MĖSOS PATIEKALAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 14:37

"Gildijos" kepsnys:

jautienis kumpis
svogunai
suris
majonezas, prieskoniai.
Mesa su daug prieskoniu iskepti keptuveje. Atskirai, bet po mesos tam paciam aliejuj iskepti pusziedziais supjaustytus svogunus. Tada mesa deti i skarda, patepti majonezu, deti svogunus ir gausiai apibarstyti tarkuotu suriu. Virsu delnu paspausti ir kepsni suploti, kad surio butu visur.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 14:45

Kumpio suktinukai su sūriu ir pievagrybiais

Jums prireiks:
• 250 g pievagrybių
• 2 šaukštų sviesto
• 2 šaukštų miltų
• 1/8 l grietinės
• 1/8 l baltojo vyno
• druskos
• maltų baltųjų pipirų
• 1 kiaušinio
• 8 plonų virto kumpio riekelių
• 2 mažų pomidorų
• 75 g tarkuoto žementalio ar kito sūrio
• petražolių

Gaminimas:
Pievagrybių griežinėlius pakepiname su sviestu ir išgriebiame. Į karštus riebalus suberiame miltus, pagardiname baltuoju vynu bei grietine (arba grietinėle) ir pakaitiname, kol padažas sutirštės. Nukeliame nuo viryklės ir pagardiname prieskoniais. Sudedame pakepintus pievagrybius, įmušame kiaušinį, suberiame sūrį. Gerai išmaišome. Ant kumpio riekelių uždedame įdaro, susukame kūgius ir sudedame į aliejumi pateptą kepimo indą. Papuošiame pomidorų griežinėliais ir pabarstome druska. Kumpio suktinukus ir pomidorus galima pabarstyti tarkuotu sūriu. Pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame, kol apskrus.
Priedai – traškios ir gaivios paprikų salotos su prieskoninių žalumynų užpilu, skrudinta kvietinė duona.
Tai puikus ir lengvai paruošiamas patiekalas. Gražiais suktinukais galima pavaišinti netikėtus svečius. Į stalą patiekiame tame pačiame inde, kuriame buvo iškepti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 14:49

Sultingas kiaulienos kepsnys

Jums prireiks:
• 4 gabalėlių (po 200 g) kiaulienos išpjovos
• Marinatui:
• žiupsnelio grūstų pipirų
• ½ šaukšto garstyčių
• 1 arb. šaukštelio medaus
• 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
• skiltelės česnako
• druskos
• ½ apelsino sulčių
• grūstų pipirų
• 50-70 g sauso raudonojo vyno

Gaminimas:
Nuo kiaulienos gabalėlių nuimame plėves, kad mėsa kepant nesusitrauktų. Sumaišome marinato ingredientus ir ištriname jais mėsą (marinuojame ne ilgiau kaip valandą). Kepsnį galima verti ant iešmo išilgai raumens. Kepame ant labai karštų žarijų, vartydami kas 5-7 min. ir palaistydami vynu. Labai svarbu, kad kepsnys išliktų sultingas. Aliejus kepsniui padeda gražiai apskrusti. Patiekiame su šviežiomis daržovėmis arba daržovių salotomis. Prie šio kepsnio galima patiekti ant tų pačių grotelių keptų daržovių (cukinijos, bulvių puselių su lupenomis, kepto česnako ir kt.).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Geg 2007, 15:16

Tutsi pradėjo receptus su pievagrybiais dėtPaveikslėlis Ir ką tai galėtų reikšti Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 15:59

taigi del kolektyvo stengiuosi :merg2:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Geg 2007, 16:35

Šaunuolė :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 18:00

:hypno:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Geg 2007, 15:27

Mėsa su slyvų padažu

Dariau pagal Airenės įdėtą nuorodą, bet pakoregavau. Labai jau skanu :hubba: Ačiū už receptėlį :geles:

Kiaulienos kumpį supjausčiau panašiai kaip karbonadui, pakapojau peiliu, užbarsčiau prieskonių ir kepiau aliejuje.

Padažas:

Džiovintų ir pamirkytų slyvų,
imbiero gabalėlio,
pusės svogūno, česnako skiltelės,
grietinės, druskytės.

Mėsą gerai apkepinau, išėmiau ir tą patį aliejų dėjau paeiliui : svogūną, pjaustytą kubeliais,pakepinau, paskui - smulkiai pjaustytą imbierą su slyvom, pabaigoj - česnakas . Kai česnakas paskleidė savo kvapelį, įdėjau šaukštą grietinės, išmaišiau ir sudėjau mėsą. Patroškinau 5 min.

Rekomenduoju :P Be to manau, kad šis padažas turėtų tikti ir prie kitų mėsos patiekalų.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 10:36

skaitosi skaniai :hubba:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 14 Geg 2007, 14:56

KUKULAIČIAI ANT IEŠMO:
(4-5 porcijoms), 400 g maltos mėsos, druskos, pipirų, 0,5 stiklinės grietinėlės (kas nenori grietinėlės, gali pilti vandenuką), 1 kiaušinis, 1 didelė virta bulvė, 0,5 stiklinės tarkuoto svogūno, 0,5 stiklinės tarkuoto ar smulkiai pjaustyto burokėlio, sviesto. Sumaišykite mėsą, druską, pipirus, grietinėlę ir kiaušinį. Sudėkite tarkuotą virtą bulvę, burokėlius, svogūnus. Gerai išmaišykite. Suformuokite drėgnomis rankomis pailgus kukulaičius. Įkaitinkite keptuvėje sviestą ir apkepkite kukulius iš visų pusių, kol gražiai parus. Į kukulaičius prieš pat pateikiant įsmeikite medinius iešmus. Garnyrui tinka keptos bulvės ir aštrus padažas. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 15:20

Ramune,tavo burokeliai :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Geg 2007, 15:23

Jau užfiksavauPaveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 14 Geg 2007, 15:27

Nebūtinai reikia to burokėlio, pirmą kartą kai gaminau, tai visai nedėjau burokėlio, nes tuo metu neturėjau, o būtinai norėjau užmaiti ant iešmelio.. Nors su burokėliu visai kitas skonis Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Geg 2007, 15:31

Tai be abejo, kad su buPaveikslėlisrokėliu skaniau

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 15:32

:laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 16:26

MAKARONAI SU VERŠIENOS ŠONKAULIAIS

600g makaronų (lakštinių)
1kg veršienos šonkaulių
3 skiltelės česnako
3 šaukštai pomidorų padažo
0,5 l vištienos sultinio
100g sviesto
100g fermentinio sūrio
2 šaukštai majonezo
1 morka
1 svogūnas
1 šaukštelis čiobrelių
1/2 šaukštelio cinamono



Veršienos šonkaulius supjaustyti mažais gabalėliais ir pakepinti svieste. Morką rupiai sutarkuoti, svogūną ir česnaką susmulkinti. Daržoves sumaišyti su šonkauliukais, suberti prieskonius ir patroškinti. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išgriebus nuvarvinti ir perlieti šaltu vandeniu. Dėti į karščiui atsparų indą, ant viršaus sukrėsti troškintus šonkauliukus. Sūrį sutarkuoti ir sumaišius su majonezu uždėti ant šonkauliukų. Ant viršaus užpilkite pomidorų padažo. Kepti orkaitėje 10-15

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Geg 2007, 18:29

tutsi rašė:MAKARONAI SU VERŠIENOS ŠONKAULIAIS
Eik tu peklon, kaip skanu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 18:36

jei tau skanu,tai kodel as turiu eiti peklon :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Geg 2007, 18:39

tutsi rašė:jei tau skanu,tai kodel as turiu eiti peklon :laugh:
Iš idėjosPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 18:40

supratau :merg2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Geg 2007, 09:15

Jautienos kepsnys su pelėsinio sūrio padažu ir šparaginėmis pupelėmis

Keturiems asmenims:

Keturių 160-200g jautienos kepsnių (rib eye ar sirloin)
Druskos, pipirų
Alyvų aliejaus kepimui

100g sviesto
100g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
pusės vidutinio dydžio svogūno
druskos, pipirų (nebūtina)

200g šparaginių pupelių
druskos

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C


Ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę. Pabarstykite kepsnius druska ir pipirais, įpilkite į keptuvę aliejaus ir sudėkite kepsnius. Kepkite kiekvieną pusę maždaug apie 2 minutes.


Apkeptus kepsnius dėkite į įkaitusią orkaitę: po 2-3 minučių kepsniai bus su krauju, po 4-5 minučių - vidutiniškai iškepę, po 6 ar daugiau minučių - gerai iškepę. Ištraukite kepsnius iš orkaitės ir palikite šiltoje vietoje, kad pastovėtų 5-10 minučių. Pastaba: mano kepsniai buvo maždaug 2.5 cm storumo, plonesniems ar storesniems kepsniams reikės atitinkamai pakeisti laiką.


Į puodą ar keptuvę sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, sutrupintą sūrį bei sviestą ir maišydami ištirpinkite ant nedidelės ugnies – tik jokiais būdais neužvirkite!


Išvirkite šparagines pupeles. Užvirkite puodą vandens, įberkite kelis žiupsnius druskos. Nupjaukite pupelių galiukus - “uodegėles”. Suberkite pupeles į verdantį vandenį ir virkite 2-3 minutes, kol ankštys suminkštės, bet vis dar bus traškios; nupilkite vandenį. Pastaba: išvirtas pupeles reikia patiekti iš karto, kitaip jos suvys ir praras spalvą. Jei norite pupeles patiekti vėliau, prieš verdant pasiruoškite indą su šaltu vandeniu ir ledukais, išvirtas pupeles įmeskite į šį ledinį vandenį. Pupelėms atvėsus nupilkite vandenį ir padėkite jas į šaldytuvą. Taip paruoštas pupeles galėsite laikyti 3-4 dienas. Prieš patiekdami įmeskite pupeles 30 sekundžių į verdantį vandenį ar trumpai pašildykite mikrobanginėje krosnelėje.


Ant kepsnių užpilkite kelis šaukštus sūrio padažo, įdėkite į lėkštę šparaginių pupelių ir patiekite.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Geg 2007, 09:16

Kiaulienos kepsniai su slyvų padažu

4 asmenims:

800 gramų kiaulienos (4 kepsniai)
aliejaus kepimui

padažui:

aliejaus kepimui
pusės svogūno
1 česnako skiltelės
10g imbiero (maždaug pusės nykščio dydžio gumbas)
200g džiovintų slyvų
1 šaukštas balzaminio acto (nebūtina)
500 ml jautienos sultinio (galima pakeisti slyvų sultimis)
druskos, pipirų

Smulkiai supjaustykite svogūną bei česnaką ir 5 minutes viską pakepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės svogūnai. Ten pat sudėkite džiovintas slyvas ir sutarkuotą imbierą. Jei naudosite actą, supilkite ir nugarinkite, kol beveik neliks skysčio


Supilkite sultinį ar slyvų sultis ir virkite ant labai nedidelės ugnies- maždaug 45 minutes, kol slyvos pasidarys visiškai minkštos ir pusė skysčio nugaruos. Dalimis ar visą supilkite į virtuvinį kombainą ar blenderį ir sumalkite, kol liks vientisa masė


Ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Pagardinkite kiaulienos kepsnius druska ir pipirais ir kepkite aliejuje maždaug 3 minutes ant kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus ir mėsa viduj bus gerai iškepus. Paprastai jautienos kepsniai pjaustomi gan plonai- maždaug nykščio storumo, bet jei jūsų bus storesnis, apkeptą mėsą įdėkite į 200°C orkaitę ir pakepkite 5 minutes. Prieš patiekiant palikite kepsnius pastovėti šiltoj vietoj 5-10 minučių. Užpilkite slyvų padažo ir patiekite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Geg 2007, 15:52

Mėsa su morkomis ir razinomis

Lilina, aūūūū :wink: :twisted:

2 šaukštai pamirkytų razinų,
2 - 3 šiaudeliais pjaustytos morkos,
2 svogūnai su laiškais,
skiltelė česnako,
500 g jautienos, pjaustytos gabalėliais,
druskos, pipirų, kalendros, cinamono.

Morkas kepinti aliejuje, sudėti mėsą ie kepti, kol mėsytė beveik iškeps, tada sudėti svogūną ( pusžiedžiais arba kubeliais), laiškus. Dar po kiek laiko - česnaką.Sudėti prieskonius, razinas. Galima įdėti šaukštą grietinės.Troškinti ant silpnos ugnies apie 5 min.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Geg 2007, 21:49

cia ir man skanu :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Geg 2007, 22:03

tutsi rašė:cia ir man skanu :hubba:
Lilina nepripažįsta razinkų su mėsa, jei pameni. Mokau ją valgyti :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Geg 2007, 10:59

gerai darai,o tai vaiksto aplinkeliais,doros kelio neranda :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Geg 2007, 15:07

tutsi rašė:gerai darai,o tai vaiksto aplinkeliais,doros kelio neranda :laugh:
Arba ji neužsuka čia, arba iš principo į diskusijas nesileidžia :roll: va ir vesk tu keliais dorybės, kad nori Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Geg 2007, 16:35

o man su razinomis tai skanu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Geg 2007, 17:59

tutsi rašė:o man su razinomis tai skanu :roll:
Man irgi viskas tinka: gali tą patį guliašą vis su kitokiu padažu daryt - visada bus kitas patiekalasPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Geg 2007, 18:00

pritariu :wink:

Skelbti atsakymą