MĖSOS PATIEKALAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Bal 2007, 16:35

Hazel rašė:aš nesakau, kad mano kolektyvas prastas, bet... :roll: ne su visais gerai sutariu, kadangi vyrauja grupelės... (kaip ir mokinių tarpe panašiai :lol: )
Aš tą supratau. Paveikslėlis Kai susitinkam seminaruose, pasikalbam. Daugumoj mokyklų taip yra. O mūsų kolektyvas nedidelis, pastovus ir mes labai greitai izoliuojam tas damačkas.Bet, aišku, yra porytė, su kuriom kalbėti gali ne apie viską, ką nori Paveikslėlis

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 29 Bal 2007, 16:40

Kiaušiniai škotiškai

8 kietai išvirti kiaušiniai

800 g faršo
2 kiaušiniai
1 svogūno galva
1 - 2 skiltelės česnako
2 v. š. bet kokių smulkintų žalumynų
100 g šviežių duonos trupinėlių
druskos, pipirų
aliejaus

Svogūną ir česnakus labai smulkiai supjaustyti. Į indą su faršu suberti svogūnus, česnakus, žalumynus, duonos trupinėlius, įmušti kiaušinius, pagardinti druska bei pipirais. Viską labai gerai išmaišyti. Iš faršo suformuoti du paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėti po virtą kiaušinį ir gražiai apspausti faršu iš visų pusių, kad kiaušinis liktų viduje.
Keptuvėje labai įkaitinti aliejų ir apkepti kukulius iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Keptuvę uždengti dangčiu, viryklę prisukti iki minimumo ir patroškinti dar 10 – 15 min.

P.S. As naudojau paprastus zdiuveselius. Kukulius apkepiau, o paskui troskinau vistienos sultinyje (2 stikl. vandens + 1 sultinio kubelis) su kepintom aliejuje morkomis (2 morkos, tarkuotos burokine tarka). Net maniskiui labai patiko.

Kita karta darysiu su putpeliu kiausiniais, nes man vienas toks kiausis per didelis.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 29 Bal 2007, 16:41

Cia ne mano receptas. Cia radau kuzkuriame is forumu apie maista. Greiciausiai is super mamos. Tikiuo mamytes nesupyks uz isbandyta ir dar karta paviesinta recepta :roll: :wink: :lol:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 29 Bal 2007, 16:43

Jautiena kiniškai

400 g jautienos be kaulo, stiklinė šaldytų žirnelių, 1 žalioji paprika, 1 svogūnas, keletas grybų, 2 šaukštai aliejaus, 2 šaukštai sojų padažo, 1 šaukštelis krakmolo, žiupsnelis pipirų.

Jautieną nuplaukite, grybus išmirkykite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais, papriką - juostelėmis. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus, sudėkite mėsą ir maišydamos apkepinkite. Įpilkite 3/4 stiklinės karšto vandens, suberkite žirnelius, grybus ir papriką. Troškinkite ant lėtos ugnies, kol mėsa suminkštės, pagardinkite sojų padažu ir pipirais. Miltus sumaišykite su 1/2 stiklinės šalto vandens, supilkite į patiekalą, sumaišykite, užvirkite. Patiekite su makaronais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Bal 2007, 16:44

zuikaite rašė:Kiaušiniai škotiškai
Nežinau, škotiški, ar ne , bet mūsų krašte jie labai paplitę. Tikrai skanu. O aš dažniausiai pi Velykų juos darau, kad kiaušinius sunaudoti Paveikslėlis

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 29 Bal 2007, 16:45

Jautienos suktinukai su marinuotais agurkais

500 g jautienos nugarinės,
5 marinuotų agurkėlių,
2 svogūnų, 100 g fermentinio sūrio,
1 šaukšto miltų,
2 šaukštų garstyčių,
žiupsnelio druskos,
pipirų, aliejaus.

Mėsą supjaustykite griežinėliais, išmuškite, aptepkite garstyčiomis, pabarstykite pipirais, druska, ant viršaus uždėkite labai plonais griežinėliais arba kubeliais pjaustytus svogūnus, agurkus, sūrio juosteles. Susukę suktinukus, juos persmeikite pagaliukais arba suriškite siūlais, apkepkite keptuvėje su aliejumi. Likusius svogūnus pakepkite aliejuje, sukrėskite į puodą, ant jų sudėkite suktinukus, įpilkite truputį vandens ir troškinkite ant ugnies. Patiekite su šviežiais agurkais, bulvių koše.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 29 Bal 2007, 16:46

Kepta jautiena

500 g jautienos be kaulų, 5 pievagrybiai, 1 svogūnas, truputis druskos, pipirų, 1 šaukštas aliejaus.

Padažui: pusė stiklinės sultinio, 1 šaukštelis krakmolo, citrinos sulčių, 2 šaukštai jogurto, žiupsnelis cukraus.

Mėsą keliose vietose giliai įpjaukite. Pievagrybius ir svogūną supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, pagardinkite druska ir pipirais. Į įpjovas mėsoje prikimškite faršo ir mėsą gausiai pasūdykite, pabarstykite pipirais. Įvyniokite į foliją ir kepkite apie 50 minučių. Baigdamos kepti, išvyniokite ir palaistykite išsiskyrusiomis sultimis.
Padažui užvirinkite sultinį, įberkite su nedideliu kiekiu vandens sumaišytą krakmolą, užvirkite, supilkite citrinos sultis ir jogurtą. Galite patiekti su grikių koše.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Bal 2007, 16:48

zuikaite rašė:Cia ne mano receptas. Cia radau kuzkuriame is forumu apie maista. Greiciausiai is super mamos. Tikiuo mamytes nesupyks uz isbandyta ir dar karta paviesinta recepta :roll: :wink: :lol:
Geras receptėlis Paveikslėlis
O šiaip tai dauguma mūsų naudojam svetimus receptus, tik gal kiek keičiam, tobulinam, taikom pagal savo skonįPaveikslėlis Neturėtų pyktiPaveikslėlis
Be to, sako, kad ir pyragą pagal tą patį receptą dvi šeimininkės iškeps kitokio skonio Paveikslėlis

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 29 Bal 2007, 16:48

Prancūziškas žalios jautienos užkandis

100 g ypač plonai supjaustyto jautienos kumpio, 1 citrina, alyvų aliejaus, petražolių, česnako, Parmezano sūrio.

Plonais griežinėliais supjaustykite žalios jautienos kumpį, tada jį išmuškite, kad mėsytė suminkštėtų. Taip paruoštą jautieną sudėkite vienu sluoksniu į lėkštę. Tuomet apšlakstykite šviežiai išspaustomis citrinos sultimis ir aliejumi. Apibarstykite smulkiai supjaustytu arba išspaustu česnaku, smulkintomis petražolėmis bei tarkuotu Parmezano sūriu. Marinuokite 3-4 val. Valgykite su daržovėmis, duona.

P.S. Sitoia mesyte turetu man labai patikti, nes man patinka zalia mesa. O dar su suriu. Restoranuose jei bna, tai uzsisakau tokios mesytes. :roll:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 29 Bal 2007, 16:51

Paskutiniai recepta tai is sio puslapio www.valstietis.lt

Gal ka dar sau tinkamo rasite. as ikeliau tuos, kurie man labiausia prie dusios :roll:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 29 Bal 2007, 16:53

Tuos skotiskus kiausinius idesiu i kaip kas gaminama, nes nufotografavau visa gaminimo eiga :roll: Tikrai verta gaminti. Labai, net laaaaabai skanu!

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 29 Bal 2007, 17:16

Kiek čia daug skanių receptų pridėjote. Taip ir norisi gaminti. Man atrodo, kad atėjo laikas, kai jau atsibodo vien saldumynai Paveikslėlis dažniau gaminsiu iš mėsos kažką.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Bal 2007, 17:35

Ale kaip draugiškai viena kitą išvedėme iš doros kelio Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 29 Bal 2007, 17:44

Ramunė rašė:Ale kaip draugiškai viena kitą išvedėme iš doros kelio Paveikslėlis
ne, mes tik atvedėme viena kitą prie kito takelio Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Bal 2007, 17:50

Taip, gerai būtų, kad nenusprūstume nuo jų Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 29 Bal 2007, 18:00

Ramunė rašė:Taip, gerai būtų, kad nenusprūstume nuo jų Paveikslėlis
Geriausiai būtų išlaikyti pusiausvyrą tarp pyragų ir mėsos Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 29 Bal 2007, 19:29

Mėsos čipsai

Sušaldytą mėsą(nesvarbu kokia, kiauliena, jautiena) šiek tiek atšildyti, ir dar sušalusią papjaustyti plonais po 0,5 cm grežinėliais. Paskui duoti atitirpti galutinai ir apibarstyti prieskoniais su druska. Į keptuvę įpilti aliejaus apie 2cm ir kepti grežinėlius. Išeina ir geras užkandis prie alaus ir šiaip užkąsti galima mirkant į majonezą, ketčupą ar spec pagamintą mirkalą.

Tokią temą pražiopsojau !!! Gėriau vėliau, nei niekada :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Bal 2007, 20:10

[quote="Lilina"]Mėsos čipsai/quote]

O čia tai tiksliai negirdėtas patiekaliukasPaveikslėlis
O kokia mėsa - riebi ar ne - nesvarbu :?: Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 29 Bal 2007, 20:12

Nelabai riebi, gėriau be riebalu...
nors tiesa pasakius, jeigu tau patinka kepti stambiai pjaustyti lašiniai...gal ir nieko bus :roll: čia aš samprotaut bandau....

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 30 Bal 2007, 15:36

Kam mesa patinka, tie cipsiukai turetu buti labai jau skanus... O tikrai jie traskus?

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 30 Bal 2007, 16:01

Jie traškus nebus, kaip čia pasakius apie jų konsistenciją :roll: Minkšti ir kieti tuo pačiu metu. Vidus - minkštas, išorė - traški :P

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 30 Bal 2007, 16:51

Tie čipsai turėtų būti skanu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Geg 2007, 12:33

o kad butu cipsai ,tai odeles reikia kepti :merg2: labai skanu,nors ir nelabai sveika :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 02 Geg 2007, 14:51

Dar nepaminėjau kad tuos čipsus prieš kepant gerai butu biški atidaužyti, tada traškesni gaunasi. :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Geg 2007, 16:51

na reikes pabandyti,kada prie alaus :merg2:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 05 Geg 2007, 22:06

tutsi rašė:na reikes pabandyti,kada prie alaus :merg2:
aš jau nebespėju visko išbandyti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Geg 2007, 09:53

Hazel rašė:aš jau nebespėju visko išbandyti :roll:
O anksčiau, nori pasakyt, viską spėdavai Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 06 Geg 2007, 19:13

Specialiai Sigai suradau
Kumpis su špinatais
6 porcijoms reikės:
1kg kiaulienos kumpio,
1/2 stiklinės raudonojo vyno,
750g šviežių špinatų(gali būti ir šaldyti),
3-4 morkų,
mažo ryšelio svogūnų laiškų,
kelių šakelių čiobrelių ir rozmarino,
3 skiltelių česnako,
kiaulienos prieskonių,
druskos,3 šaukštų aliejaus.


Mėsą išdaužykite į didelį ir ploną gabalą. 5trinkite druska ir kiaulienos prieskoniais. Pašlakstykite vynu. Kelioms val. įdėkite į šaldytuvą. Špinatus apvirkite, nukoškite. Sumaišykite su susmulkintais česnakais. Morkas nuskuskite ir 5 min. apvirkite. Nukoškite. Svogūnėlius supjaustykite į keturias dalis, o laiškus - smulkiai. Ant mėsos dėkite špinatus, morkas, svogūnus, česnaką ir žalumynus. Pašlakstykite šaukštu aliejaus. Suvyniokite ir suriškite siūlu. Mėsą apkepinkite aliejuje, įdėkite į formą, užpilkite likusį vyną ir kepkite 1,5 val. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Galima patiekti šaltą arba karštą.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 06 Geg 2007, 19:15

Ramunė rašė:
Hazel rašė:aš jau nebespėju visko išbandyti :roll:
O anksčiau, nori pasakyt, viską spėdavai Paveikslėlis
tiesiog atsirinkdavau receptus, kurie mane sudomindavo ir juos isbandydavau, bet dabar tu receptu prisikaupe labai daug Paveikslėlis
bet visi labai idomus, tikrai noriu isbandyti Paveikslėlis
o dar tavo idetas nuotraukas pamaciau Paveikslėlis- vel galvoje sukasi idejau su tuo jogurtiniu skanestu...

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Geg 2007, 20:57

Hazel rašė:o dar tavo idetas nuotraukas pamaciau Paveikslėlis- vel galvoje sukasi idejau su tuo jogurtiniu skanestu...
Čia "Braškinis bokštas", tik be braškių...Paveikslėlis

Skelbti atsakymą