelio vandens;
1 š. maltų migdolų;
Saujelė razinų;
½ a.š. cinamono;
½ a.š. malto muskato;
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių;

5 lazanijos lakštai;
saujelė migdolų drožlių;
cukraus pudros.


Pudingui išplakti trynius su cukrumi. Suberti miltus ir dar kartą gerai išplakti. Pieną užvirinti, supilti į trynių masę ir išsukti. Dėti ant silpnos ugnies, užvirinti ir maišant dar pavirti 1-2 minutes kol sutirštės. Atšaldyti.
Nuluptus obuolius supjaustyti plonais griežinėliais. Sudėti į puodą, užpilti vandeniu, cukrumi ir virti kol suminkštės (apie 10 minučių). Atšaldžius sumaišyti su prieskoniais, razinomis ir maltais migdolais.
Lazanijos lakštus apvirti. Nedideliame sviestu išteptame kepimo inde dėti lazanijos lakštą, obuolių įdaro, paskleisti pudingo, vėl lakštas, obuoliai, pudingas. Paskutinis sluoksnis turi būti buolių su pudingu. Pabarstyti migdolų drožlėmis ir kepti 160-170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. Prieš tiekiant apibarstyti cukraus pudra

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: MAKARONAI

Standartinė Živilė » 28 Kov 2009, 19:37

va šitas receptas kaip tik man :D :D :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: MAKARONAI

Standartinė Forelle » 28 Kov 2009, 19:53

Galima suprastinti receptą ir naudoti pudingą iš pakelių, kadangi neturėjau, tai gaminausi pati ;)

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: MAKARONAI

Standartinė Živilė » 28 Kov 2009, 21:36

Man iš pakelio kažkoks neskanus. Nežinau, gal toks pakliuvo, seniai labai valgiau tą pudingą, bet kiek esu ragavus, tai kažkokia chemija... :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: MAKARONAI

Standartinė Forelle » 28 Kov 2009, 21:49

Paskutinį kartą gal prieš pora metų Dr.Oetker firmos naudojau kepimui, tai lyg ir nieko buvo. Jau net nepamenu skonio :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: MAKARONAI

Standartinė Tutsi » 29 Kov 2009, 11:46

skaniai atrodo 038

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: MAKARONAI

Standartinė sinsan » 29 Kov 2009, 12:40

tikrai skaniai 038
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: MAKARONAI

Standartinė Tina » 29 Kov 2009, 23:45

fantastika :hubba:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: MAKARONAI

Standartinė sinsan » 11 Bal 2009, 17:30

Paprasta lazanija su jautiena
Reikia:
250 g. lazanijos lakštų;
100 g. Parmezano sūrio;
Bolonese padažui:
1 svogūnas;
300 g. jautienos faršo;
1/2 šaukštelio raudonėlio;
2 šaukštai koncentruotos pomidorų tyrės;
1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
pipirų pagal skonį;
truputėlis druskos;
100 ml. daržovių sultinio.
Bechamel padažui:
25 g. sviesto;
25 g. miltų;
400 ml pieno;
malto muskato žiupsnelis.
Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo
puode svieste pakepinamas svogūnas. Sudedamas faršas, prieskoniai, druska, pomidorų tyrė, įpilamas sultinys, viskas išmaišoma ir kepama apie 20 min, kol nugaruoja didesnė dalis skysčio.
Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami
miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas
pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių
pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po
vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių.
Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas. Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami Bechamel padažu. Taip sutepami 4 sluoksniai. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas
Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu. Indas dedamas į 250 laipsnių C
įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių
pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai. skanaus :wink:
Prikabinti failai
HPIM2170.JPG
HPIM2170.JPG (85.02 KiB) Peržiūrėta 5438 karus(ų)
HPIM2169.JPG
HPIM2169.JPG (55.16 KiB) Peržiūrėta 5438 karus(ų)
HPIM2168.JPG
HPIM2168.JPG (96.7 KiB) Peržiūrėta 5437 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: MAKARONAI

Standartinė Tutsi » 11 Bal 2009, 17:32

uzsinorejau valgyti :evil:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: MAKARONAI

Standartinė sinsan » 11 Bal 2009, 17:42

tai uzkrims ko, nes dar iki vakarienes laiko yra :twisted:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Helle
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 224
Užsiregistravo: 05 Kov 2009, 14:36
Pliusai: 1

Re: MAKARONAI

Standartinė Helle » 11 Bal 2009, 17:42

Aš taip pat... :roll: Lazanija labai skaniai ir sočiai atrodo :luks:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: MAKARONAI

Standartinė sinsan » 11 Bal 2009, 17:46

:aciu1: :aciu1: :aciu1: :aciu1: :aciu1: :aciu1:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Re: MAKARONAI

Standartinė Siesta » 16 Geg 2009, 11:48

TINGINIŲ LAZANIJA

Gal kai kas sakys, kad čia nesąmonė ar jovalas, bet man skanu ir aš dažnai taip darau kai namuose nėra makaronų lakštų ar kai tingisi terliotis darant tikrą lazaniją.

Reikės: makaronų, mėsos įdaro (tokio pat kai darant lazaniją, tik šiek tiek tirštesnio), sūrio.
Išvirti makaronus (geriau nesūdytame vandenyje, nes gali būti per sūru), dėti į kepimo skardą, ant viršaus paskleisti mėsos įdarą ir užtarkuoti sūriu. Kepti orkaitėje, kol išsilydys sūris.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: MAKARONAI

Standartinė Tutsi » 16 Geg 2009, 12:01

apie tokia lazanija ir as jau ne karta pagalvojau, manau cia joks ne jovalas, o laaaabai skanu 038

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: MAKARONAI

Standartinė Forelle » 16 Geg 2009, 18:45

Mes tik apkepu vadinam ir kartais pasigaminam.

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Re: MAKARONAI

Standartinė Siesta » 26 Geg 2009, 16:57

Apkepas, lazanija - nesvarbu kaip pavadinsi, vistiek skonis vienodas. :)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: MAKARONAI

Standartinė pyp » 26 Geg 2009, 19:10

nu seip lazanija yra lazanija, o apkepas yra apkepas :P

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Re: MAKARONAI

Standartinė Siesta » 26 Geg 2009, 19:42

Na šiaip aš nepretenduoju į lazanijos vardą. Tik parašiau kaip man įprasta vadinti - Tinginių lazanija. Pavadinimą pasirenkame tokį, koks mums patogesnis. Nemanau, kad dėl tokio dalyko išvis verta diskutuoti.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: MAKARONAI

Standartinė Forelle » 26 Geg 2009, 19:46

Žodis tinginių viską ir pasako. Juk tinginių balandėliai ir nesukami į lapus

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: MAKARONAI

Standartinė la major » 09 Sau 2010, 22:51

Makaronai su faršu

Be jokių abejonių, daugelis, ko gero, gaminam makaronus panašiu būdu, bet aš nerdau šioje temoje identiško recepto. Mane tokiems pietums šiandien įkevėpė "Lengvi receptai II".

Vienu metu padėjau ant viryklės keptuvę padažui ir puodą makaronams - kol užvirė vanduo ir išvirė makaronai, baigiau ruošti padažą. Taigi:

250 g veršienos faršo pakepinau aliejuje, pabarsčiau maltos mėsos prieskoniais, užpyliau
100 ml Heinz kečiupo,
100 ml vandens,
trupučiu saldaus čili padažo, troškinau 10 min. Tuo pačiu metu puode viriau
150 g makaronų sūriame vandenyje.

Į padažą sudėjau
1 mažą pomidoriuką (supjaustytą ir be odelęs) ir
svogūnų laiškų saujelę, kepinau dar 5 min.

Po to šiek tiek papipirinau, sudėjau į padažą makaronus (prieš tai juos perpilusi į sietelį ir nuvarvinusi skystį), apie 75-100 g grietinės, gerai išmaišiau.
Tiekiau pabarsčiusi
tarkuotu parmezano sūriu (50-70 g)
Prikabinti failai
makaronai_maza.jpg
makaronai_maza.jpg (54.81 KiB) Peržiūrėta 4535 karus(ų)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: MAKARONAI

Standartinė sinsan » 09 Sau 2010, 22:58

vat situ tviskiu makaronu neatsisakyciau, jau pasiilgau makaronisku patiekalu
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: MAKARONAI

Standartinė la major » 09 Sau 2010, 23:11

Aš jų irgi visai dar kartą dabar norėčiau - žiauriai skaniai susivalgė :) Su mintimi "tokie ir turi būti makaronai". :D

Vartotojo avataras
ram-une
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1820
Užsiregistravo: 08 Vas 2008, 14:26
Pliusai: 24
Miestas: Utena

Re: MAKARONAI

Standartinė ram-une » 09 Sau 2010, 23:14

Skanu :)

pas mane taip pat vakarienei spageti buvo :lol:

Vartotojo avataras
Dora
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1266
Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
Pliusai: 10
Miestas: Kupiskis - Kaunas

Re: MAKARONAI

Standartinė Dora » 04 Kov 2010, 09:11

Italiski makaronai

Reikes:

200-300g lasisos
100g grietineles
100g grietines
svoguno
svieziu krapu
3-4v.s. miltu
druskos ir pipiru pagal skoni

Svogunus supjaustome ir pakepinam svieste arba alyvu aliejuje,dedame gabaleliais pjaustyta sviezia lasisa,pakepinam,dedam miltus ismaisom,truputi pakepinam ir supilame grietine ir grietinele. Tuo metu jau turi virti jusu pasirinkti makaronai. Lasisa gardinam kapotais svieziais krapais,druska ir pipirais ir dar truputi patroskinam ant silpnos ugnies. Isvirtus makaronus dedame i lekstes,ant virsaus dedame lasisos padaza,tiekiame su svieziomis megiamomis darzovemis apslakstytomis citrinu sultimis.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: MAKARONAI

Standartinė Forelle » 04 Kov 2010, 11:06

Gaminaisi pagal šį receptą? Ką priduoda grietinė? Niekad jos nededu, tik grietinėlę, tai labai smalsu pasidarė

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: MAKARONAI

Standartinė JolantaDaruliene » 04 Kov 2010, 11:50

Ir as dedu tik grietinele. Idomu ar pakeicia grietine skoni :?:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: MAKARONAI

Standartinė Tutsi » 04 Kov 2010, 12:37

o as visada dedu tik grietine :roll:

Vartotojo avataras
Dora
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1266
Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
Pliusai: 10
Miestas: Kupiskis - Kaunas

Re: MAKARONAI

Standartinė Dora » 05 Kov 2010, 08:38

as tai visada ir visur kur tik reikia,idedus grietinele ir grietines,del to,kad man skanu moksliskai nepapasakosiu ka priduoda :oops:

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: MAKARONAI

Standartinė JolantaDaruliene » 05 Kov 2010, 11:50

reiks ir man pabandyt :D

Skelbti atsakymą