Kruopų patiekalai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 20 Lie 2007, 10:53

SALDIEJI RYŽIAI

Puode išmaišykite 700g virtų ryžių, 100g razinų, 500ml pieno, 100g medaus ir 2 valgomuosius šaukštus grietinėlės sviesto. Užvirinkite ir sumažinusi ugnį 15min pakaitinkite ant mažos ugnies. Vis pamaišykite, kad neprisviltų. Įberkite šaukštelį tarkuotų citrinos žievelių, įpilkite šaukštelį citrinos sulčių. Tiekite apibarstytus kardamonu ir smulkintais migdolais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Lie 2007, 13:54

as panasiai gaminu,tik kadangi medus nelabai prie dušios,tai vietoj jo dedu cukraus :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Lie 2007, 16:29

Košė "Vitamininė"

0,75 stiklinės ilgagrūdžių ryžių,
0,75 stiklinės grikių,
1 burokėlis, 2-3 morkos,
vanduo, druska .

Į keptuvą storu dugnu įpilti apie 1 šaukštelį aliejaus ir sudėti perplautų grikių sluoksnį. Antruoju sluoksniu sudėti burokine trintuve sutarkuotą burokėlį. Trečiasis sluoksnis - perplauti ryžiai. Ketvirtuojusluoksniu sudėti burokine trintuve sutarkuotas morkas. Užpilti karštu pasūdyti vandeniu, kad šis pilnai apsemtų morkas. Sandariai uždengti dangčiu ir įdėti į iš anksto įkaitintą orkaitę, sumažinus ugnį iki mažiausios 30-40 minučių.
Patiekti karštą. Į kiekvieną porciją įdėti gabaliuką sviesto (pagal skonį).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Lie 2007, 16:52

jau cia,kaip mano uosvis pasakytu,sylosas :oops:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 21 Lie 2007, 10:52

merope87 rašė:SALDIEJI RYŽIAI

Puode išmaišykite 700g virtų ryžių, 100g razinų, 500ml pieno, 100g medaus ir 2 valgomuosius šaukštus grietinėlės sviesto. Užvirinkite ir sumažinusi ugnį 15min pakaitinkite ant mažos ugnies. Vis pamaišykite, kad neprisviltų. Įberkite šaukštelį tarkuotų citrinos žievelių, įpilkite šaukštelį citrinos sulčių. Tiekite apibarstytus kardamonu ir smulkintais migdolais.
Darau labai panašiai, tik be medaus. :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Lie 2007, 11:07

ir tau medus ne prie dusios :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Rgp 2007, 09:58

Avižinė košė su vaisiais:

4-6 šaukštai avižinių dribsnių,
stiklinė pieno,stiklinė vandens,
šaukštelis razinų,bananas,
obuolys,džiovintų datulių ir abrikosų,
šaukštas medaus,šaukštas sviesto,
žiupsnelis druskos.

Užvirti vandenį, supilti pieną, suberti razinas, sukapotas datules ir abrikosus, pjaustytą griežinėliais bananą, kubeliais - obuolį. Sudėti sviestą, medų, druską, suberti avižinius dribsnius. Virti ant mažos ugnies pastoviai maišant 5 minutes.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Rgp 2007, 11:14

va cia tai man :roll: tik be datuliu :luks: :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Rgp 2007, 11:16

Čia originalas. O kaitaliot galima, manau, kad nieko neatsitiksPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Rgp 2007, 11:23

datules man labai saldu :?

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 22 Rgp 2007, 16:16

Plovas su citrinomis

Jums reikės:


0,5 stiklinės ryžių,
stiklinės vištienos sultinio,
nedidelio svogūno,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų šviežios citrinos žievelės,
2 šaukštų svogūnų laiškų,
lauro lapų,
druskos, pipirų.


Paruošimas:
Svogūną smulkiai supjaustyti, užberti žiupsnelį maltų lauro lapų ir patroškinti su sviestu ant nestiprios ugnies, kol įgaus auksinį atspalvį. Suberti nuplautus ryžius ir supilti sultinį. Kai užvirs, uždengti ir virti apie 15-17 minučių. Į išvirusius ryžius suberti dviejų didelių citrinų nuplikytas, nuluptas ir sutarkuotas žieveles, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, pagardinti druska, pipirais ir trupučiu sviesto. Citrinų plovas ypač dera prie vištienos ir triušienos patiekalų.
Beje, plovą galima gardinti ne citrinos žievelėmis, o, pavyzdžiui, razinomis, džiovintomis slyvomis, abrikosais

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Rgp 2007, 16:28

O mėsą jau prieš plovą sulapnojaiPaveikslėlis, o kas leido,aaaaaaa :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 22 Rgp 2007, 16:31

:D

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 22 Rgp 2007, 16:48

gal kuri bandet ta plova su citrinom?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Rgp 2007, 17:07

mesos ner,tai nera ko bandyti :merg2:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 22 Rgp 2007, 17:35

JUk parašiau , kad kaip garnyrą prie mėsos galima naudot. Jau joms būtinai mėsą įmakaluot :evil: :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Rgp 2007, 17:49

Man - nebūtinai, o vyras ieškos su prožektorium pasišviesdamas :lol: :lol: :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Rgp 2007, 18:44

va,va,mes del savo mesaedziu pergyvenam :roll: :wink: :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Rgp 2007, 20:21

Kokie - tokie, ale vis savi padarai po namus šliaužioja, negi skriausi :twisted:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 22 Rgp 2007, 21:54

Tai pas mane irgi toks pat padaras , ale mėsytę galima ir šalia prilipdyt :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 08:24

aisku,skilanduko gali ir desertui uzkirsti :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2007, 10:01

Dzūkiškas grikinis pyragas

1 kg grikinių pikliuotų miltų,
1/2l. pieno, 30 g mielių,
2 kiaušiniai, 100 g sviesto, druskos.

Kiaušiniai ir pienas išplakami. Sviestas ištrinamas atskirai, į jį po truputį pilamas pienas su kiaušiniais, beriami miltai, sudedamos su cukrumi patrintos mielės ir plakama, kol pasidaro puri masė. Tada dedama į riebalais išteptą skardą, pastatoma šiltai, kad pakiltų, ir kepama 50—60 min.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2007, 11:25

o tokiu miltu buna pirkti :shock:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 02 Rgs 2007, 11:26

tutsi rašė:o tokiu miltu buna pirkti :shock:
Grikių miltų tai tiksliai būna pirkti.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 02 Rgs 2007, 11:27

Beje, jei man reikia grikių miltų tai aš paprastus grikius susimalu su kavamale. :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2007, 11:33

ir tas pats gaunasi :shock: o pikliuoti,tai cia jie turi buti nedamalti :roll:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 02 Rgs 2007, 11:34

tutsi rašė:ir tas pats gaunasi :shock:
Nevisiškai, bet...Labai panašu. ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2007, 13:18

Dar vadinama krupčiatka, tokiais gabaliukais. Būna pirkti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2007, 15:00

o ka is ju dar galima gaminti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2007, 15:03

Bet kokį pyragą, skonis truputuką skirsis, bet labai neblogai. Man dar blyneliai ir blynai skanu. Bandelės - :hubba: :luks:

Skelbti atsakymą