Kruopų patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
SALDIEJI RYŽIAI
Puode išmaišykite 700g virtų ryžių, 100g razinų, 500ml pieno, 100g medaus ir 2 valgomuosius šaukštus grietinėlės sviesto. Užvirinkite ir sumažinusi ugnį 15min pakaitinkite ant mažos ugnies. Vis pamaišykite, kad neprisviltų. Įberkite šaukštelį tarkuotų citrinos žievelių, įpilkite šaukštelį citrinos sulčių. Tiekite apibarstytus kardamonu ir smulkintais migdolais.
Puode išmaišykite 700g virtų ryžių, 100g razinų, 500ml pieno, 100g medaus ir 2 valgomuosius šaukštus grietinėlės sviesto. Užvirinkite ir sumažinusi ugnį 15min pakaitinkite ant mažos ugnies. Vis pamaišykite, kad neprisviltų. Įberkite šaukštelį tarkuotų citrinos žievelių, įpilkite šaukštelį citrinos sulčių. Tiekite apibarstytus kardamonu ir smulkintais migdolais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Košė "Vitamininė"
0,75 stiklinės ilgagrūdžių ryžių,
0,75 stiklinės grikių,
1 burokėlis, 2-3 morkos,
vanduo, druska .
Į keptuvą storu dugnu įpilti apie 1 šaukštelį aliejaus ir sudėti perplautų grikių sluoksnį. Antruoju sluoksniu sudėti burokine trintuve sutarkuotą burokėlį. Trečiasis sluoksnis - perplauti ryžiai. Ketvirtuojusluoksniu sudėti burokine trintuve sutarkuotas morkas. Užpilti karštu pasūdyti vandeniu, kad šis pilnai apsemtų morkas. Sandariai uždengti dangčiu ir įdėti į iš anksto įkaitintą orkaitę, sumažinus ugnį iki mažiausios 30-40 minučių.
Patiekti karštą. Į kiekvieną porciją įdėti gabaliuką sviesto (pagal skonį).
0,75 stiklinės ilgagrūdžių ryžių,
0,75 stiklinės grikių,
1 burokėlis, 2-3 morkos,
vanduo, druska .
Į keptuvą storu dugnu įpilti apie 1 šaukštelį aliejaus ir sudėti perplautų grikių sluoksnį. Antruoju sluoksniu sudėti burokine trintuve sutarkuotą burokėlį. Trečiasis sluoksnis - perplauti ryžiai. Ketvirtuojusluoksniu sudėti burokine trintuve sutarkuotas morkas. Užpilti karštu pasūdyti vandeniu, kad šis pilnai apsemtų morkas. Sandariai uždengti dangčiu ir įdėti į iš anksto įkaitintą orkaitę, sumažinus ugnį iki mažiausios 30-40 minučių.
Patiekti karštą. Į kiekvieną porciją įdėti gabaliuką sviesto (pagal skonį).
Darau labai panašiai, tik be medaus.merope87 rašė:SALDIEJI RYŽIAI
Puode išmaišykite 700g virtų ryžių, 100g razinų, 500ml pieno, 100g medaus ir 2 valgomuosius šaukštus grietinėlės sviesto. Užvirinkite ir sumažinusi ugnį 15min pakaitinkite ant mažos ugnies. Vis pamaišykite, kad neprisviltų. Įberkite šaukštelį tarkuotų citrinos žievelių, įpilkite šaukštelį citrinos sulčių. Tiekite apibarstytus kardamonu ir smulkintais migdolais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Avižinė košė su vaisiais:
4-6 šaukštai avižinių dribsnių,
stiklinė pieno,stiklinė vandens,
šaukštelis razinų,bananas,
obuolys,džiovintų datulių ir abrikosų,
šaukštas medaus,šaukštas sviesto,
žiupsnelis druskos.
Užvirti vandenį, supilti pieną, suberti razinas, sukapotas datules ir abrikosus, pjaustytą griežinėliais bananą, kubeliais - obuolį. Sudėti sviestą, medų, druską, suberti avižinius dribsnius. Virti ant mažos ugnies pastoviai maišant 5 minutes.
4-6 šaukštai avižinių dribsnių,
stiklinė pieno,stiklinė vandens,
šaukštelis razinų,bananas,
obuolys,džiovintų datulių ir abrikosų,
šaukštas medaus,šaukštas sviesto,
žiupsnelis druskos.
Užvirti vandenį, supilti pieną, suberti razinas, sukapotas datules ir abrikosus, pjaustytą griežinėliais bananą, kubeliais - obuolį. Sudėti sviestą, medų, druską, suberti avižinius dribsnius. Virti ant mažos ugnies pastoviai maišant 5 minutes.
Plovas su citrinomis
Jums reikės:
0,5 stiklinės ryžių,
stiklinės vištienos sultinio,
nedidelio svogūno,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų šviežios citrinos žievelės,
2 šaukštų svogūnų laiškų,
lauro lapų,
druskos, pipirų.
Paruošimas:
Svogūną smulkiai supjaustyti, užberti žiupsnelį maltų lauro lapų ir patroškinti su sviestu ant nestiprios ugnies, kol įgaus auksinį atspalvį. Suberti nuplautus ryžius ir supilti sultinį. Kai užvirs, uždengti ir virti apie 15-17 minučių. Į išvirusius ryžius suberti dviejų didelių citrinų nuplikytas, nuluptas ir sutarkuotas žieveles, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, pagardinti druska, pipirais ir trupučiu sviesto. Citrinų plovas ypač dera prie vištienos ir triušienos patiekalų.
Beje, plovą galima gardinti ne citrinos žievelėmis, o, pavyzdžiui, razinomis, džiovintomis slyvomis, abrikosais
Jums reikės:
0,5 stiklinės ryžių,
stiklinės vištienos sultinio,
nedidelio svogūno,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų šviežios citrinos žievelės,
2 šaukštų svogūnų laiškų,
lauro lapų,
druskos, pipirų.
Paruošimas:
Svogūną smulkiai supjaustyti, užberti žiupsnelį maltų lauro lapų ir patroškinti su sviestu ant nestiprios ugnies, kol įgaus auksinį atspalvį. Suberti nuplautus ryžius ir supilti sultinį. Kai užvirs, uždengti ir virti apie 15-17 minučių. Į išvirusius ryžius suberti dviejų didelių citrinų nuplikytas, nuluptas ir sutarkuotas žieveles, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, pagardinti druska, pipirais ir trupučiu sviesto. Citrinų plovas ypač dera prie vištienos ir triušienos patiekalų.
Beje, plovą galima gardinti ne citrinos žievelėmis, o, pavyzdžiui, razinomis, džiovintomis slyvomis, abrikosais
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Dzūkiškas grikinis pyragas
1 kg grikinių pikliuotų miltų,
1/2l. pieno, 30 g mielių,
2 kiaušiniai, 100 g sviesto, druskos.
Kiaušiniai ir pienas išplakami. Sviestas ištrinamas atskirai, į jį po truputį pilamas pienas su kiaušiniais, beriami miltai, sudedamos su cukrumi patrintos mielės ir plakama, kol pasidaro puri masė. Tada dedama į riebalais išteptą skardą, pastatoma šiltai, kad pakiltų, ir kepama 50—60 min.
1 kg grikinių pikliuotų miltų,
1/2l. pieno, 30 g mielių,
2 kiaušiniai, 100 g sviesto, druskos.
Kiaušiniai ir pienas išplakami. Sviestas ištrinamas atskirai, į jį po truputį pilamas pienas su kiaušiniais, beriami miltai, sudedamos su cukrumi patrintos mielės ir plakama, kol pasidaro puri masė. Tada dedama į riebalais išteptą skardą, pastatoma šiltai, kad pakiltų, ir kepama 50—60 min.