Ledai ir šerbetai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: Ledai ir šerbetai
bet kaip salotom tas aliejus tinka- mmmmmmm
Re: Ledai ir šerbetai
Džiugo sūrio ledai persiko puselėje
100 g džiugo sūrio,
300 g 15 proc. riebumo grietinėlės,
3 kiaušinių tryniai,
2 šaukštai cukraus,
50 ml sauso balto vyno,
50 g cukraus,
100 ml vandens,
4 konservuotų persikų puselės.
Grietinėlę užvirkite ir į ją suberkite smulkiai tarkuotą džiugo sūrį. Maišykite, kol sūris ištirps. Kiaušinio trynius išplakite su cukrumi. Plakant supilkite grietinėlę su sūriu ir nuolat maišant užvirkite šią masę ir truputi pavirkite kol masė sutirštės. Gautą kremą perpilkite į šalčiui atsparu indą, atvėsinkite ir padėkite į šaldyklį 12 valandų. Per tą laiką 4 kartus ledus gerai permaišykite, kad jie būtų puresni.
Paruoškite padažą: keptuvėje šiek tiek karamelizuokite cukrų, supilkite vyną ir nugarinkite ant stiprios ugnies, tada supilkite vandenį ir pavirti kolpadažas sutirštės.
Į lėkštelę dėkite persiko puselę, į ją sūrio ledu rutulėlį ir užpilkite dar šiltu padažu.
100 g džiugo sūrio,
300 g 15 proc. riebumo grietinėlės,
3 kiaušinių tryniai,
2 šaukštai cukraus,
50 ml sauso balto vyno,
50 g cukraus,
100 ml vandens,
4 konservuotų persikų puselės.
Grietinėlę užvirkite ir į ją suberkite smulkiai tarkuotą džiugo sūrį. Maišykite, kol sūris ištirps. Kiaušinio trynius išplakite su cukrumi. Plakant supilkite grietinėlę su sūriu ir nuolat maišant užvirkite šią masę ir truputi pavirkite kol masė sutirštės. Gautą kremą perpilkite į šalčiui atsparu indą, atvėsinkite ir padėkite į šaldyklį 12 valandų. Per tą laiką 4 kartus ledus gerai permaišykite, kad jie būtų puresni.
Paruoškite padažą: keptuvėje šiek tiek karamelizuokite cukrų, supilkite vyną ir nugarinkite ant stiprios ugnies, tada supilkite vandenį ir pavirti kolpadažas sutirštės.
Į lėkštelę dėkite persiko puselę, į ją sūrio ledu rutulėlį ir užpilkite dar šiltu padažu.
- Prikabinti failai
-
- IMGA0519m.jpg (112.2 KiB) Peržiūrėta 11629 karus(ų)
Re: Ledai ir šerbetai
Čia ledai tiems kas mėgsta riebius ledus Man kuo riebesni ledai tuo skanesni
Re: Ledai ir šerbetai
Ir idomu ir skanu . Su suriu ledu dar nedarem, reiks pameginti
Re: Ledai ir šerbetai
Jau vien vaizdas ko vertas!
Re: Ledai ir šerbetai
Negaliu pasakyt, nes man tas sūris nesmirdaTutsi rašė:o kaip ta dziugo smarve?... jauciasi?
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Ledai ir šerbetai
tau gerai... o man jis neplautom kojinemis smirda... As ji valgau tik kai sloga buna...
Re: Ledai ir šerbetai
Niu kaip jus cia mane nervinat (intriguojat....) - nezinau to Dziugo nei skonio, nei kvapo
reiks butinai gabala nusipirkt ragavimui, kai busiu Lietuvoj
reiks butinai gabala nusipirkt ragavimui, kai busiu Lietuvoj
Re: Ledai ir šerbetai
Tai jis panašaus skonio, kvapo ir konsistencijos kaip parmezanas, tik pigesnisDanuteL rašė:Niu kaip jus cia mane nervinat (intriguojat....) - nezinau to Dziugo nei skonio, nei kvapo
reiks butinai gabala nusipirkt ragavimui, kai busiu Lietuvoj
Re: Ledai ir šerbetai
ohoooooooo.....
Re: Ledai ir šerbetai
Atnesu ir as paprastu ir greitu naminiu ledu ...
Pagrindui reikes:
3 kiausiniu baltymu
400ml grietineles
85g cukraus.
Pirmiausia isplakam iki standziu putu baltymus. Tada beriam cukru ir plakam apie kokia minute. Galiausiai supilam grietinele ir plakam kol mase sutirsteja... O tada jau kokio skonio pageidaujat, tokius priedus dedat.... As dariau su maltesers saldainiais Dedam i inda ir i saldymo kamera kokiai parai
Pagrindui reikes:
3 kiausiniu baltymu
400ml grietineles
85g cukraus.
Pirmiausia isplakam iki standziu putu baltymus. Tada beriam cukru ir plakam apie kokia minute. Galiausiai supilam grietinele ir plakam kol mase sutirsteja... O tada jau kokio skonio pageidaujat, tokius priedus dedat.... As dariau su maltesers saldainiais Dedam i inda ir i saldymo kamera kokiai parai
- Prikabinti failai
-
- DSC06031.JPG (96.7 KiB) Peržiūrėta 11576 karus(ų)
Re: Ledai ir šerbetai
kaip gerai dabar butu....
Re: Ledai ir šerbetai
Šokoladiniai ledai su karštais ananasais
500 ml riebaus pieno,
150 g juodojo šokolado,
4 kiaušiniai,
100 g cukraus,
Žiupsnelis druskos.
Karštiems ananasams:
4 griežinėliai ananaso,
4 žiupsneliai šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Pastatykite šildyti pieną ir į jį sulaužikite gabalėliais šokoladą. Kaitinkite kol ištirps šokoladas. Šokoladinį pieną atšaldykite. Trynius išplakite su 80 g cukraus. Maišant trynius supilkite šokoladinį pieną. Supilkite viską i puodą ir virkite ant silpnos kaitros, kol masė sutirštės. Atvėsinkite. Po to uždenkite maistine plėvele ir pastatikyte 30 min. į šaldiklį.
Kiaušinių baltymus išplakite su druska ir likusiu cukrumi iki standžių pūtų. Į šokoladinę masę lėtai ir švelniai įmaišykite kiaušinių baltymus. 6 val. šaldykite šaldiklyje.
Iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą. Ananaso griežinėlius supjaustykite kubeliais ir pavirkite sirupe 5 min.
Į taures sudėkite ledus, uždėkite ant jų virtų ananasų gabaliukų ir paskaninkite ledus pipirais.
500 ml riebaus pieno,
150 g juodojo šokolado,
4 kiaušiniai,
100 g cukraus,
Žiupsnelis druskos.
Karštiems ananasams:
4 griežinėliai ananaso,
4 žiupsneliai šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Pastatykite šildyti pieną ir į jį sulaužikite gabalėliais šokoladą. Kaitinkite kol ištirps šokoladas. Šokoladinį pieną atšaldykite. Trynius išplakite su 80 g cukraus. Maišant trynius supilkite šokoladinį pieną. Supilkite viską i puodą ir virkite ant silpnos kaitros, kol masė sutirštės. Atvėsinkite. Po to uždenkite maistine plėvele ir pastatikyte 30 min. į šaldiklį.
Kiaušinių baltymus išplakite su druska ir likusiu cukrumi iki standžių pūtų. Į šokoladinę masę lėtai ir švelniai įmaišykite kiaušinių baltymus. 6 val. šaldykite šaldiklyje.
Iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą. Ananaso griežinėlius supjaustykite kubeliais ir pavirkite sirupe 5 min.
Į taures sudėkite ledus, uždėkite ant jų virtų ananasų gabaliukų ir paskaninkite ledus pipirais.
- Prikabinti failai
-
- DSC_7126m.jpg (164.55 KiB) Peržiūrėta 11501 karus(ų)
Re: Ledai ir šerbetai
Su pipirais????
Re: Ledai ir šerbetai
taip su pipirais labai skanu, tikrai verta pabandyti, tie pipirai labai gerą skonį duodąsandruca rašė:Su pipirais????
Re: Ledai ir šerbetai
koki skanumai - siuskit man greituoju pastu
Re: Ledai ir šerbetai
Idomu cia su tais pipirais... idomu....
vaizdas kaip atvirukui!
vaizdas kaip atvirukui!
Re: Ledai ir šerbetai
Braškinis plombyras
300 ml plakamosios grietinėlės,
3 kiaušinių baltymai,
1 stiklinė trintų braškių,
0,5 citrinos,
80 g cukraus pudros,
100 g cukraus,
Truputi vanilinio cukraus.
Grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite ir pavirkite 30 min. ant silpnos ugnies. Atšaldykite ir suplakite iki standžių pūtų. Išplakite kiaušinių baltymus su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki standumo. Atsargiai sumaišykite plaktą grietinėlę su kiaušinių baltymais. Uždenkite indą su masę maistine plėvele ir pastatykite į šaldymo kamerą. Po 2 val. vėl viską gerai šmaišykite ir pastatykite į šaldiklį dar 3 valandom.
300 ml plakamosios grietinėlės,
3 kiaušinių baltymai,
1 stiklinė trintų braškių,
0,5 citrinos,
80 g cukraus pudros,
100 g cukraus,
Truputi vanilinio cukraus.
Grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite ir pavirkite 30 min. ant silpnos ugnies. Atšaldykite ir suplakite iki standžių pūtų. Išplakite kiaušinių baltymus su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki standumo. Atsargiai sumaišykite plaktą grietinėlę su kiaušinių baltymais. Uždenkite indą su masę maistine plėvele ir pastatykite į šaldymo kamerą. Po 2 val. vėl viską gerai šmaišykite ir pastatykite į šaldiklį dar 3 valandom.
- Prikabinti failai
-
- DSC_6909m.jpg (83.09 KiB) Peržiūrėta 11420 karus(ų)
Re: Ledai ir šerbetai
Cia mano!
Re: Ledai ir šerbetai
O mano jau vaikai suvalgė...
Re: Ledai ir šerbetai
Slyvų šerbetas
500 g slyvų,
150 g medaus,
50 ml citrinų sulčių,
50 ml vandens,
Po žiūpsnelį malto cinamono ir kardamono.
Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Slyvas ir visus likusius produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientysos masės. Supilkite gautą tyrę į indą kuriame galima šaldyti. Pastatykite į šaldyklį 2 valandom. Po to virtuviniu kombainu vėl viską susmulkinkite, tai padarykitelabai greitai ir ilgai nemaišykite. Padėkite į šaldyklį dar 2 valandom.
Patiekite nedidelėse stiklinaitėse arba taurėse.
500 g slyvų,
150 g medaus,
50 ml citrinų sulčių,
50 ml vandens,
Po žiūpsnelį malto cinamono ir kardamono.
Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Slyvas ir visus likusius produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientysos masės. Supilkite gautą tyrę į indą kuriame galima šaldyti. Pastatykite į šaldyklį 2 valandom. Po to virtuviniu kombainu vėl viską susmulkinkite, tai padarykitelabai greitai ir ilgai nemaišykite. Padėkite į šaldyklį dar 2 valandom.
Patiekite nedidelėse stiklinaitėse arba taurėse.
- Prikabinti failai
-
- DSC_4275m.jpg (57.46 KiB) Peržiūrėta 10309 karus(ų)