Kruopų patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Plovas su džiovintais abrikosais
0,5 kg avienos, 0,5 kg ryžių,
200 ml augalinio aliejaus,
3 svogūnai, 300 g džiovintų abrikosų,
300 g morkų, prieskonių.
Pakepinkite svogūnus ir morkas, pabarstykite prieskonių (raudonųjų maltų pipirų, kurkumos, druskos), viską išmaišykite, įpilkite 2 stiklines vandens, uždenkite puodą ir troškinkite apie pusvalandį. Sudėkite abrikosus, ant daržovių ir mėsos suberkite ryžius (maišyti nereikia), įpilkite virinto vandens (jo turi būti 3 cm virš ryžių). Padidinkite ugnį. Kai vanduo užvirs, uždenkite puodą dangčiu, vėl sumažinkite ugnį ir virkite.
0,5 kg avienos, 0,5 kg ryžių,
200 ml augalinio aliejaus,
3 svogūnai, 300 g džiovintų abrikosų,
300 g morkų, prieskonių.
Pakepinkite svogūnus ir morkas, pabarstykite prieskonių (raudonųjų maltų pipirų, kurkumos, druskos), viską išmaišykite, įpilkite 2 stiklines vandens, uždenkite puodą ir troškinkite apie pusvalandį. Sudėkite abrikosus, ant daržovių ir mėsos suberkite ryžius (maišyti nereikia), įpilkite virinto vandens (jo turi būti 3 cm virš ryžių). Padidinkite ugnį. Kai vanduo užvirs, uždenkite puodą dangčiu, vėl sumažinkite ugnį ir virkite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ryžių ir džiovintų vaisių troškinys
250 g ryžių, 250 g morkų,
250 g svogūnų, 1 galvutė česnako,
1/4 stiklinės aliejaus,
50 g džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų, razinų), įvairių prieskonių .
Aliejų supilkite į indą. Kai įkais, sudėkite kubeliais supjaustytas morkas, uždenkite ir pavirkite 5-7 minutes. Tada sudėkite svogūnus ir vėl pavirkite, užbarstykite džiovintų vaisių, ant jų užpilkite iš anksto išvirtus ryžius (kiekvieną sluoksnį pabarstykite mėgstamais prieskoniais). Į ryžius prismaigstykite česnako skiltelių ir uždengę palaikykite šiltoje orkaitėje apie 45 min. Prie troškinio tinka pomidorų padažas su česnaku.
250 g ryžių, 250 g morkų,
250 g svogūnų, 1 galvutė česnako,
1/4 stiklinės aliejaus,
50 g džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų, razinų), įvairių prieskonių .
Aliejų supilkite į indą. Kai įkais, sudėkite kubeliais supjaustytas morkas, uždenkite ir pavirkite 5-7 minutes. Tada sudėkite svogūnus ir vėl pavirkite, užbarstykite džiovintų vaisių, ant jų užpilkite iš anksto išvirtus ryžius (kiekvieną sluoksnį pabarstykite mėgstamais prieskoniais). Į ryžius prismaigstykite česnako skiltelių ir uždengę palaikykite šiltoje orkaitėje apie 45 min. Prie troškinio tinka pomidorų padažas su česnaku.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Balandėliai su grikių koše
400 g grikių košės,
1 nedidelis kopūstas,
50 g džiovintų grybų,
3 šaukštai supjaustytų petražolių lapelių, druskos, pipirų.
Padažui:
2 mažos skardinės tirštos pomidorų pastos,
2 skiltelės česnako, 1 svogūnas,
truputis druskos, pipirų, 1 laurų lapelis.
Grybus pamirkykite ir pavirinkite, kol suminkštės. Kopūsto kotą išpjaukite, užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite, išskirstykite lapus. Išvirkite pusiau birią grikių košę, sumaišykite su smulkiai supjaustytais grybais, petražolėmis, paskaninkite druska ir pipirais. Paruoštos masės dėkite į kopūsto lapus, suvyniokite kaip balandėlius, dėkite į puodą, užpilkite vandeniu atskiesta pomidorų pasta, pabarstykite sukapotu česnaku, svogūnu, įdėkite laurų lapelį. Troškinkite apie 1 val. ant labai mažos ugnies. Balandėlius išimkite iš puodo, o padažą suplakite plaktuvu. Patiekite atskirai.
400 g grikių košės,
1 nedidelis kopūstas,
50 g džiovintų grybų,
3 šaukštai supjaustytų petražolių lapelių, druskos, pipirų.
Padažui:
2 mažos skardinės tirštos pomidorų pastos,
2 skiltelės česnako, 1 svogūnas,
truputis druskos, pipirų, 1 laurų lapelis.
Grybus pamirkykite ir pavirinkite, kol suminkštės. Kopūsto kotą išpjaukite, užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite, išskirstykite lapus. Išvirkite pusiau birią grikių košę, sumaišykite su smulkiai supjaustytais grybais, petražolėmis, paskaninkite druska ir pipirais. Paruoštos masės dėkite į kopūsto lapus, suvyniokite kaip balandėlius, dėkite į puodą, užpilkite vandeniu atskiesta pomidorų pasta, pabarstykite sukapotu česnaku, svogūnu, įdėkite laurų lapelį. Troškinkite apie 1 val. ant labai mažos ugnies. Balandėlius išimkite iš puodo, o padažą suplakite plaktuvu. Patiekite atskirai.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Vistiek imanoma valgyt gaut. Skaičiau straipsį, kad berods Caritas džiaugėsi kad šiemet daugiau suaukota maisto vargšams, bet tie vargšai atsisakė imti mėsos konservu, mat per prastos kokybės jie pasirodėvasara rašė:Manau taip-jei neturėsiu net pigiausiai duonai ir konservai tai mėsos su vaisiais tikrai nebevalgysiu(neišgalėsiu nusipirkt)Tutsi rašė:niekada nesakyk niekada