MAKARONAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Praėjusią savaitę MAXIMOJ buvo akcija lašišai po 9,99 Lt. Pjaustė tik į dvi dalis. Mudvi su bendradarbe sutarėm pirkti per pusę vieną mažesnę lašišą. Taip ir padarėm. Žuvis buvo apie 3 kg. Žodžiu, sumokėjom po 15 Lt, bet lašišos turim sočiai, net į šaldiklį dar porą gabaliukų įdėjau. Gabaliuką pasūdžiau, tai sumuštiniams - pasaka
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Farfale (plaštakių formos makaronų) salotos su pesto padažu
3 saujos kaspinėlių formos makaronų
1 didelis pomidoras
100 g mocarelos sūrio
70 g migdolų arba kedrų riešutų
sauja petražolių ir bazilikų lapelių,2 skiltelės česnako
30 ml alyvuogių aliejaus,pora lašų citrinos sulčių
Pesto padažui riešutus, česnaką, žalumynus (jeigu neturite šviežio baziliko, galima jį pakeisti džiovintu) labai smulkiai susmulkinti trintuvu – iki beveik vienalytės masės. Pamažu pilti aliejų, citrinos sultis ir viską sumaišyti.
Sūrį supjaustyti kubeliais. Pomidorą nulupti, išimti sėklas ir likusią dalį supjaustyti kubeliais. Makaronus išvirti, nuvarvinti. Iš karto sumaišyti su pesto padažu. Kai makaronai atauš, sumaišyti su sūriu ir pomidoru. Leisti salotoms bent valandą pastovėti.
3 saujos kaspinėlių formos makaronų
1 didelis pomidoras
100 g mocarelos sūrio
70 g migdolų arba kedrų riešutų
sauja petražolių ir bazilikų lapelių,2 skiltelės česnako
30 ml alyvuogių aliejaus,pora lašų citrinos sulčių
Pesto padažui riešutus, česnaką, žalumynus (jeigu neturite šviežio baziliko, galima jį pakeisti džiovintu) labai smulkiai susmulkinti trintuvu – iki beveik vienalytės masės. Pamažu pilti aliejų, citrinos sultis ir viską sumaišyti.
Sūrį supjaustyti kubeliais. Pomidorą nulupti, išimti sėklas ir likusią dalį supjaustyti kubeliais. Makaronus išvirti, nuvarvinti. Iš karto sumaišyti su pesto padažu. Kai makaronai atauš, sumaišyti su sūriu ir pomidoru. Leisti salotoms bent valandą pastovėti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronai su tunais
300 g konservuotų tunų aliejuje
60 g ančiuvių
2 susmulkintos česnako skiltelės
0,25 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 ryšulėlis petražolių
0,75 stiklinės natūralaus jogurto
druskos, maltų juodųjų pipirų
alyvuogių,linguine (liežuvėlių formos) makaronų
tarkuoto parmezano pabarstyti
Makaronus išvirti. Kol verda makaronai, trintuvu sutrinti tunus, ančiuvius, alyvuogių aliejų, petražoles ir jogurtą. Plakti 1 minutę. Pasūdyti, pabarstyti pipirais. Makaronus sumaišyti su padažu, patiekti su alyvuogėmis ir parmezanu.
300 g konservuotų tunų aliejuje
60 g ančiuvių
2 susmulkintos česnako skiltelės
0,25 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 ryšulėlis petražolių
0,75 stiklinės natūralaus jogurto
druskos, maltų juodųjų pipirų
alyvuogių,linguine (liežuvėlių formos) makaronų
tarkuoto parmezano pabarstyti
Makaronus išvirti. Kol verda makaronai, trintuvu sutrinti tunus, ančiuvius, alyvuogių aliejų, petražoles ir jogurtą. Plakti 1 minutę. Pasūdyti, pabarstyti pipirais. Makaronus sumaišyti su padažu, patiekti su alyvuogėmis ir parmezanu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Daržovių sriuba su vermišeliais
1 vid. dydžio svogūnas,1 vid. dydžio morka
saliero stiebas,2–3 vid. dydžio bulvės
1 maža cukinija
200 g pomidorų savo sultyse (0,5 mažos skardinės)
0,5 stiklinės konservuotų pupelių
1 sauja smulkių makaronų
1 valg. šaukštas sviesto
petražolių lapelių,džiovintų bazilikų
1,5 l daržovių sultinio
Daržoves – svogūną, morką, saliero stiebą, bulves, cukiniją – šiek tiek patroškinti šaukšte sviesto, užpilti sultiniu ir išvirti. Pomidorus smulkiai supjaustyti ir supilti į sriubą, pasūdyti, užvirinti. Supilti pupeles, vėl užvirinti ir suberti makaronus ir džiovintus bazilikus. Puodą uždengti ir palaikyti 5–7 minutes. Prieš patiekiant pabarstyti sriubą smulkintais petražolių lapeliais.
1 vid. dydžio svogūnas,1 vid. dydžio morka
saliero stiebas,2–3 vid. dydžio bulvės
1 maža cukinija
200 g pomidorų savo sultyse (0,5 mažos skardinės)
0,5 stiklinės konservuotų pupelių
1 sauja smulkių makaronų
1 valg. šaukštas sviesto
petražolių lapelių,džiovintų bazilikų
1,5 l daržovių sultinio
Daržoves – svogūną, morką, saliero stiebą, bulves, cukiniją – šiek tiek patroškinti šaukšte sviesto, užpilti sultiniu ir išvirti. Pomidorus smulkiai supjaustyti ir supilti į sriubą, pasūdyti, užvirinti. Supilti pupeles, vėl užvirinti ir suberti makaronus ir džiovintus bazilikus. Puodą uždengti ir palaikyti 5–7 minutes. Prieš patiekiant pabarstyti sriubą smulkintais petražolių lapeliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Arabiškas garnyras
1 puodelis smulkių makaronų
1,5 puodelio ryžių
2 šaukštai aliejaus
3,5 puodeliai vandens
nugriebtas šaukštelis druskos
česnako granulių, kario
Į puodą įpilti aliejaus, suberti makaronus ir pakepinti, kol siek ties parus. Tada labai atsargiai į puodą įpilti puodelį verdančio vandens. Suberti ryžius, pasūdyti, pagardinti prieskoniais, išmaišyti, supilti likusį vandenį ir uždengti dangčiu. Virti 15–18 min.
1 puodelis smulkių makaronų
1,5 puodelio ryžių
2 šaukštai aliejaus
3,5 puodeliai vandens
nugriebtas šaukštelis druskos
česnako granulių, kario
Į puodą įpilti aliejaus, suberti makaronus ir pakepinti, kol siek ties parus. Tada labai atsargiai į puodą įpilti puodelį verdančio vandens. Suberti ryžius, pasūdyti, pagardinti prieskoniais, išmaišyti, supilti likusį vandenį ir uždengti dangčiu. Virti 15–18 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronai su apelsinais ir migdolais
120 g sviesto
1 stiklinė šviežiai išspaustų apelsinų sulčių
0,75 stiklinės cukraus
3 didelių apelsinų nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis
Žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
450 g kaspinėlių formos makaronų
3–4 valg. šaukštai cukraus
1 valg. šaukštas cinamono
1 stiklinė nuvalytų ir kapotų migdolų
100 g tarkuoto parmezano (nebūtinai)
Sviestą ištirpinti, įpilti 0,75 stiklinės apelsinų sulčių ir 0,75 stiklinės cukraus. Užvirinti ir virti ant mažos ugnies, kol sutirštės. Įberti pipirų ir apelsinų žieveles. Nukaisti nuo ugnies ir supilti likusias sultis. Laikyti šiltoje vietoje. Makaronus išvirti. Prikaistuve pašildyti padažą, sumaišyti su makaronais. Patiekti pašildytose lėkštėse, pabarsčius cukrumi, cinamonu, migdolais ir, kas mėgsta, sūriu.
120 g sviesto
1 stiklinė šviežiai išspaustų apelsinų sulčių
0,75 stiklinės cukraus
3 didelių apelsinų nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis
Žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
450 g kaspinėlių formos makaronų
3–4 valg. šaukštai cukraus
1 valg. šaukštas cinamono
1 stiklinė nuvalytų ir kapotų migdolų
100 g tarkuoto parmezano (nebūtinai)
Sviestą ištirpinti, įpilti 0,75 stiklinės apelsinų sulčių ir 0,75 stiklinės cukraus. Užvirinti ir virti ant mažos ugnies, kol sutirštės. Įberti pipirų ir apelsinų žieveles. Nukaisti nuo ugnies ir supilti likusias sultis. Laikyti šiltoje vietoje. Makaronus išvirti. Prikaistuve pašildyti padažą, sumaišyti su makaronais. Patiekti pašildytose lėkštėse, pabarsčius cukrumi, cinamonu, migdolais ir, kas mėgsta, sūriu.
Makaronų apkepas su sūriu: 450g makaronų, 230g fermentinio sūrio, 3 kiaušiniai, ketvirtadalis stiklinės pieno, 2šaukštai sviesto, 2šaukštai džiūvėsėlių, truputis druskos. Makaronai išverdami, nusunkiami ir sumaišomi su tirpintu sviestu. 2 kiaušinių tryniai išsukami su druska, įpilama pieno, suberiamas tarkuotas sūris ir sumaišoma su makaronais. Paskui lengvai įmaišomi išplakti baltymai. Į išteptą riebalais ir džiūvėsėliais pabarstytą keptuvą sukrečiama makaronų masė. Ant viršaus supilamas likęs kiaušinis, išplaktas su pienu. Viršus apibarstomas džiūvėsėliais. Kepama orkaitėje apie 35mn.