Kruopų patiekalai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Živilė » 04 Gru 2008, 21:19

Labai mėgstu kruopas visokias ir patiekalus iš jų. Dabar kaip tik Adventas, prisilaikyti nuo mėsos reikia, tai jaučiu pasinaudosiu jūsų receptais. Ačiū :)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė sinsan » 06 Kov 2009, 21:23

neradau temos "košės" tai idesiu saviskė pusrytinę - vakarieninę košę
2 porcijoms reikės:
100 g. virtų ryžių;
50 g. avižinių dribsnių;
1 bananas;
1 obuolys;
sauja razinų;
1 stiklinė pieno;
sauja lazdyno riešutų;
20 g. juodojo šokolado.
Pieną užvirinam, iberiam avižinius dribsnius. Palaukiam kol išbrinks. Įdedam ryžius, supjaustytus obuolius ir bananą, razinas, smulkintus riešutus. Viską išmaišome ir apibarstome trupintu šokoladu. Skanaus :wink:
Prikabinti failai
HPIM1931.JPG
HPIM1931.JPG (68.34 KiB) Peržiūrėta 5851 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Tutsi » 07 Kov 2009, 01:35

vaziuok pas mane kosiu gaminti, be sokolado sukirsciau visa puoda :roll: :D

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė sinsan » 07 Kov 2009, 10:09

mielu noru, nes maniskis ju ne is tolo. nevalgo nors tu ka
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Forelle » 07 Kov 2009, 10:42

O aš košes kas rytą, o kartais jau ir vakarais valgau. Tingiu atskirai gaminti dukrytei, tai kartu valgom, gaila, kad jau negaliu nė šokolado užsibert, cukraus mažiau dedu

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Tutsi » 07 Kov 2009, 13:53

kaip koses uzsinorejau :roll:

Vartotojo avataras
Helle
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 224
Užsiregistravo: 05 Kov 2009, 14:36
Pliusai: 1

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Helle » 24 Bal 2009, 09:52

Risotto su lašiša

3 pomidorų,
1 svogūno, česnako,
čili pipiro,
20 g sviesto,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
200 g risotto ryžių,
1 dėžutės pomidorų pastos,
1,5 stiklinės daržovių sultinio,
5 šaukštų grietinėlės,
pipirų,
druskos,
30 g Parmezano sūrio,
baziliko,
3 gabalų po 200 g lašišos,
1 šaukštelio citrinos sulčių,
kaleno pipirų

Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti, perpjauti pusiau, pašalinti sėklas, supjaustyti kubeliais. Čili pipirą, perpjauti pusiau, pašalinti sėklas, odelę, jį, o taip pat ir svogūną, česnaką smulkiai supjaustyti ir gilesnėje keptuvėje įkaitintame svieste, sumaišytame su aliejumi, sudėjus ryžius patroškinti. Įmaišyti pomidorų pastą, įpilti karšto sultinio ir ant mažos ugnies neuždengus dar 20 min. troškinti, papildant sultinio, pamaišant. Pabaigoje supilti grietinėlę. Kelis gabalėlius pomidorų palikus papuošimui, kitus įmaišyti į ryžius, paskaninti druska, pipirais, įmaišyti pjaustyto baziliko, kelis lapelius palikus papuošimui, tarkuoto Parmezano sūrio. Lašišos filė nuplauti tekančiu vandeniu, nusausinti servetėle, supjaustyti 2x2 cm dydžio gabalėliais, pašlakstyti citrinos sultimis, saikingai pasūdyti. Juos išdėlioti ant ryžių, uždengti ir 8-10 min. troškinti. Tada ryžius dėti į lėkštę, ant viršaus lašišos gabalėlius, papuošti pomidorų gabalėliais, baziliko lapeliais. Galima pabarstyti Parmezano sūriu.

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė zivicib » 24 Bal 2009, 10:53

oi cia labai skaniai turetu buti, pereitasavaitgali kazka panasaus su draugais gaminom (tiksliau jie gamino, mes su vyru ziurejom ), tai buvo laaaabai skanu ;)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė pyp » 30 Bir 2009, 19:06

Daugiaryžis su špinatais

500 g šaldytų arba šviežių špinatų
90 g sviesto
100 ml balto sauso vyno
1 smulkiai supjaustytas nedidelis svogūnas
350 g rizoto ryžių
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio
druskos, tik sumalti juodieji pipirai
60 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite sviestą. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Įpilkite vyną, ½ stiklinės sultinio (125 ml) ir kaitinkite, kol susigers. Sudėkite supjaustytus špinatus ir viską gerai sumaišykite. Maišant, kad susigertų, dalimis ir toliau pilkite daržovių sultinį, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite rizotą pipirais ir įmaišykite likusį sviestą bei parmezaną. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite 2 min.
Prikabinti failai
forumui.JPG
forumui.JPG (61.73 KiB) Peržiūrėta 5651 karus(ų)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Forelle » 30 Bir 2009, 19:41

Nežinau kodėl, bet va špinatų daugiaryžis man neprigijęs. Vieną kartą pabandžiau, daugiau nedarau

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė pyp » 30 Bir 2009, 21:22

su dilgelem man skaniau...bet sis irgi nieko...neatsisakysiu kartoti

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Živilė » 01 Lie 2009, 10:22

Aš darysiu kada nors paprastą risotto (tas daugiaryžis man visai nelimpa) iš skaniai.lt Labai jį ten giria :roll:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė pyp » 04 Rgs 2009, 21:35

Polenta

200 g kukurūzų kruopų
800 g daržovių sultinio
100 ml baltojo vyno
50 g sviesto
sviesto formos patepimui
40 g parmezano
sviesto kepimui (galima ir aliejaus)
8 plonų riekelių kumpio (aš ėmiau šoninę)
40 g sviesto padažui
kelių lapelių šviežių šalavijų(bėriau raudonėlio)
druskos, pipirų

Sultinį ir baltąjį vyną supilti į puodą ir užvirinti, pasūdyti, įberti pipirų, sudėti sviestą. Sumažinti ugnį, lėtai suberti kukurūzų kruopas. Virti 20 minučių (nuolat maišyti) ant nedidelės ugnies, kol masė taps vientisa. Baigiant virt, sudėti sūrį ir gerai išmaišyti.
Stačiakampį indą ištepti sviestu, sukrėsti išvirusią košę. Suspausti, išlyginti paviršių ir leisti atvėsti. Supjaustyt pailgom juostelėm, kad skerspjūvyje gautus kvadratas.
Keptuvėje iš visų pusių ant sviesto apkepinti polentos gabaliukus.
Padažui į keptuvę sudėti kumpį, šalavijų lapelius ir šiek tiek pakepinti ant stiprios ugnies, sudėti sviestą ir kepti kol jis išsilydis. Polentos gabalėlius apipilti padažu ir patiekti.

Buvo ziauriai skanu, maniskio komentaras: "neprisimenu kada taip skaniai tobulai valgiau" :D
Prikabinti failai
IMG_0014.JPG
IMG_0014.JPG (53.3 KiB) Peržiūrėta 5473 karus(ų)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Forelle » 04 Rgs 2009, 21:44

Tik be vyno darau tokias lazdeles dukrytei, nes kitaip kukurūzų košės neįikiši, o šitas tik kerta :D

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė sinsan » 04 Rgs 2009, 23:29

as tai kitaip polenta darau, bet manisksi vis tiek nevalgo
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Tutsi » 05 Rgs 2009, 01:25

man neskaniai skamba.... as ne nemeginsiu :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Forelle » 05 Rgs 2009, 11:14

Bet labai skanu, nebent kukurzų nemėgstat. Pyp, seniau "Sveikatos dovanose" būdavo pirkti kukurūzų polentai, visiškai kitokio smulkumo kruopos, mažiau virti reikdavo ir man jos net skanesnės būdavo, tik pavasarį vis neatveždavo, o dabar net ir nebuvau pažiūrėt

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė pyp » 05 Rgs 2009, 11:42

Forelle rašė:Bet labai skanu, nebent kukurzų nemėgstat. Pyp, seniau "Sveikatos dovanose" būdavo pirkti kukurūzų polentai, visiškai kitokio smulkumo kruopos, mažiau virti reikdavo ir man jos net skanesnės būdavo, tik pavasarį vis neatveždavo, o dabar net ir nebuvau pažiūrėt
as kai pirma karta gaminau, tai pirkau tokias kokios buvo - "Skanejos"...bet seip ir tos labai patiko, bet idomu butu ir kitokiu pabandyt :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Forelle » 05 Rgs 2009, 11:50

pyp rašė:
Forelle rašė:Bet labai skanu, nebent kukurzų nemėgstat. Pyp, seniau "Sveikatos dovanose" būdavo pirkti kukurūzų polentai, visiškai kitokio smulkumo kruopos, mažiau virti reikdavo ir man jos net skanesnės būdavo, tik pavasarį vis neatveždavo, o dabar net ir nebuvau pažiūrėt
as kai pirma karta gaminau, tai pirkau tokias kokios buvo - "Skanejos"...bet seip ir tos labai patiko, bet idomu butu ir kitokiu pabandyt :wink:
Tai ten tie patys kukurūzai, tik kad smulkesni ir trumpaiu verda, nes su mažąja paprasstų kukurūzų kruopų išvirimas visada baigdavosi susvilinimu, neišeidavo taip ilgai maišyti

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė sinsan » 14 Spa 2010, 13:41

Plovas su kiaulės širdim
150 g. kiaulės širdies,
125 g. trumpagrūdžių ryžių,
1 nedidelis svogūnas,
2 šaukštai pomidorų padažo,
druskos,
pipirų.
Kiaulės širdį išverdam pasūdytam vandenyje, susmulkinam ir pakepinam kartu su smulkintais svogūnais. Pradedam virti ryžius pasūdytam vandeny, vandens pilam apie 1,5 stiklinės. Prieš baigiant virti į juos sudedam kepinta širdį su svogūniuku, pomidorų padažą ir pipiriukus, išmaišom. Nukaičiam ir dar palaikom 5 min. Skanaus :wink:
Prikabinti failai
HPIM3303 [640x480].JPG
HPIM3303 [640x480].JPG (57.25 KiB) Peržiūrėta 4841 karus(ų)
HPIM3302 [640x480].JPG
HPIM3302 [640x480].JPG (74.69 KiB) Peržiūrėta 4841 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Isia » 05 Vas 2013, 12:13

turiu daug daug perlinių kruopų, kaip jas greit suvartoti, ar ką skanaus iš jų gamintis :?: :!:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Tutsi » 05 Vas 2013, 19:20

salotu :roll: sriubos... plova.... :roll:

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Isia » 05 Vas 2013, 19:52

pasvėriau maišiukus- 4 kg. Ir ryžių tiek pat turiu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Tutsi » 05 Vas 2013, 21:09

normaliai :D

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Isia » 05 Vas 2013, 21:36

pokuose būtų supakuoti,nebūtų problemų laikyt,bet kai jie maišely dieliam,reik mastyt kaip juos sunaudot greit... :?:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Tutsi » 05 Vas 2013, 22:07

tai susipilk po mazesnius :roll:

Vartotojo avataras
Arūna
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2563
Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pliusai: 47
Miestas: Vilnius

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Arūna » 06 Vas 2013, 09:34

Išsivirk sriubytės - gali su daržovėm arba man skanu su inkstais ir raugintais agurkais :D

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Isia » 07 Vas 2013, 17:51

Plovas su perlinėm kruopomis irgi neblogai 038

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Tutsi » 08 Vas 2013, 00:32

na o ka as sakau ;)
o as sendien prisiviriau perliniu, bus ryt kokiu salotu ;)

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: Kruopų patiekalai

Standartinė Isia » 08 Vas 2013, 11:09

šiandien į trasa eis ryžiai. Reik nuo bulvių pailsėt :lol:
sekanti kartą ir pas mane numatyta perlinių kruopų mišrainė :!:

Skelbti atsakymą