Kruopų patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: Kruopų patiekalai
Labai mėgstu kruopas visokias ir patiekalus iš jų. Dabar kaip tik Adventas, prisilaikyti nuo mėsos reikia, tai jaučiu pasinaudosiu jūsų receptais. Ačiū
Re: Kruopų patiekalai
neradau temos "košės" tai idesiu saviskė pusrytinę - vakarieninę košę
2 porcijoms reikės:
100 g. virtų ryžių;
50 g. avižinių dribsnių;
1 bananas;
1 obuolys;
sauja razinų;
1 stiklinė pieno;
sauja lazdyno riešutų;
20 g. juodojo šokolado.
Pieną užvirinam, iberiam avižinius dribsnius. Palaukiam kol išbrinks. Įdedam ryžius, supjaustytus obuolius ir bananą, razinas, smulkintus riešutus. Viską išmaišome ir apibarstome trupintu šokoladu. Skanaus
2 porcijoms reikės:
100 g. virtų ryžių;
50 g. avižinių dribsnių;
1 bananas;
1 obuolys;
sauja razinų;
1 stiklinė pieno;
sauja lazdyno riešutų;
20 g. juodojo šokolado.
Pieną užvirinam, iberiam avižinius dribsnius. Palaukiam kol išbrinks. Įdedam ryžius, supjaustytus obuolius ir bananą, razinas, smulkintus riešutus. Viską išmaišome ir apibarstome trupintu šokoladu. Skanaus
- Prikabinti failai
-
- HPIM1931.JPG (68.34 KiB) Peržiūrėta 10183 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Kruopų patiekalai
vaziuok pas mane kosiu gaminti, be sokolado sukirsciau visa puoda
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kruopų patiekalai
O aš košes kas rytą, o kartais jau ir vakarais valgau. Tingiu atskirai gaminti dukrytei, tai kartu valgom, gaila, kad jau negaliu nė šokolado užsibert, cukraus mažiau dedu
Re: Kruopų patiekalai
Risotto su lašiša
3 pomidorų,
1 svogūno, česnako,
čili pipiro,
20 g sviesto,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
200 g risotto ryžių,
1 dėžutės pomidorų pastos,
1,5 stiklinės daržovių sultinio,
5 šaukštų grietinėlės,
pipirų,
druskos,
30 g Parmezano sūrio,
baziliko,
3 gabalų po 200 g lašišos,
1 šaukštelio citrinos sulčių,
kaleno pipirų
Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti, perpjauti pusiau, pašalinti sėklas, supjaustyti kubeliais. Čili pipirą, perpjauti pusiau, pašalinti sėklas, odelę, jį, o taip pat ir svogūną, česnaką smulkiai supjaustyti ir gilesnėje keptuvėje įkaitintame svieste, sumaišytame su aliejumi, sudėjus ryžius patroškinti. Įmaišyti pomidorų pastą, įpilti karšto sultinio ir ant mažos ugnies neuždengus dar 20 min. troškinti, papildant sultinio, pamaišant. Pabaigoje supilti grietinėlę. Kelis gabalėlius pomidorų palikus papuošimui, kitus įmaišyti į ryžius, paskaninti druska, pipirais, įmaišyti pjaustyto baziliko, kelis lapelius palikus papuošimui, tarkuoto Parmezano sūrio. Lašišos filė nuplauti tekančiu vandeniu, nusausinti servetėle, supjaustyti 2x2 cm dydžio gabalėliais, pašlakstyti citrinos sultimis, saikingai pasūdyti. Juos išdėlioti ant ryžių, uždengti ir 8-10 min. troškinti. Tada ryžius dėti į lėkštę, ant viršaus lašišos gabalėlius, papuošti pomidorų gabalėliais, baziliko lapeliais. Galima pabarstyti Parmezano sūriu.
3 pomidorų,
1 svogūno, česnako,
čili pipiro,
20 g sviesto,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
200 g risotto ryžių,
1 dėžutės pomidorų pastos,
1,5 stiklinės daržovių sultinio,
5 šaukštų grietinėlės,
pipirų,
druskos,
30 g Parmezano sūrio,
baziliko,
3 gabalų po 200 g lašišos,
1 šaukštelio citrinos sulčių,
kaleno pipirų
Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti, perpjauti pusiau, pašalinti sėklas, supjaustyti kubeliais. Čili pipirą, perpjauti pusiau, pašalinti sėklas, odelę, jį, o taip pat ir svogūną, česnaką smulkiai supjaustyti ir gilesnėje keptuvėje įkaitintame svieste, sumaišytame su aliejumi, sudėjus ryžius patroškinti. Įmaišyti pomidorų pastą, įpilti karšto sultinio ir ant mažos ugnies neuždengus dar 20 min. troškinti, papildant sultinio, pamaišant. Pabaigoje supilti grietinėlę. Kelis gabalėlius pomidorų palikus papuošimui, kitus įmaišyti į ryžius, paskaninti druska, pipirais, įmaišyti pjaustyto baziliko, kelis lapelius palikus papuošimui, tarkuoto Parmezano sūrio. Lašišos filė nuplauti tekančiu vandeniu, nusausinti servetėle, supjaustyti 2x2 cm dydžio gabalėliais, pašlakstyti citrinos sultimis, saikingai pasūdyti. Juos išdėlioti ant ryžių, uždengti ir 8-10 min. troškinti. Tada ryžius dėti į lėkštę, ant viršaus lašišos gabalėlius, papuošti pomidorų gabalėliais, baziliko lapeliais. Galima pabarstyti Parmezano sūriu.
Re: Kruopų patiekalai
oi cia labai skaniai turetu buti, pereitasavaitgali kazka panasaus su draugais gaminom (tiksliau jie gamino, mes su vyru ziurejom ), tai buvo laaaabai skanu
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kruopų patiekalai
Daugiaryžis su špinatais
500 g šaldytų arba šviežių špinatų
90 g sviesto
100 ml balto sauso vyno
1 smulkiai supjaustytas nedidelis svogūnas
350 g rizoto ryžių
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio
druskos, tik sumalti juodieji pipirai
60 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite sviestą. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Įpilkite vyną, ½ stiklinės sultinio (125 ml) ir kaitinkite, kol susigers. Sudėkite supjaustytus špinatus ir viską gerai sumaišykite. Maišant, kad susigertų, dalimis ir toliau pilkite daržovių sultinį, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite rizotą pipirais ir įmaišykite likusį sviestą bei parmezaną. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite 2 min.
500 g šaldytų arba šviežių špinatų
90 g sviesto
100 ml balto sauso vyno
1 smulkiai supjaustytas nedidelis svogūnas
350 g rizoto ryžių
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio
druskos, tik sumalti juodieji pipirai
60 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite sviestą. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Įpilkite vyną, ½ stiklinės sultinio (125 ml) ir kaitinkite, kol susigers. Sudėkite supjaustytus špinatus ir viską gerai sumaišykite. Maišant, kad susigertų, dalimis ir toliau pilkite daržovių sultinį, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite rizotą pipirais ir įmaišykite likusį sviestą bei parmezaną. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite 2 min.
- Prikabinti failai
-
- forumui.JPG (61.73 KiB) Peržiūrėta 9983 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kruopų patiekalai
Nežinau kodėl, bet va špinatų daugiaryžis man neprigijęs. Vieną kartą pabandžiau, daugiau nedarau
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kruopų patiekalai
su dilgelem man skaniau...bet sis irgi nieko...neatsisakysiu kartoti
Re: Kruopų patiekalai
Aš darysiu kada nors paprastą risotto (tas daugiaryžis man visai nelimpa) iš skaniai.lt Labai jį ten giria
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kruopų patiekalai
Polenta
200 g kukurūzų kruopų
800 g daržovių sultinio
100 ml baltojo vyno
50 g sviesto
sviesto formos patepimui
40 g parmezano
sviesto kepimui (galima ir aliejaus)
8 plonų riekelių kumpio (aš ėmiau šoninę)
40 g sviesto padažui
kelių lapelių šviežių šalavijų(bėriau raudonėlio)
druskos, pipirų
Sultinį ir baltąjį vyną supilti į puodą ir užvirinti, pasūdyti, įberti pipirų, sudėti sviestą. Sumažinti ugnį, lėtai suberti kukurūzų kruopas. Virti 20 minučių (nuolat maišyti) ant nedidelės ugnies, kol masė taps vientisa. Baigiant virt, sudėti sūrį ir gerai išmaišyti.
Stačiakampį indą ištepti sviestu, sukrėsti išvirusią košę. Suspausti, išlyginti paviršių ir leisti atvėsti. Supjaustyt pailgom juostelėm, kad skerspjūvyje gautus kvadratas.
Keptuvėje iš visų pusių ant sviesto apkepinti polentos gabaliukus.
Padažui į keptuvę sudėti kumpį, šalavijų lapelius ir šiek tiek pakepinti ant stiprios ugnies, sudėti sviestą ir kepti kol jis išsilydis. Polentos gabalėlius apipilti padažu ir patiekti.
Buvo ziauriai skanu, maniskio komentaras: "neprisimenu kada taip skaniai tobulai valgiau"
200 g kukurūzų kruopų
800 g daržovių sultinio
100 ml baltojo vyno
50 g sviesto
sviesto formos patepimui
40 g parmezano
sviesto kepimui (galima ir aliejaus)
8 plonų riekelių kumpio (aš ėmiau šoninę)
40 g sviesto padažui
kelių lapelių šviežių šalavijų(bėriau raudonėlio)
druskos, pipirų
Sultinį ir baltąjį vyną supilti į puodą ir užvirinti, pasūdyti, įberti pipirų, sudėti sviestą. Sumažinti ugnį, lėtai suberti kukurūzų kruopas. Virti 20 minučių (nuolat maišyti) ant nedidelės ugnies, kol masė taps vientisa. Baigiant virt, sudėti sūrį ir gerai išmaišyti.
Stačiakampį indą ištepti sviestu, sukrėsti išvirusią košę. Suspausti, išlyginti paviršių ir leisti atvėsti. Supjaustyt pailgom juostelėm, kad skerspjūvyje gautus kvadratas.
Keptuvėje iš visų pusių ant sviesto apkepinti polentos gabaliukus.
Padažui į keptuvę sudėti kumpį, šalavijų lapelius ir šiek tiek pakepinti ant stiprios ugnies, sudėti sviestą ir kepti kol jis išsilydis. Polentos gabalėlius apipilti padažu ir patiekti.
Buvo ziauriai skanu, maniskio komentaras: "neprisimenu kada taip skaniai tobulai valgiau"
- Prikabinti failai
-
- IMG_0014.JPG (53.3 KiB) Peržiūrėta 9806 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kruopų patiekalai
Tik be vyno darau tokias lazdeles dukrytei, nes kitaip kukurūzų košės neįikiši, o šitas tik kerta
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kruopų patiekalai
Bet labai skanu, nebent kukurzų nemėgstat. Pyp, seniau "Sveikatos dovanose" būdavo pirkti kukurūzų polentai, visiškai kitokio smulkumo kruopos, mažiau virti reikdavo ir man jos net skanesnės būdavo, tik pavasarį vis neatveždavo, o dabar net ir nebuvau pažiūrėt
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kruopų patiekalai
as kai pirma karta gaminau, tai pirkau tokias kokios buvo - "Skanejos"...bet seip ir tos labai patiko, bet idomu butu ir kitokiu pabandytForelle rašė:Bet labai skanu, nebent kukurzų nemėgstat. Pyp, seniau "Sveikatos dovanose" būdavo pirkti kukurūzų polentai, visiškai kitokio smulkumo kruopos, mažiau virti reikdavo ir man jos net skanesnės būdavo, tik pavasarį vis neatveždavo, o dabar net ir nebuvau pažiūrėt
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kruopų patiekalai
Tai ten tie patys kukurūzai, tik kad smulkesni ir trumpaiu verda, nes su mažąja paprasstų kukurūzų kruopų išvirimas visada baigdavosi susvilinimu, neišeidavo taip ilgai maišytipyp rašė:as kai pirma karta gaminau, tai pirkau tokias kokios buvo - "Skanejos"...bet seip ir tos labai patiko, bet idomu butu ir kitokiu pabandytForelle rašė:Bet labai skanu, nebent kukurzų nemėgstat. Pyp, seniau "Sveikatos dovanose" būdavo pirkti kukurūzų polentai, visiškai kitokio smulkumo kruopos, mažiau virti reikdavo ir man jos net skanesnės būdavo, tik pavasarį vis neatveždavo, o dabar net ir nebuvau pažiūrėt
Re: Kruopų patiekalai
Plovas su kiaulės širdim
150 g. kiaulės širdies,
125 g. trumpagrūdžių ryžių,
1 nedidelis svogūnas,
2 šaukštai pomidorų padažo,
druskos,
pipirų.
Kiaulės širdį išverdam pasūdytam vandenyje, susmulkinam ir pakepinam kartu su smulkintais svogūnais. Pradedam virti ryžius pasūdytam vandeny, vandens pilam apie 1,5 stiklinės. Prieš baigiant virti į juos sudedam kepinta širdį su svogūniuku, pomidorų padažą ir pipiriukus, išmaišom. Nukaičiam ir dar palaikom 5 min. Skanaus
150 g. kiaulės širdies,
125 g. trumpagrūdžių ryžių,
1 nedidelis svogūnas,
2 šaukštai pomidorų padažo,
druskos,
pipirų.
Kiaulės širdį išverdam pasūdytam vandenyje, susmulkinam ir pakepinam kartu su smulkintais svogūnais. Pradedam virti ryžius pasūdytam vandeny, vandens pilam apie 1,5 stiklinės. Prieš baigiant virti į juos sudedam kepinta širdį su svogūniuku, pomidorų padažą ir pipiriukus, išmaišom. Nukaičiam ir dar palaikom 5 min. Skanaus
- Prikabinti failai
-
- HPIM3303 [640x480].JPG (57.25 KiB) Peržiūrėta 9173 karus(ų)
-
- HPIM3302 [640x480].JPG (74.69 KiB) Peržiūrėta 9173 karus(ų)
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: Kruopų patiekalai
turiu daug daug perlinių kruopų, kaip jas greit suvartoti, ar ką skanaus iš jų gamintis
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: Kruopų patiekalai
pasvėriau maišiukus- 4 kg. Ir ryžių tiek pat turiu
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: Kruopų patiekalai
pokuose būtų supakuoti,nebūtų problemų laikyt,bet kai jie maišely dieliam,reik mastyt kaip juos sunaudot greit...
Re: Kruopų patiekalai
Išsivirk sriubytės - gali su daržovėm arba man skanu su inkstais ir raugintais agurkais
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: Kruopų patiekalai
Plovas su perlinėm kruopomis irgi neblogai
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Kruopų patiekalai
na o ka as sakau
o as sendien prisiviriau perliniu, bus ryt kokiu salotu
o as sendien prisiviriau perliniu, bus ryt kokiu salotu
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: Kruopų patiekalai
šiandien į trasa eis ryžiai. Reik nuo bulvių pailsėt
sekanti kartą ir pas mane numatyta perlinių kruopų mišrainė
sekanti kartą ir pas mane numatyta perlinių kruopų mišrainė