Kruopų patiekalai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 20 Bir 2007, 10:21

tutsi rašė:o as tai nelabai megstu morkas ir cukinijas,taip,kad gali man ju ir nebuti :roll:
O aš jas visur dedu :) Be morkų nei dienos neištveriu, ne veltui zuikiu vyras vadina Paveikslėlis

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 20 Bir 2007, 11:54

tutsi rašė:
Ligita rašė:Pirktinius saldumynus - labai mėgsta. O mano daryti - nelabai.
Na mano vyras truputį senamadiškas, jis nevalgytų sraigių ar kažko panašaus. O dėl įpratinimo - nebe tas amžius. :lol: Vistik jau 40 bus rudenį. Yra gera patarlė: lenk medį kol jaunas. Tai va, mano vyro jau nebepalenksi.
maniskis irgi senamadiskas,nors 40 dar neturi,bet butent del to ir megsta labiau naminius saldumynus nei is parduotuves :wink:
Tau pasisekė. :P Turi kam gaminti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2007, 11:58

tikrai turiu :merg2: Visus du valgytojus :wink:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 21 Bir 2007, 09:21

Žirnių maltiniai

žirnius pamirkome per naktį. Tame pačiame vandenyje truputį paviriname, nukošiame, žirnius sumalame mėsmale, išminkome, jei tešla sausa, įpilame nuoviro, formuojame bandeles-sausainukus ir kepame orkaitėje.

Pati recepto nesu bandžiusi, bet manau kad sveikuoliams jis tiktu 8)

norejau ikelt skanuota paveiksliuka bet tokio formato nededa :cry:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Bir 2007, 09:22

kas megsta zirnius,turetu patikti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Bir 2007, 11:33

Azerbaidžano plovas (ryžiai su migdolais ir sezamo sėklomis)

½ puodelio luptų migdolų,
2 valgomieji šaukštai sviesto,
1 puodelis nešlifuotų baltų ilgagrūdžių ryžių,
2 puodeliai vištienos sultinio, šviežio ar iš pakelio,
½ arbatinio šaukštelio baltų sezamo sėklų,
¼ šaukštelio malto imbiero,
¼ arbatinio šaukštelio cukraus,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Įkaitinkite orkaitę iki 170ºC. Išberkite dalį migdolų ant kepimo popieriaus ir kepkite orkaitėje apie penkias minutes, prižiūrėdami, kad neperkeptų,.
Ištirpinkite sviestą dideliame inde . Suberkite ryžius ir maišykite mediniu šaukštu, kol ryžiai patamsės. Suberkite sezamo sėklas, supilkite sultinį, imbierą, druską ir pipirų. Nuolat maišydami užvirinkite, tada uždenkite ir troškinkite orkaitėje 20 – 25 minutes, arba kol ryžiai išbrinks. Pabarstykite likusiais migdolais ir patiekite.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Bir 2007, 11:44

o kur mesa Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 21 Bir 2007, 11:54

mėsa, kaip sakoma "s prigliadkoj" - įsivaizduoti reikia :idea:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Bir 2007, 11:59

supratau :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Bir 2007, 19:24

Čia be mėsos, bet kodėl plovas - nežinau :? . Iš delfio nusirašiusi esu. Jis pakankamai skanus, bet vieno karto pakako :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 08:40

Ramunė rašė:Čia be mėsos, bet kodėl plovas - nežinau :? . Iš delfio nusirašiusi esu. Jis pakankamai skanus, bet vieno karto pakako :roll:
tada viskas aisku,jei vieno karto pakako :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Bir 2007, 15:32

Manų paplotėliai

1 l. pieno,
2 šaukštai sviesto arba margarino,
125 g manų kruopų,
druskos,
pipirų,
muskato riešuto,
4 šaukštai tarkuoto sūrio,
1-2 kiaušiniai.

Pienas užvirinamas su sviestu, trupučiu druskos, pipirų ir muskato riešuto. Į jį subėrus manus, išverdama tiršta košė. Puo­dą nukėlus nuo ugnies, į košę įmušami kiaušiniai, įberiami 2 šaukštai tarkuoto sūrio. Iš atvėsusios košės padaromi apvalūs ar keturkampiai paplotėliai, jie aptepami sviestu, apibarstomi likusiu tarkuotu sūriu ir iškepami orkaitėje. Prie jų paduoda­mas pomidorų padažas, lapinės salotos arba kitokios daržovės.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Bir 2007, 15:36

Ryžių pyragas

1 stiklinė ryžių
2 stiklinės vandens
2-3 rūkytos silkės
4 – 5 pomidorai
½ stiklinės grietinėlės
2-3 šaukštai tarkuoto sūrio
sviesto
druskos

Pasūdytame vandenyje išverdama biri ryžių košė. Į sviestu pateptą skardą pakaitomis sluosniuojami ryžiai ir silkių file su skiltelėmis pjaustytais pomidorais. Viršutinis – ryžių sluoksnis, apipilamas truputį pasūdyta grietinėle, ir uždėjus kelet gabalėlių sviesto, apibarstoma tarkuotu sūriu. Pyragas kepamas orkaitėje 15 min. Patiekiamas su lapinėmis salotomis.
Silkę galima keisti žuvimi.

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 26 Bir 2007, 16:33

Ką galėčiau pagaminti š sorų? :?: Jau 2mėn jos pas mane stovi, bandžiau košę virti, bet neskaniai išėjo. Gal žinote, kur jas galėčiau pritaikyti?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Bir 2007, 16:46

Biri sorų kruopų košė

200 g sorų kruopų,
2 stiklinės vandens,
1,5 šaukšto sviesto, druskos

Kruopas nuplauti ir nuplikyti karštu vandeniu, nukošti, užpilti pasūdytu vandeniu, įdėti riebalų ir virti pamaišant. Indą su koše įstatyti į vidutinio karštumo orkaitę ir kepti 1,5 val. Išėmus indą po 20 min. košę pamaišyti šakute.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Bir 2007, 16:47

.

Sorų apkepas

1 stiklinė sorų kruopų,
1,5 stiklinės vandens,
1,5 stiklinės pieno,
1 šaukštas cukraus,
2-3 kiaušiniai, 0,5 stiklinės razinų,
1 šaukštas džiūvėsėlių, 1 šaukštas sviesto, c
itrinos žievelės.

Išvirti tirštą pienišką sorų kruopų košę, atvėsinti, sudėti su cukrum ištrintus trynius, razinas, nutrintos citrinos žievelės ir viską išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus, lengvai išmaišyti ir supilti į apkepo indą, išteptą sviestu ir išbarstytą džiūvėsėliais. Paviršių aplaistyti tirpytu sviestu ir kepti orkaitėje apie 30 minučių. Prie apkepo duoti vaisių padažą arba šildytą sviestą.

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Kruopų patiekalai

Standartinė Tina » 26 Bir 2007, 16:58

Labai mėgstu sorų kruopas.
Darau tokias salotas su sorų kruopomis, visko dedu iš akies : virtos sorų kruopos, agurkas, pomidoras, paprika, virta vištiena, salotų prieskoniai, aliejus, šaukštelis "marinato" (jis prie acto būna). Skanu ir šiltos ir šaltos :valg:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Bir 2007, 17:11

Na ir skaniai skaitosi tos tavo salotos :hubba:
O aš niekada net ragavusi nesu sorų kruopųPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 26 Bir 2007, 17:13

Negi darželyje nemaitino :?: Man dar teko jų valgyt darželio laikais, dabar tai atrodo jos retai vaikų darželio meniu būna

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Bir 2007, 17:21

Tina rašė:Negi darželyje nemaitino :?: Man dar teko jų valgyt darželio laikais, dabar tai atrodo jos retai vaikų darželio meniu būna
Nelankiau darželio, tėtis neleido, nes labai gailiai verkiau pirmą rytą, kai jis nunešėPaveikslėlis Pagailėjo savo letenėlėsPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 26 Bir 2007, 17:30

Aš tai vėlai papuoliau į darželį, tik 5 metų. Mama man dar sesę ir brolį padovanojo, tai kol broliui vieneri suėjo, tada visus vienu metu į darželį ir išleido. Bet sorų kruopų teko iki valios prisivalgyti, nors darželyje taip nemėgau jų :roll: Užtat dabar valgau su didžiuliu noru :D

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Ligita » 26 Bir 2007, 17:34

Tina rašė:Labai mėgstu sorų kruopas.
Darau tokias salotas su sorų kruopomis, visko dedu iš akies : virtos sorų kruopos, agurkas, pomidoras, paprika, virta vištiena, salotų prieskoniai, aliejus, šaukštelis "marinato" (jis prie acto būna). Skanu ir šiltos ir šaltos :valg:
Labai ačiū. Būtinai pamėginsiu, reikia kaipnors tą "gėrį" sunaikinti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Bir 2007, 19:00

Kuskuso salotos

1 puodelis paruošto kuskuso ,
1 šaukštas sviesto ,
1 raudonas svogūnas,
1 raudona paprika,
0,3 puodelio šviežių petražolių,
0,3 puodelio razinų,
0,3 puodelio pakepintų žemės riešutų,
0,5 puodelio konservuotų žirnelių (be skysčio),
0,5 puodelio grietininio užpilo salotoms ,,
0,25 puodelio jogurto be priedų ,
1 šaukštelis maltų kmynų ,
druskos,pipirų.

Į keptuvę įdėkite sviestą ir išlydykite . Sudėkite kuskusą ir gerai sumaišykite su sviestu. Įpilkite 1 puodelį vandens. Užvirkite, sumažinkite ugnį. Uždenkite ir virkite, kol vandenį sugers. Įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį ir atvėsinkite.
Salotinėje sumaišykite kuskusą, smulkintas daržoves : raudonąjį svogūną, papriką, petražoles, razinas, riešutus ir žirnelius. Gerai sumaišykite.
Suplakite kartu salotų užpilą, jogurtą, kmynus, druską ir pipirus.
Užpilkite gautuoju užpilu salotas; gerai išmaišykite, atšaldykite ir patiekite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Bir 2007, 19:04

Veršienos troškinys su lęšiais

600 g veršienos,
400 g bulvių,1 svogūnas,
1 morka,1 poras,
200 g lęšių,
2-3 gvazdikėliai (nebūtina),
1-2 laurų lapai, druskos, pipirų,
aliejaus kepimui

Lęšius užpilame vandeniu ir mirkome 2 val.
Veršieną supjaustome ir pabarstome druska, pipirais.
Mėsą apkepame ir troškiname, kol paminkštės.
Tada sudedame kubeliais supjaustytas bulves ir morkas, susmulkintą svogūną, griežinėliais supjaustytus porus, lęšius, įmetame keletą gvazdikėlių, laurų lapų, įberiame druskos bei pipirų. Jei reikia, įpilame truputį vandens ir troškiname, kol lęšiai suminkštėja.

Tinka ir jautiena, neriebi kiauliena :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Bir 2007, 19:13

Receptainėje radau labai panašias salotas į tas, kur siūlė Tina, bet trupučiuką kitokios, tai įmesiu :roll:
Sorų kruopų salotos su daržovėmis

2 stiklinės virtų sorų kruopų,,
0,5 raudonos paprikos
1 vidutinio dydžio agurkas,
6-7 špinatų lapai.

Padažui:
1/3 stiklinės aliejaus,
1 šaukštas obuolių acto,
1 šaukštas citrinos sulčių,
svogūnų laiškai,druska.

Špinatus suplėšome, papriką supjaustome plonais griežinėliais, agurką perpjauname pusiau ir tada supjaustome plonais griežinėliais, susmulkiname svogūnų laiškus.
Sudedame išvirtas sorų kruopas, užpilame padažą, išmaišome.

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 27 Bir 2007, 19:55

Receptas iš knygelės "Amžinos jaunystės maistas":
Perlinių kruopų košė su ryžiais ir morkomis
100g ryžių
100 g perlinių kruopų
4 morkos
šaukštelis aliejaus
druskos (nebūtinai)

Ryžius ir perlines kruopas užpilti šaltu vandeniu ir mirkyti 2-3 val. Morkas sutarkuoti burokine tarka. Pusę morkų dėti į puodą, ant jų kruopas ir likusias morkas. Užpilti 2 stiklinėm karšto vandens, virti 10 min. Nukaistą ir uždengtą puodą laikyti 20-25 min. Prieš valgant užpilti šaukštelį aliejaus, užberti petražolių ar krapų. Galima įberti druskos.

Aš šitą receptą dariau jau daug kartų. Man labai patinka :valg:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Bir 2007, 21:52

Skanu, pabandysiu ir aš. :lol: Jau nebepamenu perlinių kruopų skonio :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Bir 2007, 10:13

Ryžių apkepas

4 stiklinės išvirtų ryžių,
4 riekelės keptos mėsos ar 200 g rūkytos mėsos,
100-150 g pievagrybių,
1 svogūnas,2 šaukštai sviesto
kelios plonos riekelės fermentinio sūrio,
1/2 raudonos arba žalios paprikos ankšties,
2 šaukštai sukapotų petražolių,
3-4 šaukštai sutarkuoto fermentinio sūrio.

Karštuose taukuose pakepinti smulkiai sukapotą svogūną; įmesti nuplautus ir riekelėmis supjaustytus šampinjonus.Kartu pakepinti, po to išmaišyti su ryžiais.Likusiuose keptuvėje taukuose trumpai pakepinti kubeliais supjaustytą mėsą.Supilti į ryžius kartu su išpjautais sėklalizdžiais ir kubeliais supjaustyta paprika.Paskaninti druska ir pipirais, įberti petražolių ir sutarkuoto fermentinio sūrio.
Sudėti patiekalą į atsparų karščiui indą, išteptą sviestu arba margarinu, išlyginti paviršių ir apdėlioti sūrio riekelėmis.Kepti karštoje orkaitėje, kol sūris paraus.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2007, 17:16

Ryžių blynai

175 g ryžių, 2,5-3 stiklinės vandens,
2 kiaušiniai, 10 šaukštų džiūvėsėlių,
80 g tarkuoto olandiško sūrio,
pipirai, druska, žalumynai, aliejus .

Ryžius užvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir atšaldyti.
Sumaišyti su tarkuotu sūriu, vienu kiaušiniu, 2 šaukštais džiūvėsėlių, susmulkintais žalumynais (petražolėmis, krapais). Paskaninti prieskoniais, pipirais, druska.
Šlapiomis rankomis formuoti blynelius, pavolioti išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
Kepti keptuvėje ant aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
Į stalą patiekti su grietinės ar grybų padažu.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Lie 2007, 21:42

o mes vaikysteje,kepindavome soru kruopas ir valgydavom :roll: kiek pamenu,skonis kaip saulegrazu buvo :wink:

Skelbti atsakymą