Kruopų patiekalai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2007, 17:56

Šokoladinė ryžių košė

1 stiklinė ryžių,
4 stiklinės pieno,
pusė arb. šaukštelio druskos

Priedai:
1 šaukštas cukraus,
kakava pagal skonį,
sviesto apie 1-2 šaukštus.

Ryžius išvirti, nuvarvinti. Sukrėsti į karštą pasūdytą pieną ir, maišant, virti ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Įberti cukraus. Į pabaigą įberti truputį kakavos miltelių. Galima patiekti baltą košę, o ant viršaus pabarstyti šokolado drožlėmis.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2007, 09:14

cia kaip silke su sokoladu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Rgs 2007, 13:52

Nelabai :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2007, 14:21

as ta prasme,kad netinkantys du dalykai :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Rgs 2007, 14:36

Kodėl :shock: Man tai neskanu, bet žinau nemažai žmonių, kurie valgo saldžią ryžių ar makaronų sriubą, košę :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 03 Rgs 2007, 15:12

Na pas mus ryžių košę su razinom verda ,o lapnoja maniškiai tik su uogiene ar su cukrum , aš kaip kada :roll:

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 03 Rgs 2007, 15:13

Mano vyras mėgsta pusryčiams saldžią ryžių košę. Aš dar vanilinio cukraus įdedu ir visai nieko gaunasi. Nors man labiau patinka pusryčiams avižinė košė

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2007, 16:32

ir man tokia patinka :oops: ,bet ne su sokoladu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Rgs 2007, 17:04

Tai kad šokolado ir nereikia, tik kakavos :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Rgs 2007, 17:04

Tai kad šokolado ir nereikia, tik kakavos :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2007, 17:05

bet man jau asocijuojasi su sokoladu :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Rgs 2007, 17:53

KARALIŠKA RYŽIŲ KOŠĖ MOLIŪGO DUBENYJE.

Reikia:
Moliūgas,
ryžiai,(1-2 stiklinės),
kiaušiniai -6,
razinos( gera sauja),
sviestas -100 gr,
grietinė -200 gr,
medus (1-2 šaukštai),
cinamonas -žiupsnelis.

Moliūgui nupjaunam “dangtį”, išskobiam vidų(dugne paliekam kiek daugiau minkštimo).Ryžius ir išskobtą moliūgo minkštimą išverdam(atskirai). Kiaušinių trynius ir baltymus išplakam atskirai.
Į ryžius sudedam sviestą ir grietinę,išvirtą moliūgą, razinas, gerai išmaišom.Po to - atsargiai įmaišom trynius ir baltymus, viską dar kartą stropiai išmaišom.Prieš pat pabaigą -įmaišom medaus.Užpildom moliūginį “puodą”, ant viršaus pabarstom cinamono, užvožiam “dangčiu” ir maždaug 20 min.

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 03 Rgs 2007, 17:58

Įdomus receptukas :roll: Reiks , kada prie progos išbandyt :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Rgs 2007, 18:04

Aš dariau melione. Skanu. Turėtų būti skanu ananase :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2007, 18:07

o man sendien mama cukiniju privilko,kaip,kad as netureciau ka veikti :evil:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 03 Rgs 2007, 19:07

Na čia Tau , kad neužsimirštum , jei netyčiom darbelio pritrūktum :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2007, 19:08

tai ryt reikes kazka su jomis daryti,ai,pridarysiu alkano beno padazo ir bus liux :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Rgs 2007, 19:34

Jei turi slyvukų arba kriaušių, padaryt gali kompoto ( jei geriat).
Dar kolegė atvilko paragaut košės :
1 kg tarkuotos cukinijos, 2 cirtinos maltos, 0,7 kg cukraus. Labai nieko vietoj obuolienės :lol:

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 04 Rgs 2007, 14:27

Aš tokią uogienę esu dariusi. Kažkaip ji man nelabai patiko. Labai jau citrininė :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Rgs 2007, 15:49

o man citrinos tai patinka :wink:

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 04 Rgs 2007, 16:21

Ir man patinka. Aš jas cukrum barstau ir valgau :D Bet uogienė man nepatiko. Gal todėl, kad į ją tas citrinas su odele maltas dėti reikia

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Rgs 2007, 16:44

o man labai citrina su druska patinka :roll: Beje,pirmas vaistas nuo anginos :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Lap 2007, 09:38

Vienuoliška košė

0,5 kg svogūnų
0,3 kg morkų
1 stiklinė perlinių kruopų
1 stiklinė ryžių (pailgų)
1 stiklinė grikių kruopų
Aliejaus daržovėms kepti
druskos

Perlines kruopas užmerkti šaltame vandenyje iš vakaro. Svogūnus pakepinti ant aliejaus, kol bus visiškai paruošti. Atskirai pakepinti morkas. Į puodo apačią dedame dalį svogūnų, pusę perlinių kruopų, dalį morkų, pusę ryžių, vėl svogūnų, pusę grikių, kol sudėsime visus produktus. Užpilame pasūdyto vandens, kad aplietų kruopas maždaug per tris pirštus. Galima naudoti sultinį. Gaminti vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje (150–160 C) maždaug 2 val. Puodas turi būti didelis, nes vanduo gali ištekėti. Reikia vis pažvelgti į puodą, patikrinti, ar neišbėgo vanduo.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 01 Lap 2007, 09:52

patiekaliukas tai :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Lap 2007, 10:06

Skanu, tik aš su spirgučiais darau :lol:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 01 Lap 2007, 10:06

gal dar skaniau? :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Lap 2007, 10:13

Aš cholesterolio nebijau, man visos košės su spirgais skanesnės :P

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 01 Lap 2007, 10:14

as irgi jo nebijau :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Lap 2007, 10:15

:lol: :lol: :lol:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 02 Lap 2007, 15:51

Būtumėm amerikietės, oi kaip bijotume. :lol: Ten pamišę visi dėl jo.

Skelbti atsakymą