Kruopų patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šokoladinė ryžių košė
1 stiklinė ryžių,
4 stiklinės pieno,
pusė arb. šaukštelio druskos
Priedai:
1 šaukštas cukraus,
kakava pagal skonį,
sviesto apie 1-2 šaukštus.
Ryžius išvirti, nuvarvinti. Sukrėsti į karštą pasūdytą pieną ir, maišant, virti ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Įberti cukraus. Į pabaigą įberti truputį kakavos miltelių. Galima patiekti baltą košę, o ant viršaus pabarstyti šokolado drožlėmis.
1 stiklinė ryžių,
4 stiklinės pieno,
pusė arb. šaukštelio druskos
Priedai:
1 šaukštas cukraus,
kakava pagal skonį,
sviesto apie 1-2 šaukštus.
Ryžius išvirti, nuvarvinti. Sukrėsti į karštą pasūdytą pieną ir, maišant, virti ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Įberti cukraus. Į pabaigą įberti truputį kakavos miltelių. Galima patiekti baltą košę, o ant viršaus pabarstyti šokolado drožlėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
KARALIŠKA RYŽIŲ KOŠĖ MOLIŪGO DUBENYJE.
Reikia:
Moliūgas,
ryžiai,(1-2 stiklinės),
kiaušiniai -6,
razinos( gera sauja),
sviestas -100 gr,
grietinė -200 gr,
medus (1-2 šaukštai),
cinamonas -žiupsnelis.
Moliūgui nupjaunam “dangtį”, išskobiam vidų(dugne paliekam kiek daugiau minkštimo).Ryžius ir išskobtą moliūgo minkštimą išverdam(atskirai). Kiaušinių trynius ir baltymus išplakam atskirai.
Į ryžius sudedam sviestą ir grietinę,išvirtą moliūgą, razinas, gerai išmaišom.Po to - atsargiai įmaišom trynius ir baltymus, viską dar kartą stropiai išmaišom.Prieš pat pabaigą -įmaišom medaus.Užpildom moliūginį “puodą”, ant viršaus pabarstom cinamono, užvožiam “dangčiu” ir maždaug 20 min.
Reikia:
Moliūgas,
ryžiai,(1-2 stiklinės),
kiaušiniai -6,
razinos( gera sauja),
sviestas -100 gr,
grietinė -200 gr,
medus (1-2 šaukštai),
cinamonas -žiupsnelis.
Moliūgui nupjaunam “dangtį”, išskobiam vidų(dugne paliekam kiek daugiau minkštimo).Ryžius ir išskobtą moliūgo minkštimą išverdam(atskirai). Kiaušinių trynius ir baltymus išplakam atskirai.
Į ryžius sudedam sviestą ir grietinę,išvirtą moliūgą, razinas, gerai išmaišom.Po to - atsargiai įmaišom trynius ir baltymus, viską dar kartą stropiai išmaišom.Prieš pat pabaigą -įmaišom medaus.Užpildom moliūginį “puodą”, ant viršaus pabarstom cinamono, užvožiam “dangčiu” ir maždaug 20 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vienuoliška košė
0,5 kg svogūnų
0,3 kg morkų
1 stiklinė perlinių kruopų
1 stiklinė ryžių (pailgų)
1 stiklinė grikių kruopų
Aliejaus daržovėms kepti
druskos
Perlines kruopas užmerkti šaltame vandenyje iš vakaro. Svogūnus pakepinti ant aliejaus, kol bus visiškai paruošti. Atskirai pakepinti morkas. Į puodo apačią dedame dalį svogūnų, pusę perlinių kruopų, dalį morkų, pusę ryžių, vėl svogūnų, pusę grikių, kol sudėsime visus produktus. Užpilame pasūdyto vandens, kad aplietų kruopas maždaug per tris pirštus. Galima naudoti sultinį. Gaminti vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje (150–160 C) maždaug 2 val. Puodas turi būti didelis, nes vanduo gali ištekėti. Reikia vis pažvelgti į puodą, patikrinti, ar neišbėgo vanduo.
0,5 kg svogūnų
0,3 kg morkų
1 stiklinė perlinių kruopų
1 stiklinė ryžių (pailgų)
1 stiklinė grikių kruopų
Aliejaus daržovėms kepti
druskos
Perlines kruopas užmerkti šaltame vandenyje iš vakaro. Svogūnus pakepinti ant aliejaus, kol bus visiškai paruošti. Atskirai pakepinti morkas. Į puodo apačią dedame dalį svogūnų, pusę perlinių kruopų, dalį morkų, pusę ryžių, vėl svogūnų, pusę grikių, kol sudėsime visus produktus. Užpilame pasūdyto vandens, kad aplietų kruopas maždaug per tris pirštus. Galima naudoti sultinį. Gaminti vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje (150–160 C) maždaug 2 val. Puodas turi būti didelis, nes vanduo gali ištekėti. Reikia vis pažvelgti į puodą, patikrinti, ar neišbėgo vanduo.