MAKARONAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Makaronų ir varškės apkepas
Reikes:
400 g varškės;
4 kiaušiniai ;
4 v š cukraus;
2 v š sviesto;
1 stiklinė riešutų;
½ stiklinės razinų;
druska.
Išverdame makaronus, į vandenį kiek įpilame aliejaus, kad nesuliptų. Varškę sumaišome su tryniais, cukrumi ir ištirpintu sviestu, suberiame razinas, smulkintus riešutus ir įmaišome makaronus. Išplakame baltymus ir atsargiai įmaišome į tešlą. Kepame orkaitėje.
(Info.lt)
Reikes:
400 g varškės;
4 kiaušiniai ;
4 v š cukraus;
2 v š sviesto;
1 stiklinė riešutų;
½ stiklinės razinų;
druska.
Išverdame makaronus, į vandenį kiek įpilame aliejaus, kad nesuliptų. Varškę sumaišome su tryniais, cukrumi ir ištirpintu sviestu, suberiame razinas, smulkintus riešutus ir įmaišome makaronus. Išplakame baltymus ir atsargiai įmaišome į tešlą. Kepame orkaitėje.
(Info.lt)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Makaronai su moliūgo padažu
Reikes:
300 g moliūgo;
3 stiklinės pieno;
2 a š grietinėlės;
Sultinio stiklinė;
200 g makaronų;
50 g Parmezano sūrio;
Muskato riešutas ;
Juodieji pipirai.
Moliūgą sutarkuojame, sūrį susmulkiname. Pusę moliūgo masės užpilame verdančiu pienu, apibarstome riešutu, pagardiname pipirais ir verdame apie 3 minutes. Supilame sultinį, likusią moliūgo masę, grietinėlę, išmaišome ir pakaitiname. Išverdame makaronus. Patiekiame makaronus, užpiltus moliūgų mase, pabarstome sūriu.
Info.lt
Reikes:
300 g moliūgo;
3 stiklinės pieno;
2 a š grietinėlės;
Sultinio stiklinė;
200 g makaronų;
50 g Parmezano sūrio;
Muskato riešutas ;
Juodieji pipirai.
Moliūgą sutarkuojame, sūrį susmulkiname. Pusę moliūgo masės užpilame verdančiu pienu, apibarstome riešutu, pagardiname pipirais ir verdame apie 3 minutes. Supilame sultinį, likusią moliūgo masę, grietinėlę, išmaišome ir pakaitiname. Išverdame makaronus. Patiekiame makaronus, užpiltus moliūgų mase, pabarstome sūriu.
Info.lt
-
- Naujokas
- Pranešimai: 1
- Užsiregistravo: 06 Sau 2008, 15:42
- Pliusai: 0
- Miestas: siauliai
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Makaronu apkepas
300-500 g farso;
400 g makaronu;
1-2 svogunai;
majonezo;
surio;
keptuvėje iškepta ir prieskoniais apybarstyta farsa dedame i riebalais istepta skarda. Ant virsaus dedame isvirtus makaronus ( tinka spiraliniai ), ir keptuveje iskeptus, smulkiai supjaustytus svogunus. Visa apkepo virsu aptepame majonezo sluoksniu ir apibarstome sutarkuotu suriu. Kepame 200 laipsniu orkaiteje apie 40 min.
300-500 g farso;
400 g makaronu;
1-2 svogunai;
majonezo;
surio;
keptuvėje iškepta ir prieskoniais apybarstyta farsa dedame i riebalais istepta skarda. Ant virsaus dedame isvirtus makaronus ( tinka spiraliniai ), ir keptuveje iskeptus, smulkiai supjaustytus svogunus. Visa apkepo virsu aptepame majonezo sluoksniu ir apibarstome sutarkuotu suriu. Kepame 200 laipsniu orkaiteje apie 40 min.
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Makaronu apkepas vokiskai
0,5 pakelio makaronu;
1,5 pakelio varskes;
250 ml (stikline) giretines;
125 g kubeliais supjaustytos kiaulienos;
1 susmulkintas svogunas;
1 saukstas sviesto;
3 kiausiniai;
prieskoniai;
lengvai pasudytame vandenyje isvirti makaronus, praplauti saltu vandeniu. Pertrinti varske per sieteli, sumaisyti su 5 arbatiniais saukstais giretines ir pasudyti. Pakepinti kiauliena su svogunais. Istepti skarda apiejumi arba sviestu, deti sluoksni makaronu ir pabarsyti varske.
paskutini palikti varskes sluoksni. Atskiram dubeneli išsukti kiausini su likusia giretine ir gauta mase apipilti apkepa.
kepti 180 laipsniu karstyje 45 min
0,5 pakelio makaronu;
1,5 pakelio varskes;
250 ml (stikline) giretines;
125 g kubeliais supjaustytos kiaulienos;
1 susmulkintas svogunas;
1 saukstas sviesto;
3 kiausiniai;
prieskoniai;
lengvai pasudytame vandenyje isvirti makaronus, praplauti saltu vandeniu. Pertrinti varske per sieteli, sumaisyti su 5 arbatiniais saukstais giretines ir pasudyti. Pakepinti kiauliena su svogunais. Istepti skarda apiejumi arba sviestu, deti sluoksni makaronu ir pabarsyti varske.
paskutini palikti varskes sluoksni. Atskiram dubeneli išsukti kiausini su likusia giretine ir gauta mase apipilti apkepa.
kepti 180 laipsniu karstyje 45 min
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronai su mėsa "Chingane"
250 g mėsos,
150 g augalinio aliejaus
1 šaukštelis cukraus,2 lauro lapeliai
125 g majonezo,2-6 skiltelės česnako
250 g makaronų ( "kriauklelės" arba "bantukai")
druskos,pipirų,1 svogūnas
Mėsą smulkiai supjaustyti, įberti druskos, pipirų, išmaišyti.
Į nedidelį puodą įpilti 3 mm aliejaus, gerai įkaitinti, įberti tenai 1 arbatinį šaukštelį (be kaupo) cukraus ir pastoviai maišant virti, kol cukrus taps auksinės spalvos.Sudėti mėsą, susmulkintą svogūną, lauro lapus, norimus prieskonius ir sumažinti ugnį iki vidutinės.Virti kol mėsa bus paruošta.Sumaišyti majonezą su susmulkintu (išspaustu) česnaku.
Išvirtus makaronus sumaišyti su mėsa ir majoneziniu padažu.
250 g mėsos,
150 g augalinio aliejaus
1 šaukštelis cukraus,2 lauro lapeliai
125 g majonezo,2-6 skiltelės česnako
250 g makaronų ( "kriauklelės" arba "bantukai")
druskos,pipirų,1 svogūnas
Mėsą smulkiai supjaustyti, įberti druskos, pipirų, išmaišyti.
Į nedidelį puodą įpilti 3 mm aliejaus, gerai įkaitinti, įberti tenai 1 arbatinį šaukštelį (be kaupo) cukraus ir pastoviai maišant virti, kol cukrus taps auksinės spalvos.Sudėti mėsą, susmulkintą svogūną, lauro lapus, norimus prieskonius ir sumažinti ugnį iki vidutinės.Virti kol mėsa bus paruošta.Sumaišyti majonezą su susmulkintu (išspaustu) česnaku.
Išvirtus makaronus sumaišyti su mėsa ir majoneziniu padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronai su žirneliais ir fetos sūriu
100 g fetos sūrio
200 g žirnelių
½ stiklinės supjaustytų svogūnų laiškų
1 valg. š. supjaustytų mėtos lapelių
3 skiltelės česnako
1 žalios spalvos paprika
1 mažas agurkas
250 g makaronų
Žirnelius išvirti. Dubens vidų ištrinti česnako skiltelėmis. Papriką ir agurką supjaustyti kubeliais. Fetos sūrį susmulkinti šakute. Visus produktus suberti į dubenį ir palaikyti šaldytuve apie valandą. Makaronus išvirti ir karštus sumaišyti su paruoštu mišiniu.
100 g fetos sūrio
200 g žirnelių
½ stiklinės supjaustytų svogūnų laiškų
1 valg. š. supjaustytų mėtos lapelių
3 skiltelės česnako
1 žalios spalvos paprika
1 mažas agurkas
250 g makaronų
Žirnelius išvirti. Dubens vidų ištrinti česnako skiltelėmis. Papriką ir agurką supjaustyti kubeliais. Fetos sūrį susmulkinti šakute. Visus produktus suberti į dubenį ir palaikyti šaldytuve apie valandą. Makaronus išvirti ir karštus sumaišyti su paruoštu mišiniu.