Kruopų patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Grikių vėdarai
2 stiklinės grikių ,
3 svogūnai,
300 g rūkytų lašinukų,
prieskoniai ,
žarnos vėdarams .
Išvirti grikių košę, pagardinti prieskoniais.
Supjaustytus lašinukus pakepinti su smulkiai supjaustytais svogūnais ir sumaišyti su koše.
Grikių košę supilti į paruoštą žarną ir kepti orkaitėje, kol gražiai apskrus.
2 stiklinės grikių ,
3 svogūnai,
300 g rūkytų lašinukų,
prieskoniai ,
žarnos vėdarams .
Išvirti grikių košę, pagardinti prieskoniais.
Supjaustytus lašinukus pakepinti su smulkiai supjaustytais svogūnais ir sumaišyti su koše.
Grikių košę supilti į paruoštą žarną ir kepti orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Du receptai viename – ir žuvis, ir garnyras: grikių koše įdarytas karpis: 1200g karpis, 2-3 šaukštai džiūvėsėlių, šaukštas miltų, sviesto, m. j. pipirų, druskos, ĮDARUI 1. ¼ stiklinės grikių kruopų, 3-4 kietai virti kiaušiniai, 2 svogūnai, sviesto, šviežių petražolių, druskos, PADAŽUI 3-4 šaukštai grietinės, sultinio. Karpį išskroskite, nuplaukite, įtrinkite j. pipirais ir druska. Išvirkite tirštą grikių košę. Smulkiai supjaustytus svogūnus paskrudinkite su šaukštu sviesto. Į juos krėskite grikių košę ir dar truputį pakepinkite. Tada berkite kapotus kiaušinius, žalumynus ir gerai išmaišykite. Įdarykite žuvį, užsiūkite ir padėkite ant tirpintu sviestu išteptos skardos. Miltus sumaišykite su džiūvėsėliais ir šiuo mišiniu apibarstykite žuvį. Dar apšlakstykite tirpintu sviestu ir užpilkite 2 šaukštus vandens. Šaukite į karštą orkaitę ir kepkite, dažnai apšlakstykite atsiradusiomis sultimis. Kai iškeps, į kepimo sultis įpilkite truputį sultinio ir dėkite grietinę. Padažą pakaitinkite ir perkoškite. Užpilkite padažu karpį
-
- Naujokas
- Pranešimai: 5
- Užsiregistravo: 02 Bal 2007, 11:40
- Pliusai: 0
- Miestas: PANEVEZYS
Na nezinau ar kas rase, bet yra labai skanu ryziu kotletai.is tevelio ismokau.pravercia kai lieka ryziu ir galvoji kaip juos sunaudoti .tai tenka i isvirtus ryzius imusti kiausinius, prieskoniu,miltu.mase turetu but risli ir kepti su riebalais.tai tikrai skanu, galima valgyti ir saltus. valgai su duona,pomidoru padaz,svogunu zaliu,pomidoru,agurku.
Kažkur skaičiau apie tokius kotletukus !! Reikės pabandyti kadavilmiciukas rašė:Na nezinau ar kas rase, bet yra labai skanu ryziu kotletai.is tevelio ismokau.pravercia kai lieka ryziu ir galvoji kaip juos sunaudoti .tai tenka i isvirtus ryzius imusti kiausinius, prieskoniu,miltu.mase turetu but risli ir kepti su riebalais.tai tikrai skanu, galima valgyti ir saltus. valgai su duona,pomidoru padaz,svogunu zaliu,pomidoru,agurku.
Sveika prisijungus, Vilmiciuke
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
ei kolektyvas NAUJOKU PADAVĖ sveika prisijungusi i musu kolektyvavilmiciukas rašė:Na nezinau ar kas rase, bet yra labai skanu ryziu kotletai.is tevelio ismokau.pravercia kai lieka ryziu ir galvoji kaip juos sunaudoti .tai tenka i isvirtus ryzius imusti kiausinius, prieskoniu,miltu.mase turetu but risli ir kepti su riebalais.tai tikrai skanu, galima valgyti ir saltus. valgai su duona,pomidoru padaz,svogunu zaliu,pomidoru,agurku.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bandyk perprasti patikimiausiu būdu : ragaukmerope87 rašė:Dabar dažniau taip ruošiu, kol perprasiu tuos ryžiusRamunė rašė:Neparašiau, kad dar ir nuo rūšies ryžių priklauso, kiek troškinti reikia
Aš dabar naudoju Urbano ryžius, man jie labai patinka, visada birūs būna, bet ir virti, ir taip ruošti reikia maždaug 10 min. ilgiau.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Nesvarbu, kad yra, svarbiausia, kad prisijungei prie mūsų Sveika O kotletėliai labai skanūsmerope87 rašė:Kažkur skaičiau apie tokius kotletukus !! Reikės pabandyti kadavilmiciukas rašė:Na nezinau ar kas rase, bet yra labai skanu ryziu kotletai.is tevelio ismokau.pravercia kai lieka ryziu ir galvoji kaip juos sunaudoti .tai tenka i isvirtus ryzius imusti kiausinius, prieskoniu,miltu.mase turetu but risli ir kepti su riebalais.tai tikrai skanu, galima valgyti ir saltus. valgai su duona,pomidoru padaz,svogunu zaliu,pomidoru,agurku.
Sveika prisijungus, Vilmiciuke
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Nebandai maitinti tik tuo, ir tik tiek, kiek susižvejojaLigita rašė:Mano vyras irgi nelabai mėgsta žuvį. Aš jį įtikinu taip: pats pagavai, pats ir valgyk dabar. Ir ką, valgo, be to, pats retkarčiais ją ir išdarinėja.Ramunė rašė:Turėtų būti skanu
O dar jei parašysit kas nors receptą, kaip įtikinti vyrą, kad karpis - labai skani žuvis - būsiu be galo dėkinga.