LAVASAS PAGAL RUBENA
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
LAVASAS PAGAL RUBENA
LAVASAS PAGAL RUBENA
•1 pk Yeast
•2 c Warm water
•2 tb Sugar
•5 1/2 c All purpose flour
•2 ts Salt
2 stiklines silto vandens
2 sauksciukai cukraus
5 1/2 miltu stiklines
2 sauksteleiai druskos
Bet as niekad nekepiau.
kepti galima ir duchovkej
: iskociot
[: subadyt su sakute ir kept
: plonus sluoksnius
daugiau jie tokie labai isdziuve buna bet su vandeniu paslakstyt, kaip atsala tai tokius sausus isdziuvusius laiko
: o kai valgo, pries pusvalandi pasislaksto
[: ir viskas
: kaip ka tik kepti buna
•1 pk Yeast
•2 c Warm water
•2 tb Sugar
•5 1/2 c All purpose flour
•2 ts Salt
2 stiklines silto vandens
2 sauksciukai cukraus
5 1/2 miltu stiklines
2 sauksteleiai druskos
Bet as niekad nekepiau.
kepti galima ir duchovkej
: iskociot
[: subadyt su sakute ir kept
: plonus sluoksnius
daugiau jie tokie labai isdziuve buna bet su vandeniu paslakstyt, kaip atsala tai tokius sausus isdziuvusius laiko
: o kai valgo, pries pusvalandi pasislaksto
[: ir viskas
: kaip ka tik kepti buna
Paskutinį kartą redagavo AIRENE 26 Lap 2007, 13:34, redaguota 2 kartą(us).
Palaukim AIRENĖS, gal ji paaiškins kas ir kaip su tuo lavašu.Tutsi rašė:aciu,tikrai reiketu ismeginti juos iskepti
O jei pavyktų išsikept, tai puiku būtų.
Aš iš kažkur turiu tokį lavašo receptą, bet pati nebandžiau:
500g kvietinių miltų, druskos, vandens. Išeiga 6-8 lavašai.
Reikia užminkyti kietą tešlą, ji minkoma ilgai (apie 15-20 min.) Po to reikia plonai iškočioti ir kepti įkaitusioj iki 220-250 laipsnių orkaitėj 5-8 min.
Angliskas tikkslus buvo.Ir man rodos ,kur Mille pataise vertima -tikrai gerai..TikVa su miltais matyt skubejo parase saukstai,o as irgi supratau ,kad stiklines. o kas tas Yesat? as angliskai nemoku.
Zodziu iseina sausi sauis,sake,net ranksluosciu dregnu iskart uzdengia.Laikosi ,jjuk po pora menesiu.As angliskai nemoku.Bet daatrodo miltai stiklinem skaiciuojami -ir tiek.Tikiuos ,kad teisingas .Na,per keleta dienu dar pasitikslinsiu.
Zodziu iseina sausi sauis,sake,net ranksluosciu dregnu iskart uzdengia.Laikosi ,jjuk po pora menesiu.As angliskai nemoku.Bet daatrodo miltai stiklinem skaiciuojami -ir tiek.Tikiuos ,kad teisingas .Na,per keleta dienu dar pasitikslinsiu.
Bet kur parašyta "•1 pk Yeast", tai verčiasi mielės Vadinasi, įeina ir mielės į lavašo receptą.AIRENE rašė:Angliskas tikkslus buvo.Ir man rodos ,kur Mille pataise vertima -tikrai geraiSake jokiu mieliu,cia ne pica.TikVa su miltais matyt skubejo parase saukstai,o as irgi supratau ,kad stiklines.
Zodziu iseina sausi sauis,sake,net ranksluosciu dregnu iskart uzdengia.Laikosi ,jjuk po pora menesiu.As angliskai nemoku.Bet daatrodo miltai stiklinem skaiciuojami -ir tiek.Tikiuos ,kad teisingas .Na,per keleta dienu dar pasitikslinsiu.
Žinai,ne stiklinės, o greičiausiai bus puodukai (angl. cup, tai ir trumpina matyt "c").
Tada reikia vadovautis anglišku variantu.AIRENE rašė:Supranti,ji man atsinese savo uzrasus,kur susirasius,sako ,as pirma parasysiu,kaip diktavo,na,ir nurase(angliskai),Sakau,isversk.O tada pradejom juokaut,dar vaikas verklt pradejo ir susimaisem.Todel ir sakau,angliskai-matai tvarkingai parasyta,nes nukopinau.O daugiau makalai makalai.
O mielių pakelis gal turėta omeny sausų?
Na,va,kalbejau su ja vel.Pasirodo,mieles-tai ik pakaitalas,o siaip tai naudojamas yra specialus raugas,todel ir nesigauna lavasai su mielem kaip tikri.Siauliuose tai zinau viena lavasnika.Uz viena lavasa 70cnt ima.Jo mama prikepa Armenijoj,atveza cia ir prekiauja.Sake ne kiekvienas raugas yra skanus ir geras.Na,cia aisku,juk kiekviena seimininke kitokia.Zodziu,jei kuri pabuvosit Armenijoj,parsivezti reikia gero raugo.O tada jis kaip tas ,,Hermanas"augs ir dalinsimes.