Ledai ir šerbetai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Ledai ir šerbetai
Pažiūrėjau, kad tokios temos nėra, ir užvedžiau.
-------------------------------------------------------------------
Jei ką nors netyčia praleidau ir ji jau yra, tai ištrint galėsit.
-------------------------------------------------------------------
Jei ką nors netyčia praleidau ir ji jau yra, tai ištrint galėsit.
NETIKRI LEDAI SU RAZINOMIS
2 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai kakavos
200g grietinės
vanilinio cukraus
razinų
Razinas suberti į indelį, užpilti verdančiu vandeniu ir tuoj pat nusunkti. Trynius atskirti nuo baltymų, ištrinti su cukrumi, baigiant trinti suberti kakavą. Standžiai išplakti baltymus. Atšaldytą grietinę išplakti, pusę išpilti į gylų dubenėlį ir gerai išmaišyti su cukraus pudrą ir vaniliniu cukrumi. Baltymus atsargiai išmaišyti su trintais tryniais, likusia grietine ir suberti razinas. Supilti į desertinius indelius, papuošti plakta grietine su cukrumi ir 1-2 valandas palaikyti šaldiklyje.
2 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai kakavos
200g grietinės
vanilinio cukraus
razinų
Razinas suberti į indelį, užpilti verdančiu vandeniu ir tuoj pat nusunkti. Trynius atskirti nuo baltymų, ištrinti su cukrumi, baigiant trinti suberti kakavą. Standžiai išplakti baltymus. Atšaldytą grietinę išplakti, pusę išpilti į gylų dubenėlį ir gerai išmaišyti su cukraus pudrą ir vaniliniu cukrumi. Baltymus atsargiai išmaišyti su trintais tryniais, likusia grietine ir suberti razinas. Supilti į desertinius indelius, papuošti plakta grietine su cukrumi ir 1-2 valandas palaikyti šaldiklyje.
Jogurtiniai ledai
Sudedamosios dalys:2 kiaušinių tryniai, 50 ml cukraus pudros, 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus, 100 ml uogienės, 100 ml plakamos grietinėlės, 200 ml jogurto.
Suplakite kiaušinių trynius, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Įmaišykite uogienę. Gerai išplakite grietinėlę. Iš jos ir jogurto sumaišykite skystą masę. Jogurtinius ledus supilkite į formą ir šaldykite maždaug 4 valandas. Prieš patiekdami, jogurtinius ledus valandą atitirpinkite šaldytuve.
Sudedamosios dalys:2 kiaušinių tryniai, 50 ml cukraus pudros, 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus, 100 ml uogienės, 100 ml plakamos grietinėlės, 200 ml jogurto.
Suplakite kiaušinių trynius, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Įmaišykite uogienę. Gerai išplakite grietinėlę. Iš jos ir jogurto sumaišykite skystą masę. Jogurtinius ledus supilkite į formą ir šaldykite maždaug 4 valandas. Prieš patiekdami, jogurtinius ledus valandą atitirpinkite šaldytuve.
Ko ledų receptų nerašot?a?
RIEŠUTINIAI LEDAI
500ml pieno
190g cukraus
1 šaukštas kukurūzų miltų
375ml kondensuoto pieno
2 šaukštai kapotų pistacijų
2 šaukštai kapotų migdolų
2 šaukšteliai rožių vandens (ar kitokio, kurio galima nusipirkti parduotuvėse)
Išeiga: 1,0 l ledų
Pieną su cukrumi supilti į vidutinio dydžio puodą. Maišyti ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol pienas pakils, o cukrus ištirps.Kukurūzų miltus sumaišyti su truputėliu kondensuoto pieno ir sukrėsti į pieno ir cukraus mišinį. Vėl kaitinti ant silpnos ugnies maždaug 3-4 minutes, kol masė pradės stingti. Nukelti nuo viryklės. Palikti, kol truputi atvės. Supilti likusį kondensuotą pieną, rožių vandenį, suberti kapotas pistacijas ir migdolus. Masę supilti į ledų gaminimo aparatą ir šaldyti apie 30min., kol ledai sustings.
RUOŠIMAS BE LEDŲ GAMINIMO APARATO: paruoštą masę supilti į plokščią metalinį dubenį ir šaldyti, kol kraštai sustings. Tada perdėti į gilesnį dubenį ir plakti, kol masė pasidarys puri. Vėl perpilti į metalinį dubenį ir atšaldyti.
RIEŠUTINIAI LEDAI
500ml pieno
190g cukraus
1 šaukštas kukurūzų miltų
375ml kondensuoto pieno
2 šaukštai kapotų pistacijų
2 šaukštai kapotų migdolų
2 šaukšteliai rožių vandens (ar kitokio, kurio galima nusipirkti parduotuvėse)
Išeiga: 1,0 l ledų
Pieną su cukrumi supilti į vidutinio dydžio puodą. Maišyti ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol pienas pakils, o cukrus ištirps.Kukurūzų miltus sumaišyti su truputėliu kondensuoto pieno ir sukrėsti į pieno ir cukraus mišinį. Vėl kaitinti ant silpnos ugnies maždaug 3-4 minutes, kol masė pradės stingti. Nukelti nuo viryklės. Palikti, kol truputi atvės. Supilti likusį kondensuotą pieną, rožių vandenį, suberti kapotas pistacijas ir migdolus. Masę supilti į ledų gaminimo aparatą ir šaldyti apie 30min., kol ledai sustings.
RUOŠIMAS BE LEDŲ GAMINIMO APARATO: paruoštą masę supilti į plokščią metalinį dubenį ir šaldyti, kol kraštai sustings. Tada perdėti į gilesnį dubenį ir plakti, kol masė pasidarys puri. Vėl perpilti į metalinį dubenį ir atšaldyti.
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Saldžiarūgščiai vaniliniai ledai
Ko reikės?
Šaukštelio vanilinio cukraus
200 g cukraus
200 ml plakamosios grietinėlės
500 g natūralaus jogurto be jokių priedų
Kaip paruošti?
Išplakite grietinėlę su cukrumi iki putų. Įmaišykite jogurtą, supilkite į kokią nors formą ir palaikykit kol sušals. ;>
Šitie ledai gaunasi šiektiek apledėję, bet tai atperka dieviškas jų skonis!
Ko reikės?
Šaukštelio vanilinio cukraus
200 g cukraus
200 ml plakamosios grietinėlės
500 g natūralaus jogurto be jokių priedų
Kaip paruošti?
Išplakite grietinėlę su cukrumi iki putų. Įmaišykite jogurtą, supilkite į kokią nors formą ir palaikykit kol sušals. ;>
Šitie ledai gaunasi šiektiek apledėję, bet tai atperka dieviškas jų skonis!
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Obuolių ledai
Reikes:
2,5 stiklinės obuolių tyrės,
1 stiklinė apelsinų sunkos,
1/4 šaukštelio citrinos sunkos,
3 kiaušinių baltymai,
3 šaukštai cukraus
Išmaišyti obuolių tyrę, apelsinų ir citrinos sunką. Supilti į keturkampę stiklinę formą ir palaikyti šaldymo kameroje kol pradės šalti. Išplakti baltymus (įberti žiupsnelį druskos, kad būtų standesni). Plakant po truputį supilti cukrų ir apšalusią obuolių tyrę. Vėl supilti į formą ir šaldyti kol sutirštės
Reikes:
2,5 stiklinės obuolių tyrės,
1 stiklinė apelsinų sunkos,
1/4 šaukštelio citrinos sunkos,
3 kiaušinių baltymai,
3 šaukštai cukraus
Išmaišyti obuolių tyrę, apelsinų ir citrinos sunką. Supilti į keturkampę stiklinę formą ir palaikyti šaldymo kameroje kol pradės šalti. Išplakti baltymus (įberti žiupsnelį druskos, kad būtų standesni). Plakant po truputį supilti cukrų ir apšalusią obuolių tyrę. Vėl supilti į formą ir šaldyti kol sutirštės
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Varškės ledai su uogomis
Reikes:
250 g varškės,
8 šaukštai kondensuoto ar šviežio pieno,
75 g cukraus,
2-3 tarkuoti migdolai,
0,25 plaktos grietinėlės,
1 stiklinė uogų.
Į varškę įpilti kondensuoto pieno, cukraus, pertrinti per sietelį, sudėti migdolus, plaktą grietinėlę ir sumaišyti. Masę atšaldyti. Galima įmušti kiaušinį.
Papuošti uogomis.
(Info.lt)
Reikes:
250 g varškės,
8 šaukštai kondensuoto ar šviežio pieno,
75 g cukraus,
2-3 tarkuoti migdolai,
0,25 plaktos grietinėlės,
1 stiklinė uogų.
Į varškę įpilti kondensuoto pieno, cukraus, pertrinti per sietelį, sudėti migdolus, plaktą grietinėlę ir sumaišyti. Masę atšaldyti. Galima įmušti kiaušinį.
Papuošti uogomis.
(Info.lt)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Šampano šerbetas
Reikes:
125 ml vandens;
125 ml apelsinų sulčių;
300 ml sauso šampano;
1 lengvai suplaktas kiaušinio baltymas;
vynuogių papuošimui.
Cukrų ir vandenį supilti į vidutinio dydžio puodą ir kaitinti ant
silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Nukelti nuo viryklės. Supilti
apelsinų sultis ir šampaną. Įmaišyti kiaušinio baltymą. Supilti į
metalinį dubenį ir šaldyti maždaug 2 val., kol mišinys sustings kaip
košė. Elektriniu maišikliu išplakti. Mišinį vėl šaldyti 5-6 val.
Šerbetą puošti vynuogėmis ir patiekti šampano taurėse.
Reikes:
125 ml vandens;
125 ml apelsinų sulčių;
300 ml sauso šampano;
1 lengvai suplaktas kiaušinio baltymas;
vynuogių papuošimui.
Cukrų ir vandenį supilti į vidutinio dydžio puodą ir kaitinti ant
silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Nukelti nuo viryklės. Supilti
apelsinų sultis ir šampaną. Įmaišyti kiaušinio baltymą. Supilti į
metalinį dubenį ir šaldyti maždaug 2 val., kol mišinys sustings kaip
košė. Elektriniu maišikliu išplakti. Mišinį vėl šaldyti 5-6 val.
Šerbetą puošti vynuogėmis ir patiekti šampano taurėse.
Radau nebloga!
Keturių skonių ledų desertas
Jums reikės :
1, 25 puodelio susmulkintų šokoladinių vaflių,
2 šaukštai cukraus,
0, 3 puodelio tirpinto sviesto arba margarino,
500 g vanilinių ledų,
3 vidutiniai sutrinti bananai,
0, 75 puodelio susmulkintų juodųjų graikinių riešutų,
1 puodelis grietinėlės,
1 šaukštas cukraus,
3 šaukštai tarkuoto pusiau saldaus šokolado.
Kaip daryti:
1. Atšaldykite du vidutinio dydžio dubenis ir mikserio plakiklius.
2. Plutai nedideliame inde sumaišykite susmulkintus vaflius, 2 šaukštus cukraus ir ištirpintą sviestą ar margariną. Sudėkite į 20x20x5 cm kepimo indą ir paspauskite dugne, suformuodami plutą. Padėkite į šaldytuvą, kol ruošite ledus.
3. Sudėkite ledus į atvėsintą dubenį; maišykite, kol suminkštės. Sudėkite bananus ir riešutus. Supilkite ant paruoštos plutos; uždenkite ir šaldykite 6 valandas arba kol sukietės.
4. Kitame atvėsintame inde sumaišykite grietinėlę ir 1 šaukštą cukraus. Plakite vidutiniu greičiu iki standžių putų. Supilkite ant ledų sluoksnio. Pabarstykite tarkuoto šokolado drožlėmis; šaldykite iki sukietės (apie 1 val.) arba iki 24 valandų.
Patiekdami padėkite kepimo indą ant šilto, drėgno rankšluosčio kelioms minutėms, kad atšoktų pluta; supjaustykite kvadratiniais gabaliukais.
Skanaus!
Keturių skonių ledų desertas
Jums reikės :
1, 25 puodelio susmulkintų šokoladinių vaflių,
2 šaukštai cukraus,
0, 3 puodelio tirpinto sviesto arba margarino,
500 g vanilinių ledų,
3 vidutiniai sutrinti bananai,
0, 75 puodelio susmulkintų juodųjų graikinių riešutų,
1 puodelis grietinėlės,
1 šaukštas cukraus,
3 šaukštai tarkuoto pusiau saldaus šokolado.
Kaip daryti:
1. Atšaldykite du vidutinio dydžio dubenis ir mikserio plakiklius.
2. Plutai nedideliame inde sumaišykite susmulkintus vaflius, 2 šaukštus cukraus ir ištirpintą sviestą ar margariną. Sudėkite į 20x20x5 cm kepimo indą ir paspauskite dugne, suformuodami plutą. Padėkite į šaldytuvą, kol ruošite ledus.
3. Sudėkite ledus į atvėsintą dubenį; maišykite, kol suminkštės. Sudėkite bananus ir riešutus. Supilkite ant paruoštos plutos; uždenkite ir šaldykite 6 valandas arba kol sukietės.
4. Kitame atvėsintame inde sumaišykite grietinėlę ir 1 šaukštą cukraus. Plakite vidutiniu greičiu iki standžių putų. Supilkite ant ledų sluoksnio. Pabarstykite tarkuoto šokolado drožlėmis; šaldykite iki sukietės (apie 1 val.) arba iki 24 valandų.
Patiekdami padėkite kepimo indą ant šilto, drėgno rankšluosčio kelioms minutėms, kad atšoktų pluta; supjaustykite kvadratiniais gabaliukais.
Skanaus!
Kivių šerbetas
Jums reikės :
6 dideli kiviai
80g cukraus
250ml vandens
2 kiaušinių baltymai
Kaip daryti:
Kivius nulupti ir smulkiai supjaustyti. Sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir cukrumi. Kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Neužvirinti! Nukelti nuo viryklės. Palikti, kol atvės. Suplakti kivių tyrę. Elektriniu maišykliu standžiai išplakti baltymus ir sudėti į kivių mišinį. Viską supilti į plokščią metalinį indą ir šaldyti 3-4 valandas, kol mišinys sustings. Tada sudėti į gilesnį indą ir plakti iki vientisos masės. Palikti nakčiai šaldiklyje. Patiekti su kivių griežinėliais.
Jums reikės :
6 dideli kiviai
80g cukraus
250ml vandens
2 kiaušinių baltymai
Kaip daryti:
Kivius nulupti ir smulkiai supjaustyti. Sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir cukrumi. Kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Neužvirinti! Nukelti nuo viryklės. Palikti, kol atvės. Suplakti kivių tyrę. Elektriniu maišykliu standžiai išplakti baltymus ir sudėti į kivių mišinį. Viską supilti į plokščią metalinį indą ir šaldyti 3-4 valandas, kol mišinys sustings. Tada sudėti į gilesnį indą ir plakti iki vientisos masės. Palikti nakčiai šaldiklyje. Patiekti su kivių griežinėliais.
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai: 1525
- Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai: 7
- Miestas: Kaunas
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Šampano šerbetas
160 g cukraus,
125 ml vandens,
125 ml apelsinų sulčių,
300 ml sauso šampano,
1 lengvai suplaktas kiaušinio baltymas,
papuošimui vynuogių
Cukrų ir vandenį kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Nukelti nuo viryklės. Supilti apelsinų sultis ir šampaną. Įmaišyti išplaktą kiaušinio baltymą. Supilti į metalinį dubenį ir šaldyti maždaug 2 val., kol mišinys sustings kaip košė. Elektriniu maišikliu išplakti. Mišinį vėl šaldyti 5-6 val. Šerbetą puošti vynuogėmis.
160 g cukraus,
125 ml vandens,
125 ml apelsinų sulčių,
300 ml sauso šampano,
1 lengvai suplaktas kiaušinio baltymas,
papuošimui vynuogių
Cukrų ir vandenį kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Nukelti nuo viryklės. Supilti apelsinų sultis ir šampaną. Įmaišyti išplaktą kiaušinio baltymą. Supilti į metalinį dubenį ir šaldyti maždaug 2 val., kol mišinys sustings kaip košė. Elektriniu maišikliu išplakti. Mišinį vėl šaldyti 5-6 val. Šerbetą puošti vynuogėmis.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Jogurtiniai ledai
1 šaukštas krakmolo,
1,5 stiklinės pieno,
100 g kokoso drožlių,
50 g migdolų plokštelių,
cukraus ar medaus pagal skonį,
1 stiklinė tiršto jogurto
Stiklinę pieno užviriname su cukrumi ar medumi (saldiname pagal skonį), o likusiame piene išmaišome krakmolą ir supilame į karštą pieną. Kokoso drožles ir migdolų plokšteles truputį apkepiname cukruje ir supilame į pieno mišinį. Viską gerai išmaišome. Maišydami supilame jogurtą ir pastatome plakinį į šaldymo kamerą. Kas pusę valandos viską suplakite mikseriu. Šaldyti apie 3 valandas.
1 šaukštas krakmolo,
1,5 stiklinės pieno,
100 g kokoso drožlių,
50 g migdolų plokštelių,
cukraus ar medaus pagal skonį,
1 stiklinė tiršto jogurto
Stiklinę pieno užviriname su cukrumi ar medumi (saldiname pagal skonį), o likusiame piene išmaišome krakmolą ir supilame į karštą pieną. Kokoso drožles ir migdolų plokšteles truputį apkepiname cukruje ir supilame į pieno mišinį. Viską gerai išmaišome. Maišydami supilame jogurtą ir pastatome plakinį į šaldymo kamerą. Kas pusę valandos viską suplakite mikseriu. Šaldyti apie 3 valandas.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Naminiai ledai su šokoladu
4 kiaušiniai,
8 šaukštai cukraus,
25 g vanilinio cukraus,
1 l pieno,
25 g juodojo šokolado
Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir su vaniliniu cukrumi. Pieną užviriname. Į kiaušinių plakinį pamažu maišydami pilame verdantį pieną. Ledus atvėsiname, po to šaldome šaldiklyje. Sušaldytus ledus imame šiltu šaukštu (suvilgytu šiltame vandenyje) ir dedame į desertinę lėkštelę arba ledainę. Užpilame ištirpintu šokoladu.
Jei norite, kad ledai būtų riebesni, galima pakeisti 1 stiklinę pieno į 1 stiklinę grietinėlės.
4 kiaušiniai,
8 šaukštai cukraus,
25 g vanilinio cukraus,
1 l pieno,
25 g juodojo šokolado
Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir su vaniliniu cukrumi. Pieną užviriname. Į kiaušinių plakinį pamažu maišydami pilame verdantį pieną. Ledus atvėsiname, po to šaldome šaldiklyje. Sušaldytus ledus imame šiltu šaukštu (suvilgytu šiltame vandenyje) ir dedame į desertinę lėkštelę arba ledainę. Užpilame ištirpintu šokoladu.
Jei norite, kad ledai būtų riebesni, galima pakeisti 1 stiklinę pieno į 1 stiklinę grietinėlės.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Mango šerbetas
2 mango vaisiai (600 g),
pusė stiklinės vyno (labai tinka "Campari"),
6 šaukštai apelsinų likerio (60 ml),
šaukštas tarkuotos apelsino žievelės,
keletas mango arba apelsino griežinėlių papuošimui.
Mango vaisius nuplauti, nulupti, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus. Suberti apelsino žievelę, supilti likerį bei vyną ir išplakti. Šerbetą išpilstyti į taures ir 3-4 val. palaikyti šaltai. Prieš patiekiant papuošti mango arba apelsino grižinėliais.
2 mango vaisiai (600 g),
pusė stiklinės vyno (labai tinka "Campari"),
6 šaukštai apelsinų likerio (60 ml),
šaukštas tarkuotos apelsino žievelės,
keletas mango arba apelsino griežinėlių papuošimui.
Mango vaisius nuplauti, nulupti, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus. Suberti apelsino žievelę, supilti likerį bei vyną ir išplakti. Šerbetą išpilstyti į taures ir 3-4 val. palaikyti šaltai. Prieš patiekiant papuošti mango arba apelsino grižinėliais.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Sluoksniuoti Jamaikos ledai
Kavos ledams:
315 (1 1/2 puodelio) ml neriebios grietinės,
45 g (1/3 puodelio) šviežiai maltos kavos,
4 kiaušinių tryniai,
155 g (2/3 puodelio) cukraus pudros,
315 g (1 ir 1/4 puodelio) plaktos riebios grietinės
Ananasiniams ledams:
1/2 nulupto ananaso,
1 kiaušinio baltymas,
60 g (1/4 puodelio) cukraus pudros,
6 arbatiniai šaukšteliai baltojo romo,
155 ml (2/3 puodelio) riebios grietinės.
Papuošimui:
ananasų griežinėlių
Kavos ledams paruošti keptuvėje išlydoma neriebi grietinė, kol ji beveik užverda. Įdedama maltos kavos, gerai išmaišoma ir paliekama 30 min. Išplakami kiaušinių tryniai su cukraus pudra, kol plakinys sutirštėja. Dar kartą pakaitinamas kavos ir grietinės mišinys. Masė išsijojama per smulkų sietelį ir įdedama į kiaušinių trynių plakinį. Tada dubenėlis įdedamas į karštą vandenį ir maišant virinama, kol masė sutirštėja. Kai ji atvėsinama, sudedama plakta grietinėlė. Formelė išklojama polietileno plėvele. Pusė kavos masės supilama į formelės apačią, uždengiama ir šaldoma maždaug 2 valandas, kol iš dalies sušala. Likusi dalis atidedama. Susmulkinamas ananasas. Greitkratyje plakami kiaušinio baltymai, kol sukietėja. Pamažu suberiamas cukrus. Tada įpilama romo ir plaktos grietinėlės. Plakinys dedamas ant kavos ledų formelėje. Užtepama ir šaldoma 2 valandas kol sukietėja. Tuo pačiu metu sušaldoma ir likusioji kavos ledų masė. Kavos ledai sumaišomi, kad truputį suminkštėtų. Tada uždedami ant ananasinių ledų ir įdedama atgal į šaldiklį maždaug 2 valandoms, kad visiškai sušaltų. Ledai dedami į lėkštutes ir prieš patiekiant dar įdedama į šaldytuvą maždaug 20 min., kad šiek tiek suminkštėtų. Papuošti ananasų griežinėliais.
Kavos ledams:
315 (1 1/2 puodelio) ml neriebios grietinės,
45 g (1/3 puodelio) šviežiai maltos kavos,
4 kiaušinių tryniai,
155 g (2/3 puodelio) cukraus pudros,
315 g (1 ir 1/4 puodelio) plaktos riebios grietinės
Ananasiniams ledams:
1/2 nulupto ananaso,
1 kiaušinio baltymas,
60 g (1/4 puodelio) cukraus pudros,
6 arbatiniai šaukšteliai baltojo romo,
155 ml (2/3 puodelio) riebios grietinės.
Papuošimui:
ananasų griežinėlių
Kavos ledams paruošti keptuvėje išlydoma neriebi grietinė, kol ji beveik užverda. Įdedama maltos kavos, gerai išmaišoma ir paliekama 30 min. Išplakami kiaušinių tryniai su cukraus pudra, kol plakinys sutirštėja. Dar kartą pakaitinamas kavos ir grietinės mišinys. Masė išsijojama per smulkų sietelį ir įdedama į kiaušinių trynių plakinį. Tada dubenėlis įdedamas į karštą vandenį ir maišant virinama, kol masė sutirštėja. Kai ji atvėsinama, sudedama plakta grietinėlė. Formelė išklojama polietileno plėvele. Pusė kavos masės supilama į formelės apačią, uždengiama ir šaldoma maždaug 2 valandas, kol iš dalies sušala. Likusi dalis atidedama. Susmulkinamas ananasas. Greitkratyje plakami kiaušinio baltymai, kol sukietėja. Pamažu suberiamas cukrus. Tada įpilama romo ir plaktos grietinėlės. Plakinys dedamas ant kavos ledų formelėje. Užtepama ir šaldoma 2 valandas kol sukietėja. Tuo pačiu metu sušaldoma ir likusioji kavos ledų masė. Kavos ledai sumaišomi, kad truputį suminkštėtų. Tada uždedami ant ananasinių ledų ir įdedama atgal į šaldiklį maždaug 2 valandoms, kad visiškai sušaltų. Ledai dedami į lėkštutes ir prieš patiekiant dar įdedama į šaldytuvą maždaug 20 min., kad šiek tiek suminkštėtų. Papuošti ananasų griežinėliais.