TAI GALIMA PAVADINTI IMPROVIZACIJARamunė rašė:Čia "Braškinis bokštas", tik be braškių...Hazel rašė:o dar tavo idetas nuotraukas pamaciau - vel galvoje sukasi idejau su tuo jogurtiniu skanestu...
MĖSOS PATIEKALAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Troškinta veršiena su daržovėmis
200 g veršienos,
30 g konservuotų kikirūzų,
50 g pievagrybių,
50 g saldžiųjų parikų,
30 g šviežių pomidorų,
30 g porų,
sojos padažo,aitriosios raudonosios paprikos, druskos.
Pasūdytame vandenyje išvirti mėsą. Į sultinį, kuriame virė mėsa, dėti smulkiai supjaustytą papriką,kukurūzų burbuoles,pomidorų skilteles, porų žiedus, įpilti sojos padažo ir patroškinti, tada sudėti gabaliukais supjaustytą mėsą, pabarstyti aitriają paprika ir dar kelias minutes patroškinti.
Tinka su "marškinėliuose"keptomis bulvėmis, ryžiais.
200 g veršienos,
30 g konservuotų kikirūzų,
50 g pievagrybių,
50 g saldžiųjų parikų,
30 g šviežių pomidorų,
30 g porų,
sojos padažo,aitriosios raudonosios paprikos, druskos.
Pasūdytame vandenyje išvirti mėsą. Į sultinį, kuriame virė mėsa, dėti smulkiai supjaustytą papriką,kukurūzų burbuoles,pomidorų skilteles, porų žiedus, įpilti sojos padažo ir patroškinti, tada sudėti gabaliukais supjaustytą mėsą, pabarstyti aitriają paprika ir dar kelias minutes patroškinti.
Tinka su "marškinėliuose"keptomis bulvėmis, ryžiais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kepta jautiena su garstyčių sviestu
1 kg minkštos jautienos ( nugarinės ar užpakalinio kumpio),
50 g sviesto, druskos, pipirų, baziliko.
Garstyčių sviestui:
100 g sviesto,
šaukštas garstyčių,
vienos citrinos sultys,
šaukštas susmulkintų petražolių,
druskos, pipirų.
Kepimo inde įkaitinti sviestą, įdėti visą gabalą męėsos, pabarstytą pipirais ir baziliku ( tinka mairūnas ar čiobrelis) ir kepti apie 1,5 val. Prieš baigiant kepti pabarstyti druska.
paruošti garstyčių sviestą : visus produktus ištrinti plakikliu, sukrėsti ant folijos, suvynioti ritinėliu ir įdėti į šaldymo kamerą.
Mėsą supjasutyti storokais griežinėliais ( porcijiniais). Ant kiekvieno uždėti gabalėlį garstyčių sviesto ir alyvuogę ar slyvą.
Tinka žalios salotos, balta duona, bulvės, keptos su marškinukais.
1 kg minkštos jautienos ( nugarinės ar užpakalinio kumpio),
50 g sviesto, druskos, pipirų, baziliko.
Garstyčių sviestui:
100 g sviesto,
šaukštas garstyčių,
vienos citrinos sultys,
šaukštas susmulkintų petražolių,
druskos, pipirų.
Kepimo inde įkaitinti sviestą, įdėti visą gabalą męėsos, pabarstytą pipirais ir baziliku ( tinka mairūnas ar čiobrelis) ir kepti apie 1,5 val. Prieš baigiant kepti pabarstyti druska.
paruošti garstyčių sviestą : visus produktus ištrinti plakikliu, sukrėsti ant folijos, suvynioti ritinėliu ir įdėti į šaldymo kamerą.
Mėsą supjasutyti storokais griežinėliais ( porcijiniais). Ant kiekvieno uždėti gabalėlį garstyčių sviesto ir alyvuogę ar slyvą.
Tinka žalios salotos, balta duona, bulvės, keptos su marškinukais.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Kotletai su suflė kepurėlėmis
1 kg bet kokio faršo
2 didelės svogūno galvutės
malti juodieji pipirai
druska
100 ml grietinės, majonezo, kefyro ar vandens
5 kiaušiniai
200 g majonezo
100 g tarkuoto sūrio
Faršą išmaišyti su druska, pipirais, sutarkuotu ar smulkiai supjaustytu vienu svogūnu, grietine (majonezu, kefyru ar vandeniu) ir 2 kiaušiniais. Padėti į šaldytuvą 0,5 - 1 val.
Majonezą išplakti su 3 kiaušiniais. Įmaišyti smulkiai sutarkuotą sūrį. Smulkiai supjaustyti svogūną.
Į skardą, išteptą riebalais, dėti iš faršo suformuotus kotletus. Kotletų viduryje padaryti nedidelius įdubimus, į juos suberti smulkintus svogūnus. Užpilti majonezo ir kiaušinių plakiniu. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min.
1 kg bet kokio faršo
2 didelės svogūno galvutės
malti juodieji pipirai
druska
100 ml grietinės, majonezo, kefyro ar vandens
5 kiaušiniai
200 g majonezo
100 g tarkuoto sūrio
Faršą išmaišyti su druska, pipirais, sutarkuotu ar smulkiai supjaustytu vienu svogūnu, grietine (majonezu, kefyru ar vandeniu) ir 2 kiaušiniais. Padėti į šaldytuvą 0,5 - 1 val.
Majonezą išplakti su 3 kiaušiniais. Įmaišyti smulkiai sutarkuotą sūrį. Smulkiai supjaustyti svogūną.
Į skardą, išteptą riebalais, dėti iš faršo suformuotus kotletus. Kotletų viduryje padaryti nedidelius įdubimus, į juos suberti smulkintus svogūnus. Užpilti majonezo ir kiaušinių plakiniu. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min.
Maltas Vienos kepsnys
1 sužiedėjusi bandelė, 2 svogūnai, 2 česnako skiltelės, 500 g maltos mėsos, 150 g smulkiai sukapotų kiaulienos kepenų, 2 kiaušiniai, 1 šaukštelis druskos, du kartus ant peilio galo karčiųjų pipirų, 1 šaukštelis saldžių raudonųjų pipirų, 1 šaukštelis vidutinio aštrumo garstyčių, 100 g plonais lakšteliais supjaustytų raumenuotų lašiniukų, ¼ l karšto mėsos sultinio (tirpaus), 1 šaukštelis krakmolo, 1/8 l grietinės.
Bandelė išmirkoma šaltame vandenyje. Svogūnai su česnakais nulupami ir smulkiai supjaustomi. Mėsa suminkoma su nuspausta bandele, svogūnais, česnakais, kepenimis, kiaušiniais, druska, karčiaisiais ir raudonaisiais pipirais, garstyčiomis. Iš mėsos tešlos padaromas pailgas kepsnys. Skarda išklojama puse lašiniukų lakštelių, įdedamas kepsnys ir apdedamas likusiais lašiniais. Orkaitė įkaitinama iki 220°. Ant antro iš apačios įtvaro kepsnys, nuolat laistomas mėsos sultiniu, kepa 45 minutes. Paskui laikomas šiltas. Likęs nuo kepsnio skystis praskiedžiamas karštu vandeniu, pakaitinamas ir sutirštinamas grietinėje išmaišytu krakmolu.
1 sužiedėjusi bandelė, 2 svogūnai, 2 česnako skiltelės, 500 g maltos mėsos, 150 g smulkiai sukapotų kiaulienos kepenų, 2 kiaušiniai, 1 šaukštelis druskos, du kartus ant peilio galo karčiųjų pipirų, 1 šaukštelis saldžių raudonųjų pipirų, 1 šaukštelis vidutinio aštrumo garstyčių, 100 g plonais lakšteliais supjaustytų raumenuotų lašiniukų, ¼ l karšto mėsos sultinio (tirpaus), 1 šaukštelis krakmolo, 1/8 l grietinės.
Bandelė išmirkoma šaltame vandenyje. Svogūnai su česnakais nulupami ir smulkiai supjaustomi. Mėsa suminkoma su nuspausta bandele, svogūnais, česnakais, kepenimis, kiaušiniais, druska, karčiaisiais ir raudonaisiais pipirais, garstyčiomis. Iš mėsos tešlos padaromas pailgas kepsnys. Skarda išklojama puse lašiniukų lakštelių, įdedamas kepsnys ir apdedamas likusiais lašiniais. Orkaitė įkaitinama iki 220°. Ant antro iš apačios įtvaro kepsnys, nuolat laistomas mėsos sultiniu, kepa 45 minutes. Paskui laikomas šiltas. Likęs nuo kepsnio skystis praskiedžiamas karštu vandeniu, pakaitinamas ir sutirštinamas grietinėje išmaišytu krakmolu.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
LIUKS kepsnys.Reikia 1kg kiaulienos ar jautienos,gali buti ir kumpis,ir nugarine.Sumaisyti 1 sauksta garstyciu,1 sauksta pomidoru padazo,siek tiek sojos padazo,megiamu prieskoniu mesai.Ta mase aptepti mesos gabala,suvynioti i folija ir palaikyti.Galima ir iskart kepti,bet skaniau,kai per nakti saldytuve pabuna.Tada kepti 200'orkaiteje 1val.,paskui praplesti folija ir kepti dar 20-30min.Viduje ji lieka sultinga,o virsus apskrudes.Galima valgyti ir karsta,ir salta.Nenusivilsit.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Kepsniai su suriu:Reikia 1kg farso,200g varskes,3 riekiu mirkyto batono,1 kiausinio,priekoniu,fermentinio surio.
Farsa,varske,kiausini batona ir prieskoniu sumaisai,tada suri supjaustai 4cm ilgio pirsto storio gabaliukais.Imi farsa,isploji,dedi i vidu suri ir formuoji pailga kotletuka.Apvolioji dziuveseliuose,dedi i skarda ir kepi orkaiteje 30-40min.
Farsa,varske,kiausini batona ir prieskoniu sumaisai,tada suri supjaustai 4cm ilgio pirsto storio gabaliukais.Imi farsa,isploji,dedi i vidu suri ir formuoji pailga kotletuka.Apvolioji dziuveseliuose,dedi i skarda ir kepi orkaiteje 30-40min.