kukurūzų burbuolės
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
kukurūzų burbuolės
Sveiki,
Atsiprašau jeigu kartosiuosi, bet peržvelgiau didžiają dalį forumo, ir neradau receptelių su kukurūzų burbuolėm. Žinau, kad galima valgyti apvirtas, o ką dar galima iš jų paruošti? Ar galima konservuoti žiemai? Gal kokį receptėlį kas įmestų. Būčiau labai dėkinga. Pasidalinkite savo patirtimi.
Atsiprašau jeigu kartosiuosi, bet peržvelgiau didžiają dalį forumo, ir neradau receptelių su kukurūzų burbuolėm. Žinau, kad galima valgyti apvirtas, o ką dar galima iš jų paruošti? Ar galima konservuoti žiemai? Gal kokį receptėlį kas įmestų. Būčiau labai dėkinga. Pasidalinkite savo patirtimi.
Kukurūzų apkepas: 3 stiklinės virtų kukurūzų grūdų, 2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio, 2 šaukštai sviesto, 2 stiklinės grietinės padažo, truputis druskos, džiūvėsėlių.Pieninės brandos virtis ir išlukštenti kukurūzų grūdai suberiami į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą, užpilami tirštu grietinės padažu. pabarstomi tarkuotu sūriu, apšlakstomi sviestu ir kepami orkaitėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Grilyje kepti kukurūzai su ančo-avokado sviestu
1 mažas ančo (čili) pipiras
2 šaukštai laimo sulčių
3 šaukštai sviesto arba margarino, minkšto
0,5 nedidelio avokado, be sėklų, nulupto ir supjaustyto
0,125 šaukštelio druskos
6 burbuolės kukurūzų
Nedideliame dubenyje sumaišykite ančo pipirą, laimo sultis ir 2 šaukštus vandens; troškinkite ant mažos ugnies, uždengę, 10 minučių arba kol pipiras suminkštės. Nusausinkite ir atvėsinkite. Pašalinkite pipiro stiebą ir sėklas. Po to susmulkinkite pipirą ir sumaišykite su minkštu sviestu ar margarinu. Švelniai sutrinkite avokadą su druska. Įmaišykite į ancho sviestą. Įdėkite į uždengiamą indą ir padėkite į šaldytuvą.Nuimkite kukurūzų lapus ir siūlus. . Dideliame uždengtame puode virkite kukurūzus nedideliame kiekyje vandens 5-7 minutes.Kepkite neuždengtame grilyje tiesiai virš vidutinio karščio anglių 10 minučių, kelis kartus apversdami.Patiekite kukurūzus su ančo-avokado sviestu.
1 mažas ančo (čili) pipiras
2 šaukštai laimo sulčių
3 šaukštai sviesto arba margarino, minkšto
0,5 nedidelio avokado, be sėklų, nulupto ir supjaustyto
0,125 šaukštelio druskos
6 burbuolės kukurūzų
Nedideliame dubenyje sumaišykite ančo pipirą, laimo sultis ir 2 šaukštus vandens; troškinkite ant mažos ugnies, uždengę, 10 minučių arba kol pipiras suminkštės. Nusausinkite ir atvėsinkite. Pašalinkite pipiro stiebą ir sėklas. Po to susmulkinkite pipirą ir sumaišykite su minkštu sviestu ar margarinu. Švelniai sutrinkite avokadą su druska. Įmaišykite į ancho sviestą. Įdėkite į uždengiamą indą ir padėkite į šaldytuvą.Nuimkite kukurūzų lapus ir siūlus. . Dideliame uždengtame puode virkite kukurūzus nedideliame kiekyje vandens 5-7 minutes.Kepkite neuždengtame grilyje tiesiai virš vidutinio karščio anglių 10 minučių, kelis kartus apversdami.Patiekite kukurūzus su ančo-avokado sviestu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Daržovės su citrinų-prieskonių užpilu
200 g šviežių pupų ankščių arba 170 g pakelis šaldytų pupų anksčių, atšildytų ir nusausintų
400 g konservuotų artišoko šerdžių, nusausintų ir supjaustytų į keturias dalis
200 g konservuotų kukurūzų burbuolių, nusausintų
8 šviežių grybų, padalintų į keturias dalis
2 vidutiniai pomidorai
1/2 puodelio alyvų aliejaus
1/4 puodelio balto vyno acto
2 šaukšteliai sutarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis džiovinto baziliko
Jei naudojate šviežias pupelių ankštis, nupjaukite galiukus ir pašalinkite plaušelius. Virkite uždengtame puode nedideliame kiekyje sūdyto vandens 2-4 minutes arba iki suminkštės; nusausinkite. (Jei naudojate šaldytas pupelių ankštis, jų nevirkite.) Dideliame dubenyje sumaišykite pupelių ankštis, artišokų šerdis, kukurūzus, grybus ir pomidorus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms. Užpilui sumaišykite aliejų, actą, citrinos žievelę ir sultis, cukrų ir baziliką uždengiame inde; uždenkite ir gerai suplakite.
Tiekdami užpilkite užpilą ant daržovių mišinio; atsargiai išmaišykite.
200 g šviežių pupų ankščių arba 170 g pakelis šaldytų pupų anksčių, atšildytų ir nusausintų
400 g konservuotų artišoko šerdžių, nusausintų ir supjaustytų į keturias dalis
200 g konservuotų kukurūzų burbuolių, nusausintų
8 šviežių grybų, padalintų į keturias dalis
2 vidutiniai pomidorai
1/2 puodelio alyvų aliejaus
1/4 puodelio balto vyno acto
2 šaukšteliai sutarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis džiovinto baziliko
Jei naudojate šviežias pupelių ankštis, nupjaukite galiukus ir pašalinkite plaušelius. Virkite uždengtame puode nedideliame kiekyje sūdyto vandens 2-4 minutes arba iki suminkštės; nusausinkite. (Jei naudojate šaldytas pupelių ankštis, jų nevirkite.) Dideliame dubenyje sumaišykite pupelių ankštis, artišokų šerdis, kukurūzus, grybus ir pomidorus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms. Užpilui sumaišykite aliejų, actą, citrinos žievelę ir sultis, cukrų ir baziliką uždengiame inde; uždenkite ir gerai suplakite.
Tiekdami užpilkite užpilą ant daržovių mišinio; atsargiai išmaišykite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Meksikietiškos salotos
300 g konservuotų kukurūzų burbuolių
200 g šviežių obuolių
100 g šviežių pomidorų
100 g ropinių svogūnų
100 g juodų alyvuogių
50 g petražolių
200 g saldžiųjų paprikų
Padažui: 3 citrinų sultys
150 g alyvų aliejaus
0,5 arbatinio šaukštelio čili prieskonių
Daržoves supjaustome smulkiai kubeliais, sudedame į salotinę, išmaišome ir užpilame padažu. Papuošiame obuolio skiltelėmis. Prie šio patiekalo geriausiai tinka:
300 g konservuotų kukurūzų burbuolių
200 g šviežių obuolių
100 g šviežių pomidorų
100 g ropinių svogūnų
100 g juodų alyvuogių
50 g petražolių
200 g saldžiųjų paprikų
Padažui: 3 citrinų sultys
150 g alyvų aliejaus
0,5 arbatinio šaukštelio čili prieskonių
Daržoves supjaustome smulkiai kubeliais, sudedame į salotinę, išmaišome ir užpilame padažu. Papuošiame obuolio skiltelėmis. Prie šio patiekalo geriausiai tinka: