Aš tą supratau. Kai susitinkam seminaruose, pasikalbam. Daugumoj mokyklų taip yra. O mūsų kolektyvas nedidelis, pastovus ir mes labai greitai izoliuojam tas damačkas.Bet, aišku, yra porytė, su kuriom kalbėti gali ne apie viską, ką noriHazel rašė:aš nesakau, kad mano kolektyvas prastas, bet... ne su visais gerai sutariu, kadangi vyrauja grupelės... (kaip ir mokinių tarpe panašiai )
MĖSOS PATIEKALAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Kiaušiniai škotiškai
8 kietai išvirti kiaušiniai
800 g faršo
2 kiaušiniai
1 svogūno galva
1 - 2 skiltelės česnako
2 v. š. bet kokių smulkintų žalumynų
100 g šviežių duonos trupinėlių
druskos, pipirų
aliejaus
Svogūną ir česnakus labai smulkiai supjaustyti. Į indą su faršu suberti svogūnus, česnakus, žalumynus, duonos trupinėlius, įmušti kiaušinius, pagardinti druska bei pipirais. Viską labai gerai išmaišyti. Iš faršo suformuoti du paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėti po virtą kiaušinį ir gražiai apspausti faršu iš visų pusių, kad kiaušinis liktų viduje.
Keptuvėje labai įkaitinti aliejų ir apkepti kukulius iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Keptuvę uždengti dangčiu, viryklę prisukti iki minimumo ir patroškinti dar 10 – 15 min.
P.S. As naudojau paprastus zdiuveselius. Kukulius apkepiau, o paskui troskinau vistienos sultinyje (2 stikl. vandens + 1 sultinio kubelis) su kepintom aliejuje morkomis (2 morkos, tarkuotos burokine tarka). Net maniskiui labai patiko.
Kita karta darysiu su putpeliu kiausiniais, nes man vienas toks kiausis per didelis.
8 kietai išvirti kiaušiniai
800 g faršo
2 kiaušiniai
1 svogūno galva
1 - 2 skiltelės česnako
2 v. š. bet kokių smulkintų žalumynų
100 g šviežių duonos trupinėlių
druskos, pipirų
aliejaus
Svogūną ir česnakus labai smulkiai supjaustyti. Į indą su faršu suberti svogūnus, česnakus, žalumynus, duonos trupinėlius, įmušti kiaušinius, pagardinti druska bei pipirais. Viską labai gerai išmaišyti. Iš faršo suformuoti du paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėti po virtą kiaušinį ir gražiai apspausti faršu iš visų pusių, kad kiaušinis liktų viduje.
Keptuvėje labai įkaitinti aliejų ir apkepti kukulius iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Keptuvę uždengti dangčiu, viryklę prisukti iki minimumo ir patroškinti dar 10 – 15 min.
P.S. As naudojau paprastus zdiuveselius. Kukulius apkepiau, o paskui troskinau vistienos sultinyje (2 stikl. vandens + 1 sultinio kubelis) su kepintom aliejuje morkomis (2 morkos, tarkuotos burokine tarka). Net maniskiui labai patiko.
Kita karta darysiu su putpeliu kiausiniais, nes man vienas toks kiausis per didelis.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Jautiena kiniškai
400 g jautienos be kaulo, stiklinė šaldytų žirnelių, 1 žalioji paprika, 1 svogūnas, keletas grybų, 2 šaukštai aliejaus, 2 šaukštai sojų padažo, 1 šaukštelis krakmolo, žiupsnelis pipirų.
Jautieną nuplaukite, grybus išmirkykite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais, papriką - juostelėmis. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus, sudėkite mėsą ir maišydamos apkepinkite. Įpilkite 3/4 stiklinės karšto vandens, suberkite žirnelius, grybus ir papriką. Troškinkite ant lėtos ugnies, kol mėsa suminkštės, pagardinkite sojų padažu ir pipirais. Miltus sumaišykite su 1/2 stiklinės šalto vandens, supilkite į patiekalą, sumaišykite, užvirkite. Patiekite su makaronais.
400 g jautienos be kaulo, stiklinė šaldytų žirnelių, 1 žalioji paprika, 1 svogūnas, keletas grybų, 2 šaukštai aliejaus, 2 šaukštai sojų padažo, 1 šaukštelis krakmolo, žiupsnelis pipirų.
Jautieną nuplaukite, grybus išmirkykite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais, papriką - juostelėmis. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus, sudėkite mėsą ir maišydamos apkepinkite. Įpilkite 3/4 stiklinės karšto vandens, suberkite žirnelius, grybus ir papriką. Troškinkite ant lėtos ugnies, kol mėsa suminkštės, pagardinkite sojų padažu ir pipirais. Miltus sumaišykite su 1/2 stiklinės šalto vandens, supilkite į patiekalą, sumaišykite, užvirkite. Patiekite su makaronais.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Jautienos suktinukai su marinuotais agurkais
500 g jautienos nugarinės,
5 marinuotų agurkėlių,
2 svogūnų, 100 g fermentinio sūrio,
1 šaukšto miltų,
2 šaukštų garstyčių,
žiupsnelio druskos,
pipirų, aliejaus.
Mėsą supjaustykite griežinėliais, išmuškite, aptepkite garstyčiomis, pabarstykite pipirais, druska, ant viršaus uždėkite labai plonais griežinėliais arba kubeliais pjaustytus svogūnus, agurkus, sūrio juosteles. Susukę suktinukus, juos persmeikite pagaliukais arba suriškite siūlais, apkepkite keptuvėje su aliejumi. Likusius svogūnus pakepkite aliejuje, sukrėskite į puodą, ant jų sudėkite suktinukus, įpilkite truputį vandens ir troškinkite ant ugnies. Patiekite su šviežiais agurkais, bulvių koše.
500 g jautienos nugarinės,
5 marinuotų agurkėlių,
2 svogūnų, 100 g fermentinio sūrio,
1 šaukšto miltų,
2 šaukštų garstyčių,
žiupsnelio druskos,
pipirų, aliejaus.
Mėsą supjaustykite griežinėliais, išmuškite, aptepkite garstyčiomis, pabarstykite pipirais, druska, ant viršaus uždėkite labai plonais griežinėliais arba kubeliais pjaustytus svogūnus, agurkus, sūrio juosteles. Susukę suktinukus, juos persmeikite pagaliukais arba suriškite siūlais, apkepkite keptuvėje su aliejumi. Likusius svogūnus pakepkite aliejuje, sukrėskite į puodą, ant jų sudėkite suktinukus, įpilkite truputį vandens ir troškinkite ant ugnies. Patiekite su šviežiais agurkais, bulvių koše.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Kepta jautiena
500 g jautienos be kaulų, 5 pievagrybiai, 1 svogūnas, truputis druskos, pipirų, 1 šaukštas aliejaus.
Padažui: pusė stiklinės sultinio, 1 šaukštelis krakmolo, citrinos sulčių, 2 šaukštai jogurto, žiupsnelis cukraus.
Mėsą keliose vietose giliai įpjaukite. Pievagrybius ir svogūną supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, pagardinkite druska ir pipirais. Į įpjovas mėsoje prikimškite faršo ir mėsą gausiai pasūdykite, pabarstykite pipirais. Įvyniokite į foliją ir kepkite apie 50 minučių. Baigdamos kepti, išvyniokite ir palaistykite išsiskyrusiomis sultimis.
Padažui užvirinkite sultinį, įberkite su nedideliu kiekiu vandens sumaišytą krakmolą, užvirkite, supilkite citrinos sultis ir jogurtą. Galite patiekti su grikių koše.
500 g jautienos be kaulų, 5 pievagrybiai, 1 svogūnas, truputis druskos, pipirų, 1 šaukštas aliejaus.
Padažui: pusė stiklinės sultinio, 1 šaukštelis krakmolo, citrinos sulčių, 2 šaukštai jogurto, žiupsnelis cukraus.
Mėsą keliose vietose giliai įpjaukite. Pievagrybius ir svogūną supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, pagardinkite druska ir pipirais. Į įpjovas mėsoje prikimškite faršo ir mėsą gausiai pasūdykite, pabarstykite pipirais. Įvyniokite į foliją ir kepkite apie 50 minučių. Baigdamos kepti, išvyniokite ir palaistykite išsiskyrusiomis sultimis.
Padažui užvirinkite sultinį, įberkite su nedideliu kiekiu vandens sumaišytą krakmolą, užvirkite, supilkite citrinos sultis ir jogurtą. Galite patiekti su grikių koše.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Geras receptėliszuikaite rašė:Cia ne mano receptas. Cia radau kuzkuriame is forumu apie maista. Greiciausiai is super mamos. Tikiuo mamytes nesupyks uz isbandyta ir dar karta paviesinta recepta
O šiaip tai dauguma mūsų naudojam svetimus receptus, tik gal kiek keičiam, tobulinam, taikom pagal savo skonį Neturėtų pykti
Be to, sako, kad ir pyragą pagal tą patį receptą dvi šeimininkės iškeps kitokio skonio
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Prancūziškas žalios jautienos užkandis
100 g ypač plonai supjaustyto jautienos kumpio, 1 citrina, alyvų aliejaus, petražolių, česnako, Parmezano sūrio.
Plonais griežinėliais supjaustykite žalios jautienos kumpį, tada jį išmuškite, kad mėsytė suminkštėtų. Taip paruoštą jautieną sudėkite vienu sluoksniu į lėkštę. Tuomet apšlakstykite šviežiai išspaustomis citrinos sultimis ir aliejumi. Apibarstykite smulkiai supjaustytu arba išspaustu česnaku, smulkintomis petražolėmis bei tarkuotu Parmezano sūriu. Marinuokite 3-4 val. Valgykite su daržovėmis, duona.
P.S. Sitoia mesyte turetu man labai patikti, nes man patinka zalia mesa. O dar su suriu. Restoranuose jei bna, tai uzsisakau tokios mesytes.
100 g ypač plonai supjaustyto jautienos kumpio, 1 citrina, alyvų aliejaus, petražolių, česnako, Parmezano sūrio.
Plonais griežinėliais supjaustykite žalios jautienos kumpį, tada jį išmuškite, kad mėsytė suminkštėtų. Taip paruoštą jautieną sudėkite vienu sluoksniu į lėkštę. Tuomet apšlakstykite šviežiai išspaustomis citrinos sultimis ir aliejumi. Apibarstykite smulkiai supjaustytu arba išspaustu česnaku, smulkintomis petražolėmis bei tarkuotu Parmezano sūriu. Marinuokite 3-4 val. Valgykite su daržovėmis, duona.
P.S. Sitoia mesyte turetu man labai patikti, nes man patinka zalia mesa. O dar su suriu. Restoranuose jei bna, tai uzsisakau tokios mesytes.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Paskutiniai recepta tai is sio puslapio www.valstietis.lt
Gal ka dar sau tinkamo rasite. as ikeliau tuos, kurie man labiausia prie dusios
Gal ka dar sau tinkamo rasite. as ikeliau tuos, kurie man labiausia prie dusios
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Mėsos čipsai
Sušaldytą mėsą(nesvarbu kokia, kiauliena, jautiena) šiek tiek atšildyti, ir dar sušalusią papjaustyti plonais po 0,5 cm grežinėliais. Paskui duoti atitirpti galutinai ir apibarstyti prieskoniais su druska. Į keptuvę įpilti aliejaus apie 2cm ir kepti grežinėlius. Išeina ir geras užkandis prie alaus ir šiaip užkąsti galima mirkant į majonezą, ketčupą ar spec pagamintą mirkalą.
Tokią temą pražiopsojau !!! Gėriau vėliau, nei niekada
Sušaldytą mėsą(nesvarbu kokia, kiauliena, jautiena) šiek tiek atšildyti, ir dar sušalusią papjaustyti plonais po 0,5 cm grežinėliais. Paskui duoti atitirpti galutinai ir apibarstyti prieskoniais su druska. Į keptuvę įpilti aliejaus apie 2cm ir kepti grežinėlius. Išeina ir geras užkandis prie alaus ir šiaip užkąsti galima mirkant į majonezą, ketčupą ar spec pagamintą mirkalą.
Tokią temą pražiopsojau !!! Gėriau vėliau, nei niekada
Specialiai Sigai suradau
Kumpis su špinatais
6 porcijoms reikės:
1kg kiaulienos kumpio,
1/2 stiklinės raudonojo vyno,
750g šviežių špinatų(gali būti ir šaldyti),
3-4 morkų,
mažo ryšelio svogūnų laiškų,
kelių šakelių čiobrelių ir rozmarino,
3 skiltelių česnako,
kiaulienos prieskonių,
druskos,3 šaukštų aliejaus.
Mėsą išdaužykite į didelį ir ploną gabalą. 5trinkite druska ir kiaulienos prieskoniais. Pašlakstykite vynu. Kelioms val. įdėkite į šaldytuvą. Špinatus apvirkite, nukoškite. Sumaišykite su susmulkintais česnakais. Morkas nuskuskite ir 5 min. apvirkite. Nukoškite. Svogūnėlius supjaustykite į keturias dalis, o laiškus - smulkiai. Ant mėsos dėkite špinatus, morkas, svogūnus, česnaką ir žalumynus. Pašlakstykite šaukštu aliejaus. Suvyniokite ir suriškite siūlu. Mėsą apkepinkite aliejuje, įdėkite į formą, užpilkite likusį vyną ir kepkite 1,5 val. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Galima patiekti šaltą arba karštą.
Kumpis su špinatais
6 porcijoms reikės:
1kg kiaulienos kumpio,
1/2 stiklinės raudonojo vyno,
750g šviežių špinatų(gali būti ir šaldyti),
3-4 morkų,
mažo ryšelio svogūnų laiškų,
kelių šakelių čiobrelių ir rozmarino,
3 skiltelių česnako,
kiaulienos prieskonių,
druskos,3 šaukštų aliejaus.
Mėsą išdaužykite į didelį ir ploną gabalą. 5trinkite druska ir kiaulienos prieskoniais. Pašlakstykite vynu. Kelioms val. įdėkite į šaldytuvą. Špinatus apvirkite, nukoškite. Sumaišykite su susmulkintais česnakais. Morkas nuskuskite ir 5 min. apvirkite. Nukoškite. Svogūnėlius supjaustykite į keturias dalis, o laiškus - smulkiai. Ant mėsos dėkite špinatus, morkas, svogūnus, česnaką ir žalumynus. Pašlakstykite šaukštu aliejaus. Suvyniokite ir suriškite siūlu. Mėsą apkepinkite aliejuje, įdėkite į formą, užpilkite likusį vyną ir kepkite 1,5 val. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Galima patiekti šaltą arba karštą.
tiesiog atsirinkdavau receptus, kurie mane sudomindavo ir juos isbandydavau, bet dabar tu receptu prisikaupe labai daugRamunė rašė:O anksčiau, nori pasakyt, viską spėdavaiHazel rašė:aš jau nebespėju visko išbandyti
bet visi labai idomus, tikrai noriu isbandyti
o dar tavo idetas nuotraukas pamaciau - vel galvoje sukasi idejau su tuo jogurtiniu skanestu...