MĖSOS PATIEKALAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 23 Geg 2007, 09:46

Ramunė rašė:Mėsa su morkomis ir razinomis

Lilina, aūūūū :wink: :twisted:
Nespėju sužiūrėt visų temų :oops: Tiek daug prirašėt...tokios aktyvistės esat :D
Nežinau ar darysiu šį receptą....bet išsaugosiu į spec failą ;)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Geg 2007, 10:27

daryk,daryk,pabandyti verta,gal patiks :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2007, 17:09

Mėsos muštiniai su duonos padažu

Muštinius paruošiame įprastai, apkepiname iš abiejų pusių.

Padažas:

50 g juodos duonos,
50 g pieno,
1 - 32 graikiniai riešutai,
3 skiltelės česnako,
1 šaukštelis acto, druskos, pipirų,
100 g aliejaus.

Duoną išmirkyti piene ir nuspausti.Riešutus pakepinti ir sugrūsti, sudėti į duonos masę, įmaišyti sutrintus česnakus.Viską pertrinti, supilti aliejų ir pakaitinti. Padažui sutirštėjus, pasūdyti, supilti actą ir gerai išmaišyti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Geg 2007, 17:14

:hubba: man patinka kai daug riesutu

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2007, 17:21

Aš tokio dar nedariau. Darau truputį kitaip : batonas ir migdolai. Klaikiai skanu prie bet kokių mėsos patiekalų Paveikslėlis( na, šašlykų nevalgiau)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2007, 17:42

Atominis troškinys

Jautiena,
virtos arba konservuotos pupelės,
apvirtos morkos,
aitrioji paprika,
Vorčesterio ir sojų padažai,
pomidorų padažas ( aštrus),
krapai, petražolės, druska,, čili pipiriukai, 5 pipirų mišinys.

Mėsą supjaustyti kubeliais ir kepti.
Morkos - didesniais kubeliais. Dedame prie mėsos, suberiame pupeles, beriame druską, pipirus, labai smulkiai supjaustytą aitriąją papriką. Viską patroškiname. Sudedame padažus, patroškiname dar 5 min.

Aš dar dedu svogūno ir česnako, bet originale jų nėra. O vietoj jautienos labai tinka ir kiauliena.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Geg 2007, 18:15

ir man su kiauliena namuose paprasciau :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2007, 19:43

tutsi rašė:ir man su kiauliena namuose paprasciau :roll:
Aš vis ruošiuosi jos nusipirktiPaveikslėlis bet ta diena kaip neateina, taip neateinaPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Geg 2007, 08:57

tai ka tu valgai :shock:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 24 Geg 2007, 14:22

Savo kiaulės kieme vieną po kitos pjauna Paveikslėlis :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Geg 2007, 14:40

taigi jinai neturi paršuku,tik karves Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Geg 2007, 14:52

Taip, paršiukų, paukščiukų neturiu. Yra tik karvės, veršiai ir telyčios. Bet jas matau gan retai. Paveikslėlis
Valgom dažniausiai kiaulieną, aš ten apie jautieną, kad neprisiruošiu nusipirktPaveikslėlis
O jei būtų mano valia namuose, valgytume tik žuvies ir daržovių patiekalus, bet :cry: yra kitų nuomoniųPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Geg 2007, 16:24

jei butu mano valia,tai pas mane katinukas namuose butu :twisted:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Geg 2007, 17:17

tutsi rašė:jei butu mano valia,tai pas mane katinukas namuose butu :twisted:
taigi va, tenka prisitaikyti ir susitaikytiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Geg 2007, 17:47

o taip kartais nesinori taikytis Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Geg 2007, 19:33

Kepsnys su sūriu

Jautienos gabalėlius išmušti, pabarstyti prieskoniais ir pašlakstyti degtine.
Išplakti kiaušinį. Į kitą lėkštę - tarkuotas germentinis sūris.
Mėsą paniruojame sūris-kiaušinis-sūris. Kepame keptuvėje ant silpnos ugnies.

Labai skanu su virtais ryžiais, į kuriuos įdėta pomidorų padažo, šviežių daržovių salotomis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Geg 2007, 19:36

Mėsa aštriame padaže

Mėsą supjaustyti juostelėmis.
Svogūną - pusžiedžiais;
česnaką labai smulkiai;
čili pipirą - juostelėmis;
paptiką ir imbierą - juostelėmis.

Mėsą ir svogūną kepame gilesnėje keptuvėje. Kai apkepa, suberiamepapriką, čili pipirą, pabaigoje - imbierą ir česnaką. Dedame gerą šaukštą grietinės ir leidžiame pasitroškinti 5 min.
Vietoje grietinės galima dėti medaus šaukštą. Tada troskiname apie 3 min. Jau visai kitoks skonis.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Geg 2007, 13:30

Musaka

1 kg baklažano,
0,5 kg bulvių
0,5 kg faršo,
nedidelis indelis marinuotų pomidorų savo sultyse be odelių,
truputis aliejaus,
2 smulkiai supjaustyti svogūnai,
česnako,
pusantro arbatinio puodelio sutarkuoto sūrio,
druska, pipirai,lauro lapai.
.

Padažui:
1 arbatinis puodelis sviesto
tiek pat -miltų
4 arbatiniai puodeliai šalto pieno
2 kiaušiniai
druska, pipirai, muskato riešutas.



Baklažaną ir bulves nuvalyti ir supjausčius riekelėmis, apkepinti aliejuje. I troškintuva įpilti aliejaus ir pakepti svogūnus, česnaką, įdeti faršą ir 10 min. troškinti.

Sudėti pomidorus, druską, pipirus, sumažinti ugnį ir dar troškinti 30 min.

Į sviestu pateptą indą sudėti pusę bulvių, uždengti jas puse faršo ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Ant viršaus dėti likusias bulves ir baklažanus, dar ant viršaus – likusi faršą.

Padaža gaminti taip: keptuvėje ištirpdyti sviestą, dėti miltus ir pastoviai maišyti 5 min., palaipsniui pilant šaltą pieną. Nuėmus nuo ugnies, įdeti druskos, pipirų ir muskato riešuto. Tada sudėti išplaktus kiaušinius ir gerai išmaišyti. Užpilti tą padažą ant “musakos” ir kepti orkaiteje apie 40 min. iki kol gražiai paruduos.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Geg 2007, 13:43

Mustiniai su obuoliu padazu

Jums prireiks :
4 asmenims

4 po 150 g kiaulienos nugarinės muštiniai
1 pakelis (28 g) graikiškų maltos mėsos prieskonių “Santa Maria”
4 valg. š. aliejaus
6 valg. š. natūralių obuolių sulčių
arba tarkuotų obuolių
125 ml mėsos sultinio
žiupsnelis grūstų kmynų “Santa Maria”


Veiksmai :
Kiaulienos muštinius paskaninkite grūstais kmynais. Kepkite juos su aliejumi iš abiejų pusių apie 10 minučių. Išimkite muštinius iš keptuvės ir laikykite karštai. Į keptuvę įpilkite obuolių sulčių arba sudėkite tarkuotus obuolius, supilkite sultinį ir įdėkite prieskonių, gerai išmaišykite. Padažą pakaitinkite porą minučių ir užpilkite juo karštus muštinius. Muštinius patiekite su bulvių koše ir lengvomis salotomis su šviežiais obuoliais.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Geg 2007, 15:56

Kokios virtuvės tas patiekalas "Musaka"?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Geg 2007, 16:14

Pagal Google - graikų :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Geg 2007, 10:18

tikrai graiku :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 01 Bir 2007, 09:14

Šeštadieniui esu užplanavusi daryti KIJEVO KOTLETUS NAUJOVIŠKAI, radau receptą internete:

1 kg vištienos krūtinėlės (stambiau sumaltos),
1 pokelis varškės,
sviestas,
kiaušinis,
džiuvėsiai,
aliejus virimui,
prieskoniai,
druska.

Iš mėsos, varškės, prieskonių suminkyti faršą, formuoti kotletus, į jų vidų įdėti gabalėlius sušaldyto sviesto, kotletus pavoliojame į plaktus kiaušinius, džiuvėsėlius, paniruojam porą kartų, virti aliejuje ant silpnos ugnies apie 20 minučių. SkanausPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Bir 2007, 09:18

matai,atrodo ir i vistiena gerai deti varske,o as galvodavau,kad tik i jautiena :merg2:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 01 Bir 2007, 09:20

Kai padarysiu, tai tik pirmadienį parašysiu kaip gavosi, ir bus aišku. Bendrai, tai kiekvienai šeimininkei paprastai gaunasi truputuką skirtingi skoniai, ar ne :?: :idea:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Bir 2007, 09:29

silsta rašė:Kai padarysiu, tai tik pirmadienį parašysiu kaip gavosi, ir bus aišku. Bendrai, tai kiekvienai šeimininkei paprastai gaunasi truputuką skirtingi skoniai, ar ne :?: :idea:
Lauksim, o del skonio - ir duona pagal ta pati recepta kiekviena gaspadine kitaip iskepa :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Bir 2007, 09:49

silsta rašė:Kai padarysiu, tai tik pirmadienį parašysiu kaip gavosi, ir bus aišku. Bendrai, tai kiekvienai šeimininkei paprastai gaunasi truputuką skirtingi skoniai, ar ne :?: :idea:
as kai gaminu balandelius,tai mano mazylis vis sako,kad vel skonis kitoks,nors atrodo tik prieskonius eksperimentuoju :merg2: Beje,pradejau i farsa balandeliu deti ryziu prieskonius,labai skanu :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Bir 2007, 10:32

as irgi dedu, ir kai darzoves idarineju su ryziais, taip pat dedu :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Bir 2007, 10:42

Ramunė rašė:as irgi dedu, ir kai darzoves idarineju su ryziais, taip pat dedu :twisted:
o ko snukutis toks :twisted: piktas :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Bir 2007, 12:12

ne-a, labai aptinges mano snukutis ir as pati :?

Skelbti atsakymą