MAKARONAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronai su sūrio-vištienos padažu
1 pakelis makaronų
500 g vištieno sfile arba faršo
2-4 lydyti tepami sūreliai,pienas
4-5 skiltelės česnako,druskos,prieskonių
Makaronus išvirkite. Vištienos file supjaustykite smulkiais kubeliais. Truputį pasūdykite (nepersistenkite - lydyti sūreliai suteiks pakankamai sūrumo). Sumaišykite su susmulkintu česnaku ir priekoniais. Gerai išmaišykite, kad vištiena įsigertų prieskoniais (jei turi laiko - palikite vištieną marinuotis prieskniuose kokioms dviems valandoms).Gilioje keptuvėje apkepkite virštieną aliejuje iki auksinės spalvos. Įpilkite tiek pieno, kad jis apsemtų beveik visą vištieną. (Kuo daugiau pieno, tuo skystesnis padažas). Lydytus tepamus sūrelius sudėkite į užvirusį pieną. Po to, kai sūreliai išsilydys, paragaukite padažą ir, jei reikia, pasūdykite. Sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite padažą dar 10-15 minučių.Patiekdami makaronus užpilkite padažu ir užberkite smulkintų šviežių krapų.
1 pakelis makaronų
500 g vištieno sfile arba faršo
2-4 lydyti tepami sūreliai,pienas
4-5 skiltelės česnako,druskos,prieskonių
Makaronus išvirkite. Vištienos file supjaustykite smulkiais kubeliais. Truputį pasūdykite (nepersistenkite - lydyti sūreliai suteiks pakankamai sūrumo). Sumaišykite su susmulkintu česnaku ir priekoniais. Gerai išmaišykite, kad vištiena įsigertų prieskoniais (jei turi laiko - palikite vištieną marinuotis prieskniuose kokioms dviems valandoms).Gilioje keptuvėje apkepkite virštieną aliejuje iki auksinės spalvos. Įpilkite tiek pieno, kad jis apsemtų beveik visą vištieną. (Kuo daugiau pieno, tuo skystesnis padažas). Lydytus tepamus sūrelius sudėkite į užvirusį pieną. Po to, kai sūreliai išsilydys, paragaukite padažą ir, jei reikia, pasūdykite. Sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite padažą dar 10-15 minučių.Patiekdami makaronus užpilkite padažu ir užberkite smulkintų šviežių krapų.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Makaronai su keptais baklažanais, pomidorais ir brinzos sūriu
Savaitgaliui, kai laiko daugiau...
1 vidutinio dydžio baklažanas
2 skiltelės česnako
200gr brinzos sūrio
5-6 šviežio baziliko lapai (arba 2 žiupsneliai sausų bazilikų)
1 400 gr skardinė pomidorų be odelės (arba 8 vidutinio dydžio pomidorai be odelės)
250gr trumpų makaronų (penne, rigati ar pan.)
Alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų
Baklažaną supjaustykite 0,5cm griežinėliais, apibarstykite druska, sudėkite į dubenį, prispauskite lėkšte ir valandai padėkite vėsiai. Ši procedūra reikalinga tam, kad iš baklažanų išsiskirtų kartokos sultys, kurias reikės nupilti. Po valandos baklažanus nusausinkite, sudėkite ant folijos,aptepkite aliejumi iš abiejų pusių ir kepkite orkaitėje, 250C temperatūroje apie 20 minučių. Atvėsinkite ir supjaustykite kiekvieną griežinėlį ketvirčiais. Sunkiausia patiekalo gamybos dalis įveikta. Kadangi procesas vyksta greitai, kitus produktus geriausia turėti jau paruoštus dėjimui į keptuvę.
Į įkaitusią keptuvę įpilkite 2 šaukštus paprasto ir 0,5 šaukšto Extra Vergine alyvų aliejaus. Pastarasis suteiks patiekalui malonų prieskonį. Į įkaitusį aliejų suberkite smulkiai kapotus česnakus. Kepkite, kol česnakas pasidarys permatomas - apie 2-4 minutes. Stebėkite, kad česnakas nesudegtų, nes tai apkartins visą patiekalą.
Pomidorus kartu su sultimis iš skardinės perkelkite į dubenį. Jei pomidorai nepjaustyti, kiekvieną jų susmulkinkite peiliu, šakute arba ranka. Supilkite pomidorus į apkeptus česnakus. Kepkite apie 10-15 minučių, kol masė šiek tiek sutirštės. Sudėkite susmulkintus bazilikus.
Brinzos sūrį sutarkuokite smulkiai ir supilkite į keptuvę. Įdekite druskos ir pipirų. Išjunkite ir leiskite pastovėti porą minučių.
Išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant įpakavimo. Nepervirkite. Nusunkite. Įmaišykite padažą.
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
Savaitgaliui, kai laiko daugiau...
1 vidutinio dydžio baklažanas
2 skiltelės česnako
200gr brinzos sūrio
5-6 šviežio baziliko lapai (arba 2 žiupsneliai sausų bazilikų)
1 400 gr skardinė pomidorų be odelės (arba 8 vidutinio dydžio pomidorai be odelės)
250gr trumpų makaronų (penne, rigati ar pan.)
Alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų
Baklažaną supjaustykite 0,5cm griežinėliais, apibarstykite druska, sudėkite į dubenį, prispauskite lėkšte ir valandai padėkite vėsiai. Ši procedūra reikalinga tam, kad iš baklažanų išsiskirtų kartokos sultys, kurias reikės nupilti. Po valandos baklažanus nusausinkite, sudėkite ant folijos,aptepkite aliejumi iš abiejų pusių ir kepkite orkaitėje, 250C temperatūroje apie 20 minučių. Atvėsinkite ir supjaustykite kiekvieną griežinėlį ketvirčiais. Sunkiausia patiekalo gamybos dalis įveikta. Kadangi procesas vyksta greitai, kitus produktus geriausia turėti jau paruoštus dėjimui į keptuvę.
Į įkaitusią keptuvę įpilkite 2 šaukštus paprasto ir 0,5 šaukšto Extra Vergine alyvų aliejaus. Pastarasis suteiks patiekalui malonų prieskonį. Į įkaitusį aliejų suberkite smulkiai kapotus česnakus. Kepkite, kol česnakas pasidarys permatomas - apie 2-4 minutes. Stebėkite, kad česnakas nesudegtų, nes tai apkartins visą patiekalą.
Pomidorus kartu su sultimis iš skardinės perkelkite į dubenį. Jei pomidorai nepjaustyti, kiekvieną jų susmulkinkite peiliu, šakute arba ranka. Supilkite pomidorus į apkeptus česnakus. Kepkite apie 10-15 minučių, kol masė šiek tiek sutirštės. Sudėkite susmulkintus bazilikus.
Brinzos sūrį sutarkuokite smulkiai ir supilkite į keptuvę. Įdekite druskos ir pipirų. Išjunkite ir leiskite pastovėti porą minučių.
Išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant įpakavimo. Nepervirkite. Nusunkite. Įmaišykite padažą.
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronų ir žuvies apkepas
500-600 g žuvies filė, 200 g makaronų,
30-50 g fermentinio sūrio, sviesto,
maltų juodųjų pipirų, druskos,
krapų ir petražolių.
Baltajam padažui:
2-3 šaukštai miltų, 3-4 šaukštai sviesto,
500 ml pieno, druskos, cukraus.
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Tuo metu, kai verda makaronai, paruoškite žuvį ir baltąjį padažą. Gabaliukais supjaustykite žuvies filė, juos pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Paskui sudėkite į sviestą, apkepkite, įpilkite truputį vandens ir patroškinkite. Miltus sumaišykite su sviestu, imkite kaitinti, po truputį pilkite pieną, pasūdykite, pasaldinkite.
Apkepo indo kraštus ištepkite sviestu. Į jį dėkite makaronus, ant viršaus kraukite troškintus žuvies gabaliukus, pabarstykite kapotais krapais ir petražolėmis, užpilkite pieno padažu. Šiuptelėkite saują tarkuoto sūrio ir pašaukite į karštą orkaitę. Apkepkite.
500-600 g žuvies filė, 200 g makaronų,
30-50 g fermentinio sūrio, sviesto,
maltų juodųjų pipirų, druskos,
krapų ir petražolių.
Baltajam padažui:
2-3 šaukštai miltų, 3-4 šaukštai sviesto,
500 ml pieno, druskos, cukraus.
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Tuo metu, kai verda makaronai, paruoškite žuvį ir baltąjį padažą. Gabaliukais supjaustykite žuvies filė, juos pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Paskui sudėkite į sviestą, apkepkite, įpilkite truputį vandens ir patroškinkite. Miltus sumaišykite su sviestu, imkite kaitinti, po truputį pilkite pieną, pasūdykite, pasaldinkite.
Apkepo indo kraštus ištepkite sviestu. Į jį dėkite makaronus, ant viršaus kraukite troškintus žuvies gabaliukus, pabarstykite kapotais krapais ir petražolėmis, užpilkite pieno padažu. Šiuptelėkite saują tarkuoto sūrio ir pašaukite į karštą orkaitę. Apkepkite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronai su antienos kepenėlėmis ir pomidorų padažu
400 g antienos kepenėlių,
1 svogūno galvutės,2 česnako skiltelių,
1 didelės rozmarino šakelės,
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
400 g konservuotų pomidorų be luobelės,
100 g raudonojo vyno,400 g makaronų,
2 valg. šaukštų miltų.
Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite tris šaukštus alyvuogių aliejaus ir jame apkepinkite smulkintus svogūnus bei česnakus ir pusę rozmarino šakelės. Konservuotus pomidorus sutrinkite šakute ir kartu su sultimis supilkite į keptuvę. Supilkite raudonąjį vyną ir penkiolika minučių patroškinkite ant silpnos ugnies. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.Makaronus išvirkite dideliame kiekyje verdančio pasūdyto vandens. Antienos kepenėles nuplaukite, nusausinkite ir apvoliokite miltuose. Kitoje keptuvėje įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų ir jame 5 minutes pakepinkite antienos kepenėles. Apibarstykite likusiu rozmarinu, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Perdėkite kepenėles į padažą. Makaronus perpilkite į sietelį ir leiskite visiškai nutekėti vandeniui. Išdėkite makaronus į lėkštes apliekite padažu su kepenėlėmis ir papuoškite rozmarinu.
400 g antienos kepenėlių,
1 svogūno galvutės,2 česnako skiltelių,
1 didelės rozmarino šakelės,
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
400 g konservuotų pomidorų be luobelės,
100 g raudonojo vyno,400 g makaronų,
2 valg. šaukštų miltų.
Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite tris šaukštus alyvuogių aliejaus ir jame apkepinkite smulkintus svogūnus bei česnakus ir pusę rozmarino šakelės. Konservuotus pomidorus sutrinkite šakute ir kartu su sultimis supilkite į keptuvę. Supilkite raudonąjį vyną ir penkiolika minučių patroškinkite ant silpnos ugnies. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.Makaronus išvirkite dideliame kiekyje verdančio pasūdyto vandens. Antienos kepenėles nuplaukite, nusausinkite ir apvoliokite miltuose. Kitoje keptuvėje įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų ir jame 5 minutes pakepinkite antienos kepenėles. Apibarstykite likusiu rozmarinu, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Perdėkite kepenėles į padažą. Makaronus perpilkite į sietelį ir leiskite visiškai nutekėti vandeniui. Išdėkite makaronus į lėkštes apliekite padažu su kepenėlėmis ir papuoškite rozmarinu.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Užpilas pasiulytas Daidos
Vištieną supjaustau mažais kubeliais, pakepinu svieste, dedu dar morkas, svogūnus, įvairių pieskonių. Truputi uždengus patroškinu, dedu šaukšą ar du miltų, gerai išmaišau, supilu stiklinę sultinio ir porą šaukštų grietinėlės, dar truputi patroškinu ir ant makaronų.
Dar kartais įdedu razinų
Vištieną supjaustau mažais kubeliais, pakepinu svieste, dedu dar morkas, svogūnus, įvairių pieskonių. Truputi uždengus patroškinu, dedu šaukšą ar du miltų, gerai išmaišau, supilu stiklinę sultinio ir porą šaukštų grietinėlės, dar truputi patroškinu ir ant makaronų.
Dar kartais įdedu razinų
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronai su troškintomis daržovėmis
400g makaronų,
2 morkos,
1 svogūnas,
1 petražolė,
3 šaukštai pomidorų padažo,
1,5 šaukštai sviesto.
Daržoves supjaustome pailgomis plonomis juostelėmis ir apkepiname svieste, sudedame pomidorų padažą ir troškiname, kol suminkštės. Makaronus išverdame, nukošiame ir sumaišome su daržovėmis.Prieš valgant, apibarstome petražolėmis.
Aš dar dedu česnako ir paprikos.
400g makaronų,
2 morkos,
1 svogūnas,
1 petražolė,
3 šaukštai pomidorų padažo,
1,5 šaukštai sviesto.
Daržoves supjaustome pailgomis plonomis juostelėmis ir apkepiname svieste, sudedame pomidorų padažą ir troškiname, kol suminkštės. Makaronus išverdame, nukošiame ir sumaišome su daržovėmis.Prieš valgant, apibarstome petražolėmis.
Aš dar dedu česnako ir paprikos.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronų apkepas su sūriu
500 g makaronų,
3 kiaušiniai,
0,5 stiklinės grietinės,
1,5 šaukšto sviesto,
druskos, džiūvėsėlių,grietinėlės,
100 g fermentinio sūrio.
Makaronus išverdame.
Kiaušinių trynius išsukame su druska, sumaišome su grietine, pridedame tarkuoto sūrio ir sumaišome su makaronais. Tada sudedame išplaktus baltymus ir vėl išmaišome. Indą ištepame sviestu, pabarstome džiūvėsiais, sudedame makaronus. Paviršių aptepame plaktu kiaušiniu su grietinėle, apibarstome džiūvėsiais ir kepame, kol gražiai pagels.
500 g makaronų,
3 kiaušiniai,
0,5 stiklinės grietinės,
1,5 šaukšto sviesto,
druskos, džiūvėsėlių,grietinėlės,
100 g fermentinio sūrio.
Makaronus išverdame.
Kiaušinių trynius išsukame su druska, sumaišome su grietine, pridedame tarkuoto sūrio ir sumaišome su makaronais. Tada sudedame išplaktus baltymus ir vėl išmaišome. Indą ištepame sviestu, pabarstome džiūvėsiais, sudedame makaronus. Paviršių aptepame plaktu kiaušiniu su grietinėle, apibarstome džiūvėsiais ir kepame, kol gražiai pagels.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronų apkepas
400 g makaronų,
6 šaukštai margarino,
6 šaukštai miltų,
3 stiklinės pieno,
300 g tarkuoto fermentinio sūtio,
300 g gabalėliais pajaustytos virtos, keptos ar rūkytos arba net žalios mėsos,
druskos, pipirų, prieskonių makaronams.
Makaronus išvirti ir nuvarvinti,mėsą pakepinti su svogūniukais.
Puode ištirpinti margariną, įmaišyti miltus , supilti pieną ir kaitinti, kol masė bus vientisa.. Tada suberti sūrį, pakaitinti, kol jis išsileis, sukrėsti makaronus ir mėsą, sudėti prieskonius, sumaišyti. Inda ištepti aliejumi, sukrėsti makaronus ir kepti orkaitėje apie 30 min.
400 g makaronų,
6 šaukštai margarino,
6 šaukštai miltų,
3 stiklinės pieno,
300 g tarkuoto fermentinio sūtio,
300 g gabalėliais pajaustytos virtos, keptos ar rūkytos arba net žalios mėsos,
druskos, pipirų, prieskonių makaronams.
Makaronus išvirti ir nuvarvinti,mėsą pakepinti su svogūniukais.
Puode ištirpinti margariną, įmaišyti miltus , supilti pieną ir kaitinti, kol masė bus vientisa.. Tada suberti sūrį, pakaitinti, kol jis išsileis, sukrėsti makaronus ir mėsą, sudėti prieskonius, sumaišyti. Inda ištepti aliejumi, sukrėsti makaronus ir kepti orkaitėje apie 30 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
MAKARONAI SU MĖSA
300 g makaronų,
kaiulienos,
poro,1 česnako skiltelė, svogūno,
paprikos ( nebūtina),
sūrio tarkuoto,
prieskonių mėsai, makaronams, baziliko, pipirų,
majonezo sumaišyto su pomidorų padažu ( nebūtina).
Makaronus išverdame ir nusunkiame, užbarstome makaronų prieskoniais.
Mėsą supjaustome nedideliais kubeliais ir kepiname aliejuje, sudedame porų pusžiedžius, paprikos gabalėlius, svogųno kubelius. Pakepiname, kol suminkštės, tada įspaudžiame česnako skiltelę, sudedame prieskonius, išmaišomeir sudedame į puodą su makaronais. Vėl viską išmaišome ir dedame į ind, kuriame kepsime. Užbarstome sūriu ir 10 min į orkaitę.
Galima ant sūrio užpilti majonezo-pomidorų padažo plakinį.
300 g makaronų,
kaiulienos,
poro,1 česnako skiltelė, svogūno,
paprikos ( nebūtina),
sūrio tarkuoto,
prieskonių mėsai, makaronams, baziliko, pipirų,
majonezo sumaišyto su pomidorų padažu ( nebūtina).
Makaronus išverdame ir nusunkiame, užbarstome makaronų prieskoniais.
Mėsą supjaustome nedideliais kubeliais ir kepiname aliejuje, sudedame porų pusžiedžius, paprikos gabalėlius, svogųno kubelius. Pakepiname, kol suminkštės, tada įspaudžiame česnako skiltelę, sudedame prieskonius, išmaišomeir sudedame į puodą su makaronais. Vėl viską išmaišome ir dedame į ind, kuriame kepsime. Užbarstome sūriu ir 10 min į orkaitę.
Galima ant sūrio užpilti majonezo-pomidorų padažo plakinį.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronai smaguriams
250 g kraiuklelių,
3 šaukštai cukraus,
aliejaus.
Padažui:
200g grietinės,
1 pakelis van. cukraus.
Braškių.
makaronus išverdame pasaldintame vandenyje, nusunkiame, apkepiname aliejuje ar svieste, kad apskrustų. Sudedame į lėkštę, o viduryje paliekame įdubimą. Į jį pilame padažą ir dedame braškių puseles.
250 g kraiuklelių,
3 šaukštai cukraus,
aliejaus.
Padažui:
200g grietinės,
1 pakelis van. cukraus.
Braškių.
makaronus išverdame pasaldintame vandenyje, nusunkiame, apkepiname aliejuje ar svieste, kad apskrustų. Sudedame į lėkštę, o viduryje paliekame įdubimą. Į jį pilame padažą ir dedame braškių puseles.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronai su marmeladu
300 g kriauklelių,
cinamono, 3 gvazdikėliai,
2 šaukštai druskos,
1 šaukštelis aliejaus,
200 g marmelado,
1/8 litro serbentų sulčių arba portveino,
80 g sviesto,
po 2 šaukšus kapotų riešutų, sezamo, avižinių dribsnių.
makaronus išvirti, į vandenį įdėjus cinamono, gvazdikėlių, druskos ir aliejaus. Nuvarvinti.
marmeladą sumaišyti su sultimis ar vynu ir virti ant vidutinės ugnies, mkol sutirštės, pagardinti cinamonu.
Riešutus, sezamą ir dribsnius pakepinti keptuvėje su sviestu, kol paklvips.
Anr makaronų užpilti marmeladą, ant viršaus riešutų- avizų- sezamo mišinuką.
Tinka kaip desertas, pavakariams, vakarienei, pusryčiams. Žodžiu - universalas.
300 g kriauklelių,
cinamono, 3 gvazdikėliai,
2 šaukštai druskos,
1 šaukštelis aliejaus,
200 g marmelado,
1/8 litro serbentų sulčių arba portveino,
80 g sviesto,
po 2 šaukšus kapotų riešutų, sezamo, avižinių dribsnių.
makaronus išvirti, į vandenį įdėjus cinamono, gvazdikėlių, druskos ir aliejaus. Nuvarvinti.
marmeladą sumaišyti su sultimis ar vynu ir virti ant vidutinės ugnies, mkol sutirštės, pagardinti cinamonu.
Riešutus, sezamą ir dribsnius pakepinti keptuvėje su sviestu, kol paklvips.
Anr makaronų užpilti marmeladą, ant viršaus riešutų- avizų- sezamo mišinuką.
Tinka kaip desertas, pavakariams, vakarienei, pusryčiams. Žodžiu - universalas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Lazanijos suktinukai su sūrio padažu
Lazanija - ne tik katino Garfildo mėgstamiausias patiekalas. Daugeliui pamačius paruoštą garuojančią lazaniją ima tįsti seilės. Na, o kad nenusibostų, siūlome lazaniją kitaip.
Produktai:
8 vnt. gatavi lazanijos lakštai,
250 mėsos faršo,
1 svogūno galva,
druskos ir pipirų pagal skonį,
30 g sviesto,
2 valg. šaukšt. miltų,
2 stiklinės pieno,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Pirmiausia paruoškite lazanijos įdarą. Tam pakepinkite keptuvėje faršą su smulkintais svogūnais, pagardinkite jį druska ir pipirais.
Paruoškite padažą. Pakaitinkite sviestą gilioje keptuvėje, maišant dalimis suberkite miltus ir pakepinkite juos iki aukso spalvos. Paskui sumažinkite ugnį ir pamažu maža srovele, pastoviai maišant supilkite šiltą pieną. Be paliovos maišant padažą kaitinkite ne mažiau 15-20 min.
Paskui suberkite tarkuotą sūrį ir dar pavirinkite 5 min. Lazanijos lakštus paruoškite taip, kaip nurodyta ant įpakavimo.
Padėkliuką ar lėkštę ištepkite aliejumi, išdėliokite lazanijos lakštelius, ant jų uždėkite po 1-2 valg. šaukšt. padažo, ant viršaus – faršo. Stenkitės, kad įdaro nepatektų ant lazanijos lakštų kraštelių.
Kiekvieną lakštelį atsargiai suvyniokite į ritinėlį. Ant kepimo skardos dugno užpilkite šiek tiek padažo, išdėliokite lazanijos ritinėlius ir užliekite likusiu padažu.
Kepkite 180°С orkaitėje maždaug 20 min. Per tą laiką ant padažo užsidės graži rusva plutelė. Paruoštus suktinukus išdėliokite į lėkštes ir patiekite.
http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=2861362
Lazanija - ne tik katino Garfildo mėgstamiausias patiekalas. Daugeliui pamačius paruoštą garuojančią lazaniją ima tįsti seilės. Na, o kad nenusibostų, siūlome lazaniją kitaip.
Produktai:
8 vnt. gatavi lazanijos lakštai,
250 mėsos faršo,
1 svogūno galva,
druskos ir pipirų pagal skonį,
30 g sviesto,
2 valg. šaukšt. miltų,
2 stiklinės pieno,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Pirmiausia paruoškite lazanijos įdarą. Tam pakepinkite keptuvėje faršą su smulkintais svogūnais, pagardinkite jį druska ir pipirais.
Paruoškite padažą. Pakaitinkite sviestą gilioje keptuvėje, maišant dalimis suberkite miltus ir pakepinkite juos iki aukso spalvos. Paskui sumažinkite ugnį ir pamažu maža srovele, pastoviai maišant supilkite šiltą pieną. Be paliovos maišant padažą kaitinkite ne mažiau 15-20 min.
Paskui suberkite tarkuotą sūrį ir dar pavirinkite 5 min. Lazanijos lakštus paruoškite taip, kaip nurodyta ant įpakavimo.
Padėkliuką ar lėkštę ištepkite aliejumi, išdėliokite lazanijos lakštelius, ant jų uždėkite po 1-2 valg. šaukšt. padažo, ant viršaus – faršo. Stenkitės, kad įdaro nepatektų ant lazanijos lakštų kraštelių.
Kiekvieną lakštelį atsargiai suvyniokite į ritinėlį. Ant kepimo skardos dugno užpilkite šiek tiek padažo, išdėliokite lazanijos ritinėlius ir užliekite likusiu padažu.
Kepkite 180°С orkaitėje maždaug 20 min. Per tą laiką ant padažo užsidės graži rusva plutelė. Paruoštus suktinukus išdėliokite į lėkštes ir patiekite.
http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=2861362
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronai su saldžiosiomis paprikomis
350 g makaronų,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
370 g konservuotų saldžiųjų paprikų,
85 g žalių salotų,
2 šaukštai aliejaus,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Česnaką nulupame ir sugrūdame. Salotas suplėšome gabalėliais. Makaronus verdame vadovaudamiesi instrukcija. Puode įkaitiname aliejų ir 5-6 minutes troškiname svogūną. Sudedame česnaką ir troškiname dar 2-3 minutes.
Nuo paprikų nupilame dalį marinato, bet viso neišpilame. Paprikas su likusiu marinatu supilame į svogūno ir česnako mišinį. Troškiname 2-3 minutes. Paskui viską supilame į virtuvinį kombainą su 75 ml marinato ir 75 ml vandens, kuriame virė makaronai. Sukame tol, kol išeina padažas su paprikų gabalėliais.
Makaronus suverčiame į kiaurasamtį, nuvarviname ir vėl sudedame į puodą. Supilame padažą su paprikomis, pasūdome, pagardiname pipirais. Sumaišome su salotomis, kol makaronai karšti.
350 g makaronų,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
370 g konservuotų saldžiųjų paprikų,
85 g žalių salotų,
2 šaukštai aliejaus,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Česnaką nulupame ir sugrūdame. Salotas suplėšome gabalėliais. Makaronus verdame vadovaudamiesi instrukcija. Puode įkaitiname aliejų ir 5-6 minutes troškiname svogūną. Sudedame česnaką ir troškiname dar 2-3 minutes.
Nuo paprikų nupilame dalį marinato, bet viso neišpilame. Paprikas su likusiu marinatu supilame į svogūno ir česnako mišinį. Troškiname 2-3 minutes. Paskui viską supilame į virtuvinį kombainą su 75 ml marinato ir 75 ml vandens, kuriame virė makaronai. Sukame tol, kol išeina padažas su paprikų gabalėliais.
Makaronus suverčiame į kiaurasamtį, nuvarviname ir vėl sudedame į puodą. Supilame padažą su paprikomis, pasūdome, pagardiname pipirais. Sumaišome su salotomis, kol makaronai karšti.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Zuikaites receptukai
I budas:
Isverdi spagecius, nukosi. Ant jus uzdedi megstamo pomidoru padazo (geriau, kad butu tirstesnis). Gerai ismaisai. Labai skanu valgyti su tarkuotu suriu.
II budas (mano megstamiausias):
Isverdami spageciai. Nukosiami. Pakepinama sonine smulkiai supjaustyta, ipilama greitineles. Spageciai sudedami i kepimo inda ir uzpilami greitineles ir sonines padaziuku (gausiai), apibarstyti suriu. Ir i orkaite, kol apskrus. Dar kam patinka, i padaziuka galima butu itraukti svoguneli. Tada reikia ji pakepinti kartu su sonine ir tik tada uzpilti greitinele.
I budas:
Isverdi spagecius, nukosi. Ant jus uzdedi megstamo pomidoru padazo (geriau, kad butu tirstesnis). Gerai ismaisai. Labai skanu valgyti su tarkuotu suriu.
II budas (mano megstamiausias):
Isverdami spageciai. Nukosiami. Pakepinama sonine smulkiai supjaustyta, ipilama greitineles. Spageciai sudedami i kepimo inda ir uzpilami greitineles ir sonines padaziuku (gausiai), apibarstyti suriu. Ir i orkaite, kol apskrus. Dar kam patinka, i padaziuka galima butu itraukti svoguneli. Tada reikia ji pakepinti kartu su sonine ir tik tada uzpilti greitinele.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Spagečių apkepas
500 g. spagečių,
pomidorų,
dešros arba mėsos.
pomidorų pastos,
majonezo,
mėgstamų prieskonių,
sūrio.
Supjaustome kubeliais dešrą arba mėsą, nuplikome verdančiu vandeniu pomidorus, juos supjaustome kubeliais, viską pakepame. Išverdame spageti. Į kepimo formą sudedame išvirtus spageti, pakepinta dešra su pomidorais, pridedame prieskonių, viską išmaišome, ant viršaus uždedame majonezo ir
pomidorų pastos. Apibarstome sutarkuotą sūrį. Ir viską 15 min. dedame
į orkaitę.
500 g. spagečių,
pomidorų,
dešros arba mėsos.
pomidorų pastos,
majonezo,
mėgstamų prieskonių,
sūrio.
Supjaustome kubeliais dešrą arba mėsą, nuplikome verdančiu vandeniu pomidorus, juos supjaustome kubeliais, viską pakepame. Išverdame spageti. Į kepimo formą sudedame išvirtus spageti, pakepinta dešra su pomidorais, pridedame prieskonių, viską išmaišome, ant viršaus uždedame majonezo ir
pomidorų pastos. Apibarstome sutarkuotą sūrį. Ir viską 15 min. dedame
į orkaitę.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Plačiajuosčiai makaronai su Pesto padažu
Pesto padažui reikės:
1/2 l salotų lapų,
1 arb. šaukštelio kaparėlių,
100 ml aliejaus (geriausia alyvų) ,
2 arb. šaukštelių cukraus,
2 valg. šaukštų baltojo vyno acto (geriausia baltojo Balsamico) ,
1 skiltelės česnako,
50 g pinijų branduolių arba graikiškų riešutų,
2 valg. šaukštų duonos minkštimo arba duonos trupinių,
druskos ir pipirų.
Visus komponentus sudėkite į trintuvę ir gerai sutrinkite. Pesto padažą šaldytuve galima laikyti apie 1 savaitę.
Makaronams reikės:
1-2 cukinijos,
2 valg. šaukštų alyvų aliejaus,
500 g plačiajuosčių makaronų,
1 1/2 l vandens,
druskos ir pipirų.
Cukinijas supjaustykite apie 1/2 cm storio griežinėliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvų aliejaus ir pakepinkite cukinijas iš abiejų pusių, kad šios paskrustų. Apibarstykite jas druska ir pipirais. Išvirkite makaronus (truputį pasūdytame vandenyje, įpylę aliejaus). Nupylę vandenį, makaronus sumaišykite su 1/2 dalimi pesto padažo ir apkepintomis cukinijomis. Prieš patiekdami ant makaronų užpilkite likusiąją pesto padažo dalį.
Galima naudoti ir pirktą pesto padažą bei kitokius makaronus.
Pesto padažui reikės:
1/2 l salotų lapų,
1 arb. šaukštelio kaparėlių,
100 ml aliejaus (geriausia alyvų) ,
2 arb. šaukštelių cukraus,
2 valg. šaukštų baltojo vyno acto (geriausia baltojo Balsamico) ,
1 skiltelės česnako,
50 g pinijų branduolių arba graikiškų riešutų,
2 valg. šaukštų duonos minkštimo arba duonos trupinių,
druskos ir pipirų.
Visus komponentus sudėkite į trintuvę ir gerai sutrinkite. Pesto padažą šaldytuve galima laikyti apie 1 savaitę.
Makaronams reikės:
1-2 cukinijos,
2 valg. šaukštų alyvų aliejaus,
500 g plačiajuosčių makaronų,
1 1/2 l vandens,
druskos ir pipirų.
Cukinijas supjaustykite apie 1/2 cm storio griežinėliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvų aliejaus ir pakepinkite cukinijas iš abiejų pusių, kad šios paskrustų. Apibarstykite jas druska ir pipirais. Išvirkite makaronus (truputį pasūdytame vandenyje, įpylę aliejaus). Nupylę vandenį, makaronus sumaišykite su 1/2 dalimi pesto padažo ir apkepintomis cukinijomis. Prieš patiekdami ant makaronų užpilkite likusiąją pesto padažo dalį.
Galima naudoti ir pirktą pesto padažą bei kitokius makaronus.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vaivorykštė
450 g virtos kalakutienos,
450 g virtų įvairiaspalvių spagečių,
450 g griežinėliais pjaustytų įvairiaspalvių paprikų,
900 ml. gatavo baltojo salotų padažo,
100 g tarkuoto sūrio,
50 g migdolų arba kitų mėgstamų riešutų,
smulkintų šviežių žalumynų.
Susmulkinkite kalakutieną. Išvirkite pasūdytame vandenyje spagečius, nuvarvinkite ir sumaišykite su paprikomis. Pasūdykite ir papipiruokite. Su-verskite į gerai riebalais išteptą kepimo skardą. Suberkite ant viršaus kalakutiena ir užpilkite baltuoju padažu. Viršų apibarstykite sūriu bei riešutais. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 20-30 min., kol sūris taps traškus ir pagels. Puoškite šviežiais žalumynais. Pastaba: patiekalas patiekiamas praaušęs, todėl tinka užkandžių stalui.
450 g virtos kalakutienos,
450 g virtų įvairiaspalvių spagečių,
450 g griežinėliais pjaustytų įvairiaspalvių paprikų,
900 ml. gatavo baltojo salotų padažo,
100 g tarkuoto sūrio,
50 g migdolų arba kitų mėgstamų riešutų,
smulkintų šviežių žalumynų.
Susmulkinkite kalakutieną. Išvirkite pasūdytame vandenyje spagečius, nuvarvinkite ir sumaišykite su paprikomis. Pasūdykite ir papipiruokite. Su-verskite į gerai riebalais išteptą kepimo skardą. Suberkite ant viršaus kalakutiena ir užpilkite baltuoju padažu. Viršų apibarstykite sūriu bei riešutais. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 20-30 min., kol sūris taps traškus ir pagels. Puoškite šviežiais žalumynais. Pastaba: patiekalas patiekiamas praaušęs, todėl tinka užkandžių stalui.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Makaronai su troškintomis daržovėmis
400g makaronų,
2 morkos,
1 svogūnas,
1 petražolė,
3 šaukštai pomidorų padažo,
1,5 šaukštai sviesto.
Daržoves supjaustome pailgomis plonomis juostelėmis ir apkepiname svieste, sudedame pomidorų padažą ir troškiname, kol suminkštės. Makaronus išverdame, nukošiame ir sumaišome su daržovėmis.Prieš valgant, apibarstome petražolėmis.
Aš dar dedu česnako ir paprikos.
400g makaronų,
2 morkos,
1 svogūnas,
1 petražolė,
3 šaukštai pomidorų padažo,
1,5 šaukštai sviesto.
Daržoves supjaustome pailgomis plonomis juostelėmis ir apkepiname svieste, sudedame pomidorų padažą ir troškiname, kol suminkštės. Makaronus išverdame, nukošiame ir sumaišome su daržovėmis.Prieš valgant, apibarstome petražolėmis.
Aš dar dedu česnako ir paprikos.
- Prikabinti failai
-
- hpim0249_130.jpg (45.14 KiB) Peržiūrėta 4707 karus(ų)