Standartinė
Tutsi » 26 Geg 2007, 13:30
Musaka
1 kg baklažano,
0,5 kg bulvių
0,5 kg faršo,
nedidelis indelis marinuotų pomidorų savo sultyse be odelių,
truputis aliejaus,
2 smulkiai supjaustyti svogūnai,
česnako,
pusantro arbatinio puodelio sutarkuoto sūrio,
druska, pipirai,lauro lapai.
.
Padažui:
1 arbatinis puodelis sviesto
tiek pat -miltų
4 arbatiniai puodeliai šalto pieno
2 kiaušiniai
druska, pipirai, muskato riešutas.
Baklažaną ir bulves nuvalyti ir supjausčius riekelėmis, apkepinti aliejuje. I troškintuva įpilti aliejaus ir pakepti svogūnus, česnaką, įdeti faršą ir 10 min. troškinti.
Sudėti pomidorus, druską, pipirus, sumažinti ugnį ir dar troškinti 30 min.
Į sviestu pateptą indą sudėti pusę bulvių, uždengti jas puse faršo ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Ant viršaus dėti likusias bulves ir baklažanus, dar ant viršaus – likusi faršą.
Padaža gaminti taip: keptuvėje ištirpdyti sviestą, dėti miltus ir pastoviai maišyti 5 min., palaipsniui pilant šaltą pieną. Nuėmus nuo ugnies, įdeti druskos, pipirų ir muskato riešuto. Tada sudėti išplaktus kiaušinius ir gerai išmaišyti. Užpilti tą padažą ant “musakos” ir kepti orkaiteje apie 40 min. iki kol gražiai paruduos.