MĖSOS PATIEKALAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
"Gildijos" kepsnys:
jautienis kumpis
svogunai
suris
majonezas, prieskoniai.
Mesa su daug prieskoniu iskepti keptuveje. Atskirai, bet po mesos tam paciam aliejuj iskepti pusziedziais supjaustytus svogunus. Tada mesa deti i skarda, patepti majonezu, deti svogunus ir gausiai apibarstyti tarkuotu suriu. Virsu delnu paspausti ir kepsni suploti, kad surio butu visur.
jautienis kumpis
svogunai
suris
majonezas, prieskoniai.
Mesa su daug prieskoniu iskepti keptuveje. Atskirai, bet po mesos tam paciam aliejuj iskepti pusziedziais supjaustytus svogunus. Tada mesa deti i skarda, patepti majonezu, deti svogunus ir gausiai apibarstyti tarkuotu suriu. Virsu delnu paspausti ir kepsni suploti, kad surio butu visur.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Kumpio suktinukai su sūriu ir pievagrybiais
Jums prireiks:
• 250 g pievagrybių
• 2 šaukštų sviesto
• 2 šaukštų miltų
• 1/8 l grietinės
• 1/8 l baltojo vyno
• druskos
• maltų baltųjų pipirų
• 1 kiaušinio
• 8 plonų virto kumpio riekelių
• 2 mažų pomidorų
• 75 g tarkuoto žementalio ar kito sūrio
• petražolių
Gaminimas:
Pievagrybių griežinėlius pakepiname su sviestu ir išgriebiame. Į karštus riebalus suberiame miltus, pagardiname baltuoju vynu bei grietine (arba grietinėle) ir pakaitiname, kol padažas sutirštės. Nukeliame nuo viryklės ir pagardiname prieskoniais. Sudedame pakepintus pievagrybius, įmušame kiaušinį, suberiame sūrį. Gerai išmaišome. Ant kumpio riekelių uždedame įdaro, susukame kūgius ir sudedame į aliejumi pateptą kepimo indą. Papuošiame pomidorų griežinėliais ir pabarstome druska. Kumpio suktinukus ir pomidorus galima pabarstyti tarkuotu sūriu. Pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame, kol apskrus.
Priedai – traškios ir gaivios paprikų salotos su prieskoninių žalumynų užpilu, skrudinta kvietinė duona.
Tai puikus ir lengvai paruošiamas patiekalas. Gražiais suktinukais galima pavaišinti netikėtus svečius. Į stalą patiekiame tame pačiame inde, kuriame buvo iškepti.
Jums prireiks:
• 250 g pievagrybių
• 2 šaukštų sviesto
• 2 šaukštų miltų
• 1/8 l grietinės
• 1/8 l baltojo vyno
• druskos
• maltų baltųjų pipirų
• 1 kiaušinio
• 8 plonų virto kumpio riekelių
• 2 mažų pomidorų
• 75 g tarkuoto žementalio ar kito sūrio
• petražolių
Gaminimas:
Pievagrybių griežinėlius pakepiname su sviestu ir išgriebiame. Į karštus riebalus suberiame miltus, pagardiname baltuoju vynu bei grietine (arba grietinėle) ir pakaitiname, kol padažas sutirštės. Nukeliame nuo viryklės ir pagardiname prieskoniais. Sudedame pakepintus pievagrybius, įmušame kiaušinį, suberiame sūrį. Gerai išmaišome. Ant kumpio riekelių uždedame įdaro, susukame kūgius ir sudedame į aliejumi pateptą kepimo indą. Papuošiame pomidorų griežinėliais ir pabarstome druska. Kumpio suktinukus ir pomidorus galima pabarstyti tarkuotu sūriu. Pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame, kol apskrus.
Priedai – traškios ir gaivios paprikų salotos su prieskoninių žalumynų užpilu, skrudinta kvietinė duona.
Tai puikus ir lengvai paruošiamas patiekalas. Gražiais suktinukais galima pavaišinti netikėtus svečius. Į stalą patiekiame tame pačiame inde, kuriame buvo iškepti.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Sultingas kiaulienos kepsnys
Jums prireiks:
• 4 gabalėlių (po 200 g) kiaulienos išpjovos
• Marinatui:
• žiupsnelio grūstų pipirų
• ½ šaukšto garstyčių
• 1 arb. šaukštelio medaus
• 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
• skiltelės česnako
• druskos
• ½ apelsino sulčių
• grūstų pipirų
• 50-70 g sauso raudonojo vyno
Gaminimas:
Nuo kiaulienos gabalėlių nuimame plėves, kad mėsa kepant nesusitrauktų. Sumaišome marinato ingredientus ir ištriname jais mėsą (marinuojame ne ilgiau kaip valandą). Kepsnį galima verti ant iešmo išilgai raumens. Kepame ant labai karštų žarijų, vartydami kas 5-7 min. ir palaistydami vynu. Labai svarbu, kad kepsnys išliktų sultingas. Aliejus kepsniui padeda gražiai apskrusti. Patiekiame su šviežiomis daržovėmis arba daržovių salotomis. Prie šio kepsnio galima patiekti ant tų pačių grotelių keptų daržovių (cukinijos, bulvių puselių su lupenomis, kepto česnako ir kt.).
Jums prireiks:
• 4 gabalėlių (po 200 g) kiaulienos išpjovos
• Marinatui:
• žiupsnelio grūstų pipirų
• ½ šaukšto garstyčių
• 1 arb. šaukštelio medaus
• 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
• skiltelės česnako
• druskos
• ½ apelsino sulčių
• grūstų pipirų
• 50-70 g sauso raudonojo vyno
Gaminimas:
Nuo kiaulienos gabalėlių nuimame plėves, kad mėsa kepant nesusitrauktų. Sumaišome marinato ingredientus ir ištriname jais mėsą (marinuojame ne ilgiau kaip valandą). Kepsnį galima verti ant iešmo išilgai raumens. Kepame ant labai karštų žarijų, vartydami kas 5-7 min. ir palaistydami vynu. Labai svarbu, kad kepsnys išliktų sultingas. Aliejus kepsniui padeda gražiai apskrusti. Patiekiame su šviežiomis daržovėmis arba daržovių salotomis. Prie šio kepsnio galima patiekti ant tų pačių grotelių keptų daržovių (cukinijos, bulvių puselių su lupenomis, kepto česnako ir kt.).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Mėsa su slyvų padažu
Dariau pagal Airenės įdėtą nuorodą, bet pakoregavau. Labai jau skanu Ačiū už receptėlį
Kiaulienos kumpį supjausčiau panašiai kaip karbonadui, pakapojau peiliu, užbarsčiau prieskonių ir kepiau aliejuje.
Padažas:
Džiovintų ir pamirkytų slyvų,
imbiero gabalėlio,
pusės svogūno, česnako skiltelės,
grietinės, druskytės.
Mėsą gerai apkepinau, išėmiau ir tą patį aliejų dėjau paeiliui : svogūną, pjaustytą kubeliais,pakepinau, paskui - smulkiai pjaustytą imbierą su slyvom, pabaigoj - česnakas . Kai česnakas paskleidė savo kvapelį, įdėjau šaukštą grietinės, išmaišiau ir sudėjau mėsą. Patroškinau 5 min.
Rekomenduoju Be to manau, kad šis padažas turėtų tikti ir prie kitų mėsos patiekalų.
Dariau pagal Airenės įdėtą nuorodą, bet pakoregavau. Labai jau skanu Ačiū už receptėlį
Kiaulienos kumpį supjausčiau panašiai kaip karbonadui, pakapojau peiliu, užbarsčiau prieskonių ir kepiau aliejuje.
Padažas:
Džiovintų ir pamirkytų slyvų,
imbiero gabalėlio,
pusės svogūno, česnako skiltelės,
grietinės, druskytės.
Mėsą gerai apkepinau, išėmiau ir tą patį aliejų dėjau paeiliui : svogūną, pjaustytą kubeliais,pakepinau, paskui - smulkiai pjaustytą imbierą su slyvom, pabaigoj - česnakas . Kai česnakas paskleidė savo kvapelį, įdėjau šaukštą grietinės, išmaišiau ir sudėjau mėsą. Patroškinau 5 min.
Rekomenduoju Be to manau, kad šis padažas turėtų tikti ir prie kitų mėsos patiekalų.
KUKULAIČIAI ANT IEŠMO:
(4-5 porcijoms), 400 g maltos mėsos, druskos, pipirų, 0,5 stiklinės grietinėlės (kas nenori grietinėlės, gali pilti vandenuką), 1 kiaušinis, 1 didelė virta bulvė, 0,5 stiklinės tarkuoto svogūno, 0,5 stiklinės tarkuoto ar smulkiai pjaustyto burokėlio, sviesto. Sumaišykite mėsą, druską, pipirus, grietinėlę ir kiaušinį. Sudėkite tarkuotą virtą bulvę, burokėlius, svogūnus. Gerai išmaišykite. Suformuokite drėgnomis rankomis pailgus kukulaičius. Įkaitinkite keptuvėje sviestą ir apkepkite kukulius iš visų pusių, kol gražiai parus. Į kukulaičius prieš pat pateikiant įsmeikite medinius iešmus. Garnyrui tinka keptos bulvės ir aštrus padažas.
(4-5 porcijoms), 400 g maltos mėsos, druskos, pipirų, 0,5 stiklinės grietinėlės (kas nenori grietinėlės, gali pilti vandenuką), 1 kiaušinis, 1 didelė virta bulvė, 0,5 stiklinės tarkuoto svogūno, 0,5 stiklinės tarkuoto ar smulkiai pjaustyto burokėlio, sviesto. Sumaišykite mėsą, druską, pipirus, grietinėlę ir kiaušinį. Sudėkite tarkuotą virtą bulvę, burokėlius, svogūnus. Gerai išmaišykite. Suformuokite drėgnomis rankomis pailgus kukulaičius. Įkaitinkite keptuvėje sviestą ir apkepkite kukulius iš visų pusių, kol gražiai parus. Į kukulaičius prieš pat pateikiant įsmeikite medinius iešmus. Garnyrui tinka keptos bulvės ir aštrus padažas.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
MAKARONAI SU VERŠIENOS ŠONKAULIAIS
600g makaronų (lakštinių)
1kg veršienos šonkaulių
3 skiltelės česnako
3 šaukštai pomidorų padažo
0,5 l vištienos sultinio
100g sviesto
100g fermentinio sūrio
2 šaukštai majonezo
1 morka
1 svogūnas
1 šaukštelis čiobrelių
1/2 šaukštelio cinamono
Veršienos šonkaulius supjaustyti mažais gabalėliais ir pakepinti svieste. Morką rupiai sutarkuoti, svogūną ir česnaką susmulkinti. Daržoves sumaišyti su šonkauliukais, suberti prieskonius ir patroškinti. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išgriebus nuvarvinti ir perlieti šaltu vandeniu. Dėti į karščiui atsparų indą, ant viršaus sukrėsti troškintus šonkauliukus. Sūrį sutarkuoti ir sumaišius su majonezu uždėti ant šonkauliukų. Ant viršaus užpilkite pomidorų padažo. Kepti orkaitėje 10-15
600g makaronų (lakštinių)
1kg veršienos šonkaulių
3 skiltelės česnako
3 šaukštai pomidorų padažo
0,5 l vištienos sultinio
100g sviesto
100g fermentinio sūrio
2 šaukštai majonezo
1 morka
1 svogūnas
1 šaukštelis čiobrelių
1/2 šaukštelio cinamono
Veršienos šonkaulius supjaustyti mažais gabalėliais ir pakepinti svieste. Morką rupiai sutarkuoti, svogūną ir česnaką susmulkinti. Daržoves sumaišyti su šonkauliukais, suberti prieskonius ir patroškinti. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išgriebus nuvarvinti ir perlieti šaltu vandeniu. Dėti į karščiui atsparų indą, ant viršaus sukrėsti troškintus šonkauliukus. Sūrį sutarkuoti ir sumaišius su majonezu uždėti ant šonkauliukų. Ant viršaus užpilkite pomidorų padažo. Kepti orkaitėje 10-15
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Jautienos kepsnys su pelėsinio sūrio padažu ir šparaginėmis pupelėmis
Keturiems asmenims:
Keturių 160-200g jautienos kepsnių (rib eye ar sirloin)
Druskos, pipirų
Alyvų aliejaus kepimui
100g sviesto
100g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
pusės vidutinio dydžio svogūno
druskos, pipirų (nebūtina)
200g šparaginių pupelių
druskos
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C
Ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę. Pabarstykite kepsnius druska ir pipirais, įpilkite į keptuvę aliejaus ir sudėkite kepsnius. Kepkite kiekvieną pusę maždaug apie 2 minutes.
Apkeptus kepsnius dėkite į įkaitusią orkaitę: po 2-3 minučių kepsniai bus su krauju, po 4-5 minučių - vidutiniškai iškepę, po 6 ar daugiau minučių - gerai iškepę. Ištraukite kepsnius iš orkaitės ir palikite šiltoje vietoje, kad pastovėtų 5-10 minučių. Pastaba: mano kepsniai buvo maždaug 2.5 cm storumo, plonesniems ar storesniems kepsniams reikės atitinkamai pakeisti laiką.
Į puodą ar keptuvę sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, sutrupintą sūrį bei sviestą ir maišydami ištirpinkite ant nedidelės ugnies – tik jokiais būdais neužvirkite!
Išvirkite šparagines pupeles. Užvirkite puodą vandens, įberkite kelis žiupsnius druskos. Nupjaukite pupelių galiukus - “uodegėles”. Suberkite pupeles į verdantį vandenį ir virkite 2-3 minutes, kol ankštys suminkštės, bet vis dar bus traškios; nupilkite vandenį. Pastaba: išvirtas pupeles reikia patiekti iš karto, kitaip jos suvys ir praras spalvą. Jei norite pupeles patiekti vėliau, prieš verdant pasiruoškite indą su šaltu vandeniu ir ledukais, išvirtas pupeles įmeskite į šį ledinį vandenį. Pupelėms atvėsus nupilkite vandenį ir padėkite jas į šaldytuvą. Taip paruoštas pupeles galėsite laikyti 3-4 dienas. Prieš patiekdami įmeskite pupeles 30 sekundžių į verdantį vandenį ar trumpai pašildykite mikrobanginėje krosnelėje.
Ant kepsnių užpilkite kelis šaukštus sūrio padažo, įdėkite į lėkštę šparaginių pupelių ir patiekite.
Keturiems asmenims:
Keturių 160-200g jautienos kepsnių (rib eye ar sirloin)
Druskos, pipirų
Alyvų aliejaus kepimui
100g sviesto
100g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
pusės vidutinio dydžio svogūno
druskos, pipirų (nebūtina)
200g šparaginių pupelių
druskos
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C
Ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę. Pabarstykite kepsnius druska ir pipirais, įpilkite į keptuvę aliejaus ir sudėkite kepsnius. Kepkite kiekvieną pusę maždaug apie 2 minutes.
Apkeptus kepsnius dėkite į įkaitusią orkaitę: po 2-3 minučių kepsniai bus su krauju, po 4-5 minučių - vidutiniškai iškepę, po 6 ar daugiau minučių - gerai iškepę. Ištraukite kepsnius iš orkaitės ir palikite šiltoje vietoje, kad pastovėtų 5-10 minučių. Pastaba: mano kepsniai buvo maždaug 2.5 cm storumo, plonesniems ar storesniems kepsniams reikės atitinkamai pakeisti laiką.
Į puodą ar keptuvę sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, sutrupintą sūrį bei sviestą ir maišydami ištirpinkite ant nedidelės ugnies – tik jokiais būdais neužvirkite!
Išvirkite šparagines pupeles. Užvirkite puodą vandens, įberkite kelis žiupsnius druskos. Nupjaukite pupelių galiukus - “uodegėles”. Suberkite pupeles į verdantį vandenį ir virkite 2-3 minutes, kol ankštys suminkštės, bet vis dar bus traškios; nupilkite vandenį. Pastaba: išvirtas pupeles reikia patiekti iš karto, kitaip jos suvys ir praras spalvą. Jei norite pupeles patiekti vėliau, prieš verdant pasiruoškite indą su šaltu vandeniu ir ledukais, išvirtas pupeles įmeskite į šį ledinį vandenį. Pupelėms atvėsus nupilkite vandenį ir padėkite jas į šaldytuvą. Taip paruoštas pupeles galėsite laikyti 3-4 dienas. Prieš patiekdami įmeskite pupeles 30 sekundžių į verdantį vandenį ar trumpai pašildykite mikrobanginėje krosnelėje.
Ant kepsnių užpilkite kelis šaukštus sūrio padažo, įdėkite į lėkštę šparaginių pupelių ir patiekite.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Kiaulienos kepsniai su slyvų padažu
4 asmenims:
800 gramų kiaulienos (4 kepsniai)
aliejaus kepimui
padažui:
aliejaus kepimui
pusės svogūno
1 česnako skiltelės
10g imbiero (maždaug pusės nykščio dydžio gumbas)
200g džiovintų slyvų
1 šaukštas balzaminio acto (nebūtina)
500 ml jautienos sultinio (galima pakeisti slyvų sultimis)
druskos, pipirų
Smulkiai supjaustykite svogūną bei česnaką ir 5 minutes viską pakepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės svogūnai. Ten pat sudėkite džiovintas slyvas ir sutarkuotą imbierą. Jei naudosite actą, supilkite ir nugarinkite, kol beveik neliks skysčio
Supilkite sultinį ar slyvų sultis ir virkite ant labai nedidelės ugnies- maždaug 45 minutes, kol slyvos pasidarys visiškai minkštos ir pusė skysčio nugaruos. Dalimis ar visą supilkite į virtuvinį kombainą ar blenderį ir sumalkite, kol liks vientisa masė
Ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Pagardinkite kiaulienos kepsnius druska ir pipirais ir kepkite aliejuje maždaug 3 minutes ant kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus ir mėsa viduj bus gerai iškepus. Paprastai jautienos kepsniai pjaustomi gan plonai- maždaug nykščio storumo, bet jei jūsų bus storesnis, apkeptą mėsą įdėkite į 200°C orkaitę ir pakepkite 5 minutes. Prieš patiekiant palikite kepsnius pastovėti šiltoj vietoj 5-10 minučių. Užpilkite slyvų padažo ir patiekite.
4 asmenims:
800 gramų kiaulienos (4 kepsniai)
aliejaus kepimui
padažui:
aliejaus kepimui
pusės svogūno
1 česnako skiltelės
10g imbiero (maždaug pusės nykščio dydžio gumbas)
200g džiovintų slyvų
1 šaukštas balzaminio acto (nebūtina)
500 ml jautienos sultinio (galima pakeisti slyvų sultimis)
druskos, pipirų
Smulkiai supjaustykite svogūną bei česnaką ir 5 minutes viską pakepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės svogūnai. Ten pat sudėkite džiovintas slyvas ir sutarkuotą imbierą. Jei naudosite actą, supilkite ir nugarinkite, kol beveik neliks skysčio
Supilkite sultinį ar slyvų sultis ir virkite ant labai nedidelės ugnies- maždaug 45 minutes, kol slyvos pasidarys visiškai minkštos ir pusė skysčio nugaruos. Dalimis ar visą supilkite į virtuvinį kombainą ar blenderį ir sumalkite, kol liks vientisa masė
Ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Pagardinkite kiaulienos kepsnius druska ir pipirais ir kepkite aliejuje maždaug 3 minutes ant kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus ir mėsa viduj bus gerai iškepus. Paprastai jautienos kepsniai pjaustomi gan plonai- maždaug nykščio storumo, bet jei jūsų bus storesnis, apkeptą mėsą įdėkite į 200°C orkaitę ir pakepkite 5 minutes. Prieš patiekiant palikite kepsnius pastovėti šiltoj vietoj 5-10 minučių. Užpilkite slyvų padažo ir patiekite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Mėsa su morkomis ir razinomis
Lilina, aūūūū
2 šaukštai pamirkytų razinų,
2 - 3 šiaudeliais pjaustytos morkos,
2 svogūnai su laiškais,
skiltelė česnako,
500 g jautienos, pjaustytos gabalėliais,
druskos, pipirų, kalendros, cinamono.
Morkas kepinti aliejuje, sudėti mėsą ie kepti, kol mėsytė beveik iškeps, tada sudėti svogūną ( pusžiedžiais arba kubeliais), laiškus. Dar po kiek laiko - česnaką.Sudėti prieskonius, razinas. Galima įdėti šaukštą grietinės.Troškinti ant silpnos ugnies apie 5 min.
Lilina, aūūūū
2 šaukštai pamirkytų razinų,
2 - 3 šiaudeliais pjaustytos morkos,
2 svogūnai su laiškais,
skiltelė česnako,
500 g jautienos, pjaustytos gabalėliais,
druskos, pipirų, kalendros, cinamono.
Morkas kepinti aliejuje, sudėti mėsą ie kepti, kol mėsytė beveik iškeps, tada sudėti svogūną ( pusžiedžiais arba kubeliais), laiškus. Dar po kiek laiko - česnaką.Sudėti prieskonius, razinas. Galima įdėti šaukštą grietinės.Troškinti ant silpnos ugnies apie 5 min.