MĖSOS PATIEKALAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 06 Geg 2007, 21:29

Ramunė rašė:
Hazel rašė:o dar tavo idetas nuotraukas pamaciau Paveikslėlis- vel galvoje sukasi idejau su tuo jogurtiniu skanestu...
Čia "Braškinis bokštas", tik be braškių...Paveikslėlis
TAI GALIMA PAVADINTI IMPROVIZACIJA Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Geg 2007, 12:00

Hazel rašė:
Ramunė rašė:
Hazel rašė:o dar tavo idetas nuotraukas pamaciau Paveikslėlis- vel galvoje sukasi idejau su tuo jogurtiniu skanestu...
Čia "Braškinis bokštas", tik be braškių...Paveikslėlis
TAI GALIMA PAVADINTI IMPROVIZACIJA Paveikslėlis
vel kazka praziopsojau :cry: :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 06:13

Troškinta veršiena su daržovėmis

200 g veršienos,
30 g konservuotų kikirūzų,
50 g pievagrybių,
50 g saldžiųjų parikų,
30 g šviežių pomidorų,
30 g porų,
sojos padažo,aitriosios raudonosios paprikos, druskos.

Pasūdytame vandenyje išvirti mėsą. Į sultinį, kuriame virė mėsa, dėti smulkiai supjaustytą papriką,kukurūzų burbuoles,pomidorų skilteles, porų žiedus, įpilti sojos padažo ir patroškinti, tada sudėti gabaliukais supjaustytą mėsą, pabarstyti aitriają paprika ir dar kelias minutes patroškinti.
Tinka su "marškinėliuose"keptomis bulvėmis, ryžiais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 10:55

versiena,labai tinka valgyti tiems,kas serga skrandzio ligomis ir vaikams Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2007, 16:55

Kepta jautiena su garstyčių sviestu

1 kg minkštos jautienos ( nugarinės ar užpakalinio kumpio),
50 g sviesto, druskos, pipirų, baziliko.

Garstyčių sviestui:
100 g sviesto,
šaukštas garstyčių,
vienos citrinos sultys,
šaukštas susmulkintų petražolių,
druskos, pipirų.

Kepimo inde įkaitinti sviestą, įdėti visą gabalą męėsos, pabarstytą pipirais ir baziliku ( tinka mairūnas ar čiobrelis) ir kepti apie 1,5 val. Prieš baigiant kepti pabarstyti druska.
paruošti garstyčių sviestą : visus produktus ištrinti plakikliu, sukrėsti ant folijos, suvynioti ritinėliu ir įdėti į šaldymo kamerą.
Mėsą supjasutyti storokais griežinėliais ( porcijiniais). Ant kiekvieno uždėti gabalėlį garstyčių sviesto ir alyvuogę ar slyvą.
Tinka žalios salotos, balta duona, bulvės, keptos su marškinukais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Geg 2007, 17:13

kazin dar buna garstyciu milteliu pirkti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2007, 17:21

tutsi rašė:kazin dar buna garstyciu milteliu pirkti :roll:
Tur būt yra, bet šiam receptui reikia jau paruoštų garstyčių. :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Geg 2007, 10:08

o man labai skanu namines garstycios,todel ir paklausiau.Pasidaryciau,o jau tada naudociau siam patiekaliukui :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 11 Geg 2007, 11:05

O man patinka garstyčios žirneliais. Parduodamai parduotuvėje. Prancūziškos garstyčios vadinamos.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Geg 2007, 11:27

Lilina rašė:O man patinka garstyčios žirneliais. Parduodamai parduotuvėje. Prancūziškos garstyčios vadinamos.
man jos kazkoki specifini skoni turi :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Geg 2007, 16:01

Lilina rašė:O man patinka garstyčios žirneliais. Parduodamai parduotuvėje. Prancūziškos garstyčios vadinamos.
Man jos irgi labai skanios , nors ir paprastas valgauPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Geg 2007, 18:49

del skonio nesigincisim Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Geg 2007, 19:03

GeraiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Geg 2007, 19:18

gerai,kad nesiginciji Paveikslėlis :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Geg 2007, 19:35

Tiesiog Paveikslėlis , bet panašumo yra ir į Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Geg 2007, 19:36

zinau Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Geg 2007, 19:38

Na matai, koookia gera tavo atmintis, o tu dar drįsti ja abejoti Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Geg 2007, 19:43

daugiau neabejosiu :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 11 Geg 2007, 21:23

Tu, Tutsi, berods ir pievagrybiu nemėgsti Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 09:15

nu ka padarysi,nevalgau :merg2: As tik sveciuose valgau viska,kaip kulturingas zmogus neissirinkineju,bet kai galiu rinktis-nevalgau Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 09:24

Kotletai su suflė kepurėlėmis

1 kg bet kokio faršo
2 didelės svogūno galvutės
malti juodieji pipirai
druska
100 ml grietinės, majonezo, kefyro ar vandens
5 kiaušiniai
200 g majonezo
100 g tarkuoto sūrio

Faršą išmaišyti su druska, pipirais, sutarkuotu ar smulkiai supjaustytu vienu svogūnu, grietine (majonezu, kefyru ar vandeniu) ir 2 kiaušiniais. Padėti į šaldytuvą 0,5 - 1 val.
Majonezą išplakti su 3 kiaušiniais. Įmaišyti smulkiai sutarkuotą sūrį. Smulkiai supjaustyti svogūną.
Į skardą, išteptą riebalais, dėti iš faršo suformuotus kotletus. Kotletų viduryje padaryti nedidelius įdubimus, į juos suberti smulkintus svogūnus. Užpilti majonezo ir kiaušinių plakiniu. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Geg 2007, 09:31

Mano tetulė anksčiau darydavo :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 10:02

skanu ir paprasta :luks:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Geg 2007, 10:05

tutsi rašė:skanu ir paprasta :luks:
tikrai taip :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 10:06

o pati nedarei,tik pas tetule valgei :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Geg 2007, 10:14

tutsi rašė:o pati nedarei,tik pas tetule valgei :roll:
ne :P man nereikėjo gaminti, nes tetulė pavaišindavo :lol: (ji laisvalaikiu gamindavo ir dar kartais tebegamina maistą įvairioms šventėms, baliams, tai visokių visokiausių receptų žino)

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Geg 2007, 10:22

Maltas Vienos kepsnys

1 sužiedėjusi bandelė, 2 svogūnai, 2 česnako skiltelės, 500 g maltos mėsos, 150 g smulkiai sukapotų kiaulienos kepenų, 2 kiaušiniai, 1 šaukštelis druskos, du kartus ant peilio galo karčiųjų pipirų, 1 šaukštelis saldžių raudonųjų pipirų, 1 šaukštelis vidutinio aštrumo garstyčių, 100 g plonais lakšteliais supjaustytų raumenuotų lašiniukų, ¼ l karšto mėsos sultinio (tirpaus), 1 šaukštelis krakmolo, 1/8 l grietinės.

Bandelė išmirkoma šaltame vandenyje. Svogūnai su česnakais nulupami ir smulkiai supjaustomi. Mėsa suminkoma su nuspausta bandele, svogūnais, česnakais, kepenimis, kiaušiniais, druska, karčiaisiais ir raudonaisiais pipirais, garstyčiomis. Iš mėsos tešlos padaromas pailgas kepsnys. Skarda išklojama puse lašiniukų lakštelių, įdedamas kepsnys ir apdedamas likusiais lašiniais. Orkaitė įkaitinama iki 220°. Ant antro iš apačios įtvaro kepsnys, nuolat laistomas mėsos sultiniu, kepa 45 minutes. Paskui laikomas šiltas. Likęs nuo kepsnio skystis praskiedžiamas karštu vandeniu, pakaitinamas ir sutirštinamas grietinėje išmaišytu krakmolu.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 13:07

Hazel rašė:
tutsi rašė:o pati nedarei,tik pas tetule valgei :roll:
ne :P man nereikėjo gaminti, nes tetulė pavaišindavo :lol: (ji laisvalaikiu gamindavo ir dar kartais tebegamina maistą įvairioms šventėms, baliams, tai visokių visokiausių receptų žino)
gera tokia tetule tureti :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 14:31

LIUKS kepsnys.Reikia 1kg kiaulienos ar jautienos,gali buti ir kumpis,ir nugarine.Sumaisyti 1 sauksta garstyciu,1 sauksta pomidoru padazo,siek tiek sojos padazo,megiamu prieskoniu mesai.Ta mase aptepti mesos gabala,suvynioti i folija ir palaikyti.Galima ir iskart kepti,bet skaniau,kai per nakti saldytuve pabuna.Tada kepti 200'orkaiteje 1val.,paskui praplesti folija ir kepti dar 20-30min.Viduje ji lieka sultinga,o virsus apskrudes.Galima valgyti ir karsta,ir salta.Nenusivilsit. :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 14:34

Kepsniai su suriu:Reikia 1kg farso,200g varskes,3 riekiu mirkyto batono,1 kiausinio,priekoniu,fermentinio surio.
Farsa,varske,kiausini batona ir prieskoniu sumaisai,tada suri supjaustai 4cm ilgio pirsto storio gabaliukais.Imi farsa,isploji,dedi i vidu suri ir formuoji pailga kotletuka.Apvolioji dziuveseliuose,dedi i skarda ir kepi orkaiteje 30-40min.

Skelbti atsakymą