LAVASAS PAGAL RUBENA

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

LAVASAS PAGAL RUBENA

Standartinė AIRENE » 25 Lap 2007, 22:42

LAVASAS PAGAL RUBENA

•1 pk Yeast
•2 c Warm water
•2 tb Sugar
•5 1/2 c All purpose flour
•2 ts Salt


2 stiklines silto vandens
2 sauksciukai cukraus
5 1/2 miltu stiklines
2 sauksteleiai druskos
Bet as niekad nekepiau.
kepti galima ir duchovkej
: iskociot
[: subadyt su sakute ir kept
: plonus sluoksnius
daugiau jie tokie labai isdziuve buna bet su vandeniu paslakstyt, kaip atsala tai tokius sausus isdziuvusius laiko
: o kai valgo, pries pusvalandi pasislaksto
[: ir viskas
: kaip ka tik kepti buna
Paskutinį kartą redagavo AIRENE 26 Lap 2007, 13:34, redaguota 2 kartą(us).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lap 2007, 10:33

as turbut tudra,nelabai supratau recepto,ko saukstai :roll:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 26 Lap 2007, 11:38

:roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lap 2007, 11:55

ko cia varta i akis,as noriu kepti ir noreciau tiksliai viska zinoti :P

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 26 Lap 2007, 12:05

Cia jau tada duok valia fantazijai!Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lap 2007, 12:06

nieko nebus,cia neprifantazuosi :?

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 26 Lap 2007, 12:08

Įeina mielės (1 pak.), šiltas vanduo (2 st.), cukrus (2 a.š.), miltai (5 1/2 st.) ir druska (2 a.š.).
Kurio ingridiento kiekio tau trūksta, Tutsi?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lap 2007, 12:20

man pagal vertima kazko tai truko :oops: bet,cia receptas panasiai,kaip mano picos paplocio :shock:

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 26 Lap 2007, 12:22

Tutsi rašė:man pagal vertima kazko tai truko :oops:
Aš ten kur parašiau, tai grynai išverčiau, kokie ingredientai surašyti. O vertime mielių pasigedau. Na ir tie šaukštai neaišku ko, bet matyt suklydo. Nebent angliškam variante ne viskas surašyta. Gal dar koks aliejus įeina ar pan. Bet čia tik spėlioju :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lap 2007, 12:23

aciu,tikrai reiketu ismeginti juos iskepti :roll:

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 26 Lap 2007, 12:27

Tutsi rašė:aciu,tikrai reiketu ismeginti juos iskepti :roll:
Palaukim AIRENĖS, gal ji paaiškins kas ir kaip su tuo lavašu.
O jei pavyktų išsikept, tai puiku būtų.

Aš iš kažkur turiu tokį lavašo receptą, bet pati nebandžiau:

500g kvietinių miltų, druskos, vandens. Išeiga 6-8 lavašai.
Reikia užminkyti kietą tešlą, ji minkoma ilgai (apie 15-20 min.) Po to reikia plonai iškočioti ir kepti įkaitusioj iki 220-250 laipsnių orkaitėj 5-8 min.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lap 2007, 12:43

o be mieliu jie nebus akmeniniai :roll:

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 26 Lap 2007, 12:47

Tutsi rašė:o be mieliu jie nebus akmeniniai :roll:
Man irgi šitas klausimas iškilo. Užtat AIRENĖS pasiūlytas receptas pagal sudėtį labiau patiko.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lap 2007, 13:00

palauksim ir paziuresim ka ji pasakys :roll:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 26 Lap 2007, 13:24

kad jos nera :roll:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 26 Lap 2007, 13:39

Angliskas tikkslus buvo.Ir man rodos ,kur Mille pataise vertima -tikrai gerai..TikVa su miltais matyt skubejo parase saukstai,o as irgi supratau ,kad stiklines. o kas tas Yesat? :shock: as angliskai nemoku.
Zodziu iseina sausi sauis,sake,net ranksluosciu dregnu iskart uzdengia.Laikosi ,jjuk po pora menesiu.As angliskai nemoku.Bet daatrodo miltai stiklinem skaiciuojami -ir tiek.Tikiuos ,kad teisingas .Na,per keleta dienu dar pasitikslinsiu.

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 26 Lap 2007, 13:45

AIRENE rašė:Angliskas tikkslus buvo.Ir man rodos ,kur Mille pataise vertima -tikrai geraiSake jokiu mieliu,cia ne pica.TikVa su miltais matyt skubejo parase saukstai,o as irgi supratau ,kad stiklines.
Zodziu iseina sausi sauis,sake,net ranksluosciu dregnu iskart uzdengia.Laikosi ,jjuk po pora menesiu.As angliskai nemoku.Bet daatrodo miltai stiklinem skaiciuojami -ir tiek.Tikiuos ,kad teisingas .Na,per keleta dienu dar pasitikslinsiu.
Bet kur parašyta "•1 pk Yeast", tai verčiasi mielės :roll: Vadinasi, įeina ir mielės į lavašo receptą.
Žinai,ne stiklinės, o greičiausiai bus puodukai (angl. cup, tai ir trumpina matyt "c").

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 26 Lap 2007, 13:54

Supranti,ji man atsinese savo uzrasus,kur susirasius,sako ,as pirma parasysiu,kaip diktavo,na,ir nurase(angliskai),Sakau,isversk.O tada pradejom juokaut,dar vaikas verklt pradejo ir susimaisem.Todel ir sakau,angliskai-matai tvarkingai parasyta,nes nukopinau.O daugiau makalai makalai.

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 26 Lap 2007, 14:34

AIRENE rašė:Supranti,ji man atsinese savo uzrasus,kur susirasius,sako ,as pirma parasysiu,kaip diktavo,na,ir nurase(angliskai),Sakau,isversk.O tada pradejom juokaut,dar vaikas verklt pradejo ir susimaisem.Todel ir sakau,angliskai-matai tvarkingai parasyta,nes nukopinau.O daugiau makalai makalai.
Tada reikia vadovautis anglišku variantu.
O mielių pakelis gal turėta omeny sausų?

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 26 Lap 2007, 14:54

Wat ,kaip vasara buvo grizus,tai atsimenu tiksliai,kasd Amerikoj tik sausos miieles,kitokiu negausi.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 26 Lap 2007, 15:01

TAI TURBUT TU SAUSU IR REIKIA :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Lap 2007, 15:35

Bandysiu šitą išsikepti :P gal nebus taip sudėtinga kaip anksčiau, jeigu juos pasirodo sudrėkina :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lap 2007, 16:18

meginsiu ir as,tik sausu mieliu reikia nusipirkti :P

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 26 Lap 2007, 16:23

IR PASKUI PARASYKIT KAIP GAVOSI
:wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lap 2007, 16:28

o kada neparasiau :roll:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 26 Lap 2007, 16:28

Na,va,kalbejau su ja vel.Pasirodo,mieles-tai ik pakaitalas,o siaip tai naudojamas yra specialus raugas,todel ir nesigauna lavasai su mielem kaip tikri.Siauliuose tai zinau viena lavasnika.Uz viena lavasa 70cnt ima.Jo mama prikepa Armenijoj,atveza cia ir prekiauja.Sake ne kiekvienas raugas yra skanus ir geras.Na,cia aisku,juk kiekviena seimininke kitokia.Zodziu,jei kuri pabuvosit Armenijoj,parsivezti reikia gero raugo.O tada jis kaip tas ,,Hermanas"augs ir dalinsimes. :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lap 2007, 16:34

kaip gaila Paveikslėlis

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 26 Lap 2007, 16:34

TAI KURI PARSIVESIT PASISAKYKIT :wink:

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 26 Lap 2007, 16:36

duziki rašė:TAI KURI PARSIVESIT PASISAKYKIT :wink:
Nu taip, praktiškai kasdien į Armėniją važinėjam Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lap 2007, 16:36

:laugh:

Skelbti atsakymą